Stranica 1 od 12 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 580

Tema: Zabrana pušenja na javnim mjestima

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Zabrana pušenja na javnim mjestima

Konačno smo i to dočekali! :D Nepušači i djeca više neće biti ugnjetavani na nekim javnim mjestima. Kod nas u Osijeku trenutno ima samo jedna slastičarnica sa malim igralištem za djecu gdje se ne puši i gdje se može sa djetetom ući i popiti kava. Veseli me da ćemo moći otići u restoran s malim bez predhodnog traženja gdje je prazno i gdje ima najmanje ljudi.
    Mislite li da će se taj zakon zaista poštivati, hoće li zaživiti i kada?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najviše me zanima kako će se poštivati po uredima

A inače, draže bi mi bilo da se zabrani pušenje po cesti nego u kafićima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

svugdje drugdje se poštuje pa zašto ne bi i ovdje..i nitko nije propao zbog nepušenja..nedavno smo bili u Temple Baru u Dublinu, ako netko smatra da u Hrvatskoj ima noćnog života nek ode ipak tamo..klubovi i pubovi prepuni, svugdje se svira, atmosfera nabrijana i nitko ne puši unutra..znači, može se

konačno!

cijelu zimu ne mogu nikamo s djetetom zbog prezapušenih kafića..ne samo to, puši se zbilja svugdje, čak i u kafićima u dječjim kazalištima (ZKL, Trešnja)

ko puši nek puši za sebe, dosta pušačkog terora

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Po školama i fakultetima se koliko ja znam poštuje. Čak su ukinule i male "šupe" tzv. pušione.
    Nisam za zabranu pušenja na ulici jer bolje da ljudi izađu van sa javnih mjesta i zapale nego da se nalaze načini kako zapaliti u javnim objektima ili da se krši zakon.
    Osobno sam pomalo skeptična što se tiče ugostiteljskih objekata, ali živi bili pa vidjeli.
    Jel ima netko informaciju kada bi taj zakon trebao stupiti na snagu?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam kada ce stupiti na snagu, ali mene malo brine to sto mislim da ce sada otvoreni prostori kao npr. cvjetni trg biti puni dima. sta cu, meni i to smeta, iako sam bila pusac

hvala bogu da cu moci popiti kavu i skloniti se od hladnoce a da mali i ja ne smrdimo ko pepeljare vec nakon 2 minute :D

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

:D mene novi zakon oduševljava, iako...nema tog zakona u kojem Hrvat nije našao rupu. A ovo kako se u školama "već davno" ne puši jako me nasmijava .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D :D :D

mislim da je ovo i dobra prevencija za potencijalne buduće pušače - klince od 14-15 g koji zapale da budu cool dok piju kavu ili se nslanjaju na šank

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad se to treba početi primjenjivati?
    jedva čekam...........ako mene pitate strahovi ugostitelja da će sada imati manje gostiju uopće nisu opravdani.
    Ja sam osobno do sad namjerno zaobilazila kafiće dok se nije moglo biti na terasi, upravo zbog toga što mi ne pada na pamet udisati nečije ispušne plinove. Vjerujem da će umjesto pušača (od kojih će vrlo velika većina konačno i biti primorana prestati pušiti) dobiti nove goste - trudnice, roditelje s malom djecom i sve ostale nepušače koji su do sada upravo zbog pušača izbjegavali takva mjesta!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

:D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    kad se to treba početi primjenjivati?
    Još nije ni izglasano.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jedva čekam da ga uzglasaju i da se počne primjenjivati... :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da ću pušiti samo na svom balkonu, i to kad je mali u vrtiću, na kavu u birtiju više neću imati razloga odlaziti....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jako, jako vam zavidim na tome. U Srbiji toga ima samo u pričama, niko ne sme da donese zakon, valjda da se ne zamere biračima :/

Frendica mi je nedavno došla iz Švedske i kao najveće čudo priča kako je bila u diskoteci i vratila se a džemper joj i dalje miriše na omekšivač!!!

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jedva čekam...........ako mene pitate strahovi ugostitelja da će sada imati manje gostiju uopće nisu opravdani.
    !
    to ću vam javit,to niko nemože znat unaprijed i lako je govorit onom ko se time ne bavi.
    ja sam osobno protiv pušenja ,meni paše da ne smrdim više po dimu,ali mi imamo 2 kafića i bojim se malo ako je istina kao vani da im je posao pao.žalosno je da zbog cigarete ovise tako važne stvari za životu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad odu pusaci, doci ce nepusaci (kojih je u hr 70%) pa ne bi ni promet trebao pasti, po nekoj logici.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bony prvotno napisa
    !
    to ću vam javit,to niko nemože znat unaprijed i lako je govorit onom ko se time ne bavi.
    ja sam osobno protiv pušenja ,meni paše da ne smrdim više po dimu,ali mi imamo 2 kafića i bojim se malo ako je istina kao vani da im je posao pao.žalosno je da zbog cigarete ovise tako važne stvari za životu.
    Ponudite baby-friendly prostor pa će vam u kafiće pohrlit mame s bebama umjesto pušača

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, konobari ce rikavati od srece kad im pocinju dolaziti roditelji s malom djecom

mogli bi prije imati problem sa zaposlenicima nego s prometom :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

0,0 promila nije bogznakoliko utjecalo na smanjenje prometa
    pa čisto sumnjam da će i ovo

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MalaBuba prvotno napisa
    Ponudite baby-friendly prostor pa će vam u kafiće pohrlit mame s bebama umjesto pušača
    koje će ipak ostvarivati manji promet nego večernji gosti, mahom pušači.
    dođemo ti i ja s djecom, obje nepušači, ti kavu, ja čaj, djeca eventualno sok...
    nema tu "daj rundu za sve", pa onda 7 piva, tri štok-kole (ili koja kombinacija se već pije) i četiri votke.

meni je jasno da će ugostitelji imati nešto niži promet, ali dosta je bilo maltretiranja s dimom.
    možda će ljudi opet otkriti i neke druge načine zabave od sjedenja po kafićima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ko da je problem sjediti na terasi, pa imaju one plinske mobilne grijalice

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa, i ja bih da mi stvarno ne smeta to dimljenje, došla i navečer bez djeteta i okrenula koju rundu s frendovima, ali mene je samo 0,000nešto% pa ugostiteljima nisam dovoljna.
    I stvarno žalosno je da nečija egzistencija ovisi o (samo)trovanju ljudi!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bony prvotno napisa
    bojim se malo ako je istina kao vani da im je posao pao.
    U Italiji i Irskoj (klasičnim pušačkim državama) je pao promet samo prvih nekoliko mjeseci i to za nezamjetnih 10%, da bi se vrlo brzo vratio na staro.

Želim vam puno sreće s kafićem i u nepušačkim vremenima.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Apsolutno pozdravljam akciju zabrane, ali sam skeptična prema primjeni jer i sada postoji dijelovi kafića za pušače i nepušače, pa se svejedno pušači razmile posvuda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta je važnije:
    zdravlje ili novac?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je to super, vidim da je vani to normalno i to u zemljama veseljaka a la Irska. Kod nas u firmi zaživjelo preseljenjem u poslovnu zgradu skroz, više-manje (zgrada ima detektore dima pa onda dolaze zaštitari ako se di dimi). Inače, prije dok smo bili u staroj zgradi sjedila sam u sobi sa šeficom koja je chain-smoker, bilo mi je grozno, doslovno, to se užasno osjeti ako nisi pušač, oči su mi suzile - svaki dan nakon 8 sati su mi tekle suze, nos bi se začepio, koma. Tako da mi je odlazak negdje gdje ljudi još puše po sobama - šok - ali tako je vjerojatno čim se maknem iz svoje firme, a pogotovo u nekoj državnoj firmi di su zaposlenici malo "stariji". Ja mislim da će to smanjit broj pušača jer će pušenje postat kompliciranije. Znam da je to pušačima teško za povjerovat koliko dim smeta nepušačima i na koliko se daleko osjeti, ali jednostavno je tako, nema tog ventiliranja koje bi ga moglo ublažit. Poludila sam zadnji put kad su nam pušili u zatvorenom autu u Renault servisu u Novom ZG-u, skoro mi je došlo da ih tražim da mi plate unutarnje pranje auta, jer to se ne može razvjetrit - auto ne možeš ostavit da se zrači na parkiralištu - i trajalo je nekih 3 tjedna da to ode i svaki put mi je bivalo zlo kad bi ulazila u svoj auto. Ispričali su se, ali meni stvarno nije jasno kako im je to upoće moglo past na pamet, ali valjda je to pušačima skroz normalno, ma znam da je. Meni će bit drago ako nepušači i nepušenje postane default, jer koma je gušit se u dimu svakih par koraka.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ispričali su se, ali meni stvarno nije jasno kako im je to upoće moglo past na pamet, ali valjda je to pušačima skroz normalno, ma znam da je.
    Mani je to žalosno što je pušačima sve to normalno, a o nama nepušačima se razgovaraju ko o nekom izrodu - "ako im smeta, nek ne idu među nas pušače".
    A tko tu koga truje - ja njih svojim nepušenjem ili obratno?!
    I onda još govore da im nepušači ugrožavaju ljudska i građanska prava :? :shock: Jadni, stvarno mi ih je žao

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja moram reći da mi je zabrana pušenja po kafićima/barovima najnelogičnija od svih - ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti, i nitko ne mora ići u kafić ako neće. Naravno, trebalo bi poticati otvaranje kafića za nepušače - lakšim dobivanjem dozvole, manjim porezom, ili npr. odrediti da na deset nepušačkih dolazi jedan pušački. Meni puno više smeta kad netko zapali na tramvajskoj stanici i puše mi dim u nos, a u kafiće ionako ne idem, niti ću ići sa djetetom i ako se stvarno ne bude pušilo.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja moram reći da mi je zabrana pušenja po kafićima/barovima najnelogičnija od svih - ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti, i nitko ne mora ići u kafić ako neće. Naravno, trebalo bi poticati otvaranje kafića za nepušače - lakšim dobivanjem dozvole, manjim porezom, ili npr. odrediti da na deset nepušačkih dolazi jedan pušački. Meni puno više smeta kad netko zapali na tramvajskoj stanici i puše mi dim u nos, a u kafiće ionako ne idem, niti ću ići sa djetetom i ako se stvarno ne bude pušilo.
    A zašto ne bih otišla pod pauzom na kavu bez da kasnije vonjam po dimu ostatak dana? Da ne spominjem pasivno pušenje koje više šteti nego aktivno. Zašto mi moramo birati kud ćemo ići?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mima, slažem se, rješenje bi bilo otvaranje kafića za nepušače. Ovako će pušači izaći ispred kafići i dimiti u prolaznike. Ili će ići dimiti u one "kapsule" (vidjela u novinama). Zamislite kako smrdi po dimu osoba koja je netom izašla iz takve kapsule. :shock:
    Slažem se i sa apri, meni osobno se uopće ne sviđa današnja kultura kafića, a ne volim ni što sok platim pet puta više nego u dućanu. Za mene ništa ne fali razgovoru i šetnji u prirodi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MalaBuba je napisala/o:

Citiraj apricot prvotno napisa
    koje će ipak ostvarivati manji promet nego večernji gosti, mahom pušači.
    Ne vjerujem. Živim u zemlji u kojoj se unazad par godina ne smije pušiti na javnim mjestima. Kafići sasvim dobro rade, navečer su krcati, pušači jednostavno popuše svoju cigaretu ispred kafića (nerijetko su ispred kafića klupice i šank ili stolić, čak i usred zime). I mogu vam reći da je SUPER. Nakon npr. cjelonoćnog tulumarenja, vratite se kući, a kosa i odjeća mirišljivi, još osjetite vaš parfem, a ne smrad duhanskog dima posvuda... Često uočavam ljude po cesti kako puše, pa čak i uglađene gospođe u godinama, hodaju gradom, u jednoj ruci im skupocjena torbica, a u drugoj cigara.
    Nadavno sam bila prisutna jednoj sceni na autobusnoj stanici koja sadrži poluzatvoren prostor osmišljen kao čekaonicu. S obzirom da je kišilo, dosta ljudi se skupilo unutra, a jedan gospodin se sjetio zapaliti cigaretu...Greška! Bio je doslovno izvrijeđan (od više osoba) i izbačen vani, na kišu. Po mom mišljenju, s pravom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jedva cekam. :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Mima, slažem se, rješenje bi bilo otvaranje kafića za nepušače. Ovako će pušači izaći ispred kafići i dimiti u prolaznike. Ili će ići dimiti u one "kapsule" (vidjela u novinama). Zamislite kako smrdi po dimu osoba koja je netom izašla iz takve kapsule. :shock:
    Slažem se i sa apri, meni osobno se uopće ne sviđa današnja kultura kafića, a ne volim ni što sok platim pet puta više nego u dućanu. Za mene ništa ne fali razgovoru i šetnji u prirodi.
    ja pušača nanjušim i bez te kapsule

neču nikad zaboraviti riječi mog bivšeg: "kad poljubim curu koja puši imam osječaj ko da žvalim pepeljaru "

ja idem na kavu , ne pušim
    i imam pravo ne trovati se nikotinom i katranom ovisnika

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ja volim espresso iz birtije. doma nemam espresso aparat, malo mi je skup i velik

slazem se s curama da treba biti kafica za oboje, pusace i nepusace, s tim da se nepusacki stimuliraju na neki nacin.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    I zato bih ja radije zabranu pušenja na javnim mjestima.
    Pušenje na plažama bih zabranila trenutno, kao i po trgovačkim centrima.
    Kafiće bih čak i ostavila pušačima

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sorciere?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja moram reći da mi je zabrana pušenja po kafićima/barovima najnelogičnija od svih - ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti
    ljudi na takva mjestu idu i piti i nepušiti :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti, i nitko ne mora ići u kafić ako neće.
    Jel ti hoćeš reći da mi nepušači nemamo što tražiti u kafiću ili npr. restoranu (i tamo se pije i puši, a uz to i jede)?

Naravno, trebalo bi poticati otvaranje kafića za nepušače
    I restorana za nepušače, i diskoteka za nepušače i ureda za nepušače, čekaonica za nepušače... i gdje odosmo s tom podjelom? :/

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni meni ništa ne fali razgovoru i šetnji u prirodi, ali ne na -10

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti, i nitko ne mora ići u kafić ako neće.
    ali konobari koji su tu zaposleni nemaju pravo zbora - oni cijeli svoj radni dan moraju provesti u dimu, bez obzira bili inače pušači ili ne

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja moram reći da mi je zabrana pušenja po kafićima/barovima najnelogičnija od svih - ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti
    ljudi na takva mjestu idu i piti i nepušiti :/
    Evo ja prva. Rado bih izasla s drustvom, bez da mi se poslije gadi leci u krevet djetetu, bez da moram prati kosu u pol noci iz istog razloga i skidat se ispred ulaznih vrata.

I rado bih da mogu odvest djecu na neki koncert i to navecer, a da ne proplacu od dima i smrada i ne usmrde se na tjedan dana...

I jedva cekam.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U Sloveniji ljudi sjede na terasama kafića uz plinske grijalice i puše. Moja teta mariborčanka, okorjeli pušač, kaže da joj je to postalo ok. MM je pušač i kad smo bili u Sloveniji najnormalnije je izašao van, ispušio i vratio se unutra. Bilo mu je super da mali i ja možemo ući i s njim popiti čaj. Mislim da će i pušačima koristiti jer ne budu palili jednu na drugu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Te podjele nikako ne mogu utjecati na ono što se (valjda) zapravo htjelo postići tom mjero, a to je što zdravije stanovništvo - i nepušačko koje više ne mora pasivno pušiti, ali i pušačko koje ako hoće biti u zatvorenim javnim prostorima - mora prestati pušiti.

I slažem se - puno je ljepše druženje u prirodi....kad je lijepo vrijeme..... a preko zime, nepušači moraju biti doma ili se smrzavat po vani? za razliku od pušača kojima je sve dostupno!

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni je jasno da će ugostitelji imati nešto niži promet, ali dosta je bilo maltretiranja s dimom.
    možda će ljudi opet otkriti i neke druge načine zabave od sjedenja po kafićima.
    Jedva čekam.
    Dosad smo zimi izbjegavali kafiće radi dima. A nažalost i dječje igraonice po shoping centrima, jer je pored svake igraonice kafić u kojem roditelji ispuhuju dim u djecu :shock:

Ja sam osoba kojoj dim cigarete jako smeta, počne mi se vrtiti i bude mi zlo, tako da držim fige da ovaj zakon prođe. U Sloveniji je trenutno milina sjesti i popiti kavu

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

recite vi šta hoćete, ali baš me zanima kako će naš narod poštivat ovaj zakon, kad ih ni svi oni prije nisu puno dirali...
    nije do zakona,nego do mentaliteta, ali i kontrole provedbe zakona, a tu smo mi svjetlosnim godinama udaljenim od, primjerice, jedne Irske

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, mislim da je tu gud tu bi tru

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    recite vi šta hoćete, ali baš me zanima kako će naš narod poštivat ovaj zakon, kad ih ni svi oni prije nisu puno dirali...
    nije do zakona,nego do mentaliteta, ali i kontrole provedbe zakona, a tu smo mi svjetlosnim godinama udaljenim od, primjerice, jedne Irske

mentalitet je promjenjiv

treba malo prisile da postane to novo normalnom pojavom
    npr. vezivanje pojaseva u autu
    tvoja sigurnost je u pitanju
    no tek s provođenjem kazni ljudi su počeli ozbiljno se vezivati
    sad ja ne mogu sjediti na prednjim sjedalim nevezana, čudno mi je, a prije pojačavanja kazne i kontrole bilo mi je normalno voziti auto (stojku) nevezana , pojas me "ograničavao"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja moram reći da mi je zabrana pušenja po kafićima/barovima najnelogičnija od svih - ljudi na takva mjesta idu piti i pušiti, i nitko ne mora ići u kafić ako neće.
    Ja u kafić idem popiti kavu i pročitati novine i srest se s ljudima. A i ime je kafić, nije pušionica . Evo da se malo zaigram Đavoljeg odvjetnika - a možda da se pootvaraju specializirane pušionice za pušače? Koliko znam, vani u svijetu baš postoji to - pušionice?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nekad se i u autobusima i tramvajima moglo pusiti pa je to zabranjeno. Naravno da ce uvijek postojati neki koji ce pusiti, ali ce ih s vremenom biti sve manje i manje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Pa nekad se i u autobusima i tramvajima moglo pusiti pa je to zabranjeno. Naravno da ce uvijek postojati neki koji ce pusiti, ali ce ih s vremenom biti sve manje i manje.
    i manje, i manj, i manje ..

i ja i moja djeca ćemo moći izaći u kafiči: piti i zabavljati se bez da pri povratku kući robu skidam odmah u veš mašinu

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I stvarno žalosno je da nečija egzistencija ovisi o (samo)trovanju ljudi!
    ako se ovo odnosi na mene,mislila sam da je žalosno da ljudi neće dolazit u kafić jer nesmiju pušit,da im život toliko ovisi o cigareti.
    ponavljam ja sam nepušač kao i muž i mi smo protiv pušenja.

Stranica 1 od 12 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •