Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Kako ne biti baba rospija u parku

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Kako ne biti baba rospija u parku

U mom kvaru su u zadnjih 10 tak dana obnovili 2 igralista. Na prvo, vece htjela sam odvesti H prije par dana. Dodjemo popodne, a ono guzva, prepuno djece...No, po meni igraliste je namijenjeno za djecu od cca. 3-8 godina. Ali prosjek djece na tom igralistu je bio ono od 10-15g. Mislim da sprave nece dugo trajati...

Jucer odvedem H u drugi park, 2 nova tobogana, s onim super dodacima: penjalice, nesto za ljujati i sl...Opet gungula...maleni od 1,5g i oni od 13, 14g...Pravi rat....Naravno da je jako tesko paziti da se ovi maleni ne ozlijede...Lijepo zamolim jednog velikog da ne drma drveni mostic jer su svi maleni na njemu izgubili ravnotezu i popadali ko kruske, a on kaze svom frendu, ajmo, ova baba me zajebava...

Pricam sa muzem sta smo mi radili u toj dobi. Zakljucili smo da se tada od srama (udario nas pubertet) niti slucajno ne bi priblizili toboganima i slicnim spravicama...To je bilo za male klince, a ne za nas, "odrasle"...

Mozda mi je sada percepcija organicena, pa gledam ocima mame djeteta od 2.5g, a za koju godinu cu se pitati zasto tako mali idu u parkove ako se ne znaju sami izboriti za svoj prostor i dok nisu puno spretniji i snazniji...

Kako se postaviti...Biti rospija i raditi reda..Ili ostati u svom dvoristu dok H bude 14g

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam nedavno planula toliko da sam klincima od 13-14 g rekla da su prasci.
    Nisam ni ja bas bila uzor ponasanja.
    Naime, prvo su pljuvali po klackalici.
    Pa sam ih lijepo zamolila da to nerade, jer je nepristojno, i ruzno (oko njih hrpa toddlera, zainteresiranih za klackalicu).
    Nakon 10 minuta nadjem ih kako ispustaju hracke (onak socne) po citavom toboganu.
    Onda sam im rekla nek se maknu, pa su oni nesto poceli odgovarati, pa sam im uputila gorenavedeni kompliment.
    Ne vjerujem da cu ikad u sebi naci razumijevanja za takve postupke.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

inace, i u nasem kvartu je konzum uredio jedno igraliste, u kojem je sad nepodnosljiva guzva, i takodjer su sprave primjerenije vecem uzrastu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

OK, ovaj prvi park je mozda za vece, ali ne bas za teenagere...A ovaj drugi park nije Konzumov, i sprave su bas za male.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja bih trebala instrukcije za ponašanje prema bahatim teenagerima u grupi. Kad mi normalni ljudski razgovor ne da rezultat, više ne znam što bih.
    Jedna grupica je nedavno užasno vrijeđala starijeg čovjeka koji je šepajući prolazio blizu njih. Kad na moju prvu, pristojnu, nisu reagirali, odnosno reagirali su proširivši vrijeđanje i na mene, ja sam rekla da se jave kad im prođu čirevi po licu. I to ispred A. Mislim, jest da ih je ušutkalo, ali valjda ima i neki bolji način.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    ja sam rekla da se jave kad im prođu čirevi po licu
    ti si bar bila duhovita.

mene je zapravo zgrozilo to ponasanje, i nisam znala jesam li ja takva baba da vise ne mogu razumjeti pubertetlije, ili je to zaista gadarija.
    Inace mogu biti tolerantna i puna razumijevanja spram raznih oblika devijantnog i buntovnog ponasanja, ali mi smeta vrijedjanje i kinjenje starih i malih.
    Pa sam se pocela pitati hoce li toncek jednom upasti u takvo drustvo (to su inace bili decki iz visih razreda njegove skole); i kako zapravo klincima mora biti dosadno i isprazno pa da se zabavljaju na taj nacin. Rastuzili su me.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas se na igralištu u parku nedavno neka grupa složila da organizira pijanku u pola osam. Još su bili dugi dan i bio je bijeli dan, a oni pijani ko stoka. NIsu bili stariji od 14 godina. Posjedali su na ljuljačke i svud okolo i hračkali i pili. Ja sam htjela zvati policiju da ih pokupi jer su stvarno balavci,a teturali su kak su bili pijani. Samo nisam imala svoj mobitel, a MM mi nije htio dati svoj da kao ne zaje... te klince i da ih pustim na miru. Da sam imala svoj mopb sigurno bi zvala policiju. Kud baš na igralištu.... Moja Tea je zurila u njih ko hipnotizirana, nije se mogla načuditi....

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja, recimo, imam puno vise razumijevanja za opijanje nego za hrackanje. ne znam da li je to normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja, samo ako uz opijanje ne razbijaju flaše, onda bi ih (šteta što ovaj forum nema agresivnije smajliće)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ti si bar bila duhovita.
    Je, ali na prilično niskoj razini.
    Plaši me taj zid, kad vidiš da do nekog uopće ne dopireš.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, i ja podivljam kad vidim teenagere kak se veraju po tim dhečjim spravicama. Grozno! I kod nas je otvoren novi park sa super spravama.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je njih žao jer se doista nemaju gdje igrati, parkići nisu za njih, igrališta su okupirali odrasli, a produkt ponašanja je odnos društva prema njima kao skupini, prije su bili zaokupljeni raznim sportskim i inim aktivnostima, a sada kad je to izbačeno većim dijelom iz škole , a roditelji nemaju novaca to platiti oni su prepušteni ulici. Naravno nikako ne opravdavam njihovo ponašanje i u potpunosti vas razumijem, jer se i sama susrećem s tim problemom, ali sam nekoliko puta nakon razgovora s njima sredila stvari (ovi valjda manje divlji) . Ma i njima je teško jer nisu niti veliki niti mali.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Kako ne biti baba rospija u parku

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    2 nova tobogana, s onim super dodacima: penjalice, nesto za ljujati i sl...Opet gungula...maleni od 1,5g i oni od 13, 14g...Pravi rat....Naravno da je jako tesko paziti da se ovi maleni ne ozlijede...Lijepo zamolim jednog velikog da ne drma drveni mostic jer su svi maleni na njemu izgubili ravnotezu i popadali ko kruske, a on kaze svom frendu, ajmo, ova baba me zajebava...
    Identicno se i kod nas desilo, parkic unutar vrtica.
    Nije proslo ni 24h od postavljanja te kucice i dva klinca, isto tu negdje 12-13 godina, drze se za ogradicu i svom snagom doskakuju na mostic.
    Sto je najgore u parku je bilo dosta djece i ljudi stoje i gledaju ih i komentiraju kak budu sve odmah potrgali, kak su bezobrazni a ja :shock: nitko da bi prstom maknuo :shock:

Lijepo sam otisla do njih i rekla da li zele da ih slikam i dam u novine da svi vide kakvi su vandali, da ih mozda i roditelji prepoznaju pa da onda i plate stetu koju ce napraviti.
    Sisli dolje bez rijeci, uzeli svoju loptu i nestali, vise ih nisam vidjela na toj spravi

Cesto se moze po vrticima sresti starije djece koji hopsu po spravama i uvijek sam s njima probala lijepo i pristojno da bih dobila reakciju kakvu je dobila i Deaedi
    Od onda im se obracam strogim glasom i zapovjednim tonom, nema molbi.
    Zasto da ja njih molim da ne unistavaju? Da bi mi nesto socno opsovali?
    A neeee, sada ih lupam u ego.
    Jednom sam curama od kojih 13-14 godina koje su sjedile na ljuljackama i vrtile one lance (dok su roditelji s malom djecom cekali red) ponudila da ih "pojujam" ili pelene promjenim

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj alanovamama prvotno napisa
    Ma i njima je teško jer nisu niti veliki niti mali.
    Pa zato i kažem, trebaju mi instrukcije.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja obozavam ventilirati nad tinejdzerima u parku....Moram negdje...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni znaju zasmetati i roditelji vrlo male djece koji prte svoju djecu na sprave koje uopće nisu za njih i onda se ljute na malo veću djecu čiju igru ometaju. Nikada ništa ne kažem, ali to mi smeta. Zato mi se na Bundeku sviđa što su postoje odvojeni parkovi za različite uzraste.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Jednom sam curama od kojih 13-14 godina koje su sjedile na ljuljackama i vrtile one lance (dok su roditelji s malom djecom cekali red) ponudila da ih "pojujam" ili pelene promjenim
    vidis, ja mislim da se i one imaju pravo ljuljati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U stvari, meni smetate vi iz Zagreba što niste svjesni koju količinu i kvalitetu igrališta imate!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ja obozavam ventilirati nad tinejdzerima u parku....Moram negdje...
    oh, da....i meni je to užitak.....samo tribam naletit na nekoga ko se ne ponaša primjereno parku namijenjenom dici.

nema moljakanja, nema finjaka, odma: ajmo ekipa, bris u vidu lastina repa dok se maleni ne izigraju.

i onda dođem ko dežurni žandar jer ostale i mame i tate sažaljivo gledaju kad će im dite doć na red za proljuljat se. a pošto ja uvodim red, onda je red i da moja šefica bude prva na redu čim "rastiram" gomilu kojoj tu nije misto.
    jednom mi je jedna mama, nakon što je poprilično vrimena čekala da joj se jedan mulac od nekih 15-ak god makne s ljuljačke i da njen malac sidne na tu istu ljulju (naravno u međuvremenu stigla ja i moja šefica i dotični teen je sjašio u roku odma da može moja šefica sist i ljuljat se) rekla: pa mi smo na redu.
    o da gospođo, samo vam nije smetalo što ste na redu i čekate red do besvijesti da vas se ljulja oslobodi. šta niste nešto poduzeli da i dođete na red. ne, vi čekate da netko drugi nešto poduzme. pa kad vam nije smetalo šta čekate klipana koji vam se namjerno neće da digne, sad čekajte moju šeficu koja će se pristojno malo poljuljat i sve 5.

znam, nije ok, žena čekala red, ali daj se malo trgnite.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju. Najviše volim ljuljačke u Maksimiru. Obožavam se ljuljati i M. voli kad se zajedno ljuljamo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Točno...i iskreno žao mi ih je...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju.
    Pa kao što kažeš Zdenka, dok nema djece koja čekaju. I ja se volim ljuljati dok djeca ne čekaju.
    A te cure bi kad vide da malo dijete čeka trebale postupiti isto tako, da se dignu...
    Ja sam nedvano u jednom prakiću blizu nas isto tako vidjela hrpu cura 14-15 godina, posjedale na one konjiče kaj se ljuljaju (to je definitvno za mlađu djecu) i cigarete u čube i ajmo, stepavaju pepel okolo, bacaju čikove, a imaju 15-ak godina. I naravno da je to bilo usred bijela dana dok je malenih bilo u parku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Točno...i iskreno žao mi ih je...
    Filipu ne pada na pamet da se mota po parkovima. Uz školu i treninge nema niti vremena niti volje za takve gluposti. U blizini male djece ponaša se zaštitnički. Mislim da teenagere ništa ne opravdava da svjesno uništavaju sprave po parkovima ili bilo što drugo. Ja da vidim takvo što, postavila bih se odlučno uz duhovito-fornu dozu (jer oni na to padaju) i razbila njihovu bahatost, koja zapravo prikriva nesigurnost.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Joj, i ja podivljam kad vidim teenagere kak se veraju po tim dhečjim spravicama.
    ja sam jednom uzela bananu, i otišla do njih - pa sam pitala tko je najveći majmun, jer da imam za njega nagradu .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Joj, i ja podivljam kad vidim teenagere kak se veraju po tim dhečjim spravicama.
    ja sam jednom uzela bananu, i otišla do njih - pa sam pitala tko je najveći majmun, jer da imam za njega nagradu .
    , svaka čast, meni u takvim trenucima ne pada nekaj tak zanimljivo da im kažem. A i izgedam poprilično mlađahno i tak se i obučem (tak mi kažu, da izgledam kao Jankova starija sestra ) pa se bojim da me ne bi ni baš previše ozbiljno shvatili.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ženo legendo!

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana.m je napisala/o:

A koja je bila njihova reakcija?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

A te cure bi kad vide da malo dijete čeka trebale postupiti isto tako, da se dignu...
    Ja sam nedvano u jednom prakiću blizu nas isto tako vidjela hrpu cura 14-15 godina, posjedale na one konjiče kaj se ljuljaju (to je definitvno za mlađu djecu) i cigarete u čube i ajmo, stepavaju pepel okolo, bacaju čikove, a imaju 15-ak godina. I naravno da je to bilo usred bijela dana dok je malenih bilo u parku.
    ja na to ne gledam tako.
    po meni je parkic primjereno mjesto i za jednogodisnjaka i za 15godisnjakinju. Ako se njoj ljulja, neka se ljulja. Teenageri uglavnom jos nemaju razvijen taj zastitinicki stav prema malima, jos su previse koncentrirani sami na sebe, i to je normalno. Ako ja zakljucim da se neko dijete predugo ljulja, zamolit cu ga da pusti moje na red.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa
    ana.m je napisala/o:

A koja je bila njihova reakcija?
    :shock:

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U stvari, meni smetate vi iz Zagreba što niste svjesni koju količinu i kvalitetu igrališta imate!

potpis 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, baš ste neke stroge !

Pa ja radim s tim velikim bebicama ( sličnog profila ) i roditelji ih utovare meni na 4 dana

da ih ja čuvam!

A oni su taaaaaako slatki i razigrani!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lako nama dok su to tudja djeca, gadno nam se pise kad to postanu nasa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pubertet je gadna stvar

dok moj dođe do te faze ja ću sve živce potrošiti na tuđu djecu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po tome bi ja vec imala potrosene zivce za ove od 1 do6.god.
    ma u prosvjeti ionako samo perpetum mobile tipovi prezive

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa

Ja da vidim takvo što, postavila bih se odlučno uz duhovito-fornu dozu (jer oni na to padaju) i razbila njihovu bahatost, koja zapravo prikriva nesigurnost.
    Upravo to...nsigurnost...i upravo zato im ne treba još neka "narogušena baba" u parku da ih dodatno poljulja.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    I ja. I sama se ljuljam, naravno, kad nema djece koja čekaju. Najviše volim ljuljačke u Maksimiru. Obožavam se ljuljati i M. voli kad se zajedno ljuljamo.
    Naravno da imaju pravo, ali nemaju pravo uvijeti lance, zamatati ljuljacke par krugova tako da budu "vislje" i onda tako sa sfrkanim lancima ostavljati iza sebe ili se ljuljati stojecki sa blatnjavim cipelama i divljati - na to sam mislila, takvo ponasanje za mene je vandalizam

Kada se neko starije dijete ljulja a mi bi na ljuljacku pricekamo 10-15 minuta a nakon toga zamolimo da li mozemo sada mi, takva djeca ce vas uvijek pustiti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isto iskustvo, u Merkatorovoj igraonici. tobogančić za klince do nekakvih 4-5 godina maksimum, bazen za loptice, kockice za slaganje i spuzve. Obavezno stariji klinci divljaju unutra bez nadzora; bacaju spuzve jedni da druge - s jedne strane prostora na drugi, bacaju loptice na sve strane, skacu i bacaju se po toboganima... Uzas, zivi uzas na sto to lici. Sklanjas svoje dijete da ne dobije sto u glavu.Ostali s manjom djecom kojima je takav tip spravica namjenjen isto. Obavezno napravim reda al mi je zao sta im roditelji nisu u bliziniu. Zapravo vjerojatno jesu al ne zele obracat paznju. Bolje da se tu izdivlja nego da to doma radi dok oni piju kavicu. Poludim!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve sama iskustva i problemi... postovi tipa "i meni isto...".

Dajte neke prijedloge kak to rješit, a ne samo se jadati.... ovo s bananom mi super....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

inace, i u nasem kvartu je konzum uredio jedno igraliste, u kojem je sad nepodnosljiva guzva, i takodjer su sprave primjerenije vecem uzrastu.
    tako sam tuzna. mjesecima sam mu se veselila i na kraju i dalje na bundek.

meni je ok da se starija djeca igraju. ali igraju, ne demoliraju. a to na zalost znaju raditi.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a meni je žao što ne reagiram.
    mjesecima sam zvala u zrinjevac i molila da postave neku ogradu oko igrališta, jer ono graniči sa nekakvim šupama koje imaju rupe u zidovima, pa bi djeca mogla pasti u preko metar dubine. nakon mojih preklinjanja da to već jednom užine postavili su lijepu žičanu ogradu. nakon dva tjedna od postavljanja, vidim ja dva tinejđera kako namjerno na nekoliko mjesta trhaju ogradu. kipila sam u sebi, došlo mi je da ih snimim i odnesem im to ravnatelju,, pa nek traži od roditelja da snose trošak popravka, ALI na kraju ko papčina nisam napravila ništa. Snimati me bilo strah, jer nisam znala smijem li neovlašteno nekog snimiti, a i prepiranja sam se bojala, jer je fran bio samnom, a oni su se ponašali baš divljački.
    bila sam baš jadna zbog izostale reakcije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

drugi puta snimi, pa se onda raspituj da li si smjela snimati
    Šala, odi na Pravna pitanja, pa provjeri za neki sljedeći put.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dajte neke prijedloge kak to rješit, a ne samo se jadati
    Ko prava baba rospija, prijekornim tonom i ozbiljno : Klinci jel sad dosta? Nekoga ce te udarit, tako se ne ponasa na mjestu punom male djece! Obavezno se pokunje jer im prigovor dodje od starije osobe. Samo da kojeg tatu ili mamu ulovim pa ga pitam jel u redu da tako divlja?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja velikim na dvoristu pristupim onako kao frend - objasnim da sam tu sa malim djetetom/djecom i zamolim da mi pomognu i oslobode igracke... mislim da ako im se pristupi kao odraslima (s postovanjem, ma sto radili) da im to prvo godi, a drugo ih zbuni i najcesce se maknu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

heh koliko sam ja sretna sta mi u cijelim Kastelima nemamo nijedno igraliste za djecu, jelda?
    al da i imamo ja bi sigurno bila baba....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •