Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: IVF - Austrija ili Češka

DijanaP

Početno IVF - Austrija ili Češka

Hi,
    molila bih upućene i informirane ženskinje da mi pomognu ako mogu. Naime, dugo mi je čekati Maribor godinu dana jer mi je 38 godina, kod naših doktora entuzijasta ne želim više ići jer sam tu već izgubila 4 godine, pa razmišljam o odlasku u Austriju ili Češku dok čekam svoj mariborski termin. Evo i tone pitanja:
    - koje to klinike,
    - koliko se kod njih čeka,
    - koliko su uspješni,
    - na kom jeziku se komunicira (ja znam engleski ali stručnu terminologiju ne znam a važna je),
    - ima li netko već neke prospekte
    - ako je netko gledao "Sve o Evi" koja je to klinika.

Uopće nisam zahtjevna.a? (ne znam da li bi mi i ambasada znala na sve ovo odgovorit).
    prestrašno mi je kad nađem neku web stranicu u Austriji a ona, naravno, samo na njemačkom. za poludit.

lastčenserica

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ono što ti ja znam je da u toj klinici u Austriji govore i hrvatski. Nedavno je bilo i neko predstavljanje te klinike u Zagrebu. Ma javit će se netko tko zna konkretno i tko ti može napisati njihovu web adresu da malo pogledaš.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bok, vec sam ranije pisala o nasim iznimno pozitivnim dojmovima klinike u Welsu ( blizina Linza) u kojoj je zaceta nasa Lora ( ICSI uspio iz prvog pokusaja). Detaljnije ces informacije naci na njihovoj strani www. kinderwunschklinik.at Mi osobno nismo uopce cekali, od dana naseg prvpg razgovora s lijecnikom do Lorina rodjenja proteklo je manje od godine dana. Toplo ih preporucujem. Voditelj klinike govori nekoliko stranih jezika, medju ostalima i engleski.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, zaboravila sam napisati, pitas za prospekte, imam ih, no samo na njemackom. Ukoliko si zainteresirana, nije mi problem nazvati kliniku i zamoliti ih da mi dostave ( ili direktno tebi) neku brosuru na engleskom jeziku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

DijanaP, mi smo bili u veljači u Ljubljani odnosno Postojni i jako smo zadovoljni. U siječnju smo bili na pregledu i dogovoru, a u veljači već u postupku (ICSI). Koliko je meni poznato nema baš nekog čekanja. Mi smo dogovorili novi termin u rujnu bez problema. O klinici mogu reći sve najbolje.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova klinika koja se nedavno predstavila u HR nema veze s začećem Eve iz Sve o Evi. Za to je zaslužan Dr. Kemeter, evo link: http://www.kemeter.at/Croatian/Patients/main.htm, koji je zaslužan za prvi uspješan IVF u Austriji, 1981.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hallooo,

Dr. Kemeter vise ne radi punom parom kao prije. On je u penziji i naslijedio ga je Dr. Shutz, evo link http://www.adebar.co.at/

Ako ti treba vise podataka pisi.

Sretno.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam svojevremeno naišla na ove stranice:
    http://www.ivf.at/HR/default.htm
    Ne znam ništa o klinici, ali sviđa mi se jer izgledaju dobro organizirani (piše koje nalaze treba donijeti, imaju link na kartu grada, ponudu smještaja u blizini bolnice itd.) a i imaju psihologa.
    Želim ti puno sreće!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Klinika iz "Sve o Evi" je neka klinika u Beču - toliko uspijevam saznati searchanjem Googla iz filmskih kritika, ne piše koje je ime te klinike.

DijanaP

Početno

puno hvala svima. sad sam tek zblesana od svih informacija. sve izgleda super, najviše mi se sviđa to što imaju psihoterapeuta jer mi je to najpotrebnije u nekim fazama ciklusa. joooj

pozdrav od mene

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Draga Dijana,
    Ja sam u bila u nekoliko klinika u Becu, ali nije to bas tako kako izgleda na homepage-u, sve to lijepo pise ali je nazalost situacija drugacija!!! I sve se to placa papreno!!!!! Prvi put te prime super, sve divno-krasno, a poslije....
    Kad citam o svim dodatnim pretragama koje radite u Zgb. (npr. NK stanice, antitjela,...), na to te nece poslati ni jedan lijecnik u Becu (ili gotovo ni jedan), a kad mu doneses te nalaze samo kaze "to nije dokazano"!!!
    Konkretno, u ovoj klinici Adebar (ranije dr.Krmeter) samo prvi put traze nalaze "mlade od 6 mj.), kasnije ponavljaju IVF -ove a ne traze nikakve kontrole!!!
    Zelim ti srecu za sto se god odlucis!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dijana, (ako nekoga imas tko govori Njemacki) evo jednog foruma, na kojem pacijenti pisu o svojim iskustvima na ivf-klinikama, mozda ti pomogne oko odluke!
    A ovdje ces pronaci i spisak IVF-klinika u Austriji.

http://www.wunschkinder.net/zentren/oesterreich/
    http://wukikiwu.cix.at/forum/showthread.php?tid=4218

ZuZi

Početno

Ja bih ti od sveg srca preporuchila privatnu kliniku Döbling u Becu.Imaju veliki procenat uspeshnih IVF-a,a i meni se posrecilo i to iz prvog pokushaja(ona prva dva su bila na drugoj klinici i nije uspelo).

Drzim palcheve!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Ova klinika koja se nedavno predstavila u HR nema veze s začećem Eve iz Sve o Evi. Za to je zaslužan Dr. Kemeter, evo link: http://www.kemeter.at/Croatian/Patients/main.htm, koji je zaslužan za prvi uspješan IVF u Austriji, 1981.
    Please help!
    Jel netko zna kako se točno zove klinika odnosno institut MOp u Beču. tamo gdje je začeta mala Eva.

Hvala na svakoj info!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ti je gore pisalo - institut dr. Kaemeter ili tako nekako. U svakom slučaju, taj dr. više ne radi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo bili na informativnom razgovoru u klinici Iscare u Pragu kod Dr. Mrazeka i ostao mi je u dobrom sjecanju. Klinika je u Izraelskom vlasnistvu, vrhunski opremljena i postize odlicne rezultate. Mi smo mogli krenuti u postupak 2 mjeseca nakon konzultacije, medjutim odlucili smo se za Maribor. Komunicirali smo na njemackom s ljecnikom i sestrom.

DijanaP

Početno

Maxime čestitam na mrvici.
    ja u međuvremenu trudna punih 6 mjeseci pa se nadam da mi sve te klinike više neće trebati. Ostalim curama želim što skorije "pupanje"

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kati prvotno napisa
    Draga Dijana,
    Ja sam u bila u nekoliko klinika u Becu, ali nije to bas tako kako izgleda na homepage-u, sve to lijepo pise ali je nazalost situacija drugacija!!! I sve se to placa papreno!!!!! Prvi put te prime super, sve divno-krasno, a poslije....
    Kad citam o svim dodatnim pretragama koje radite u Zgb. (npr. NK stanice, antitjela,...), na to te nece poslati ni jedan lijecnik u Becu (ili gotovo ni jedan), a kad mu doneses te nalaze samo kaze "to nije dokazano"!!!
    Konkretno, u ovoj klinici Adebar (ranije dr.Krmeter) samo prvi put traze nalaze "mlade od 6 mj.), kasnije ponavljaju IVF -ove a ne traze nikakve kontrole!!!
    Zelim ti srecu za sto se god odlucis!!!

Potpisujem Kati potpuno si u pravo .
    Da se ne ponavljam jer isto cu sve napisati.Iza mene su 3 IVf i neznam dal cu 4 praviti tu.U klinici kojoj idem smatrase za jedna od najboljih u Staersku.Tim i Doc su prekrasne no ne trude se toliko o pretragama kao kod vas u Hrvasku.U njegova klinika prica se i Hrvatski, a i biologica je Hrvatica.Isto ima jos dve privatne klinike tu u Grazu mogu da ti posaljem linkove pp.ako oces

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj DijanaP prvotno napisa
    Maxime čestitam na mrvici.
    ja u međuvremenu trudna punih 6 mjeseci pa se nadam da mi sve te klinike više neće trebati. Ostalim curama želim što skorije "pupanje"
    Pa čestitam ti od
    Da li je trudnoća "prirodna" ili "potpomognuta"?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tek sad vidim na odbrojavanju da je bio IVF, prirodni, VV.
    čestitke još jednom!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj DijanaP prvotno napisa
    Hi,
    molila bih upućene i informirane ženskinje da mi pomognu ako mogu. Naime, dugo mi je čekati Maribor godinu dana jer mi je 38 godina, kod naših doktora entuzijasta ne želim više ići jer sam tu već izgubila 4 godine, pa razmišljam o odlasku u Austriju ili Češku dok čekam svoj mariborski termin. Evo i tone pitanja:
    - koje to klinike,
    - koliko se kod njih čeka,
    - koliko su uspješni,
    - na kom jeziku se komunicira (ja znam engleski ali stručnu terminologiju ne znam a važna je),
    - ima li netko već neke prospekte
    - ako je netko gledao "Sve o Evi" koja je to klinika.
    E, ovako.."Sve o Evi nisam gledala pa ti ne mogu niti reci o kojoj kliniki se radi a ostalo sto znam je:
    1.Cekanja ne termin skoro pa nema-ravnaju se po tebi!
    2.Uspjesnost izmedju 40%-70% ovisno gdje ides
    3.Sto se jezika tice ako se navodi da se negdje prica hrvatski onda je to samo slucaj da radi netko da podrucja bivse Yu pa si time dizu reklamu-nema veze sa uspjesnosti a mislim da sa engleskim nebi trebao biti problem niti u jednoj klinici..ipak raspitaj se kad te neka posebno zainteresira..

Ja zivim u Austriji i sad idem na 6. IVF pokusaj i to prvi puta u ovu kliniku tj. institut koji imaju 70% uspjeha a to se i dobro plati!
    Pogledaj na www.ivf.at
    Nekoliko klinikla je na toj adresi i sve rade na istom principu a nasa je u Salzburgu.
    Bili smo i u Innsbrucku i Becu a cula sam da je i u Welsu jedna dobra..
    Ako ti jos nekako mogu pomoci, javi se! SRETNO!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj rozaa prvotno napisa
    čestitke još jednom!
    POTPISUJEM!!!! :shock: :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: bebomanka

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    Citiraj rozaa prvotno napisa
    čestitke još jednom!
    POTPISUJEM!!!! :shock: :D
    :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •