Najcesce i je takav! Al to ne znaci da ces rodit danas-sutra. Iako si debelo u terminu. Mozda beba priceka da TM ozdravi. Iako, ne znam dal uopce u ovoj sezoni gripe pustaju muzeve na porod.
Najcesce i je takav! Al to ne znaci da ces rodit danas-sutra. Iako si debelo u terminu. Mozda beba priceka da TM ozdravi. Iako, ne znam dal uopce u ovoj sezoni gripe pustaju muzeve na porod.
ma i prvog sina sam prenesla 2tj, uopće se nemogu sjetiti kad su nakon sluznog čepa krenuli trudovi....
a i prvi sin se rodio početkom 1mj, pa je mm mogao samnom iako je isto bila sezona gripe, al sumnjam da će ga ovakvog pustit.... doduše samo kašlje ali.....
baš sam si u panici
hvala na odgovorima i utjehi.....
ja ću ti samo poželjeti da sve bude onako kako želiš![]()
Meni je počeo izlaziti u četvrtak, a rodila u ponedjeljak navečer, tako da ti muž možda stigne ozdraviti
smirila si me
gledam ti potpis pa mi lakse
a ti si mi sjela ko apaurin
maloprije sam otisla na wc i imala sta vidjet na papiru. tako mi je bilo i s L. prvo je curkalo, a onda je nakon par dana ispao the cep. gromada.
isto izgleda, isto je sluzavo, isto zuto-smedje-crvenkasto, samo sto sam sada u 34.tt, a onda sam bila u 38.
cak sam se nasla na prvoj strani topica.
jos ces rodit prije mene kak smo krenule :D :D
Leonisa, nebi te hjtela plašiti ali u mom slučaju čep je bio početak poroda. I meni je to znak za ići u rodilište. Zadnji put je ispao navečer oko 10, 11, otišla sam u bolnicu, prespavala i rodila sutradan. Odi na kontrolu jer ako ti je čep ispao znači da se dešavaju nekakve promjene dolje
znam, Trina :/ mislim, vecini je, zato sam prosla topic sva van sebe. srecom ima jos njega u meni (sjecam se velicine). al da, javit cu se na pregled i onako sam trebala na kontrolu ovih dana.
hvala na brizi![]()
čep ispao u ponedjeljak rano ujutro, rodila u utorak navečer.....
meni je čep ispao ujutro u 5h, a rodila sam isti dan u 22.10h
Oba puta mi ispao 2 tj prije termina. Stariji je rođen dan prije termina, bila sam otvorena 1 prst tjedan dana.
Mlađi je prenešen 11 dana (čep ispao mjesec dana prije poroda), bila otvorena 5 tjedana 2 prsta.
1.put mi je ispao 3 dana pred termin i pred porod (na termin rodila)... e sad,taj dan mi je rađena amnioskopija prvi put, pa ne znam jel to potaklo ispadanje čepa... bio je onako smećkasto krvavo sluzav ko šmrkalj
2.put sam došla na porod otvorena 3 cm, čep nije ispao ali mi je danima prije curilo nešto žuto sluzavo
sutra ujutro imam termin. prvi put u rodilistu. pa cemo vidjeti.
rekao je da si to u ovom tjednu mogu priustiti :D
zatvorena sam i sve je ok.
hvala na brizi![]()
Evo i moj sluzavko polako ide izlazi, za sad je prozirno-bijelkast, sukrvice još nema. A i lagani trudovi su tu![]()
Idemo, Mašo
![]()
sam da velim: sluzni cep mi je "ispao" koju minutu nakon sto mi je puko vodenjak. bas je fino visio kad sam skinula gace da provjerim jel ja to pisam i inkontinencija je odnjela sve k vragu ili je dosao taj dan i puko vodenjak10h kasnije mazila sam svoju kcer.
a to popodne sam primjetila da mi je onaj iscjedak kojeg proucavam mjesecima i pokusavam prokuziti sta je, promjenio boju za jednu nijansui rekla muzu- mislim da cu danas-sutra roditi, kad bi mi bar dali jos 12h fore. tako i bi
![]()
Ja sam nekih 5 dana prije poroda svaki dan imala sluzavi iscjedak, najprije proziran, a onda sa sukrvicom. U noći kad su počeli trudovi, doktor me pregledao i čim sam ustala sa stola čep je samo ispao. :bljak: Ali 10 sati kasnije, M je bio u mojem naručju.
Sretno!
Meni je uz mirovanje izlazio po prilici punih mjesec dana. Svako jutro gusto, smeđe zelenkasto i dosta kompaktno.
Meni je danas ispala nekakva gromada...jucer sam bila na amnioskopiji pa je to mozda potaknulo. Nadam se da ce uskoro to krenuti jer mi je vec dosta..
Meni je počeo da izlazi 3 dana prije poroda, na zadnjem ginekološkom pregledu, a na pregledu plodne vode dan iza još više. Smeđa sluzava tvar na ulošku, u jednom trenutku kao sluzavi puž je izgledalo. Kad ga više nije bilo plodna voda mi je počela curiti i bebač se rodio 13sati iza toga
Kod mene ne izlazi nista. Ili ja nemam pojma da je to sto izlazi danima zapravo sluzni cep. I jedno i drugo je skroz jednako moguce.![]()
Cijelu sam noc imala lagane trudove svakih pola sata..sve stalo tamo oko 5. U 9 idem opet na amnioskopiju.
Evo mene..otvorena za dva prsta,narucena za indukciju u cetvrtak.. Nisam bas odusevljena ali valjda oni znaju sto rade...
U prvoj trudnoći sluzni čep mi je izašao 2 tjedna prije poroda, bio je sluzav i zelenkast, možda je to bio tek početak pošto sam rodila u 29 tjednu( indukcija)
Sada sam 38+6 i u radosnom iščekivanju , jedva čekam kada će sve to skupa krenuti
ispao u ponedjeljak oko 16 h... počeli trudovi oko 20 h ... rodila tek u utorak u 20 i 10.
Ja sam u isčekivanju sluznog čepa pošto mi je jučer na redovnoj kontroli dr. rekao da sam otvorena 4 prsta![]()
U 1. trudnići sluzni čep mi isa dan prije poroda.
A sad u 2.trudnoći od jučer mi u 3navrata već po malo ispada...a ja nebi još rodila...
Jučer popodne pomalo smećkast iscjedak, ali i proljev, a evo sad trudovi... točno na (službeni) termin...
Posljednje uređivanje od Smajlich : 29.06.2013. at 03:30
Smajlich, svu sreću ti želim!! (A ujedno ti i zavidim) Samo hrabro!
Rodila dan nakon ispadanja sluznog cepa. U prvoj trudnoci mi nije ispao
Anddu iz prve trudnoće znam da je jaaaaako obilan, al evo ovaj put meni malo po malo ispada...pa sad do kad će skroz ispast neznam.
Nema ni t od trudova i čini mi se da neće uskoro, iako su svi najavljivali da ću prije termina roditi...jedino sam ja bila uvjerena da ću priniti a to i silno želim.
Još da mi je nagodit da se rodi 12dana kasnije na bracin rođendan![]()
Ma ni ne ravnam se po čepu, samo eto osluškujem ima li naznaka ne bi li se što pomaknulo. Danas sam 40+4, otvorena 1,5 cm, a kaže doktor da posteljica nije zrela, kao da mi nije termin. Nije išao u daljnja objašnjenja a i ja bila zbunjena za pitati
Ha čuj moguće je da su ti krivo izračunali termin, meni su u 1t fulali za 15 dana.Svako malo su mi radili amnioskopiju, na kraju još i vadili plodnu vodu, a kad je sve bilo spremno krenulo je tak da su me bezveze gnjavili. Kak ti je po uzv? Ja sam već 2mj.otvorena za prst i svaki put mislim da se to povećalo kad ono isto.Pretpostavljam da ti je dosta, al sad će to brzo![]()
sluzni čep ispadao 3dana po malo...blidunjave boje...kad je porod krenija bija je smeckast...čak sam jedan dio čepa iskrcala ravno isprid splitskog rodilišta![]()