Prvi put sa 17+6, prekrasno nešto. A ta prva micanja su zbilja kao leptirići u trbuhu...
Prvi put sa 17+6, prekrasno nešto. A ta prva micanja su zbilja kao leptirići u trbuhu...
18+3 prvi put kad je to bilo 100% jasno da se radi o laganim udarcima bebice... (evo upravo se sada javlja) najviše u večernjim satima
:D :D :D
upravo sada...
sjedim na poslu i čitam vijesti na netu kad ono lagani kick s lijeve strane trbuha, kao kad se okrene pa odgurne...
inače tek sam u 13-om tj al ovaj put znam da je to to iz iskustva.
Ja sam negdje u 21.-om tjednu. Nikakve ni leptiriće ni mjehuriće nisam osjećala već lagane udarce.
17+5...
U 18.tj. Nikakvi leptirići već 3 prava mala udarca! Možda i jesam osjećala pokrete i ranije, ali nisam bila sigurna!![]()
Iako sam i ranije u par navrata osjetila trzaje, od jučer sam sigurna da se to moj leptirić javlja. Evo, i sad dok sjedim za kompom, svako malo osjećam škakljanje iznutra.
Neprocjenjiv osjećaj.Danas sam 14+4.
U 16 tjednu lagano kao malena ribica. A sada u 20. tj već tako lupa da mislim da će to biti mala kung fu curica![]()
Ja sam isto u 16.tjednu osjetila kao da mi mala ribica pliva u trbuhu,pa me svako malo okrzne sa perajicom...![]()
Odmah sam znala da je to moja bebica,iako me doktor uvjeravao nista prije 20 tjedna.
Jel spolja možeš da vidiš lupkanje?dundo prvotno napisa
Ja imam špekića okolo, pa se nekad vidi pomalo, a nekad ne. A i bebica se namestila tako da me više nekako iznutra lupka, nego po zidu koji je najbliži stomaku (uh, al sam objasnila :rollA ni mm još ne može lepo da oseti. Eto zašto još nije dobro imati viškova pre trudnoće
![]()
Hm...tek je 14-ti tjedan, a vec skaklja drama.....btw, pozdrav svima, tek sam usetala u vas klub!![]()
oba puta oko 16. tjedna! osjećaj je ...![]()
jedva čekam opet!!!![]()
Pa to više izgleda kao da mi se trbuh lagano pomičeAli tatek bez problema može osjetiti kako mu je živahna kćer
![]()
Neka to bude što pre...bzara prvotno napisa
![]()
Ja sam malo zabrinuta. Sada sam trudna 22+4, a prve pokrete sam osjetila sa 17 tj. Problem je u tome sto su ti pokreti jos uvijek slabi i jako rijetki, a vidim da dosta vas vec rukom moze osjetiti pokrete bebe sto kod nas nije slucaj.
Inace je beba manja 10 dana nego sto bi trebala biti pa me to sve skupa dosta zabrinjava. I jos na proslom pregledu su mi rekli da je pupcana vrpca oko vrata pa da treba cesce kontroliratiali. Ostalo je u redu.
Ima li netko slicna iskustva ili kakav savjet?
Hvala.![]()
16+4 definitivno znam,iako mi se doktor nasmijao.Isti je osjecaj dan danas-ko da me golicaju crvcici..
Meni se učini da me beba lupka slabije nego što ja mislim da bi trebala.moceko prvotno napisa
Prvi put sam je osetila prilično rano, ali njeno lupkanje sada mi izgleda isto kao i pre dve nedelje.
Ja imam dosta špeka na stomaku, pa mislim d aje to možda razlog. Par puta sam je lepo pod rukom osetila, ali je to bilo jako retko.
Ne znam da li treba da se brinem ili ne?
A tebi u svakom slučaju evo hrpa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti je sve 5!![]()
![]()
u 20 tjednu, osjetila sam kao da se zmijica okrece
S 20 tjedana sam bila sigurna. Meni je to bilo kao da mi krulji u zelucu (samo bez zvukova), pa prije nisam bila sigurna...
Joj mene moja curica zadnjih par dana tuče od jutra do mraka. Čak me par puta opalila po slezeni tako da sam se bila prepala. MM me htio voditi na hitnu jer me baš bilo presjeklo. Sada ja ne znam da li je normalno da se tako malo dijete toliko rita i da ima tako jake udarce.
Sve je normalno![]()
Vidiš gore da su cure zabrinute jer ih beba ne tuce "dovoljno" ti si zabrinuta da te tuce "previse"![]()
Sve je to tako individualno...
Sa 15 tjedana sam osjetila nekakvo titranje, skakljanje, stvarno ne znam opisati. Sa 19 sam bila sigurna jer sam i izvana mogla osjetiti rukom kad beba lupi. Sto se tice intenziteta pokreta, stalno sam cekala kad ce poceti to lupanje od kojeg ostajes bez daha, ali moj se mis vise meskoljio i rastezao unutra i tako je ostalo do samoga kraja. Nisu sve bebe iste, neke lupaju sa sve cetiri (takva sam ja bila kaze moja mama) a neke su idealni podstanari
![]()
A ovisi i gdje ti je smjestena posteljica - ne osjetis kad lupi u nju...
U pravu si EvaP. Nisam se setila toga...
ja sa svoje osjetila sa8 tjedana
ispravak sa 18 tjedana
ja sam već negdje prije napisala da je ova beba živahna pa sam ju već jako rano osjetila u par navrata... ali u ponedjeljak (17-i tj) sam takva dva udarca dobila da sam jaukala (a onda se smijala naravno). Dominik me tako nije udarao do 6og mj.
Cure, ja sam 18tj+ 3 i ne mogu još sa sigurnošću reći da osjećam pokrete, neki dan sam imala neke mjehuriće s lijeve strane trbuha i možda još dva puta a poslije nisam :? .
Zanima me jel netko od vas zna ima li veze to što je netko imao izrazito čvrste trbušne mišiće prije T., ovisi li o položaju posteljice i sl.?
pregled nam je idući tjedan, a voljela bih isto iskusiti što prije slušajući vaše lijepe priče![]()
u prvoj trudnoći je i 19.tjedan prerano...ja sam u prvoj osjetila oko 21.-22., a u drugoj u 13.!
ovisi i o posteljici, ali ako imaš čvrste trbušne i mršava si, osjetiš ranije nego buckaste trudnice.
Krumpirić, hvala ti, pomogla si mi. Bit će da je još rano, oko trbuha sam fakat bila bez grama masti i s jako čvrstim trbušnim mišićima, ali eto valjda ovisi i o posteljici.
Osjetim ja nešto li ne znam to definirati, kao ono nešto se tu događa, kao vrvi nešto unutra to su valjda lagani pokreti bebice (ko da mjehurić pukne unutra, ali sveg par puta). Sačekat ćemo još 2-3 tjedna, pa da mogu definitivno potvrditi.
ja sam u 16. i mislim da sam ih sinoć osjetila.... inače nosim blizance za one koje ne znaju(da se pohvalim malo) osjećaj je bio ko da me grebu po trbuhu naravno s unutarnje strane.... ali osjećaj je super.... :D
Ja sam već u 18om tjednu. Iznenadilo me jer se nisam nadala da ću ju osjetiti do 22. Baš nas je iznenadila!
prvi puta nešto sitno iza 20-og tjedna, u drugoj trudnoći u 19.-om tjednu![]()
Iako sam prvorotkinja prvo škakljanje sam osjetila sa 14 tj. Moguće je tako rano jer kažu da ak silno želiš bebu možeš kao prvorotkinja jako brzo osjetiti ili ako si imala spontani, a ja jesam. A ako je neželjena trudnoća, možeš osjetiti kasno. To meškoljenje ne možeš zamijeniti kruljenjem, barem ja nisam jer takvo što nikad nisam doživjela. A lupkanje sam počela osjećati sa nekih 16 tj. joj kak je to tek supač![]()
Ne bih rekla da je ovo pravilo, ja sam npr cijeli život tzv buckasta ili kako bi MM rekao sa ženstvenim oblinama 8) (hoću reći da mi trbuh nije bez špeka).... i osjetila sam bebu u 17om tjednu iako mi je ovo prva trudnoća. Prije toga sam često puta znala sumnjati da li je to "nešto" što osjetim micanje bebe, međutim kad se dogodilo nepogrešivo sam znala.... taj osjećaj se ne može usporediti (bar po mom mišljenju) s probavnim smetnjama, puno je definiraniji (u nedostatku boljeg izraza)...krumpiric prvotno napisa
Što se špeka tiče, mislim da on ima veću ulogu s osjetom bebe "izvana"... npr zbog tog mog špeka MM je bebu osjetio par tjedana kasnije, bar mislim da je to razlog... također pretpostavljam da baš zbog špeka neće biti izraženi oni "vidljivi" pokreti bebe.
Al ja na špekić gledam kao na amortizer u slučaju eventulnih nedajbože udaraca(evo baš neki dan me mali brat onako piknuo prstom u trbuh, budala mala
)
Nakon napunjenog 18. tt. (1. trudnoća, "mršaviji" tip, posteljica sprijeda) i od tada svaki dan, uglavnom u večernjim satima, ležeći na leđima... Ali to nije ni leptirić ni mjehurić ni zmijica ni škakljanje..... pravi mali udarci Malenog Supermana![]()
Negdje u 20 tj.i to najčešče u ležečam položaju!
Ono pravo ritanje bez dileme koje se je i vidjelo na površini trbuha sa 24 tjedna.
Ja sam osjetila stidljivo javljanje negdje u 17 tj. Sad malac već lupa ko veliki, imam osjećaj da me koji put opali po dnu maternice što osjećam ko udarac po cerviksu (ak je to uopće moguće).
Meni danas 20 tj. al ljudi kaj ovo moje malo lupka zadnjih dana! imam osjećaj ko da uopće ne spava.Najviše joj se sviđa lupkat mamu po mjehuru, još dok je pun - prava fešta.![]()
Ja sam prvi puta osjetila prošli tjedan :D, znači u 15.tom, onako blago, nježno, kao da me pomazila iznutra. Trajalo je sekundu dvije, i bilo je predivno!
Al odonda više ništa :? . Danas smo bili na pregledu, mala je živahna ko velika, mrda se, pleše, skakuće, okreće, ma čudo jedno predivno, no ja ju ne osjetim.
Znam da je još rano i ne brinem radi toga, ali kako sam danas saznala da mi je posteljica sprijeda kao i u prvoj trudnoći, bojim se da opet ne bude isti slučaj: muku mučila sa definiranjem, osjetom pokreta i micanjem bebe, čak i u kasnoj trudnoći, nisam osjetila nikako, vrlo vrlo rijetko i vrlo blago. Tako blago da nisam uopće bila sigurna je li to beba ili ne.
Stalno sam zapitkivala doktore kako to da ga ne osjetim, no oni su me uvjeravali da je to zato što mi je posteljica naprijed tj. sprijeda (da ona amortizira udarce, pa ih zato nisam osjećala, no meni je to bilo čudno jer sam već bila 30ti tjedan). Na uzv bi uvijek bio živahan, i savršeno normalan, pokretan i sve, ali sudeći prema osjetima, bio je kao bubica.
I sad me frka da će mi opet tako biti, i da opet neću ništa osjetiti
Inače sam normalne kilaže, mala, sitnnija, trbušni mišići nešto razvijeniji od bavljenja sportom u školskim danima, ali tjekom godina ulovilo se špekeca.
Kako je kod vas, mame koje imate ili ste imale posteljicu sprijeda? Jel to ima tako velike veze, i što su zbilja mame koje imaju smještenu posteljicu naprijed nažalost "lišene" bebinih micanja i udaraca :/?
![]()
Ja sam sa 16-17 tjedana osjetila nekakve mjehuriće u trbuhu, ništa posebno i puno sam puta pomislila da mi se samo pričinjava. Ja bi te prve "leptiriće" opisala kao da se mišić trzne.
Sa 17 tjedana sam jednom osjetila samo jedan udarac, a onda u 19 tjednu je postalo pravo udaranje. Sad sam u 20 tjednu i udarci su bome jaki i česti i čak se već i na ruku osjete, ma predivan osjećaj, ne znam za vas, al ja skoro svaki put plačem od sreće kad me bebać lupka! (Naravno, kad sam sama doma)![]()
![]()
ja sam totalna nemajka :/
ne mogu se uopće sjetit u kojem sam tjednu osjetila prvo micanje/udaranje s L. znam samo da je bilo točno na uskrs 2004.
sad sam 18+2 (ticker mi kasni cijelih tjedan dana) i mislim da sam osjetila micanje i lagano udaranje. ne virujem kako mi crijeva tako podrhtavaju.[/u]
Ja sam prvi put osjetila našu curicu prije nekoliko dana, s točno 17 tjedana. Ovo mi je prva trudnoća i nemam baš špekeca ali svejedno još nisam očekivala pa mi je trebalo nekoliko dana da se uvjerim da je to TO![]()
Osjećaj je kao da pukne maleni balončić od sapunice, plonk! Prvih par dana osjetila sam ih samo navečer kad bih legla ali evo danas se balončići javljaju već od popodne![]()
Nakon 18tog sam sigurna da je to što osjećam beba. Sad me već zna fino šutnuti.![]()
I ja sam nasu bebicu osjetila tocno sa 17 tj.Prije toga negdje sa 15-16 tj. lagano titranje, ali jos nisam bila sigurna sto je to. Od 18. tj. me svaki dan lupka, uglavnom ujutro i navecer, ponekad i popodne kad se odmaram.