Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Sporost

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Sporost

Imamo problem sa sporosti.
    Iako to i ja vidim nisam mislila da je to neki problem dak nije krenuo u školu. Učiteljica me upozorila na to. Eriku treba užasno puno vremena da skine/obuče tenisice, jaknu, izvadi knjige, prepiše nešto sa ploče... Uopče ne razlikuje koja je knjiga za koji predmet. Ja mislim da je stvar u koncentraciji. (mislila sam da su svi 7.godišnjaci takvi, ali izgleda da je on puno sporiji od drugih.) Problem je i u tome da jako teži "savršenstvu". npr. zaveže žnirance na tenisicama i ako je jedan malo duži od drugog, on ih odvezuje i sve iz početka. Tako da obuvanje traje po 10 min. Usput žniranci postanu i avioni koji se sudare u zraku... Požurivanje ne vodi ničemu.
    Jako sam zabrinuta i ne znam kako riješiti problem. Uz to često odluta u neki svoj svijet i ništa oko sebe ne vidi i ne čuje. Neki dan je ostao vani na tjelesnom jer nije čuo zvono i nije vidio da ostali idu unutra.
    Šta da radim sa njim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao da opisuješ Adriana S time da je ove godine ipak puno brži (to se ja nadam, pitanje je što će biti na informacijama )

Meni se čini da se tu ništa ne može preko noći, ustvari ne znam koliko se uopće može nešto karakterno izmijeniti. Npr kad ih čekam nakon škole, uvijek ista ekipa izađe prva, a moj i još dvojica redovito dođu nakon što već zvoni za idući sat pa još par minuta

Tvoj je sad prvi ili drugi razred? Sorry nisam pratila.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja imam puža i kornjaču. Nevjerojatno je koliko njemu treba vremena da se skine i obuče. Kod njega nije problem kao kod Erika, jer u drugim stvarima može biti jako brz. Ali, oblačenje, . Izvuče ruku iz jednog rukava, pa ode pogledati kroz prozor na igralište. Onda mu pogled padne na neke igračke i knjige i započinje igru. Nakon desetak minuta sjeti se majice i izvuče i drugu ruku.... Uglavnom, sretna sam ako se uspije svući i obući u ovom tisućljeću. Doduše, sada kad ide u školu, ipak je mnogo brži. Očekivala sam veće probleme, ali on se bez problema ustaje i koliko toliko brzo obuče uz moju pomoć i upute naravno.

Eci, ovo što pričaš o tvom zasanjanom sinu, podsjeća me na mene kao dijete. Ja sam isto tako plovila u svom svijetu mašte i često nisam percipirala što se oko mene događa. Gubila sam stvari, dolazila doma u papučama... bila sam usredotočena na svoja razmišljanja. Ja bih na tvom mjestu povela E. dobrom psihologu.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam ja jednog takvog. Ne zna tko mu glavu nosi. Razlikuje knjige i zna napamet raspored, ali što odluta... A tek kad uspori. Makar s vremenom nadolazi i rjeđe mu se to događa

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jučer smo bili na informacijama. Sve je super, javlja se, napravi sve što treba, ali sporooo.
    Hvala vam na odgovorima, vidim da nismo jedini. Kod psihologa smo bili i kaže da je to stvar koncentracije i da će se to popraviti kad bude stariji. Samo ne znam koliko stariji. Možda kad ode u penziju.
    Učiteljica je predložil da ođe na dopunsku da malo proradi sa njim na samo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da ne duljim, samo se ubacujem na listu sporo-SVE-da (jer SVE radi sporo.. OSIM kad izjuri van s frendicama...

Jede sporo, oblači se sporo, pere zube sporo, piše zadaću sporo...

A s druge strane je živahna, nemirna, ima je posvuda.... doslovce misliš da leti... ali oko tih stvari.... Uh. Sad mi se čini manje spora nego prije jer sam, eto, uspjela prihvatiti tu njenu osobnost i prilagoditi okolnosti tako da ipak sve stignemo.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jučer su ga opet ostavili u razredu kada su išli na tjelesni jer je oblačio tenisice 10 min. Još se i potukao sa jednim klincem jer mu se rugao. Otišla sam u dučan i kupila tenisice na čičak. A one za van sam zavezala labavo tako da ih može obuči bez da ih odvezuje. Nadam se da će biti bolje.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I kod nas isti slučaj!
    Naravno, kad se ide van igrati, brža je od munje!
    Kad ide s nama u šetnju, ja se obučem, obučem bebe, sve sredim, ona još nije tenisicu nazula!
    A to da je u svom svijetu Ujutro 1000 puta moram reći da se ustane, obuče itd, da bi se ona napokon smilovala to napraviti...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja radim ogromnu gresku kad poludim dok je cekam da se obuce pa da ubrzam stvar ja ju obucem. trudim se to sto rijede raditi ali ujutro jednostavno nemam toliko vremena. ona jos nema 6 vec 5 i pol godina pa se nadam da ce ju do skole proci

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    I kod nas isti slučaj!
    Naravno, kad se ide van igrati, brža je od munje!
    Kad ide s nama u šetnju, ja se obučem, obučem bebe, sve sredim, ona još nije tenisicu nazula!
    A to da je u svom svijetu Ujutro 1000 puta moram reći da se ustane, obuče itd, da bi se ona napokon smilovala to napraviti...
    potpuno jednako....
    i već me strah da dogodine u školu nikad neće stići na vrijeme :/

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj danielica prvotno napisa
    ja radim ogromnu gresku kad poludim dok je cekam da se obuce pa da ubrzam stvar ja ju obucem. trudim se to sto rijede raditi ali ujutro jednostavno nemam toliko vremena.
    Ovako i ja. Ali stvarno ponekad poludim.
    E. se ne žuri ni kad ide na igru. Uvijek je spor.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Jede sporo, oblači se sporo, pere zube sporo, piše zadaću sporo...

A s druge strane je živahna, nemirna, ima je posvuda.... doslovce misliš da leti... ali oko tih stvari.... Uh. Sad mi se čini manje spora nego prije jer sam, eto, uspjela prihvatiti tu njenu osobnost i prilagoditi okolnosti tako da ipak sve stignemo.
    Sve tako blisko i tako poznato... Ja svoju zovem "jedinica za sporost"! I nadam se da će s vremenom ubrzati... Bože, pa pred njima je svo vrijeme ovoga svijeta!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam jednu kornjacu i jednog puza Najvise me to sad isfurava kod Annabel jer je vec treci razred i tocno se primjeti da je ko usporeni snimak kod ucenja i zadaca. Pokusavam joj objasniti kad pise zadacu da nema sanjarenja nego ono paf paf i gotovo ali neide mi bas dobro. Uopce ne razmislja o onome sta trenutno radi.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da prijavim i ja jednu sporilicu. sporo jede, sporo crta, sporo se oblači, obuva...
    mada može biti i brza kada to želi.
    na žalost rijetko želi.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad mi je palo na pamet najvažnije u sporosti: moljakanje da se završi zadaća. Obrađivanje traje sat, pisanje pola. Tko je tu lud? Valjda ja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam Duji dala nadimak Brzi...trebam li više išta reći

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamalada prvotno napisa
    Sad mi je palo na pamet najvažnije u sporosti: moljakanje da se završi zadaća. Obrađivanje traje sat, pisanje pola. Tko je tu lud? Valjda ja.
    Kod nas pisanje zadača ide brzo, ali ako treba nešto pobojati ... Ta preciznost me ubija.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj baš i nije detaljist. Štoviše, trapav i aljkav, a usto i spor. Ide nabolje, ali ja već napola luda. Ili na tričetvrt.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jesu li vaši "pužići" i "kornjačice" spori i u školi? Jučer MM dolazi po dijete, ona (u 4 poslijepodne) još (ili tek, teško je reći) piše zadaću. MM kaže: 'Ok, Micek, bum te pričekal vani', na što će učiteljica: 'Ak vi nju budete čekali, možete čekati do navečer!' ??? Navodno, dok drugi pišu zadaću, njoj se to ne da, dosadno joj je, baš bi radila nešto drugo, itd... Inače je vrlo bistro dijete, razina znanja joj je daleko iznad onoga što se u školi (zasad) traži (ovo nije samo subjektivna opservacija), uglavnom, mislili smo da je za školu posve spremna. Međutim, očito nije sve u količini znanja... Mame i tate sa iskustvom, u pomoć! Što napraviti?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme, sad sam tek vidjela ovaj topic.

Nama je učiteljica do sada 4-5 puta napisala u udžbenik "SPORA!!!".

moje dijete stalno zagleda drugu djecu oko sebe, što oni rade, "pomaže im", pa nema vremena dovršiti svoje.
    Za dugi vikend prek sisveta je jedina imala zadaću jer nije stigla dovršiti zadatke iz matematike u školi. Doma ih je napravila za 3 minute

također redovito zadnja izlazi iz škole.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A, jel vi to pišele o mom djetetu???
    Ja već šizim kad pomislim šta nas dogodine čeka :/ iako se nadam da će biti bolje. Zapravo je on turbo nemiran ali oblačenje..... Ode oprat zube, pa tamo pjeva, radi grimase pred ogledalom , igra se s vodom... I naravno vrati se neopranih zuba
    Crta u 2 sekunde, jer ne voli i ne ide mu baš pa da je s tom mukom što prije gotov
    Uglavnom mi smo prije neki dan ( jer bi u vrtić inače stizali u 12)uveli zvono, koristim timer za tjesteninu, dam mu npr. 5 minuta za umivanje, 15-20 za doručak... On bi ujutro pogledao koji crtić, pa ako sve stigne na vrijme dobije 10 minuta crtića. Možda je malo trgovački ali sam već počela gubiti živce...
    Ima li neko bolji sitem za ubrzavanje :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam probala sa timerom za hranu i onda ga ona zapocela sama pomicati .

Inace moram reci da je vec puno brza sa zadacama. Onaj pocetak skolske godine me ubio u pojam a bogami i nju dok sama nije skuzila da sto prije odradi sto ima ima vise vremena za ostale stvari. Sinoc je pisala zadacu u autu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidiš, Natasa30 nije mi to palo na pamet, držaćemo timer u kuhinji visoko
    Mi još nismo u školi, pa se nadam da se nešto promijeni, od 6 do 7 godina, hajde, hajde uvjerite me da je tako
    Znam da je motivacija ključ ubrzanja, ali evo upravo jedeeee već sat vremena
    Zna da ga čeka igra poslije, ali nikad završiti, ranije bi kad je hrana po njegovom ukusu pojeo za tren, sad sve gnjavi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Vidiš, Natasa30 nije mi to palo na pamet, držaćemo timer u kuhinji visoko
    Mi još nismo u školi, pa se nadam da se nešto promijeni, od 6 do 7 godina, hajde, hajde uvjerite me da je tako
    Znam da je motivacija ključ ubrzanja, ali evo upravo jedeeee već sat vremena
    Zna da ga čeka igra poslije, ali nikad završiti, ranije bi kad je hrana po njegovom ukusu pojeo za tren, sad sve gnjavi...
    Cuj to s hranom je zeznuto ali ja sam bila dosla do faze gdje bi joj dala hranu ispred nje i navila tajmer na 20-25 min i sto pojede pojede a sto ne u tom roku maknem i nema nista drugo do sljedeceg obroka ali apsolutno nista. Brzo je skuzila da nije ljepo ostati gladan pored tako fine klope.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi se pridružujemo s jednim pužićem koji nije u svemu spor, samo u nekim stvarima, npr. zadaća: evo sada boja već valjda pola sata neke sličice, koje brat-bratu može obojati za 10 min. Ali on mora dobro razmisliti s kojom bojom će bojati, pa se malo poigra s bojicama, pa ih mjeri... U oblačenju je doma dosta brz, ali u školi je među zadnjima. Jede brzo, ako nešto ne čita, a sad je u fazi da čita sve: natpise na čašama, na kalendaru, na soku... Na igranje odjuri 8)

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eci, i moja Laura je jaaaaako spora. U svemu, osim u papanju . Već vidim da ćemo i mi imati problema u školi, kreće ovu jesen. Onda ću te zvati za savjete, a sad se nadam da se Erik malo ubrzao!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je, ubrzao je! Uz malu moju pomoć, tenisice koje se ne vežu, čizmice na čičak, hlače na gumicu i sl. Mislim da je ta škola šok za klince, pa još više uspore. Prvih par tjedana je bilo koma, ali sada se sve unormalilo.
    Ne brini, a i do škole je još duugo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je zbog Erika! A kako je sa prepisivanjem s ploče, obavljanjem zadataka i pisanjem domaćih zadaća?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drago mi je zbog Erika! A kako je sa prepisivanjem s ploče, obavljanjem zadataka i pisanjem domaćih zadaća?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi se pridružujemo ovom klubu pužića
    L. je 6.g. i najesen nas čeka škola. Od same pomisli na to slabo bi dođe jer ne znam šta nas čeka. Uvjerena sam da će biti dosta teško i da ću morati s njime puno raditi. Kao i vaši klinci/klinceze spor je u oblačenju, papnju, pranju zubiju, umivanju i da ne nabrajam ostalo. Svako jutro vodimo borbene oko oblačenja za u vrtić i naravno uvijek zakasnim na posao ma koliko god se ranije digli.
    Dok nisam otvorila i pročitala ovaj topic mislila sam da je moje dijete jedino takvo (gledajuć njegove prijatelje iz vrtića....) al sad mi je ipak malo lakše i toplo se nadam da je ovo samo faza kroz koju prolazimo.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Što se tiće zadače je ok, prepisivanje sa ploče i rješavanje testova je malo sporije, ali to je zato jer se jakotrudi. Njemu slova moraju biti savršena, a još je i ljevak, pa možete zamisliti koliko je to brisanja i pisanja.
    lailah na žalost mislim da to nije faza, nego osobina nekih klinaca, ali kad njima to počne smetati jer su uvijek zadnji, sami sebe "požure".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I Laura je ljevakinja, ali nije perfekcionist, baš suprotno!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo ti kopiram sa rodinog portala iz teksta o disleksiji

Disleksija je češća kod dječaka nego kod djevojčica. Nešto je češća i kod ljevorukih osoba nego kod dešnjaka. Sporost ili lijenost je jedan od simptoma disleksije kao i prepisivanje sa ploče.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=10&Show=1749

Ne kažem nedo Bog da tvoje dijete to ima, ali da je nama to neko prije rekao , a ne sada kada smo krenuli u 3. razred.
    Kod nas su simptomi bili sporost i prepisivanje (ne prepisivanje sa ploče) i jedna učiteljica (ne vezano sa našom školom) nas je uputila da to provjerimo i bila je upravu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, imam i ja jednog "puža", ali i jednog koji to nije! Brži i spretni mlađi sin je ljevoruko dijete, a njegov stariji brat nije.

Djetetu koje ima ovako očitu sporost, a često i smetnje koncentracije i pažnje, možete pokušati pomoći na jednostavan način. Vrlo često se ta djeca još nisu "odlučila" koja im je prava strana, desna ili lijeva. Budući da se često radi o nedovoljnoj integraciji (ili usklađenosti) rada lijeve i desne polutke mozga, pomažu jednostavne vježbe:

Križno lateralni hod ("stupanje" - lijeva ruka-desna noga)
    Križni kraul (dijete legne na leđa pa diže naizmjence lijevu ruku i desnu nogu)
    Čarobne osmice (dijete stane raširenih nogu, ispreplete prste na rukama i tako spojenim šakama opisuje ležeće osmice iliti znak "beskonačno" u zraku).

Osim toga - mnoge ste već rekle da motivacija čini čuda... Eto, da se pohvalim, moj sin je radi jednih lijepih cipela neki dan savladao vezanje gotovo preko noći, u dobi od 8 i pol godina! Bravo!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imate li za preporuciti kojeg dobrog dijagnosticara za ove probleme?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Tesko ce to obaviti samo jedan dijagnosticar. I uzroci mogu biti razliciti, a i terapija "krojena po mjeri".

Mi smo vec godinama u Suvagu (iako smo tamo dosli prvenstveno zbog smetnji sluha koje su se u medjuvremenu rijesile). Oni imaju i fizijatra i neurologa i psihologa i odlicne logopede. Dosta dugo treba cekati na red, ali se isplati.
    Istu kombiniranu dijagnostiku moze se dobiti i na Goljaku, ali nemam s tim iskustva.

Osim toga, buduci da je moje dijete slabovidno na jedno oko, vec godinama smo i u straboloskom centru na Rebru. Izuzetno sam zadovoljna rezultatima. :D

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Eci, ovo što pričaš o tvom zasanjanom sinu, podsjeća me na mene kao dijete. Ja sam isto tako plovila u svom svijetu mašte i često nisam percipirala što se oko mene događa. Gubila sam stvari, dolazila doma u papučama... bila sam usredotočena na svoja razmišljanja.
    X. Jos i danas pamtim predbacivanja zbog toga

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Bubica logopedi su ti zaduženi za to. Na stranici http://hud.hr/ imaš sve logopede nabrojane http://hud.hr/w-tekstovi/w-ustanove.html#zag .

Peterlin moja kćerka radi slične vježbe sa logopedom, ali i još mnoštvo drugih.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam iskustva s logopedima, zato bi htjepa preporuku za nekog provjereno dobrog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa

Peterlin moja kćerka radi slične vježbe sa logopedom, ali i još mnoštvo drugih.
    Da, teško je u jednom postu opisati 4 godine vježbi i terapije... ali baš ove vježbe redovito radimo doma s djetetom SVAKI DAN (sad je on već velik, drugašić, pa radi sam). Tako to ide. Logoped radi sve, a onda vidi što djetetu najbolje koristi i to vam preporuči da radite i dalje. To ovisi o konkretnom djetetu.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prvi razre je završio sa 4. Uglavnom zato što nije stigao riješiti testove, prespor je bio na diktatima. Predlagali su nam individualizirani pristup, ali htjeli smo malo pričekati sa tim jer se preselio u drugu školu. Ova učiteljica je zadovoljna sa njim, on se trudi, ali i dalje zaosaje i donosi doma bilježnice i prepisuje što nije stigao u školi. Uz zadaće ispada da cijeli dan nešto mora raditi za školu i mislim da ga to jako frustrira. Zato mislim da ćemo ipak uzeti taj ind. pristup iako mi je to žao jer je pametan i željan znanja. Baš sam .
    Si kažu da je to do koncentracije i da će biti bolje kada bude stariji, ali kada će to biti?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To govorite o vježbama za disleksiju?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    To govorite o vježbama za disleksiju?
    Ne nužno. Moj sin ima dijagnozu usporenog razvoja neurološkog sustava. Disleksija nije njegov problem (iako piše dozlaboga sporo, drhtavo i ružno, a do pete godine nije znao ni kako bi uhvatio olovku, a bogme ni žlicu...)

Logopedi se ne bave samo disleksijom, nego OPĆENITO teškoćama u učenju koje mogu biti vrlo različite. Ove vježbe o kojima govorimo nisu vezane samo za disleksiju, ali mnoge od njih se koriste i kod disleksije, dizgrafije i drugih smetnji. Zato je dosta teško odgovoriti preko foruma što i kako - svako dijete je priča za sebe.

Vježbe "osmica" i križnog hoda namijenjene su boljoj integraciji moždanih polutki. To je tzv. brain gym - gimnastika za mozak. Temelji se na činjenici da se u trenutku kad dijete propuže doživljava istovremeno i nagli porast intelektualnih i motoričkih sposobnosti. Tako nekako... Nisam stručnjak, samo mama s iskustvom

Čitala sam o tome na forumu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Ima i knjiga o tome - mislim da se zove upravo tako - Brain Gym (na hrvatskom). Vidjela u knjižnici, ali još nisam pročitala. Kad pročitam - dojavit ću rezultate.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prvi razre je završio sa 4. Uglavnom zato što nije stigao riješiti testove, prespor je bio na diktatima. Predlagali su nam individualizirani pristup, ali htjeli smo malo pričekati sa tim jer se preselio u drugu školu. Ova učiteljica je zadovoljna sa njim, on se trudi, ali i dalje zaosaje i donosi doma bilježnice i prepisuje što nije stigao u školi. Uz zadaće ispada da cijeli dan nešto mora raditi za školu i mislim da ga to jako frustrira. Zato mislim da ćemo ipak uzeti taj ind. pristup iako mi je to žao jer je pametan i željan znanja. Baš sam .
    Si kažu da je to do koncentracije i da će biti bolje kada bude stariji, ali kada će to biti?
    Eh, draga, tek sad sam ovo vidjela...

Ne boj se individualiziranog pristupa. To NIJE prilagođeni program. Kod prilagođenog programa smanjuje se opseg gradiva (ako dijete ima smanjene intelektualne sposobnosti), a individualizirani pristup odnosi se na METODE POUČAVANJA I ISPITIVANJA. To bi bilo dobro rješenje za ovakvo dijete, jer mu je time omogućeno da učiteljica posebno s njim radi. Učitelj dobije preporuku da ga se npr. ispituje usmeno (a ne pismeno, jer ne može završiti test u zadanom roku), da mu se ne umanjuju ocjene zbog sporosti i poteškoća pisanja, da se primjenjuju mentalne mape i dr, ALI GRADIVO NIJE SMANJENO, on mora sve savladati, tako da nemaš razloga za brigu.

Individualizirani pristup znači da će učiteljica npr. tvom sinu pripremiti isprintano gradivo koje druga djeca moraju prepisivati. Nije to loše... S druge strane, roditelji obično dobiju UPUTU što dijete mora doma raditi, kako bi s vremenom ipak razvilo sposobnosti, ali ne po cijenu gubitka samopouzdanja.

Moj sin je isto dobio takvo rješenje lani (iako je učiteljica s njim od prvog dana radila tako i prije nego je rješenje stiglo - donijeli smo papire iz Suvaga, a ona je radila s njim kako je najbolje znala ).

Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eci, imaš još o grafomotorici ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...167&highlight=

Možda trokutasta olovka pomogne i tvom sineku!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tako je i kod mene većinom bilo iako nekad uspije sve završiti. Sada je bolje od kada radimo sa logopedom i kod kuće. Ali nam je cijeli dan škola :/ i zadaća. I svima nam je dosta škole ali neposustajemo

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tako je i kod mene većinom bilo iako nekad uspije sve završiti. Sada je bolje od kada radimo sa logopedom i kod kuće. Ali nam je cijeli dan škola :/ i zadaća. I svima nam je dosta škole ali neposustajemo
    Kako vam to uspijeva? Mislim Erik nakon sat vremena pisanja zadaće poživčani i nema šanse da se više koncentrira. Moram ga odvesti van da se ispuše.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma i mi odmaramo ali koliko imamo zadaće + sporost. To ti traje cijeli dan.
    Odmaramo ali kratko. Srećom pa nam je igralište pred zgradom. Najgore je što seka nema nikakvi problema pa zadaću završi brzinom svjetlosti i hoće napolje. E tu nastaju problemi.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja imam jednog malog.to ti je stvar u koncenracji.mi smo zato odgodili školu .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako vam to uspijeva? Mislim Erik nakon sat vremena pisanja zadaće poživčani i nema šanse da se više koncentrira. Moram ga odvesti van da se ispuše.
    Moji su u boravku pa tamo pišu zadaću... Kakva je to zadaća koju dijete te dobi treba pisati sat vremena??? Nekaj tu meni ipak ne štima, bez obzira na sve. I moj sin ima lošu motoriku i kratak interval pažnje, a u boravku nemaju učiteljice nikakvih problema s njim.

A da pitaš stručnu službu u školi? Da daju dijete na opservaciju? Da ga ne kliješte ako ne može - zamrzit će i pisanje i školu i učenje, a to je kasnije teško ispraviti...

Nek mu omoguće individualizaciju, to bi mu trebalo smanjiti količine zadaće. Bar se nadam. I držim fige!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •