-
Evo, i mi imamo soor. Bebac je star mjesec dana, dobio ga je od mene i to netom nakon izlaska iz bolnice. Meni su popustila 2 šava, dobila sam infekciju, završila na antibioticima i pretpostavljam da je radi toga krenulo. Kako smo se još na početku borili savladati dojenje, mislila sam da ne radimo nešto kako treba kad je počelo coktanje na cici, pa onda bol dok nije uhvatio bradavicu kako spada. Jezik mu je pobijelio skroz u roku jednog dana. Taman tad je došla patronažna koja mi je rekla da mu mažem usnu šupljinu rojazolom 2 puta dnevno. Još nam je napomenula da bi se trebalo mazati nakon dojenja, ali da to bebi često diže želudac pa je rekla da slobodno mažemo i prije. Mi smo mazali 2 dana i prošlo. Je, šipak. Vratilo se za 2 dana u puno gorem stanju. Ponovno bila patronažna i rekla kako nam je zaboravila reći da nakon što nestane treba mazati još barem 2 dana. I eto mi ponovno krenuli mazati.
Cijelo to vrijeme nisam baš stigla do interneta da pročitam sve ovo i nisam znala da i ja moram mazati bradavice, do nedavno.
U međuvremenu smo i to ispravili, situacija se znatno popravila u njegovim ustima, ima još samo jednu jedinu gljivicu na vrhu nepca i ta nikako da ode, već nekih tjedan dana. Moja bradavica (lijeva) je druga priča, još uvijek me boli kad krene dojiti, ali to je ništa u usporedbi kako me zna boliti nakon podoja. Osjećam strašno stezanje i trnce sve oko bradavice, a često me probada i u leđima točno nasuprot dojke, nekakva šiljasta bol. Sigurna sam da nije do krivog dojenja, jer je isto neovisno o položaju, a mali sad skroz lijepo doji, odlično si prihvati bradavicu, nema više ni coktanja. Vrh bradavice mi nakon dojenja zna biti skroz bijele boje.
Inače, malac super napreduje. Od izlaska iz bolnice nakupio je 1220 g i narastao 3 cm. Piški puno i često. Stolice su već druga priča. Od početka je kakio jednom dnevno, dosta obilno i onako prilično kompaktnu stolicu. Negdje kako je počeo soor, počeo je i on štrajkati, imali smo razdoblje od 5 dana nekakanja, a sad kaka svaki drugi dan, ali stolice su mu strašno rijetke. Toliko rijetke da mu zna sve izaći iz pelene van skroz do pazuha. I vidim da ga to strašno muči, jer se zna strašno napinjat i istezat, pa onda krene još i prdenje tako jako da ga probudi iz sna.
Bili smo kod pedijatrice, ona je rekla da je to sve normalno. Kad sam joj ispričala sve za soor, rekla je nek samo mažem i dalje, da će mu proći za par dana. Za bol u dojci mi je rekla da se moram izdojiti do kraja, nije se uopće uzbuđivala, ali rekla je da si mogu malo namazati bradavice. Znam da je to neovisno jedno o drugom, jer mene cica jednako boli nakon podoja bilo da ju on isprazni ili ne.
Što sam sad ja zapravo htjela reći? Sad znam sve što trebamo raditi i trudimo se napraviti sve kako spada, ali meni je njemu ponekad stvarno umjetnost to namazati. Radi se o tome da ima dana kad nikako ne može zaspati, spava 2 puta po 20 minuta u cijelom danu, tako da ponekad jednostavno zadrijema na cici. Onda mu nikako ne mogu namazati jer ako ga idem pipkati, razbudim ga i onda sve ispočetka. Druga stvar je što on stvarno voli visiti na cici cijeli dan. Imam osjećaj ponekad da mi se dan svodi na to da non stop perem cice, mažem ih i gledam na sat, koliko je prošlo vremena od zadnjeg podoja i jel uspio gel bar malo odstajati. Trudimo se koliko možemo. Ne jedem ništa slatko, jedem više jogurta i nadam se najboljem. Trebao mi je samo ispušni ventil valjda, zato pišem tu.
I da, pročitala sm svašta ovdje i na temelju svojeg iskustva, ne mogu vjerovati da neke patronažne sestre i pedijatri tako olako shvaćaju taj problem i da zapravo puno njih daje ljudima krive upute. Da je nama naša rekla da mažemo 4 puta dnevno nakon podoja i bradavice i usta, i da mažemo još 2 tjedna nakon što nestanu, možda sad ne bih dosađivala tu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma