-
-
Ajme šta sam ja napisala, uh kako sam brzopleta, molim rvukovi2 da ispravi ovaj naslon, molim te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
kopirala sam dio odgovora jednog liječnika na upit osobe koja ima takav polip, ne znam koliko može vrijediti za tvoju prijateljicu:
Glede endometralnog polipa bih isto svjetovao malo pričekati pogotovo ukoliko vam menstrualna krvarenja nisu postala obilnija ( sam polip nikada ne prestavlja drugu opasnost - on je praktično uvijek dobroćudan odnosno benigan . On samo svojim mehaničkim prisustvom iritira u šupljini maternici i čini da menstrualna krvarenja postano obilnija. No, često puta on ne mora uzrokoati nikakve smetnje. Ukoliko smetnje nemate možete mirno sačekati neko vrijeme. Endometralni polip znade nekad tijekom nekoliko mjeseci i spontano nestati odnosno ispasti za vrijeme menstruacije. Pristanite na liječenje samo ukoliko nastojite zanijeti odnosno ukoliko polip raste ili uzrokuje obilne mestruacije ( obilne menstruacije su one koje su mnogo obilnije od vaših uobičajenih a najšeće praćene i pojavom ugrušaka pogotovo većih u menstrualnoj krvi ). U protivnom polip možete kontrolirati čak i nekoliko godina. Ništa se neće dogoditi.
-
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...72a635050a1ccc
evi nešto i sa Rode, pobaj ukucati u pretražnik pojam, vjerojatno ćeš nešto naći....
-
-
Ja sam imala endometralni polip koji se nije bio očistio kroz nekoliko ciklusa. Krvarenja su mi bila obilnija, s ružnim tamnim ugrušcima, a na analizi krvi je bio značajno povećan broj trombocita. Zbog velikog broja trombocita liječnica opće prakse me poslala na velik broj pretraga (bespotrebno što se kasnije pokazalo jer je sve bilo u redu). Polip mi je odstranjem histeroskopijom. U bolnici sam bila 2 dana, a treći sam izišla kući. Krvarenja su se smanjila, a broj trombocita se već kroz dva ciklusa normalizirao. Inače polip mi je dijagnosticirao moj MPO-ovac, a operaciju sam obavila u KB Sestara milosrdnica, Ginekologija I (o njima mogu reći sve najbolje, vrlo uredni, brižni, sestre njegujuće). Zbog polipa mi je bio odgođen transfer.
-
Također mi je odgođen prvi započet postupak potpomognute oplodnje- nakon primitka hormonalnih injekcija.
I zbog toga mi je propao jedan pokušaj preko HZZO-a.
Pretpostavljam da mi je nastao od uzimanja Klomifema (tri mjeseca) kod mog bivšeg soc. ginića, odnosno dijagnosticiran mi je polip 4 godine nakon uzimanja Klomifema..... bolje da ne pričam o menometrorargijama između te sumnjama o bicornisu ili polipu, pa sve ok, pa opet.......(mišljenja više ginekologa).... jednostavno nisam sretnica
Polip mi je histeroskopski pod općom anestestezijom u Petrovoj. Potrebno je obaviti sve opće pretrage prije operacije bez kojih se zna i odgoditi operacija (urinokultura, KKS, EKG..... tj.interne pretrage radi anestezije i dr.)
Potvrđujem vrijeme operacije, tj. jedan do dva dana ovisno o reakciji na operaciju, odnosno neke žene isti dan, nekoliko sati nakon operacije mogu ići kući.
Ja sam imala pravi mali cirkus.
U svakom slučaju treba ga odstraniti ukoliko žena želi zanijeti- bilo prirodno bilo u MPO.
Sretno!
-
Runi, imala 2x endometralni polip (nastao od klomifena), jednom operiran i uklonjen histeroskopski, drugi put dabrostonima otišao. Uglavnom dr-ovi kažu da polip, za razliku od mioma, funkcionira kao spirala i sprječava začeće, a opet ovisi koliki je i di je. Ako je cura u MPO-u sigurno će joj ga skidat jer tako se sugerirava i u Mariboru i u VV-u, ako nije, onda ga možda i puste jer ostaju žene i s time trudne, kao i s uterusom bicornisom, stravičnim endometriozama itd. - znači nije crno - bijelo, za začeće bi bilo bolje da ga nema, ako se već liječi od neplodnosti postupke će joj obustaviti dok ga se ne riješi. Bilo je tema ovdje i na zdravlju odraslih, posearchaj.
-
.....
Ja sam imala isti problem.Radila sam histeroskopiju na ''Merkuru'' kod dr.Podgajskog.2 dana ostala u bolnici pa kuci.Postupak ni malo ne boli,ni poslije toga nista,osim malo krvarenja i ramena,koja su me bolila kad podignem ruku,nekad tako jako da mi se javi nesvjestica.Ali i dr.preporuci 5 dana mirovanja,pa lezi i miruj i stvarno nije strasno.
P.S. Za dr.Podgajskog sve pohvale,mada djeluje malo grubo,stvarno je odlican,osoblje isto tako.
-
Imala sam endometralni polip duze vrijeme. Tada nisam bas cesto isla kod ginekologa
Sama sam posumnjala da nesto nije u redu - imala sam dosta jak spotting skoro tjedan dana prije menge a i same menstruacije su mi postale bolne. Kad sam se odlucila krenut na bebu, otisla sam ginekologici i sama pitala da li je moguce da imam polip. Tada je samo sumnjala ali ga nije vidjela na uzv. Slijedeci puta kad sam dosla potvrdjen je polip i odmah sam upucena na kiretazu. Dosla u petak, izasla u subotu. Sam postupak nije nista strasno, traje mozda pola sata sve zajedno - dok odsetas do op dvorane, dok te spreme, obave i vrate te u sobu. Histeroskopiju i ablaciju polipa obavila pod opcom anestezijom, imala sam grceve jos kakvih pola sata nakon zahvata, nakon toga sve ok, prvi dan malo jace krvarenje, slijedecih par dana slabiji spotting. Nakon 2 tjedna normalno dobila mengu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma