Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Može li dojena beba biti pretila?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Može li dojena beba biti pretila?

Moj djecak ima 5 mjeseci i 13 dana i iskljucivo ga dojim (na zahtjev). Dug je 67.5cm, a tezak 8 775g. Na zadnjem cijepljenju mi je pedijatrica rekla da previse dobija na kilazi i da li znam da se masne stanice stvaraju u prvoj godini. Savjetovala mi je da ukinem nocne podoje (obicno se 2 puta budi ). Inace motoricki super napreduje, okrece se sa leda na trbuh i obrnuto, puže kao velika beba, dize se na ruke i stopala kao da radi sklekove i jos uz sve to je sa 3 mj dobio 2 donje jedinice, a danas su mu izasle 2 gornje.
    Nemam srca ne dati mu jesti kad je gladan....
    Molim vas da me savjetujete..

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Leptiriću naš, samo ti rasti i papaj. Ako i ima viška (u što sumnjam), istopit će se to sa prvim koracima, a kako vidim iz maminog posta, to će kod tebe vrlo brzo doći.
    Mi smo tjedan dana stariji od tebe, imamo 7300g, ne okrećemo se, ne dižemo na ruke, ne pužemo, nemamo zube, a zadnjih dana ni ne jedemo kako treba.
    Da je bar nama tvoj "problem".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Može li dojena beba biti pretila?

Citiraj leptirić Roko prvotno napisa
    Nemam srca ne dati mu jesti kad je gladan.....
    evo odgovora na tvoje pitanje

dojena beba ne moze biti predebela.
    preporuca se iskljucivo dojenje 6 mjeseci- znaci nista osim majcinog mlijeka i dojenje na zahtjev- kada beba zeli i koliko beba zeli.

procitaj ponovo svoju recenicu. jeli ima smisla da beba od 5 mjeseci gladuje i ide na dijetu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bas vam hvala na brzim odgovorima...
    To sam si nekako i ja mislila, ali me nekako kopkalo kako cu napraviti maloga bumbara koji ce kasnije u zivotu imati problema sa debljinom....
    A opet kao sto sam rekla ne mogu ga ostaviti gladnog...valjda dijete zna kad je gladno...
    Kad mu se samo mazi onda se igra sa cicom, a ne vuce..
    Joj bas vam hvala cure...jedva cakem da se sad probudi pa da jos malo popapa :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Keep in mind, too, that breastmilk is a perfect food. There are NO empty calories or fillers. The amount of fat or calories in breastmilk is not affected by mom's dietary fat or sugar intake........

Do not try to limit your baby's nursing by stretching out feedings, limiting time at the breast, using a pacifier to "hold baby off" until a specified time has passed, or offering water so that baby nurses less. It can be dangerous to limit your baby's growth by limiting nursing, as your baby needs the nutrients and fat for proper growth and brain development. Only by continuing to feed your baby on cue will you ensure that his needs are perfectly met and that your milk supply is maintained.
    http://www.kellymom.com/babyconcerns...t-toomuch.html

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali me nekako kopkalo kako cu napraviti maloga bumbara koji ce kasnije u zivotu imati problema sa debljinom....
    There is absolutely NO evidence that a large breastfed baby will become a large child or adult. In fact, there is good research to indicate that breastfed babies are less likely to be obese children or adults than babies who were formula-fed.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ava M sve ce to doci jako brzo...Roko se iz dana u dan napravi nesto novo, a inace ga jako zivcira kad nesto ne moze pa to pokusava dok ne klone od umora.
    Jako puno vremena provodimo na podu na puzlama pa je mozda i to razlog zasto je takav vrtirep....a sto se zubica tice....bolje da jos nisu dosli jer grizeeeee.....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma kakav debeljuc,ma kakva dijeta.
    Mi smo u nedelju napunili 5 mjeseci i imamo 10 kg. :shock: Nikakva dijeta ne dolazi u obzir. Uživaj u dojenju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

leonisa hvala ti na ovim podrobnim informacijama.....inace ja imam 4 setre, mama nas je svaku dojila do 3 godine (6 mj iskljucivo na cici), sve smo imale obraze za stipanje i bile smo prave bucke, a sad ni jedna od nas 4 nema problema s kilazom :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

3 sestre

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

samo se opusti i uzivaj....vec te vidim za koji mjesec sa pitanjem "moj Roko mjesecima nije dobio niti grama"...i to je sasvim normalno (i vrlovjerojatno).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tresnjice tebe sam vec citala ( i procitala koliko tvoj andjeo ima kila pa me to utjesilo da nismo samo mi tako bucmasti) i vidjela tvoj preslatki avatar...preslatki obrazi.....
    Inace me vec 2 puta ukljestilo u ledima od podizanja i spustanja mog sunca....ali me tjesi da barem necu morati u teretanu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene lagano kičma boli, ali zato sam krenula na masaže leđa....
    Ništa te nije bilo u zadnje vrijeme kod nas??

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja N ima 2 mj i 6 dana i ima 6,5 kg!!! (rodila se sa 4)

i ja sam ponekad sumnjala mogu li dojene bebe biti pre..buckaste ....

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Podsjetiste me na priču moje mame, kad je onomad davno nosila mog, tada malog, brata na vakcinu. I on je bio velika beba, rodio se sa 4,5kg, samo sisao i na pregledu imao preko 8kg. Pedijatar je mamu naružio da je beba debela, natjerao da vade krv da vide šećer i masnoće. Potom naredio da izbaci dva podoja i daje čaja Naravno da nije poslušala. Moj braco sad ima blizu dva metra visine i nikad nije bio debeo! Pusa Ne daj se smesti! daj bebi koliko hoće da jede. Ne može biti debela od maminog mlijeka!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga, mi smo s 4 mjeseca imali 10kg, nikad nam nije pedijatar rekao da smo predebeli, nego svaki put, bravo mama, super vam je beba!

S 5 mjeseci smo imali nepunih 11kg
    I tako...sad s 11 mjeseci imamo 13kg, i tek sad mu se pocelo lijepo rasporedjivati, i sad je samo jak posvuda, a ne "debeo"
    Ali mu nikad nisu rekli da mora na dijetu

franjica

Početno

mislim da mozes biti ponosna sto beba tako napreduje i to samo od tvog mlijeka. a beba ce iz dana u dan biti samo aktivnija i "kobase" ce se istopiti i izduziti.
    moja beba ce za tjedan dana imati 6 mjeseci, a prema mojoj procjeni ima oko 8,5 kg i dugacka je oko 68 cm (rodila se 3090 g;49 cm). buckasta je na izgled i kad kazem da iskljucivo dojim. ljudi mi ne vjeruju! dva puta moram ponoviti da SAMO dojim. i isto sam se pitala da li ce biti debela , ali kad vidim kako slatko papa i po danu i po noci, prestala sam se zamarati s tim. pedijatrica nam je s 3 mjeseca savjetovala da prestanemo papati po noci, ali ja sam jednostavno zanemarila taj savjet!
    nemaj brige i uzivaj u dojenju!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kasno marko... dakle, i ja sam imala"debelu bebu" 6mjeseci=10 kila, ali mislim da sam negdje pročitala da isključivo dojene bebe imaju manje predispozicije za razvoj poremećaja prehrane(anoreksija, bulimija pretilost.. itd) mislim da bi se naše pedijatrice trebale malo primiti knjiga i informiranja-nije sve dogma ono što liječnici kažu... mislim 8)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I jos sam zaboravila reci kako mi je pedica savjetovala da pocnem sa dohranom jer je on velika beba......
    Istina on u zadnje vrijeme puno cesce sisa i ispunjava dosta onih cimbenika koji se gledaju za pocetak dohrane, ali ako ovako turbo napreduje na mome mlijeku sta cemu jos nesto sastrane?
    Moze se se samo jos vise ubuciti......

I prije tjedan dan je imao temperaturu 3 dana i izgubio je skoro kilu (znaci imao je 9 i nesto prije toga)..sta bi tek bilo da je neki mrsavko....a ovako bar ima sta gubiti.....a dojenje nas je spasilo jer cim ga podojim teperatura automatski pada.. :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tresnjice bila sam na Murteru 3 mjeseca bez laptopa i neta....potpuni odmor od civilizacije....javi ako organizirate kakvu kavu jer sam sad u Zg 3 tjedna....pa da se i upoznamo

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

.....a dojenje nas je spasilo jer cim ga podojim teperatura automatski pada.. :D :D :D
    Ovo je i naše iskustvo i to mi je jedan od najljepših djelova priče!!!!

Ne samo hrana, nego i lijek!!!!
    prekrasno smo stvorene :D :D :D !!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na zadnjem cijepljenju mi je pedijatrica rekla da previse dobija na kilazi i da li znam da se masne stanice stvaraju u prvoj godini. Savjetovala mi je da ukinem nocne podoje
    I jos sam zaboravila reci kako mi je pedica savjetovala da pocnem sa dohranom jer je on velika beba......
    ccccc,
    prvo ti kaže da ukineš podoje da smanjiš unos kalorija a onda savjetuje još raniju dohranu jerbo mu trebaju kalorije
    a da ne spominjem da se oglušuje na preporuku Hrv. pedijatr. društva o isključivom dojenju prvih 6mj i od UNICE-a

di je samo nađe ...

Moze se se samo jos vise ubuciti......
    imaš pravo

evo moja sestra je dojena do 12mj, bila je extra buca (ka i moje zlato koje je imalo 10kg s 5mj) sad je ka manekenka
    ja sam dojena do 6mj, dalje na kravljem i čitav život sam na dijeti (ne ide mi)

to upozorenje vrijedi samo za prehranu adaptiranim jer će beba razviti masne stanice slične kravljima, koje će teško opuštati salo (tako nekako)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja sam dojena do 6mj, dalje na kravljem i čitav život sam na dijeti (ne ide mi)
    Potpis

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ah ti pedijatri ,kao da su se svi različito školovali, jedni kažu da je dijete predebelo a drugi da nije,pa sad budi pametan :/ .Od moje susjede mala je dobila za mj dana 2 kg pa ped. nije ništa komentirala nego je pohvalila...Samo neka ciki

_________

D 1998.
    I 2007.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isti slučaj imala moja prijateljica, isključivo dojila, beba bila bumbar, kad je počela dohrana pedi rekla ništa žitarice, ništa keksi, ništa griz samo kuhano povrće i nemasno meso kad dođe do toga, ali mamino mlijeko nije reducirala. I onda je beba otišla u dužinu, danas je to krasna, visoka četverogodišnjakinja koja je uvijek vršnjake šišala u visini, problema sa debljinom nema. I to je valjda genetika, roditelji su dosta krupne građe.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ali me nekako kopkalo kako cu napraviti maloga bumbara koji ce kasnije u zivotu imati problema sa debljinom....
    nisam iskusna mama nego tek početnica ali mislim da od tvog mlijeka sigurno neće imati problema s debljinom... a kad bude veći, ako ostane tako aktivan, bavit će se nekim sportom i sigurno neće biti bucko... to je moje mišljenje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bas cu probati naci nesto o tom stvaranju masnih stanica pa vam javim sta sam nasla...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bas cu probati naci nesto o tom stvaranju masnih stanica pa vam javim sta sam nasla...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sorry, malo mi je poblesavio komp...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bruno s dva mjeseca ima 6300, do sad smo svaki mjesec dobili preko kile. Pedijatrica i sestra su se sa simpatijama nasmijale na njegovu kilažu i pohvalile nas za dojenje. Sad kad je natukao safalade na rukama i nogama tek i liči na pravu bebu (a prije je bio minijaturni čovjek). Ponosna sam što tako lijepo raste samo od mog mlijeka, a protiv debljine treba djelovati kasnije, ne davati keksiće, smokiće i sličan junk.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

marin je sa 3 mj i 2 tj ima 7900 i ja sam cila ponosna da je to sve od mog mlijeka. kupili smo mi i dudu i bocicu za svaki slucaj ali su jos uvijek zapakirane-mozda nekome poklonimo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •