Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: riblje ulje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno riblje ulje

sjećate se ribljeg ulja? onog čime su nas šopali dok smo bili mali? svi znamo o dobrobiti omega masnih kiselina pa me zanima dajete li djeci riblje ulje i koje?
    isprike ako topic već postoji...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne dajem
    ali sam zato ja sposobna pojesti (obavezno izgristi da ulje iscuri po ustima, a onda onu plastiku jesti ko bombon) cijelu kutiju omega3 tableta kad ih kupim
    jednom im otislo 30 u pola sata :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tako i ja.....I kao da sam jucer grizla one crvene bobice istog sadrzaja...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Brrrrr, sva se stresem na pomisao na te sitne crvene kuglice... Slučajno sam jednom zagrizla... uh, i sad mi se želudac podiže. Ali znam dosta ljudi koji su ih grickali i jeli kao bombone. Valjda za to treba acquired taste :? Meni je loše i nakon maslinovog ulja... Ne dajem riblje ulje, povremeno D3 kapi, kad prethodni dan nismo bili vani.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ima riblje ulje od Twinlaba s okusom mente. Nema čak ni onaj aftertaste. Samo što je jedno tri puta skuplje od običnog.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Twinlab ima proizvode na dosta prirodnoj bazi, a posebnu liniju za bebače, koja je kvalitetna, ima tu i omege 3.
    davno sam čitala neke stručne članke o istraživanjima tih "omega" (ima ih više:3, 6 i šta ja znam kojih još), gdje su zaključili da je pojačan unos važan za cirkulaciju, krvožilni sustav, ali i za pamćenje, koncentraciju i sl.
    zato sam ja još u trudnoći dodatno uzimala omegu 3, a i danas svom malom nastojim davati. doduše, preferiram da unos bude kroz ribu, ali to je stvar izbora.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jestivo laneno ulje (ima ga u Mulleru u City centru) je puno Omega3 kiseline i dovoljna je žlica po salati ili u juhu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lanene sjemenke su takodjer dobar izvor omega 3. mozes ih staviti u jogurt, palentu , juhu itd...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja dajem M. riblje ulje Child life već dvije godine tj. sad ga uzima sama. Isplati se.

Ovo što pišete o sjemenkama lana-da, u lanu ima omega, ali 3,6 i 9 te te još nekih esencijalnih masnih kiselina, ali one ne mogu biti iskorištene ako lan nije mljeven. Dnevna količina mljevenog lana koju dijete može konzumirati nije dovoljna da nadoknadi manjak tih kiselina u prehrani. Opet, lan se mora mljeti neposredno prije upotrebe. Osim toga, za razvoj dječjeg mozga važna je omega-3-DHA kiselina, a nje ima u dječjim preparatima u većoj mjeri nego u onima za odrasle. Zato radje dajem preparat nego da računam dobiva li je moje dijete dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi tako i meljemo lan prije upotrebe, osim toga i češće jedemo ribe hladnih mora.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima li potrebe sada, kad je zima, manje se izlazi van, manje je sunčanih dana, davati trogodišnjem djetetu riblje ulje kao nadoknadu D vitamina? I u kojem obliku, čisto riblje ulje ili neke kapsulice?

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo novih iskustava: uzela sam riblje ulje sa okusom jagode (moš mislit kak riba i jagoda idu skupa ) za svog malca. proizvodi Twinlab.
    naravno da mu se ne sviđa. taman mu zamiriše na jagodu, a kad ono- okus ribe.
    nekako ga na brzinu varam, pa ga tu i tamo proguta, jer je zasigurno zdravo. mislim da ću idući put probati nekakve kapsule, jer u zadnje vrijeme štrajka glađu, pa ne jede niti ribu.
    evo jedan zgodan link:
    http://www.plivazdravlje.hr/?section...how=1&id=16966

čovjek uči dok je živ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •