-
riblje ulje
sjećate se ribljeg ulja? onog čime su nas šopali dok smo bili mali? svi znamo o dobrobiti omega masnih kiselina pa me zanima dajete li djeci riblje ulje i koje?
isprike ako topic već postoji...
-
Osoblje foruma
ne dajem
ali sam zato ja sposobna pojesti (obavezno izgristi da ulje iscuri po ustima, a onda onu plastiku jesti ko bombon) cijelu kutiju omega3 tableta kad ih kupim
jednom im otislo 30 u pola sata :shock:
-
Tako i ja.....I kao da sam jucer grizla one crvene bobice istog sadrzaja...
-
Brrrrr, sva se stresem na pomisao na te sitne crvene kuglice... Slučajno sam jednom zagrizla... uh, i sad mi se želudac podiže. Ali znam dosta ljudi koji su ih grickali i jeli kao bombone. Valjda za to treba acquired taste :? Meni je loše i nakon maslinovog ulja... Ne dajem riblje ulje, povremeno D3 kapi, kad prethodni dan nismo bili vani.
-
Ima riblje ulje od Twinlaba s okusom mente. Nema čak ni onaj aftertaste. Samo što je jedno tri puta skuplje od običnog.
-
Twinlab ima proizvode na dosta prirodnoj bazi, a posebnu liniju za bebače, koja je kvalitetna, ima tu i omege 3.
davno sam čitala neke stručne članke o istraživanjima tih "omega" (ima ih više:3, 6 i šta ja znam kojih još), gdje su zaključili da je pojačan unos važan za cirkulaciju, krvožilni sustav, ali i za pamćenje, koncentraciju i sl.
zato sam ja još u trudnoći dodatno uzimala omegu 3, a i danas svom malom nastojim davati. doduše, preferiram da unos bude kroz ribu, ali to je stvar izbora.
-
Jestivo laneno ulje (ima ga u Mulleru u City centru) je puno Omega3 kiseline i dovoljna je žlica po salati ili u juhu
-
lanene sjemenke su takodjer dobar izvor omega 3. mozes ih staviti u jogurt, palentu , juhu itd...
-
Ja dajem M. riblje ulje Child life već dvije godine tj. sad ga uzima sama. Isplati se.
Ovo što pišete o sjemenkama lana-da, u lanu ima omega, ali 3,6 i 9 te te još nekih esencijalnih masnih kiselina, ali one ne mogu biti iskorištene ako lan nije mljeven. Dnevna količina mljevenog lana koju dijete može konzumirati nije dovoljna da nadoknadi manjak tih kiselina u prehrani. Opet, lan se mora mljeti neposredno prije upotrebe. Osim toga, za razvoj dječjeg mozga važna je omega-3-DHA kiselina, a nje ima u dječjim preparatima u većoj mjeri nego u onima za odrasle. Zato radje dajem preparat nego da računam dobiva li je moje dijete dovoljno.
-
Mi tako i meljemo lan prije upotrebe, osim toga i češće jedemo ribe hladnih mora.
-
Ima li potrebe sada, kad je zima, manje se izlazi van, manje je sunčanih dana, davati trogodišnjem djetetu riblje ulje kao nadoknadu D vitamina? I u kojem obliku, čisto riblje ulje ili neke kapsulice?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma