Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Bojanje regala od iverala

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Bojanje regala od iverala

Kako naslov kaže - blesavo pitanje! Imam novi regal od iverala (presvučen ABS trakama - što god to značilo), boje trešnje. Prefarbala bih ga u bijelo ako se ikako može. Kupnja novog regala nije opcija. Jel postoji neka boja, sprej ili lak koji bi se primio na takvu glatku površinu?
    Molim pomagajte!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Bojanje regala od iverala

ABS trake su ti rubovi od 2 mm, znači nisu oštri bridovi, ak me razumiješ
    a zašto bi bojala ak je novi regal?

ja sam prošlo ljeto farbala garderobu, odnosno, cipelar, vješalicu i ormar u bijelu boju i vrata u plavu
    kupila sam lak boju za drvo, premazala prvo temeljnom bojom za drvo i onda lak, čak sam ofarbala i ručkice koje su bile zlatne
    a ispalo je prilično OK, jer garderoba je stara par godina i isto je bila boje trešnje

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jesi razmišljala o samoljepljivim tapetama? Danas se može naći stvarno raznolikih dezena, a imaš i jednobojnih...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

abs trake su ti trake naljepljene na rubove. ploha ploce je vjerojatno u melaminu, odnosno nije drvo sto bi reklo da bolje ne farbat (ne znam kako bi ti to izgledalo).

doduse moj frend je lakirao svoj "futuristicki" namjestaj lakom za aute , no nebi ti bas preporucila tako nesto. pitaj u trgovini boja i lakova da li imaju nesto za takve povrsine.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ovo što kaže Dream, samoljepljivi tapeti, moja prijateljica je tako napravila sa starom kuhinjom koju sam joj dala i kad sam došla kod nje nakon toga oduševila sam se, super izgleda! Kombinirala je bijele i narančaste i stvarno je odlično, kao nova

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    doduse moj frend je lakirao svoj "futuristicki" namjestaj lakom za aute , no nebi ti bas preporucila tako nesto.
    mi smo tako crnu komodu ofarbali u bijelo... i nije loše

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zašto si ne zamijeniš samo prednje fronte; stolar ti ih izmjeri i namontira za čas !

tako si je moja frendica totalno ponovila nekakvu prastaru kuhinju; prvo je mislila farbat, al je odustala jer joj je bilo frka kako će ispast pa je izmijenila samo te prednje fronte, stavila nove kukice i mrak izgleda; potpuno druga kuhinja za malo love :D

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nikolicc - Ma da, nisam znala kak objasnit kaj je ABS - vidim da nije bilo ni potrebe!
    Valjda me pucaju predtrudnički hormoni . To mi je regal u dnevnom boravku i čini mi se da mi vizualno jako smanjuje ionako mali prostor. Nisam razmišljala o tome prije, išla sam na boju koja mi se sviđa.

Dream i kikic - probala sam to s tapetama u staroj kuhinji gdje smo bili podstanari i bilo je super, ali me malo frka kako će ispast u boravku jer su elementi veliki.

sibell - baš mi je palo na pamet farbanje lakom za aute. Kaj tom frendu nije dobro ispalo? Mislila sam nabavit komad istog iverala pa napravit probu, da vidim kako izgleda.

bubimira - tvoj primjer mi daje nade

andrea - fronte su mi dvije velike (ormari) i osam malih (ladice). Ostalo su police za knjige i skupljače prašine. To je stvarno super za kuhinju, ali mislim da bi u boravku bio prevelik kontrast u bojama. (Btw, kako si znala da je kuhinja slijedeća na redu za obnavljanje? )

Hvala svima za savjet. Fotkat ću prije i kasnije pa cu vam pokazat kako je uspjelo (ako uspije).

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma mi smo ti imali tu komodu za tv u crnoj boji. isto obična iverica sa glat lakom.
    kad smo se preselili imala sam totalno drugu viziju dnevnog boravka. htjela sam da ta komoda bude u shabby chic stilu čak sam našla majstora u zg koji to radi, al to nije bilo moguće izvesti na tom "ikea stil" namještaju.

ne sjećam se više tko nam je dao prijedlog da probamo s autolakom al eto kažem nije loše... nije shabby chic al u nedostatku love i ovo je ok

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

definitivno folija
    meni je dosadio onaj socijala bijeli ormaric u wc-u i u nedostatku love, postao je crveni - presvukla sam ga s tim folijama, super izgleda, ko sjajni mediapan
    najjeftinije su ti folije u pevecu, a dimenzije su cini mi se 35,45,cca 60 i 90, kolko se sjecam

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    sibell - baš mi je palo na pamet farbanje lakom za aute. Kaj tom frendu nije dobro ispalo? Mislila sam nabavit komad istog iverala pa napravit probu, da vidim kako izgleda.
    nisam vidla kak mu je ispalo pa ti nisam niti htjela preporucit kao dobru stvar. doduse, on je bio zadovoljan, cak je i ponovio sam zahvat na vise stvari...

probaj sa malim uzorkom pa vidi jel ok :/

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo me podižem. Dragonfly, kako ti je uspjelo bojanje?
    Mi imamo stol od iverice, mislim da isto ima melaminski sloj (ako je to ono tanko cca 1 mm i izgleda kao trake za kantiranje) koji je bio presvučen puzzlama jer ima hrpu oštrih rubova. tu se naravno svašta proljevalo godinama i zavlačilo pod puzzle. koliko god da sam to brisala kad smo htjeli maknut puzzle skužili smo da je stol uništen. slike s puzzla su se preslikale i sl.
    Ima li šanse to prefarbati i kojom bojom/metodom?

ja bih stavila neki decupage, ali MD odlučno odbija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni se isto sviđa dekuperaž, možda u stilu stripa ( recimo Alan Ford)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    meni se isto sviđa dekuperaž, možda u stilu stripa ( recimo Alan Ford)
    nama je dnevni smeđe-bež i imam neku prastaru knjigu koja se totalno raspala i ona bi se super uklopila i po boji i po svemu, ali on ne želi ni pod razno.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

rossa, mi smo bojali krevet koji je dijelom od Iverala. U dućanu s bojom su nam za to dali temeljnu bijelu boju, i preko dva-tri sloja toga da stavljamo lak boju. Bojali smo to prije 2 godine, i zasad super izgleda, ništa se nije skinulo. Sad, rubovi kreveta se ne koriste toliko kao stol.
    Ako je stol već ionako uništen, nemaš što izgubiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    evo me podižem. Dragonfly, kako ti je uspjelo bojanje?
    Mi imamo stol od iverice, mislim da isto ima melaminski sloj (ako je to ono tanko cca 1 mm i izgleda kao trake za kantiranje) koji je bio presvučen puzzlama jer ima hrpu oštrih rubova. tu se naravno svašta proljevalo godinama i zavlačilo pod puzzle. koliko god da sam to brisala kad smo htjeli maknut puzzle skužili smo da je stol uništen. slike s puzzla su se preslikale i sl.
    Ima li šanse to prefarbati i kojom bojom/metodom?

ja bih stavila neki decupage, ali MD odlučno odbija.
    Ja sam sličan stol presvukla samoljepivim tapetama, već 2x odnosno u dvije verzije. Naime nakon prvog obljepljivanja premjestili smo ga u drugu prostoriju pa da se uklopi u novi interijer mjenjala sam i tapetu.
    Uglavnom stol je u obje verzije odlično ispao. Gotovo nitko ne kuži da se radi o tapetama dok to ne napomenem. Noge su mu metalne i njih sam obojala u oba izdanja u žarku boju koja se uklapa u interijer sobe.

Što se tiče eventualnog decupagea imam stolić/ormarić u hodniku čije sam stranice "obukla" u Alana Forda i to je također super ispalo i odlično izgleda.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nisam sigurna kako bi prošlo s folijom jer je stol relativno širok, širi od one samoljepljive folije pa bi morala imati šav, s tim da je moj cijeli drven. ja sam mislila staviti taj decupage samo na gornju ploču, ali šta ću kad se MD ne da. pogledat ću još malo folije, možda ih negdje ima i širih od standardnih rola.
    Posljednje uređivanje od rossa : 24.11.2013. at 11:15

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sigurna kako bi prošlo s folijom jer je stol relativno širok, širi od one samoljepljive folije pa bi morala imati šav, s tim da je moj cijeli drven. ja sam mislila staviti taj decupage samo na gornju ploču, ali šta ću kad se MD ne da. pogledat ću još malo folije, možda ih negdje ima i širih od standardnih rola.
    Moj stol je širok 75cm. Na njemu su dvije folije paralelno (zahvaćaju i dio ispod vanjskog ruba stola). Prijelaz, odnosno rub folija na gornjoj plohi stola se ne vidi jer je takav uzorak (ono baš ga moraš tražiti gdje je).
    Pretpostavljam da bi na nekoj jednobojnoj foliji bio puno vidljiviji.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam ofarbala vec dva ormara,
    jedan veliki u spavacoj,
    i drugi u predsoblju.
    na oba sam ustvari ofarbala samo fronte.
    skinula vrata, i osmirglala ih (brusnim papirom)
    i to ne previse, vec lagano, bez puno pritiskanja,
    samo da "ubijem" onaj sjaj na povrsini.
    muz mi je ospricao pistoljem i farbom za drvo,
    a vodjeni nasim iskustvom
    nasi rodjaci su ucinili isto, samo auto lakom u spreju.
    odlicno je sve ispalo, ima vec vise godina kako to stoji i ne mrda.
    moj ormar iz predsoblja obojali smo u jarko crveni,
    zamenili ruckice i kukice za vesanje jakni,
    i stavili nove, crvene, kant trake.
    ispao je kao nov.
    svakako probaj sa farbanjem,
    ako ti se ne dopada, opet mozes preko toga foliju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •