Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: kako šopingirati bez kreditne

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno kako šopingirati bez kreditne

vidim da nas dosta ima 'problem' s nedostatkom kreditne pa da objasnim kak sam ga ja rijesila:
    1. otvoris devizni racun u banci i zatrazis debitnu karticu koju mozes koristiti za placanja u inozemstvu - obicno Visa Electron (najbolje je da sve, racun i kartica, bude u dolarima)
    2. polozis neku lovu na racun i cekas da ti izdaju karticu
    3. kad dobis karticu, registriras ju na paypal.
    4. kupujes :D

meni je ovaj nacin super jer je siguran -
    a. sve je prek paypala
    b. imas debitnu, a ne kreditnu karticu i prema tome, cak da ti netko ukrade broj, ne mogu ti je ispeglat do astronomskih iznosa, nego samo da onoliko koliko stavis na racun.
    i imas troskove pod kontrolom jer da bi kupio, prvo moras polozit lovu na racun. nis na kredit

prije neg otrcite u prvu banku i otvorite devizni, provjerite detalje jer nisam sigurna da svaka banka izdaje debitnu karticu...

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mamabanana
    HVALA!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako preko PayPal-a kad isti nema uključenu Hrvatsku??
    Ili je to nešto novo?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ako se dobro sjecam, pay palom mozemo placati, samo ne mozemo dici novac ako netko nama u Hr uplati neki novac.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala, ovo je super informacija. Ja nemam kreditnu ni ne želim imati, jer se bojim krađe

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ili je to nešto novo?
    ima ima, i to sigurno već pola godine

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Ili je to nešto novo?
    Od listopada prošle godine.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Citiraj kailash prvotno napisa
    Ili je to nešto novo?
    Od listopada prošle godine.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzmite lijepo T-Amex... usput i uštedite

http://www2.americanexpress.hr/Perso...artice_generic

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sorci to je i dalje kreditna... ovo je topic za nas bez kreditne sposobnosti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    sorci to je i dalje kreditna... ovo je topic za nas bez kreditne sposobnosti
    meni se učinilo da je ovo topik za one bez kreditne KARTICE, ne bez kreditne SPOSOBNOSTI...

mama banana nema kreditnu... što???
    sirius nema karticu - jer se boji krađe...

kak da ja sad iz toga izvučem "sposobnost"?

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma imas pravo, dobro sam to zamaskirala

u biti, skuzila sam da puno cura nema kreditnu, pa rekoh da podijelim, a sad zasto nemaju i sto ih prijeci da ju nabave, ne ulazim

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma imas pravo, dobro sam to zamaskirala

u biti, skuzila sam da puno cura nema kreditnu, pa rekoh da podijelim, a sad zasto nemaju i sto ih prijeci da ju nabave, ne ulazim
    Evo da napišem zašto ju nemam:
    Koliko ja znam za plaćanje preko interneta potreban je broj kartice, datum isteka, ime i onaj broj s poleđine, tak sam ja naručivala na poslu prek neta neke knjige s business kartice od direktorice (kopirala sam ju i držala u ladici). MM igra neku igru na netu u kojoj se neke dodatne stvari moraju platiti kreditnom karticom i tip koji je s njim u klanu se "velikodušno" ponudio da će mu to on platiti. Na kraju je MM skužio od kud njemu toliko love da mu nije problem drugima plaćati - tip radi u nekom restoranu ili hotelu gdje ljudi svakodnevno plaćaju karticama. Kad provuče karticu, napravi kopiju prednje strane, broj s poleđine zapamti i kasnije si negdje sa strane zapiše. Ima brojeve sa stotinu kartica i budući da već zna da se radi o imućnijim klijentima, sve što mu treba a radi se o manjem iznosu plaća njihovim karticama. Ljudi ne skuže pogotovo kad im je popis troškova dugačak pa na manje iznose ne obraćaju pažnju, jer često i zaborave kaj su sve kupovali. Tako da i kad bih imala karticu ne bih ju sigurno nikud nosila sa sobom, a da pišem brojeve kartice po internetu mi se isto ne čini baš sigurno bez obzira na zaštitu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema šansi da bi mi netko jednu lipu potrošio a da ne skužim... a svoj račun pratim online, tako da čim napravim trošak - kontroliram. i pišem u svoju tekicu, da znam..

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    nema šansi da bi mi netko jednu lipu potrošio a da ne skužim... a svoj račun pratim online, tako da čim napravim trošak - kontroliram. i pišem u svoju tekicu, da znam..
    ovako isto

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    tip radi u nekom restoranu ili hotelu gdje ljudi svakodnevno plaćaju karticama. Kad provuče karticu, napravi kopiju prednje strane, broj s poleđine zapamti i kasnije si negdje sa strane zapiše.
    Ovako se većinom i kradu brojevi kartica, a ne na internetu. Ako ideš na sigurne stranice, vrlo su male šanse da ti netko ukrade broj kartice, jer je sve kodirano.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovako se većinom i kradu brojevi kartica, a ne na internetu. Ako ideš na sigurne stranice, vrlo su male šanse da ti netko ukrade broj kartice, jer je sve kodirano.
    Upravo sam to htjela reci. Trgovci na netu prolaze dugacke procedure dok im uopce karticarske kuce odobre placanje karticama... Lakse je u restoranu skinuti broj. Kako radim sa netom, znam, pa bih recimo razmislila prije nego bih u restoranu dala svoju karticu....

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja kreditnu necu iz pricipa: dok se vani karticne kuce bore za svakog clana, kod nas se jos drze bogomdani pa ti za ulazak u njihov 'ekskluzivni' klub naplacuju (previsoku) clanarinu. dok ne ukinu clanarine, ja cu se snalazit na druge nacine
    btw. ako netko zna za kreditnu bez clanarine, javite

a sto se tice kradje brojeva, potpisujem prijasnje postove, moje dosadasnje iskustvo s online shoppingom je vrlo dobro. kuc-kuc!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo probala sam pridruziti debitnu Visa karticu na paypalu i odbija me, operacija nemoguca. Probala sam sa debitnom visom PBZ-a i sa Zabom

za sada nemoguce a ako je netko uspio neka javi preko koje banke i koju karticu je uzeo

ostaje samo mogucnost kreditne, Ec/MC i Amexa

i samo da jos napomenem da vec godinama kupujem preko neta stvari i jos nikad nisam imala problema (kuc, kuc,kuc u drvo) a jos i radim u banci i svakodnevno vidim te slucajeve, takoder mogu reci da su svi rjeseni u korist klijenata i nitko nije ostao bez svoje love, bar za vrijeme mog radnog iskustva

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucylu prvotno napisa
    evo probala sam pridruziti debitnu Visa karticu na paypalu i odbija me, operacija nemoguca. Probala sam sa debitnom visom PBZ-a i sa Zabom
    Hmmmmm, evo, ja sam baš sad pokušala sa Zabinom Visom Electron, ali s obzirom na to da na poleđini nema nikakvog broja, nemam što unijeti kad me traže baš to. :?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hmmmmm, evo, ja sam baš sad pokušala sa Zabinom Visom Electron, ali s obzirom na to da na poleđini nema nikakvog broja, nemam što unijeti kad me traže baš to. :?
    Možda ima na prednjoj strani kao i Master?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja kreditnu necu iz pricipa: dok se vani karticne kuce bore za svakog clana, kod nas se jos drze bogomdani pa ti za ulazak u njihov 'ekskluzivni' klub naplacuju (previsoku) clanarinu. dok ne ukinu clanarine, ja cu se snalazit na druge nacine
    btw. ako netko zna za kreditnu bez clanarine, javite
    Nedavno sam čula da je za jednu karticu ukinuta članarina. Nisam sigurna je li za Diners ili American.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja na paypalu imam registriranu Visa Electron od PBZ-a i na poledjini imam onaj ekstra broj koji sluzi za dodatnu provjeru... meni radi :?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja imam PBZ-ovu i šljaka bez problema.
    Ne znam za koju je ukinuta članarina, ali znam da je American imao akciju neko vrijeme, ako se učlaniš da je prva godina besplatna

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zabina Visa ne može.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Ne znam za koju je ukinuta članarina, ali znam da je American imao akciju neko vrijeme, ako se učlaniš da je prva godina besplatna
    ne padam na te stoseve 'prva godina'... ja hocu SVE godine. sta ces kad sam principijelni megaloman

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja na paypalu imam registriranu Visa Electron od PBZ-a i na poledjini imam onaj ekstra broj koji sluzi za dodatnu provjeru... meni radi :?
    a moju odbija :?
    morat cu vidjeti u cemu je problem :/

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je li devizna ili kunska? Probaj sa deviznom ako si koristila kunsku.
    Inače kad se registriraš ne možeš isti dan dovršiti transakciju registracije jer te traže 4-znamenk.broj kojeg možeš tek za koji dan viditi na svom izvodu (npr.preko internet bankarstva) kad ti pay pal skine iznos od 1,95 $ sa tvog računa (bez brige, to se poslije vraća).
    Uostalom,cure su o tome raspravljale na ovom linku

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a moju odbija :?
    morat cu vidjeti u cemu je problem :/
    lucylu jesi li uspjela registrirati koju Visu na PayPalu? Izlazi mi kartica, pa bi sad htjela registrirati debitnu (ako koja prolazi) da ne peglam novi Amex na netu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •