Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Polip na endometriju

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Polip na endometriju

Curke drage, prijateljica mi ima polip na endometriju koji mora ukloniti. Molim vas ako imate ili ste imale sličnih iskustava da se javite!!!!!!!!!!!!!! Svaka informacija je dobrodošla.

rvukovi2 editirala naslov endometrij na polipu

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ajme šta sam ja napisala, uh kako sam brzopleta, molim rvukovi2 da ispravi ovaj naslon, molim te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kopirala sam dio odgovora jednog liječnika na upit osobe koja ima takav polip, ne znam koliko može vrijediti za tvoju prijateljicu:
    Glede endometralnog polipa bih isto svjetovao malo pričekati pogotovo ukoliko vam menstrualna krvarenja nisu postala obilnija ( sam polip nikada ne prestavlja drugu opasnost - on je praktično uvijek dobroćudan odnosno benigan . On samo svojim mehaničkim prisustvom iritira u šupljini maternici i čini da menstrualna krvarenja postano obilnija. No, često puta on ne mora uzrokoati nikakve smetnje. Ukoliko smetnje nemate možete mirno sačekati neko vrijeme. Endometralni polip znade nekad tijekom nekoliko mjeseci i spontano nestati odnosno ispasti za vrijeme menstruacije. Pristanite na liječenje samo ukoliko nastojite zanijeti odnosno ukoliko polip raste ili uzrokuje obilne mestruacije ( obilne menstruacije su one koje su mnogo obilnije od vaših uobičajenih a najšeće praćene i pojavom ugrušaka pogotovo većih u menstrualnoj krvi ). U protivnom polip možete kontrolirati čak i nekoliko godina. Ništa se neće dogoditi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...72a635050a1ccc
    evi nešto i sa Rode, pobaj ukucati u pretražnik pojam, vjerojatno ćeš nešto naći....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...+++endometriju
    evo i ovdje nešto, odlično objašnjenje naše ine

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala endometralni polip koji se nije bio očistio kroz nekoliko ciklusa. Krvarenja su mi bila obilnija, s ružnim tamnim ugrušcima, a na analizi krvi je bio značajno povećan broj trombocita. Zbog velikog broja trombocita liječnica opće prakse me poslala na velik broj pretraga (bespotrebno što se kasnije pokazalo jer je sve bilo u redu). Polip mi je odstranjem histeroskopijom. U bolnici sam bila 2 dana, a treći sam izišla kući. Krvarenja su se smanjila, a broj trombocita se već kroz dva ciklusa normalizirao. Inače polip mi je dijagnosticirao moj MPO-ovac, a operaciju sam obavila u KB Sestara milosrdnica, Ginekologija I (o njima mogu reći sve najbolje, vrlo uredni, brižni, sestre njegujuće). Zbog polipa mi je bio odgođen transfer.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Također mi je odgođen prvi započet postupak potpomognute oplodnje- nakon primitka hormonalnih injekcija.
    I zbog toga mi je propao jedan pokušaj preko HZZO-a.
    Pretpostavljam da mi je nastao od uzimanja Klomifema (tri mjeseca) kod mog bivšeg soc. ginića, odnosno dijagnosticiran mi je polip 4 godine nakon uzimanja Klomifema..... bolje da ne pričam o menometrorargijama između te sumnjama o bicornisu ili polipu, pa sve ok, pa opet.......(mišljenja više ginekologa).... jednostavno nisam sretnica

Polip mi je histeroskopski pod općom anestestezijom u Petrovoj. Potrebno je obaviti sve opće pretrage prije operacije bez kojih se zna i odgoditi operacija (urinokultura, KKS, EKG..... tj.interne pretrage radi anestezije i dr.)
    Potvrđujem vrijeme operacije, tj. jedan do dva dana ovisno o reakciji na operaciju, odnosno neke žene isti dan, nekoliko sati nakon operacije mogu ići kući.
    Ja sam imala pravi mali cirkus.
    U svakom slučaju treba ga odstraniti ukoliko žena želi zanijeti- bilo prirodno bilo u MPO.
    Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Runi, imala 2x endometralni polip (nastao od klomifena), jednom operiran i uklonjen histeroskopski, drugi put dabrostonima otišao. Uglavnom dr-ovi kažu da polip, za razliku od mioma, funkcionira kao spirala i sprječava začeće, a opet ovisi koliki je i di je. Ako je cura u MPO-u sigurno će joj ga skidat jer tako se sugerirava i u Mariboru i u VV-u, ako nije, onda ga možda i puste jer ostaju žene i s time trudne, kao i s uterusom bicornisom, stravičnim endometriozama itd. - znači nije crno - bijelo, za začeće bi bilo bolje da ga nema, ako se već liječi od neplodnosti postupke će joj obustaviti dok ga se ne riješi. Bilo je tema ovdje i na zdravlju odraslih, posearchaj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .....

Ja sam imala isti problem.Radila sam histeroskopiju na ''Merkuru'' kod dr.Podgajskog.2 dana ostala u bolnici pa kuci.Postupak ni malo ne boli,ni poslije toga nista,osim malo krvarenja i ramena,koja su me bolila kad podignem ruku,nekad tako jako da mi se javi nesvjestica.Ali i dr.preporuci 5 dana mirovanja,pa lezi i miruj i stvarno nije strasno.
    P.S. Za dr.Podgajskog sve pohvale,mada djeluje malo grubo,stvarno je odlican,osoblje isto tako.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imala sam endometralni polip duze vrijeme. Tada nisam bas cesto isla kod ginekologa Sama sam posumnjala da nesto nije u redu - imala sam dosta jak spotting skoro tjedan dana prije menge a i same menstruacije su mi postale bolne. Kad sam se odlucila krenut na bebu, otisla sam ginekologici i sama pitala da li je moguce da imam polip. Tada je samo sumnjala ali ga nije vidjela na uzv. Slijedeci puta kad sam dosla potvrdjen je polip i odmah sam upucena na kiretazu. Dosla u petak, izasla u subotu. Sam postupak nije nista strasno, traje mozda pola sata sve zajedno - dok odsetas do op dvorane, dok te spreme, obave i vrate te u sobu. Histeroskopiju i ablaciju polipa obavila pod opcom anestezijom, imala sam grceve jos kakvih pola sata nakon zahvata, nakon toga sve ok, prvi dan malo jace krvarenje, slijedecih par dana slabiji spotting. Nakon 2 tjedna normalno dobila mengu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •