Lucky, malo sam ja škicnula Rad. Svidjelo mi se - slično je onome što sam ja radila isto kao rad na sebi - autogeni. Mislim, slično utoliko što sve kreće od postavke - prihvati realnost kakva je, mijenjaj prvo sebe. To s ovim gore osobama koje sam navela ne bi išlo, upravo je obrnuto njihovo viđenje sebe - bolesna sam jer nisam imala sreće u životu, jer mi je mama bila takva i takva, jer mi je tata bio takav i takav, i taj moj brak, da je bar bio neki drugi čovjek, pa moja sestra, djeca nezahvalna, pa da mi je bar netko pružio podršku itd. To su, na žalost, uvijek jedne te iste teme "od stoljeća sedmog" i tako već u starijem slučaju 40 godina. Mislim da, kad bi te osobe to mogle - prihvatiti realnost as is i ponašati se proaktivno - bile bi zdrave, ne bi im ništa uopće trebalo. Možda banaliziram, argument da je to pisala osoba koja je bila bolesna je stvarno jak, ali ne mogu zamisliti te osobe u toj ulozi... Eventualno ću staroj pokloniti tu knjigu ako ima na HRV, možda nešto dobro iz toga izađe, nikad se ne zna .