-
Sinoć mi se učinilo da smo uspili sve razbiti,a jutros opet ista priča.
Guram kako je rekla ančica no u tom guranju često mi se grumen izgubi pod prstom,"šeta".
Svima u kući ke puna kapa mene,da šta dramatiziram,da sam hipohondar,a ja se samo želim rješiti kvrgetina
-
Dobro, sinoc si uspjela, uspjet ces opet.
Dogodila ti se hiperprodukcija od izdajanja, a sad ce trebati malo vremena da sjedne sve na svoje mjesto.
Uskoro dolazi i skok u razvoju sa 3 mjeseca, on ce ti rijesiti dobar dio problema.
Samo pazi na kvrge i izdajaj kad ti je skroz prenapeto i/ili kad imas kvrge.
-
Evo danas tjedan dana od početka zastoja i napokon nekakav pomak.
Još je malo grudva ostalo ali nadam se da će i to noćas-sutra izići.I ne znam kako ću preživit ako se opet ponovi!
Za mene je to nešto strašno bolno!
No,opet novi problem.U jednoj dojci u kojoj je još malo kvrga nema mlijeka -gotovo da nema.
Noćas sam tu držala kupus pa se pitam je li to zbog njega i hoće li se vratiti mlijeko?
-
Bitcesve u redu. Samo stavljaj bebu na dojku i izvuci sve kvrge.
-
Obe dojke se pune strašnom brzinom i uvijek su spremne za podoj.Kad dam jednu ne može više ovu drugu,a ta druga bude već prepunjena i pičinje tvrdnuti.Što da radim? Kako se riješiti te prepunjenosti?
-
izdojiti samo toliko da opadne napetost
stavljati hladne obloge izmedju i nakon podoja a vruce prije podoja...
mlijeko ce se vratiti, nakon zastoja bude ga nesto manje, ali redovnim sisanjem, doci ce na svoje...
kako se ti osjecas? kako je beba?
-
Puno bolje psihički,mislila sam da neću izdržati i da ću odustati od dojenja.
Beba dobro,vesela,smije se,ali me muče zelenkaste stolice.Mislim da ne dođe do zadnjeg mlijeka.Je li moguće od toga da ima zelenkastu stolicu?
Koliko je dobro dirati u blistere sam,bez liječnika?
-
Ono sto mozes napraviti sama je da ih dobro namocis toplom vodom, onda napravis piling koze rucnikom i nakon toga das bebi da podoji.
-
-
Evo i ja ću pokušati pomoći. Iako je dojenje daleko iza mene imala sam sličan problem: Prepune dojke i gladno dijete. Uvjeravali su me da mi mlijeko nije dobro, a razlog je bio sasvim drugačiji: mlijeko je jako teško izlazilo i dijete nije imalo snage vući. Rješenje: sprej koji se uštrca u nos i nakon par minuta mlijeko puno lakše ide. Naši podoji su se skratili sa sat vremena (i dulje) na 20 min, a dijete je napokon počelo dobivati na težini. Sprey se zove Syntocinon, sadrži hormon oxytocin i ne pojačava stvaranje mlijeka, već samo lakše otpuštanje. Ja sam ga koristila mjesec dana i onda mi više nije trebao. Pitaj svog liječnika što misli, pitaj u apoteci, ja sam ga kupovala bez recepta i stvarno me spasio. Sretno!
-
Pozdrav nakon dužeg vremena!
Pokvario se komp. a naišli na nekog ajme majko meštra pa nikad ga nazad dobiti.
Što se tiče kvrga borila se i borila i nadam se da se neće vratiti više!!
Koristim sintoticin da se više otvaraju mliječni kanalići no čula sam da se smije koristiti samo 3 puta dnevno iako to u uputstvima ne piše pa me zanimaju vaša iskustva!
No, kao i uvijek imam novi problem i osjećam se kao teški početnik u dojenju!
Naime ,ne znam pocica li moja beba dovoljno,a zašto?
Počela je spavati na sisi!
Napravi 2 gutljaja i zaspe,ja je maknem,razbudim,vratim, opet gutljaj,dva i opet zaspe...
I tako nam naše dojenje traje otprilike 1 sat, a prosječno imamo 7 dojenja dnevno i ja izračunala da dnevno provedem u dojenju oko 7 sati!!
Stvarno previše i zamarajuće!
Što da radim da ona aktivnije sisa!?
E da,ja joj obavezno moram svaki put izmasirati sisu,ručno izdojiti da krene mlazi i onda ona nastavi i tako stalno tih sat vremena!!
Sad joj je 3 ipol mj.,mokrih i pokakanih pelena ima dovoljno.
Ovaj treći mj. je dobila 680 g.
Dajte malo savjeta!!
-
to je pakao izdajanja.na žalost.probaj kvrge masirati sa malo hepatrombina (piše ti u kutiji da je za mastitis namijenjeno),meni je pomagalo.i sa švedskom grenčicom za bol i upalu.meni je bilo još gore od hladnih obloga,više mi je pomagalo staviti tople.u svakom slučaju probaj što više bebetinu anagžirati i ručno izdajanje,ako se već moraš izdojiti.mada je meni ručno bila utopija.cice broj 6 prije trudnoće,nakon...ni ne znam.ali znam da me muž zezao da prvo ide cica pa ja.
-
Tonina, evo da se i ja javim. Mislim da sam već dosadna s blisterima, ali hoću ti reći važno je da upoznaš svoje tijelo i da imaš povjerenja u njega. Ja sam jedno vrijeme konstantno imala blistere, skoro svaki dan sam se borila s tim i bilo je jako iscrpljujuće. Međutim, to je prošlo i čini mi se da su neki od tih bilistera bili novi kanalići koji su se na taj način otvorili. Dojimo već 14 mjeseci i čak mi se sad, iako jako jako rijetko, zna zalomiti blister. Samo to je sad već rutina, koja se rješava u hodu i u par sekundi.
Puno sreće, bit će siguno bolje...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma