Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: VELIKA neurednica

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno VELIKA neurednica

Na otvaranje ovog topica me potaknula sandy2006 sa svojom malom neurednicom.
    Čitajući tu temu, u glavi mi se iskristaliziralo da sam ja jedna velika neurednica koja je od svoje kćerke napravila malu, a potencijalnu veliku, neurednicu. (Odavno je to meni jasno ali ne želim si to priznati.)
    Zato ovo stavljam na izazove roditeljstva jer je primjer kako vlastitim modelom ponašanja utječemo na potomke.
    Nikako da se uspijem organizirati pa mi vlada nered kako u glavi tako i u njenoj okolini.
    Neopeglanog veša cijela hrpa, neopranog suđa pun sudoper, razbacane robe i obuće posvuda.
    Taman sredim jedan dio stana i kada se vratim na početak, opet imam što raditi.
    Sizifov posao!
    Svi samo razbacujemo, a ne posprema nitko, osim u rijetkim trenucima naleta radnog elana.
    Iz ormara kipi roba koja se više ne nosi, a sve mi žao baciti – možda će poslužiti ”za po doma”.
    Od te beskorisne skrame nemam gdje s robom koja se nosi. Ona je ili u prljavom vešu, ili na štriku, ili neopeglana na hrpi. Svako jutro se izvlači ono što ćemo toga dana obući i brzinski pegla, a ostalo neka čeka.
    Pa onda roba koja se jednom obukla i nije za pranje a ni za vraćanje u ormar. Nešto je prebačeno preko stolice, nešto preko kreveta, a već smo i malome počeli zatrpavati krevetac.
    Naprosto ne znam odakle početi.
    Mama mi nije pretjerano uredna osoba, ali je ipak organiziranija i urednija od mene. Ja sam, eto, vrlo neuredna i bojim se da će tom progresijom mojoj kćerki, jednog dana, stan moći dovesti u red jedino odred za čistoću.
    Evo, dok ovo pišem, gazim po njenim papučama koje su pod stolom, a i japanke su tu pored stola. Na stolu teglica od Nutelle koju je jela i ostavila nezbrinutu.

Recite mi, molim vas, da za nas ima šanse i da će mi kćer postati urednija iako odrasta uz takvu mater.
    Ajd, nek mi se javi neki svijetli prijmjer koji je od neuredne postao barem donekle uredna i organizirana osoba i objasni mi kako je u tome uspio.

Zahvalna
    velika neurednica

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dođi k meni na kavu... osjećat ćeš se kao doma...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

znala sam!
    osjetila sam to!
    javim ti se kad se uputim na sjever

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da nema PMS-a zatrpala bi me roba iz ormara

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: VELIKA neurednica

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Iz ormara kipi roba koja se više ne nosi, a sve mi žao baciti – možda će poslužiti ”za po doma”.
    Kako mi je ovo poznato!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja u principu, što sam starija, to više volim red, rad i disciplinu (ipak su geni proradili ). Istina, omakne mi se ponekad pokoji "neuredni tjedan", ali sam skužila da se tada osjećam jako loše, rastreseno, kaos iz stana mi se preslika u glavu (hm...ili je obrnuto?). Nego, gotovo konstantno postoji jedna stvar koja me lagano nervira, ova;
    Pa onda roba koja se jednom obukla i nije za pranje a ni za vraćanje u ormar
    Ja u zadnje vrijeme sve što nije za ormar, spremam u mašinu na pranje, pa tako i robu koju sam obukla jednom i nosila je npr. samo sat ili dva vremena (a znojim se vrlo rijetko, npr. u situacijama iznad 40 stupnjeva i nakon par sati treninga) i to zato jer ne znam gdje bi s njom :? A jako mi smeta naslagivanje po stolicama i krevetu? :/ Ima li netko soluciju?

Fegusti, poznajem nekolicinu osoba baš totalno različitih od svojih roditelja po pitanju (ne)urednosti. Ipak, moje osobno mišljenje je da bismo trebali djeci pružiti ugodan (čitaj; čist i uredan) ambijent.

Hm...možda ću promijeniti stav kad budem imala jednog malog ljubitelja kaosa i entropije.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    A jako mi smeta naslagivanje po stolicama i krevetu? :/ Ima li netko soluciju?
    orbitrek?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    A jako mi smeta naslagivanje po stolicama i krevetu? :/ Ima li netko soluciju?
    orbitrek?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

orbitrek?
    Ma jok sorci, ne pali. Imam i orbitrek i steper. Pucaj dalje!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

orbitrek?
    Ma jok sorci, ne pali. Imam i orbitrek i steper. Pucaj dalje!
    daska za peglanje....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[smeta naslagivanje po stolicama i krevetu? :/ Ima li netko soluciju?

Ja sam kupila u Italiji jedan lijepi drveni "odlagač" robe, ne znam kako da to nazovem, ali ima dio koji izgleda kao vješalica, to je za košulje, i ima dio preko kojeg se samo prebacuju hlače i majice. Zgodno izgleda, ali opet nije za velike količine robe.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja imam jednu policu u ormanu gde slažem te stvari koje su ni tamo ni ovamo, a kad se ta polica napuni onda sve ide na pranje. Inače da se MMa pita ništa nije za pranje, sve je 'samo jednom obukao'...

A inače kad sam bila klinka sa mojima je bila ista situacija kakvu je fegusti opisala, naročito moja mama, ona se ne potresa sve da preskače sto čuda. Al kad sam otišla iz njihove kuće (u koju sam se nesrećnom igrom slučaja opet vratila ) ja sam uspostavila svoja pravila umerene neurednosti, da nije sterilno a da prija oku...
    Sad kad sam se vratila pola stana gde živimo MM, Nađa i ja je sasvim pristojno, a njihova soba i boravak za ne pogledati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma jesi ti mislila na orbitrek u smislu da se iskačem na njemu i smirim hormone ili da po njemu vješam robu? Ovo drugo mi je

A kad mi je daska za peglanje rasklopljena, uredno služi kao odlagalište za robu. Zato je ja jako rijetko koristim i fino je držim složenu, van vidokruga. 8)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali sam skužila da se tada osjećam jako loše, rastreseno, kaos iz stana mi se preslika u glavu(hm...ili je obrnuto?).
    Evo mene partibrejkera... Potpisujem boldano. Tako sam i ja. Kad sam sredila sebe i stvari su na svom mjestu.
    Ne mislim pritom da idem i spremam. Sve ima svoje mjesto i to se poštuje.
    Najčešće prije spavanja posložim ono što ostane za nama; suđe, Mijine papuče, igračke...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marie prvotno napisa
    Ja sam kupila u Italiji jedan lijepi drveni "odlagač" robe, ne znam kako da to nazovem, ali ima dio koji izgleda kao vješalica, to je za košulje, i ima dio preko kojeg se samo prebacuju hlače i majice. Zgodno izgleda, ali opet nije za velike količine robe.
    E toooo se traži!!!!! :D Gdje si ga kupila? Hm..., a imam li ga mjesta gdje staviti? Kolike su mu dimenzije?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam umjerena neurednica s pocestim izletima u totalni raspasoj

moja mama je izrazita fly lady od kad se rodila. kod te zene nema stvari koja nema svoje mjesto. i nema te situacije da nije oprano/opeglano/poslozeno/rasporedjeno... ta nije u zivotu isla spavat a da joj je u sudoperu bilo iceg osim eventualno spuzvice i sjaja...

al ja sebi mantram ovako: mojoj mami su prioriteti bili ovakvi:

1. kuca (sve u kuci, i spremanje i obroci)
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

57. djeca (igranje, druzenje, odgajanje... sve to nula bodova) (mene mama dresirala, da ne bude cudjenja...)

a ja sam sebi ovako poslozila prioritete:

1. djeca i mm
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

57. obroci

a kuca, spremanje, urednost, slaganje, te stvari u tom stilu - njih uopce na listi nema

peglanje mi vjera ne dozvoljava, za peglu je noa nedavno skuzio za sto sluzi, al zato sad leo kad je kod nekog vidi vice - to brrrrrrrmmmmmm 8) za dasku za peglanje misle da je daska za surfanje (olitiga - surfa, tako je zovu...)

orbitrek nam je sluzio za odlaganje stvari dok ga nisam izbacila iz kuce, sad je na terasi i drzi skure od balkonskih vrata da ne klepecu...

a kakve ce biti moje kceri (a i sinovi, vjerojatno)... bolje da ne razmisljam... zato imamo dovoljno malu kucu da nema sanse da nakon 18. ostaju s nama

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma jesi ti mislila na orbitrek u smislu da se iskačem na njemu i smirim hormone
    otkud ti ta ideja? :shock:

ili da po njemu vješam robu? Ovo drugo mi je
    :? pa na topiku o orbitreku - svi su pričali da služi za vješanje robe... nemreš takvom pomagalu mijenjat funkcije...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    za dasku za peglanje misle da je daska za surfanje (olitiga - surfa, tako je zovu...)

i ovo;

orbitrek nam je sluzio za odlaganje stvari dok ga nisam izbacila iz kuce, sad je na terasi i drzi skure od balkonskih vrata da ne klepecu...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MARIE prvotno napisa
    Ja sam kupila u Italiji jedan lijepi drveni "odlagač" robe,
    taj bi mi mogao biti samo za izložbu ... trebala bi bar 20 komada da nešto složim ... al zato je daska za peglanje dušu dala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    sad je na terasi i drzi skure od balkonskih vrata da ne klepecu...

glavno da je koristan

trebam naranđasti zid u dnevnom, da mi da energiju za pospremanje

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz svega navedenog zaključujem da je orbitrek neki multitasking aparat . jednog dana ću si kupit par komada, umjesto ormara .. balkon nemam...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa na topiku o orbitreku - svi su pričali da služi za vješanje robe... nemreš takvom pomagalu mijenjat funkcije...
    Ne pratim takve teme već neko vrijeme. 8) Uspješno sam ga uvalila frendici. Baš ću pitat šta ona radi s njim...jel u funkciji (sumnjam 8) ), jel vješa robu po njemu, ili drži npr. škure s njime???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Žene slatko se nasmejah.
    Ja sam samo htela da dodam, kao relativno uredna ćerka neuredne majke, (ovo bih mogla u potpis da stavim) da je meni delimično smetao sav taj nered tamo negde posle 15-te, 16-te ali nije mi padalo na pamet da makar svoj nered raspremim. A kad sam uređivala svoj životni prostor i posle uživala sam u spremanju...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    A kad sam uređivala svoj životni prostor i posle uživala sam u spremanju...
    ok, dakle nered je na tebe pozitivno djelovao

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja mama je veoma neuredna i narocito neorganizovana, a meni je to smetalo od malih nogu. Tako sam i pokusavala da sredjujem, da nju menjam u tom smislu, ali nista...
    Mi smo srednji, tu sam negde kao litala, ali i LeaB.
    LeuB bih potpisala sto se tice toga ko je stariji, koka ili jaje

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

[quote="litala"]ja sam umjerena neurednica s pocestim izletima u totalni raspasoj

moja mama je izrazita fly lady od kad se rodila. kod te zene nema stvari koja nema svoje mjesto. i nema te situacije da nije oprano/opeglano/poslozeno/rasporedjeno... ta nije u zivotu isla spavat a da joj je u sudoperu bilo iceg osim eventualno spuzvice i sjaja...

al ja sebi mantram ovako: mojoj mami su prioriteti bili ovakvi:

1. kuca (sve u kuci, i spremanje i obroci)
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

57. djeca (igranje, druzenje, odgajanje... sve to nula bodova) (mene mama dresirala, da ne bude cudjenja...)

a ja sam sebi ovako poslozila prioritete:

1. djeca i mm
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

57. obroci

a kuca, spremanje, urednost, slaganje, te stvari u tom stilu - njih uopce na listi nema

peglanje mi vjera ne dozvoljava,

isto ovako!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

iritira me svaka pomisao na pospremanje kao nešto što se mora jer me podsjeća na to koliko moja mama za ništa drugo nije imala vremena (a nema ga ni sad)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja sestra je reduša .

kad je prigovorila kikici - ona joj je odgovorila:

ŽIVOT JE PREKRATAK DA BI SE TROŠIO NA SPREMANJE!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

opet ja moram udarati kontru kod mene sve cisto i pospremljeno. barem ono na prvi pogled. mrzim ako mi netko udje u dnevnu a ono recimo mm-ove carape il sl ispod stola, zxujine stvari po trosjedima il sto mi je najgore, hrpa casopisa il novina svuda. prljavi ves frknem u korpu za ves. samo da je ne gledam onako svuda po kuci.

u posljednje vrijeme sam pocela sve bacati sto mi dodje pod ruku. mm strahuje kad ja krenem u pospremanje. a meni je to super za smirivanje zivaca. cim mi prorade zivci, ja glancam kuhinju. ne volim usisavati i peglati. al brisati prasinu ili prljavstinu il masne prste sa kuhinjskih vrata, il glancati pipu u lavabou u banji... eh, to mi je gust. al to radim skoro svaki put kad perem ruke.

zvucim k'o monk :/

a i vidim da mi je dijete krenulo tim stopama.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mc, kad god frikneš - moja vrata su ti širom otvorena ...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e da... kad kuham i napravim obrok, al prije nego sto krenemo jesti, spremim kuhinju. zato moje kuhanje traje po sat vremena. dok recimo moja stara - nakon nje uci u kuhinju je ravno samoubojstvu. ne razumijem sto ljusku od jajeta baca ne baca odmah u kantu, nego ga ostavi na vani. pa onda nakon rucka krene pospremati kuhinju

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato ovo stavljam na izazove roditeljstva jer je primjer kako vlastitim modelom ponašanja utječemo na potomke
    Ali je li (ne)urednost nasljedna ili naucena primjerom ili uopce nema veze izmedju roditeljskih i djetetovih sklonosti?
    Naime u bliskoj okolini imam masu primjera gdje su djeca potpuno suprotna od roditelja (po pitanju odrzavanja kuce, urednosti, xx).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja mama je izuzetno vrijedna i pedantna žena. Uvijek radi i sve je lijepo.
    Ja nisam nikad bila takva - mada moram priznati što sam starije polaako se približavam. Osim kuhinje, tu definitivno odustajem, MRZIM čistiti kuhinju, užas Mislim, mrzim čistiti sve, ali kuhinju posebno. Nju počistim svake prijestupne, ako i tad. Htjedoh reći da je mene mama uvijek šetedila i ja sam mogla nešto uraditi ako sam htjela, ako ne nema veze. Pa je možda to pridonijelo mojoj lijenosti :?

Kod mene se uglavnom čisti što se kaže "po sredini", ili da bude "oku ugodno". Inače bih mogla robovati kući, a to ne-ću! Kao moja mama npr.

Veš koji je ni vrit ni mimo se ili oblači drugi dan ili ide ravno u pranje

A kako je to kad vam dođu gosti? Nije vam bed, vama ful neurednicama?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    bliski su ka i ja, kuća je među zadnjim prioritetima, manje bliski se najavljuju i onda se svaki put iznenadim kak lijepo mogu urediti stan
    no, kad je kućas full uredna, mene nešto žulja ... smeta mi ... čudno..
    bar malo nereda i onda je ok ...
    osim kuhinje, ona mora biti čista (obožavam kuhati)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj anima prvotno napisa
    bliski su ka i ja, kuća je među zadnjim prioritetima, manje bliski se najavljuju i onda se svaki put iznenadim kak lijepo mogu urediti stan
    e, mgrubi, tome se i ja uvijek čudim. sva sreća da se najavljuju.

uglavnom, vidim da nema neke veze između naše i urednosti naše djece.
    ipak ima šanse za moju kćer!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam po tom pitanju reći samo ovo - kad se uhvatim spremanja i čišćenja, moja Leonči skaće ko mali kozlić oko mene i radosno pita: Jupiiii mama, tko će nam doći?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e, da, još se nije javio nitko tko se preobratio iz neuredne u urednu osobu!

zanimljiva mi je još jedna stvar. moje dvije bliske prijateljice s kojima se češće viđam i družim su mi po tom pitanju vrlo slične, one ostale stalno nešto čiste i pospremaju pa se manje družimo.
    isto tako, najbolja prijateljica moje kćeri je mala neurednica.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mene su kuhinja u kupaonica uvijek pospremljene. Ne osjećam se dobro dok mi kuhinja ne bude tip top.
    Ostatak stana je uglavnom čist, ali neuredan. Znači ono kaos može, ali na čistom podu

neki dan sam malo čitala o Feng shui-u i razmišljam da si tako uredim stan.
    '' ČIŠĆENJE NEREDA

Kako bismo mogli urediti prostor prema feng shuiu, najprije ga moramo dobro očistiti od nereda. U nered ubrajamo sve ono što u posljednjih godinu dana nismo niti jedan put koristili, zatim djelomično završeni radovi poput polusašivene odjeće, nezavršeno pletivo ili umjetnički rad te hrpa nepročitanih magazina. Sve što nam ne treba ili nam se ne sviđa trebamo pokloniti, prodati ili baciti. Koristan trik pri određivanju što nam je potrebno a što nije jest da zamislite da se uskoro selite u novi dom te da za svaki predmet trebate odlučiti biste li ga htjeli ponijeti sa sobom ili ne.
    Krenite od garderobnog ormara: uklonite svu odjeću koja čeka da smršavite ili da se opet vrati u modu, koja vam baš ne stoji najbolje pa ju ne nosite, koju ste kupili u naletu shopping-manije, a sad vam se ne sviđa i slično. Sve ono što niste niti jednom obukli u posljednjih godinu dana vam i ne treba. Poklonite ju ili darujte u humanitarne svrhe. Isto vrijedi i za cipele. .....''

http://www.kreativandom.com/nerediskladistenje.php

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    e, da, još se nije javio nitko tko se preobratio iz neuredne u urednu osobu!
    Evo me....
    Misli i nije baš neka totalna preobrazba ali recimo samo da već 10-tak godina u ladicama noćnog ormarića ne pronalazim pougljenjene kore od banane...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    anima je napisala/o:

no, kad je kućas full uredna, mene nešto žulja ... smeta mi ... čudno..
    bar malo nereda i onda je ok ...
    Potpisujem!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali recimo samo da već 10-tak godina u ladicama noćnog ormarića ne pronalazim pougljenjene kore od banane...
    :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam uredna,što sam starija više me smeta nered.

Jako mi je bitno da su mi kuhinja i kupaonica uredne,tamo postoji velika šansa razvijanja svakakvih bakterija i čistim ih svaki dan.
    Usisavam tri puta tjedno jer dečki brzo naprave nered a pogotovo se to vidi u malom stanu.

Što se robe tiče,ako nije za pranje znači nije zmazana,lijepo je stavim na vješalicu pa u ormar.Često neku majicu i preperem na ruke ako mi se ne da čekati da se skupi veša.

Nisam frik,ali mislim da je ključ u dobroj organizaciji.
    Ako se stan uvijek drži uredan,veliki nered neće se ni napraviti,ja stvarno vremenski ne trošim puno vremena na čišćenje ali to radim na dnevnoj bazi bez iznimke.
    Ja volim da mi je kuhinja navečer čista,još lijepo upalim kakvu mirisnu svjećicu i smanjim svjetlo.
    Ništa gore nego ujutro doći u zmazanu kuhinju sa prljavim suđem i skorenim ostacima hrane...fuuuj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ronin, ti si moja srodna duša. a ovo;
    Što se robe tiče,ako nije za pranje znači nije zmazana,lijepo je stavim na vješalicu pa u ormar.
    Ma nekako kad stavljam u ormar odjeću koju sam nosila, počnem razmišljati gdje sam sve sjela (u bus npr. ili u tramvaj ili u kafić) i kako ću u ormar donijeti neke bakterije, i kako će mi doći moljci i kako mi više i ona čista roba neće biti besprijekorno čista.
    Ajme kad se čitam, grozno zvučim. :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ronin, ti si moja srodna duša. a ovo;
    Što se robe tiče,ako nije za pranje znači nije zmazana,lijepo je stavim na vješalicu pa u ormar.
    Ma nekako kad stavljam u ormar odjeću koju sam nosila, počnem razmišljati gdje sam sve sjela (u bus npr. ili u tramvaj ili u kafić) i kako ću u ormar donijeti neke bakterije, i kako će mi doći moljci i kako mi više i ona čista roba neće biti besprijekorno čista.
    Ajme kad se čitam, grozno zvučim. :/
    ja sam ronin i fritulica u jednom, totalni control freak, sve je na svom mjestu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali stvarno,bolje je ne razmišljati o tome gdje smo sjedile/što smo dirale,po toj logici sva se roba zaista može nositi samo jedanput!
    A mislim da bi mi se trapke raspale za tri mjeseca da ih perem baš nakon svakog nošenja.

(evo kako lijepo filozofiram,no navečer svejedno u kadi perem svoju robicu )

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ništa gore nego ujutro doći u zmazanu kuhinju sa prljavim suđem i skorenim ostacima hrane...fuuuj.
    upravo tako je kod mene.

kajsa, hvala na poticajnom linku!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam poluuredna. Ne volim nered oko sebe, ali ne pokidam se da napravim red. Trudim se:
    - održati 1/3 radnog stola i 2/3 blagavaonskog stola praznom,
    - nošeni veš samo na jednom stolcu zaklonjenom policom,
    - složiti krevet i kauč odmah nakon ustajanja,
    - suđe srediti istog dana, eventualno drugog jutra (mm radije pere ranom zorom nego navečer).
    To mi je nekakva granica. Mi zapravo padamo na dlakama, jer tri zvjerke ostavljaju traga, i dva usisivanja tjedno nisu dovoljna. Također nisam savladala naviku bacanja stvari koje će mi trebati jednom možda.
    Jedna sam od onih koji prije svakog ozbiljnog posla, učenja ili životne faze započnu od pospremanja, a često ne stignu puno dalje.
    Kad sam bila mala stan nam je bio zatrpan kupovima knjiga, papira i novina unutar kojih je stari često tražio određeni tekst ili nečiju radnju. To je mene strašno uzrujavalo i klela sam se da kod mene neće biti tako. Da ću znati za svaki papir gdje mi stoji itd itd. Naravno da ne znam.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vlvl

potpisujem od riječi do riječi...
    i kod mojih doma je još uvijek totalni nered..gomile stvari, VHS kazeta, novina, špula od konaca, reklama...a cijeli stan nakrcan namještajem..

tako sam i ja rekla da kod mene neće nikad biti tako, i fakat je.

No, ne misle svi tako, npr.MM on stalno brije da je kod nas nered..jer je tu i tamo neki časopis, jer je tu i tamo neka majica na naslonu od stolice..čuj pa stvarno neznam kak bi izgledao stan uz malca od godine i polulijenog predpubertetliju...zapravo što više razmišljam to više znam da je kod nas u stvari s u p e r . 8)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jedna sam od onih koji prije svakog ozbiljnog posla, učenja ili životne faze započnu od pospremanja, a često ne stignu puno dalje
    i ja ovako. u stvari najgore mi je kad neku sitnicu krenem spremiti... recimo operem zlice i pocnem ih spremati, pa vidim mrvice u ladici. pa izbacim cijelu ladicu i nju sredim, pa vidim otiske prstiju na ladici, pa i to obrisem... pa kad vec brisem tu ladicu, ajd da obrisem i slijedecu... ajoj... a tek kad ugledam pod... i tako. i onda kad sve obavim dignem pogled i vidim prljav prozor.

inace, potpisujem ronin u slijedecem:
    Ja sam uredna,što sam starija više me smeta nered
    nekako sam skuzila, sto prije nesto spremim, manje moram kasnije spremati. znaci ako se nesto uzme, odmah se vraca na mjesto.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na moh hladnjaku je magnetić sa natpisom: Uredni ljudi su samo lijeni tražiti stvari!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •