Molim vas ako neko ima iskustva da mi pomogne. Koliko dana poslije laparaskopije i histeroskopije se može imati odnos. To sam zaboravila pitati doktora pa molim cure koje su imale ove zahvate da mi kažu svoja iskustva. Unaprijed vam hvala.![]()
Molim vas ako neko ima iskustva da mi pomogne. Koliko dana poslije laparaskopije i histeroskopije se može imati odnos. To sam zaboravila pitati doktora pa molim cure koje su imale ove zahvate da mi kažu svoja iskustva. Unaprijed vam hvala.![]()
Ne smijes minimalno 7 dana.
Nakon moje laparo doktor je savjetovao 8 dana apstinencije.
Neki doktori kažu da može skoro pa odmah. :/
Ja sam ipak za ovih 8 dana - ipak je to operacija![]()
Ja sam odmah isti dan kad sam se vratila iz bolnice, i to jednom popodne i jednom navece.. pitala dok. jel smijem rekao ako ti mozesh naravno da smijesh a radila sam i lpsc i histeroskopiju
![]()
nama je rekao 7 dana. a ako mogu ja mozemo i ranije.
zaboravila sam da napisem da sam imala dijagnosticku lpsc za utvdjivanje endometrioze, nakon sto je utvrdjena lpsc je postala i operativna, odstranjen je dio endometrioze. I dobili upute da je najbolje sljedeca 2 mjeseca imati odnose sa zastitom/kondomom.
Hvala vam punoi želim nam svima pozitivne testiće što prije. :D
Ma baš me zanima kakva su isustva i mišljenja drugih cura.
Jer znam da je Rene kao i gejsha odma išla u akciju (predpostavljam isti doktor).
Meni se nekako čini da to nije dobro. Pogotovo ako je bila histeroskopija.
Osim što su ipak organi "uznemireni" mislim da bi mogli bit i podložniji infekcijama, upalama i sl.
(bez obzira bila dijagnostička ili operativna. A iza op. pogotovo)
Mislim slično kao što za vrijeme M - nije zabranjeno ali nije baš preporučeno.
Ali nakon operacije :/
Ajde cure napišite šta su vama doktori preporučili nakon laparo.
E, frigaj ga, ne sićan se šta je zadnje bilo nakon ove moje zadnje kombinacije histero i laparo - važnije mi je bilo kad mogu počet radit trbušnjake i tu mi je bilo koma čekat 3 mjeseca (jer kako ću na ljeto bez "pločica"). Na kraju to ljeto super ispalo - umjesto pločica - trbušćić
. Ma, zezam se, to ga nisam niti pitala jer sam ja bila u ST-u, a muž se vraćao u ZG radit i u Opatiju na neku konferenciju tako da sam znala da kad se mi pospojimo opet da će to bit OK.
Pa i ja mislim da nije dobro pogotovo nakon histeroskopije, jer ja sam poslije jos par dana krvarila, sto ce reci da su to idealni uslovi za neku infekciju. Pretpostavljam da mi je zbog toga i rekao doc da apstiniramo 7 dana.
ja sam radila op. i savjet je bio 4-6 tjedna bez odnosa![]()
Meni su odnosi bili dopušteni tek poslije prvog pregleda dakle nakon otprilike mjesec dana.
meni također...SSR prvotno napisa
ja sam pitala kad mogu imati odnose kad sam osmi dan došla skidati konce. kako je liječnik koji me operirao tada bio na godišnjem pitala sam drugog, kojeg je prije nego što mi je odgovorio želio znati što su mi radili. kad je ustanovio da su mi samo uklanjali priraslice rekao je da mogu u akciju odmah.
da, moguće je da zavisi zbog čega je bila laparoskopija, meni kao posljedica vanmaternične i ipak su mi izvadili jajovod...
Nakon prve laparaskopije par dana poslije i bolilo je. Nakon druge laparaskopije pričekala sam 3tj i tad je bilo sve OK.
Mislim da je to individualno. Ako je ugodno ne vidim razlog zašto ne.
Ja isto mislim da je to individualno, ja sam radila laparo. i nalaz je bio ok. Dr. nije ništa rekao, ali ja sam mantala od anest. 2 tj. po kući nisam mogla hodati, svako malo bi morala sjesti. Tako da mi nije bilo ni do čega![]()
Meni nije palo na pamet jako dugo (jednom vanmaterična, a drugi put šminkanje jajovoda), to je stvarno individualno i naravno ovisi o čemu je riječ.