Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kvaliteta-sastav mlijeka

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno kvaliteta-sastav mlijeka

cure imam jedno pitanje, moja curka po obroku popije oko 200 - 250 ml mlijeka (izmjereno u večernjem obroku koji joj dajem na flašicu zbog lijeka koji dobiva svakodnevno) pa me zanima da li će se količina mlijeka koja će joj biti potrebna još jako povečavati ili se jednostavno sastav mlijeka mijenja sa rastom djeteta pa se količina neće toliko povečavati već će sastav mlijeka biti drugačiji?!?!? Jel ako nastavimo ovako, ja ću morat izdajati pola litre mlijeka za obrok.....

još jedno pitanje, koliko dugo treba da hrana koju ja pojedem dođe do mlijeka. Neznam da li sam se dobro izrazila, zanima me da ako ja pojedem npr. nešto sa češnjakom za koliko vremena to može početi utjecati na mlijeko i da npr. mojoj bebi počne smetati..

hvala na odgovorima

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

S 3 mjeseca: prosječno 5-6 x 130-160 ml mlijeka dnevno,
    s 4 mjeseca: 5 x 160-200 ml,
    s 6 mjeseci: 3 x 250 ml, počela dohrana!

Sa 7 mjeseci:2 x 250 ml.

A i ne moraš izdojiti za cijeli obrok - jedan dio izdojiš, umiješaš lijek, a ostalo neka siše.
    Pazi da se ne navikne na bočicu.

Možda tako puno popije jer je iz bočice - jako curi, a pogotovo ako se bočica drži okomito. Mi smo izdojeno davali na najmanju rupicu (jedna kapljica na ilustraciji).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: kvaliteta-sastav mlijeka

Citiraj di_zg prvotno napisa
    cure imam jedno pitanje, moja curka po obroku popije oko 200 - 250 ml mlijeka (izmjereno u večernjem obroku koji joj dajem na flašicu zbog lijeka koji dobiva svakodnevno) pa me zanima da li će se količina mlijeka koja će joj biti potrebna još jako povečavati ili se jednostavno sastav mlijeka mijenja sa rastom djeteta pa se količina neće toliko povečavati već će sastav mlijeka biti drugačiji?!?!? Jel ako nastavimo ovako, ja ću morat izdajati pola litre mlijeka za obrok.....

još jedno pitanje, koliko dugo treba da hrana koju ja pojedem dođe do mlijeka. Neznam da li sam se dobro izrazila, zanima me da ako ja pojedem npr. nešto sa češnjakom za koliko vremena to može početi utjecati na mlijeko i da npr. mojoj bebi počne smetati..

hvala na odgovorima
    sastav mlijeka mijenja se kako se mijenjaju djetetoe potrebe. zato je ono tako savrseno. u prvih 6mj. kada je dijete iskljucivo dojeno proizvedeno je da udovolji bas svim potrebama bas tog djeteta.
    primjetit ces kako beba drukcije doji na pocetku i kasnije kada postaje profesionalac- podoji su kraci. s jedne strane zato sto je dijete usavrsilo tehniku a s druge strane jer je jace i ima jaci cug. no s remenom ce i kolicinski po podoju manje dojiti jer ce mlijeko biti masnije.
    mlijeko u drugoj godini zivota je puno masnije i kaloricnije nego na pocetku dojenja.

opet tesko je reci koliko beba pojede po obroku jer ni jedna beba nije ista. neke pojedu puno u rijedjim razmacima, neke manje u cescim.

zbog cega joj dajes jedanobrok izdojeno mlijeko?

bitno je koliko je beba velika- ako se radi o maloj bebi moze biti da pojede toliko jer se na flasicu lakse jede- jednostavno se slijeva u zeludac.
    jesi mozda razmislila da joj dajes na casu? dugorocno je to bolje.

ako ces je dojiti na ahtjev uvijek ces imati mlijeka koliko bebi treba.

sto se tice prehrane i sastojaka koji ulaze u mlijeko, isto je koliko vremenski treba da udje u krv.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala vam na odgovorima
    što se tiće izdajanja i davanja jednog obroka na bočicu to smo prakticirali na moru. Napravila sam si namjerno višak mlijeka kako bi mogla bočicu ponjeti sa sobom ako negdje idemo a ako to mlijeko nismo iskoristili onda sam joj dala navečer. Problem mi je i u tome što laura spava cijelu noć a po danu doji na zahtjev pa sam se ja po noći budila sva mokra i to mi ide na živce tako da sam se nekak uhodala da se navečer prije spavanja izdojim a kada se laura probudi oko 5-6 opet ima šta papati. I bez brige, nije se navukla na bočicu, ona je užasno halapljiva i jede kaj god joj gurnem u usta-cicu-bočicu-dudu......... a što se tiće rupica, evo sada sam prešla na dvije jer mi se čini da ju živcira piti mlijeko na jednu rupicu, a ovak joj je lakše. A uzmem li u obzir mojih 6-9 mlazova iz cice ove dvije rupe su za nju šala....

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuvaj se iti jedne bočice dnevno!! Govorim iz iskustva. Mališa je radi gubljenja na težini po preporuci specijaliste u bolnici gdje je bio 9 dana jeo 1 obrok na flašicu dnevno. I mic-po mic nakon cca mjesec dana nije htio više cicu uopće!!
    Pokušaj alternativne metode. Ja sam isto hranila na 1 mikro mini rupicu (iz cice ide 8 mlazova-brojala) al džabe.... Eeeee žao mi sada ko pasu....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala vam na odgovorima
    što se tiće izdajanja i davanja jednog obroka na bočicu to smo prakticirali na moru. Napravila sam si namjerno višak mlijeka kako bi mogla bočicu ponjeti sa sobom ako negdje idemo a ako to mlijeko nismo iskoristili onda sam joj a
    dala navečer.
    zasto si se izdajala? pa prednost dojenja je bas u tome, da je tvoja sisa uvijek spremna i na raspolaganju.
    ako ti je neugodno dojiti u javnosti, proguglaj forumom i naci ces 100 nacina kako dojiti a da nitko ni ne kuzi.
    s ovim ces malo zeznuti ponudu i potraznju, onaj znak jednakosti nece vise biti tamo. jer dojenje se bazira na ponuda=potraznja, koliko iz dojke izadje, toliko se napravi mlijeka.

Problem mi je i u tome što laura spava cijelu noć a po danu doji na zahtjev pa sam se ja po noći budila sva mokra i to mi ide na živce tako da sam se nekak uhodala da se navečer prije spavanja izdojim a kada se laura probudi oko 5-6 opet ima šta papati.
    ako dojis na zahtjev uvijek ce biti mlijeka koliko bebi treba. noci kada se ne probudi a tebe probudi napretost, digni se i izdoji SAMO onoliko da popusti napetost, ne "cijeli obrok".
    I bez brige, nije se navukla na bočicu, ona je užasno halapljiva i jede kaj god joj gurnem u usta-cicu-bočicu-dudu......... a što se tiće rupica, evo sada sam prešla na dvije jer mi se čini da ju živcira piti mlijeko na jednu rupicu, a ovak joj je lakše. A uzmem li u obzir mojih 6-9 mlazova iz cice ove dvije rupe su za nju šala....
    nije stvar da ce se navuci na bocicu vec da princip sisanja dude i sise nije isti, sama tehnika je drugacija pa se moze dogoditi, ne samo da s vremenom pocne odbijati sisu, vec da krivom tehnikom sisanja uzrokuuje ranice, ragade, da osteti bradavicu, da ne potice let down, da ne dolazi do efikasnog sisanja pa time i praznjenja dojke pa time i poremecaja uspostavi ravnoteze proizvodnje sto rezultira na kraju smanjenom kolicinom mlijeka.
    sada se jos vjerojatno nije uspostavila proizvodnja na temelju nacela ponude i potraznje, vjerojatno jos uvijek imas pocetnu prepunjenost dojki, jako let down, no ne znaci da ce on biti tako jako i kada se uspostavi ravnozeza.

najsigurniji nacin da se dojenje odrzi sto duze je pravilan polozaj na dojci, iskljucivo dojenje prvih 6mj. i dojenje na zahtjev.

ako imas jos pitanja ili nedoumica, javi se, rado cemo ti pomoci.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jao, malo ste me sad splašili.
    Nisam imala nekih problema kod dojenja, osim što se laura jednom jako zagrcnula, poplavila i završili smo u bolnici. Nakon toga sam je hranila na bočicu jer me bilo strah ali malo pomalo vratili smo se na cicu. Pisala sam već negdje o tome pa neću duljiti.

Ne izdajam se stalno, u principu prije mora smo normalno cicali i nisam se izdajala a ovaj višak sada pomalo smanjujem. Na kraju ću se izdajati samo toliko da joj mogu dati sinersul i sve 5.

a ovo da se probudim na napetost cica i da se idem izdajati kod mene ne pali jer spavam ko top i iskreno, ma koliko me to bilo sram priznati, nekada se jedva dignem kad čujem lauru a kamoli da još po noći hodam sa izdajalicom u ruci. Ja sam kod tih nasilnih buđenja užasno nepredvidiva i nekad neznam ni di sam ni šta radim ......

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

leonisa zaboravila sam ti zahvaliti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •