Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Preosjetljivost na Nivea Baby kremu?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Preosjetljivost na Nivea Baby kremu?!

Nakon kupanja znala sam povremeno bebi namazati lice Nivea Baby kremom. Ali, koža mu se sve više crveni, a oko očiju i na obraščićima su se pojavili i prištići. Jadničak, lice mu izgleda tako jadno...

Je li moguće da je preosjetljiv na tu kremu ili su prištići nezavisna pojava?
    Čime mažete lice bebi? Nekako imam osjećaj da mu moram lice nečim namazati, jer mu je koža strašno suha i sva se peruta. Čak se i na predjelu pregiba na šakicama i stopalima koža ljušti! To premazujem baby uljem, ali mi se čini da nema nekog efekta...

Kako da pomognem svom malom anđelčiću?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Amalthea, nije potrebno tako maloj bebici stavljati ikakvu kremu na lice - tim malima se lice još uvijek čisti, koža se ljušti, peruta, kako kažeš...
    To je sve normalno, a mazanjem samo sprječavaš prirodni tijek...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A što je s čišćenjem lica čajem od kamilice? Može li to bar malo ublažiti prištiće?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da je najbolje da ništa ne diraš!
    Ako se ti prištićići prošire po cijelom licu i bude ih jako puno, javi se pedijatru.
    Inače, nema potrebe.
    "Prošetaj" malo po ovom Podforumu, mislim da je nedavno netko imao takav problem, Sambina Katarina, mislim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi mazemo lice prije nego idemo vani, kad je jako hladno, s mustela cold cream i zadovoljni smo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali, Petra je 13 mjeseci starija!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ali, Petra je 13 mjeseci starija!
    joj sorry, nisam vidjela da je tak mala bebica - so please disregard!

lidac2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    A što je s čišćenjem lica čajem od kamilice? Može li to bar malo ublažiti prištiće?
    pristice ne bi trebala dirati,to je tzv. dojenacki pubertet i sasvim normalna pojava.
    nama je pedijatar rekao da se to stvaraju znojne zlijezde i ne smije se dirati po tome,proci ce sami od sebe.
    mi smo sad usli u 3. mjesec i jos imamo tri pristica na nosu a liceko se skroz ocistilo.
    i normalno je da se koza ljusti i peruta poslije 9 mjeseci provedenih u vodi

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja mislim da čaj od kamilice isušuje kožu zato ja svojim klincima nikad nisam ispirala lice kamilicom. Danijelu sam počela mazati lice s 6. mjeseci i to zato jer ima neurodermitis pa moramo. Eleni sam počela još kasnije s tim da je čak ni sada ne mažem redovito nego samo povremeno.

Meni je patronažna rekla prilikom prvog posjeta da ne mažem lice Eleni jer nema potrebe nego samo tjeme bebi uljem i ja sam se toga držala.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je pedijatrica rekla ne kamilicom,
    jer kako bilje, alergije, nesto u tom smislu
    ne sjecam se tocno

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    mi mazemo lice prije nego idemo vani, kad je jako hladno, s mustela cold cream i zadovoljni smo.
    I mi smo 12 mjeseci mlađi od Petre a od prvog izlaska mažemo lice s tom istom kremom i super nam je ??????? :?

Šta? Nisam smila?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

I mi mazemo sa Mustela hidratantnom kremom, iako je bebica samo 2,5 mj. No, oko usta joj se koza susila, mozda radi mlijeka koje joj curi dok papa i radi sline ( u zadnje vrijeme dosta slini i gura si sakicu u usta- ne mogu vjerovati da bi to vec bio zubic). Takodjer, stalno spava na ledjima i okrene glavu na desnu stranu pa joj se i uho i lice na toj strani perutaju i suse. Od kada mazem sa Mustelom, puno je bolja situacija.

A i u novim Bebema pise da se i mala beba moze mazati kremom, uljem ili losionom ako je koza suha.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da i ja pitam: Bebeku mi se već par dana koža po trbuhu peruta, kad se oljušti normalna je i nije crveno ništa i nema prištića. Kao sa mu je jaaaako suha pa se ljuska. Kupamo se svaki dan ponekad samo s vodom a ponekad u vodu stavim malo johnsons ulja, a poslije ga znam malo namazati s babylove kremicom za lice po cijelom tijelu kad ga masiram. Jeli trebam nešto drugo koristiti za mazanje??

Ps. sutra idemo na cijepljenje- jel se bebeki plaču kad ih cijepe??

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja pahuljica nije plakala :D a kaj se tiče krema ja mu mažem samo pregibe i sve ono kaj pokriva pelena.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja Luki mazem od rodjenja sa niveinom kremom i nikada nije imao nikakve osipe al opet sve zavisi od bebe do bebe.
    Npr. do sada smo koristili pampersove maramice za guzu i neki dan sam naisla na interesantnu promociju Niveinih i sva mu se guza osula tako da ti samo mogu reci da svaka beba reagira drugacije na kremu.
    Probaj sa nekom drugom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Danijela nemojte ga kupat svaki dan, pogotovo sad nema potrebe kad više nije tak vruće, voda dodatno isušuje kožu. Nije potrebno niti dodavat bilo kakvu kupku u vodu, a čini mi se da se u prijašnjim postovima na sličnu temu dosta cura žalilo da djeci ne paše Johnsonova kupka (ak sam u krivu ispravite me), al nema potrebe za nikakvu kupku, dodaj mu na kraju kupanja par kapi maslinovog ulja, ili kupi neku uljnu kupku, Mustelinu, Avenovu ili dr. Wolf

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj Vjeko ima jako suhu kožu,ličeko mu baš i ne diram,namažem mu samo kada idemo van i kada je vani zima,po nogicama i rukicama je dobio prištiće i pedijatrica veli da je to moguče i nasljedno ( ali moja mama i ja smo ih dobile nakon trudnoče :? ).Preporučila nam je mlječnu kupku od Mustele-stelatopia i kupam ga svaki drugi-treči dan već nekih mjesec dana ali baš ne vidim neki napredak a uz sve to prije tjedan dana osuo se oko pišela i ne prolazi.Tak mi ga je žao...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj DanijelaHorvat prvotno napisa
    Ps. sutra idemo na cijepljenje- jel se bebeki plaču kad ih cijepe??
    Moji su plakali. Elena se znala plakati čim bi vidla doktoricu, a prilikom samog cjepljenja je vrištala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nama doc preporučila izbjegavanje niveinih ptoizvoda,od kupke do kremica,koristimo johnson sve :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Došli od dr (imamo 2 mjeseca, 64 cm i 7100 grama :D i samo dudamo mamuuuu)i rekla je da mu kupim neko eucerinovo mlijeko za suhu i preosjetljivu kožu, a kak nije bilo u našoj ljekarni ja kupila od mustele za suhu kožu mljekeco pa se bumo mazali. A bome se i ne budemo tolko nakupavali, dobro mama Roko veli!

p.s cijepili se jesmo- Maks je viknuo kad ga je piknula i dalje niš a ja tulila!! A tek kad sam čula da drugi put idu 2 pikice a treći put tri!!! :shock: :shock: užas

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj DanijelaHorvat prvotno napisa
    p.s cijepili se jesmo- Maks je viknuo kad ga je piknula i dalje niš a ja tulila!! A tek kad sam čula da drugi put idu 2 pikice a treći put tri!!! :shock: :shock: užas
    Mi smo platili 5 u 1 i super!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nije mi jasno to 5 u 1- to se samo jednom cijepi pa gotovo???
    mogu li sad to napraviti nakon ovog prvog cijepljenja??

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tri mjeseca za redom se treba cijepiti sa 5u1

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sa prvom vakcinom nije bilo problema al poslije druge je bilo dosta zeznuto jer poslije toga svaki put kad dodjemo kod pedijatra, place cim ga vidi a jucer smo bili kod doktora opce prakse i kad ga je pregledavao sa slusalicama, on je vristao pa mi je doktor rekao da je to zbog vakcine strah.
    Eh sad haj ti znaj sta je to....

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisam sigurna dali se može cijepiti i 5 u 1 ako si prvi put uzela obično cijepivo pa ti neću ništa govoriti,provjeri kod pedijatra.Mi smo se cijepili prvi puta sa 3 mjeseca pa sa 5 i zadnje sa 9 mjeseci.Svaki put jedna pikica(cjepivo je protiv difterije,tetanusa,hripavca,poliomijelitisa i haemophylusa influenzae tipa B)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •