Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Kako da pelena ne promoci kod deckica??

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kako da pelena ne promoci kod deckica??

Moj mis ima problem sto je danas, sedmi dan zivota popiskio pelenu tako da je iscurilo sa strane, smocilo bodic, natopilo sterilnu gazu na pupku. Promijenim ja pelenu (ta prva je bila babylove), stavim pampers, opet isto. Pelena nije natopljena, ali kako pisulinac mora stajati prema gore, izgleda da kad piski dok se upije jedan dio ode i sa strane i ne upije se.

E sad to me ne bi zabrinjavalo da je pupak otpao, ali nije i ne zelim da se upali, jeste li vi imale ovih problema i kako ste rijesili?

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemora piša stajati gore- tako su meni u bolnici rekli, patronažna i naš pedijatar. vele da su to bili nekad mitovi kojih su se pridržavali svi.
    ja mom malom nijedanput nisam pišu stavila prema gore

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma to su prastare priče..
    kak bi naša pedica rekla pišo treba stajati onak kak sam pada

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama pedijatar u bolnici rekao da su to stara narodna vjerovanja, dakle ne mora stajati gore

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kak uopće pišu namjestit gore :?
    kad gravitacija vuće dolje

p.s. mi smo u platnenim!! i pomalo u bezpel!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kažu da su to radili da bi im pišo bio veći, dulji
    možete vjerovat??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ubite me,al moram još napisat ovo...
    nije on samo 7dana živ...neg i onih 9mj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    i ubite me,al moram još napisat ovo...
    nije on samo 7dana živ...neg i onih 9mj

Sva sreća da današnji ultrazvuk dokazuje tvoju tvrdnju.
    Jer nekad se vjerovalo da se s četiri mjeseca trudnoće plod "oživi". Toliko o narodnim vjerovanjima...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh,da! Ja sam imala taj problem iako je pišo bio usmjeren dolje. Najbolje su mi Libero pelene zato jer su mekše, manje "papirnate" od babylove i pampers. I moraš dobro bebu obaviti i čvrsto zategnuti u struku. Provjeri ipak da li između bebine kože i pelene stane tvoj prst.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

od početka pa do "kraja" čovjerk raste, razvija, mijenja se....

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mi smo imali taj problem sve dok nisam uzela pelene za broj veće, one newborn nam nisu ništa valjale!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Eh,da! Ja sam imala taj problem iako je pišo bio usmjeren dolje. Najbolje su mi Libero pelene zato jer su mekše, manje "papirnate" od babylove i pampers. I moraš dobro bebu obaviti i čvrsto zategnuti u struku. Provjeri ipak da li između bebine kože i pelene stane tvoj prst.
    potpisujem.
    isprobali smo razne vrste pelena, stalno nam je curilo sa svih strana
    onda smo otkrili Libero, sad procuri zbilja rijetko

i nama je patronažna rekla da dok ne otpadne pupak, pišonja dolje, a nakon toga i jaja i pišu da stavljamo gore kod prematanja. kaže MM da to ima smisla jer je tako udobnije, pa valjda on zna

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo bili zapišani neprestano kaolike god pelene i kave god pelene bile! A onda otkrismo one novijeg izdanja pampersove (one s ljubičastim dijelom natpisa) i te su nam super! A što se pišonje u stavu pozor tiče, pa mislim da je ponekad bolje vjerovati starim, provjerenim metodama nego ne. I mi ga dižemo svaki put kod prematanja po danu dok po noći ne. Nešto s korijenom piška ima veze, ali ne znam točno što.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dok pupak ne zaraste, mis prema dolje, kasnije prema gore. Mozda su ti pelene pre male, probaj veci broj. Takodjer provjeri dali si izvadila sve ono sa strane iz pelena ( tj. mozda nisi dobro namjestila pelenu ). I nama se to desavalo prvih par dana dok se nismo uhodali. Najcesce je problem u tome sto ne znas bas dobro staviti pelenu..
    Inace, mi smo veliki popisanci pa sada sa 8 i pol kila moramo koristiti pelene za 9 -20 kg ( presvlacimo se svaka 3 sada, sto je ok i sa manjim pelenama, ali za po noci obavezno promoce bilo kakve manje od tih ). Takodjer koristimo babylove, Libero su mi much much pre skupe., iako kazu da su najbolje i za kukove... ( doduse citala sam da su babylove kopija libera )

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

unaprijed se pardoniram ako se netko osjeti uvrjeđenim, ali pišo sad gore, sad dole su meni budalaštine...priroda mu je dala da visi prema dole, tko smo mi da sada to mijenjamo...
    mislim da ne postoji ni jedan realan i medicinski razlog zbog kojeg bi ga trebalo stavljati gore ili dole...

mi smo se odlučili za onak kak priroda kaže i za libero ili beauty baby pelene...NIKADA nije promočila pelena.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je Stanojević na zadnjem čekingu pred izlazak naglasio da pišo ide dolje. Na kraju krajeva to je i prirodno i logično.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja sam svašta čitala...sad gori, sad doli.
    Duji sam ga dizala gore, uvik je bija zapišan.
    Luki ga spuštam doli i samo je dva puta propustilo, ali zbog toga šta pelena nije bila dobro zatvorena.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nama je isto na pocetku gaza oko pupka cesto bila zapisana, presli smo na vece pelene i bilo je ok. ja nekad pisu stavim prema gore, najcesce puta ga ne diram. mm kaze da je prirodnije da stoji prema gore jer se tako ne lomi?? a nemam pojma.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala svima, pisonja ide prema dolje, sad je dobro, kad pupak otpadne uzet cemo vece pelene

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Nama je Stanojević na zadnjem čekingu pred izlazak naglasio da pišo ide dolje. Na kraju krajeva to je i prirodno i logično.
    totalno se slažem. eto ja sam baš namjerno isprobavala dizat gore...i ne može. uvik pada prema doli... jedino da ga flasterom zalipim . mislim. kak će bebaču pišo bit gore kad ga recimo uzmeš, nosiš?? pa sasma je logično da pada dolje. ja kad svog muža vidim, bome uvik "visi" prema dolje... ..ponavljam jedino da ga zaljepim..
    mislim, meni je ovo bespredmetno raspravljat

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam skuzila da mi promoci pelena kad ne zategnem dobro, zato su mi aktiv fit pampersice najbolje, besramno skupe, ali stvarno nijednom nisu promocile, a oko struka su fino elasticne i vjerujem da su i malcu puno udobnije...

sunce_žarko

Početno Re: Kako da pelena ne promoci kod deckica??

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    Moj mis ima problem sto je danas, sedmi dan zivota popiskio pelenu tako da je iscurilo sa strane, smocilo bodic, natopilo sterilnu gazu na pupku. Promijenim ja pelenu (ta prva je bila babylove), stavim pampers, opet isto. Pelena nije natopljena, ali kako pisulinac mora stajati prema gore, izgleda da kad piski dok se upije jedan dio ode i sa strane i ne upije se.

E sad to me ne bi zabrinjavalo da je pupak otpao, ali nije i ne zelim da se upali, jeste li vi imale ovih problema i kako ste rijesili?
    Moj pišulinac trenutno loče čaja,vode,pa nema pelene koja ne promoči.
    Dok je bio manji,trebala bi dobro zategnuti pelene.
    Što se tiče pupka,viruj mi mokraća mu neće stvoriti upalu.Mi smo odležali 15 dana u bolnici radi upale pupka,na kraju su nas pustili i rekli da ostavimo malo da se suši. Dr je bio stvarno iznenađen tim pupkom.Čistili octeniseptom kući( u bolnici su isprobali sve i svašta) dvaput lapizirali i nestalo je.
    Pišulinac prirodno stoji doli,a kad mu je potriba,sam se diže.
    Mislim da je to normalno .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj *MaemI* prvotno napisa
    ja sam skuzila da mi promoci pelena kad ne zategnem dobro, zato su mi aktiv fit pampersice najbolje, besramno skupe, ali stvarno nijednom nisu promocile, a oko struka su fino elasticne i vjerujem da su i malcu puno udobnije...
    isto i meni. to nam je bila prolazna faza. isto mi je tako s malom. ako ne pričvrstim kako treba iscuri po leđima i sa strane, a pelena skoro suha. za ne vjerovati, ali srećom sada je sve ok.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

našem malenome često promoći kad spava na boku :?
    i nije mi jasno dal ja to nešt krivo složim pelenu ili u čemu je problem :? :?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je najbitnije kako staviš pelenu. Kad zalijepim pelenu obavezno prođem prstom ispod ruba pelena jer onaj unutarnji dio ruba (s gumicom) mora biti u pregibu noge, skužila sam da ako nije, obično propusti i to kad spava na boku. Ja sam isprobala sve pelene i nisam još naišla na idealne, ovako sam isprobavala:

Libero: odlične, zamjerka - malo papirnate na rubu, znalo mu se zacrveniti na pregibu, malo predebele, odustala od njih nakon par pakovanja koji su strašno smrdjeli (btw. to su švedske pelene, ljetos mi je bila sestrična iz Švedske i kaže kako kod nas nisu iste Libero pelene kao kod njih, pakovanje je isto ali "nije to to")
    Pampers: "obični" - plus je što su tanje i udobnije, rub je mekši ali nema onaj rastezljivi dio sa strane što mi je minus.
    Pampers active fit: sve bi bilo savršeno da ne ostavljaju mucice po guzi kao da se valjao po vati.
    Babylove: ne smrde tako kao ove gore navedene, imaju rastezljivi rub, mekane oko nogu, jedina zamjerka je što su debele kad se napune, a nošenjem se vata unutra istrga u komade.
    Huggies: Mislila sam da je to to, super su, tanke, jedino što mi se čini da im je elastična traka prekratka, onaj dio oko noge je nezaštićen. Prošli tjedan su procurile 2 noći i ja sam se na kraju vratila na babylove.

Što se tiče pišonje, mi stalno muku mučimo s bakterijama u urinu, tako da sam mu zbog toga počela lagano dizati pišu gore i to ga je dosta puta spasilo da ne bude skroz ukakan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •