Pokazuje rezultate 1 do 50 od 220

Tema: soor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

soor može biti i na bradavici i u mliječnim kanalićima (odatle probdajuća bol između podoja)
    može biti da ga mama ima, a kod bebe nisu vidljive naslage

Inka, ima li beba pelenski osip, probleme s probavom? kakve su stolice?
    da li tebe bradavice bole na početku podoja ili cijelo vrijeme podoja i između podoja?
    kad su počeli bolovi? jesu li prisutni od samog početka dojenja ili su se pojavili naknadno?

i moram ti postaviti nekoliko općih pitanja, da isključimo eventualne probleme s nepravilnim položajem
    s kojom težinom je dijete rođeno? koja je bila najmanja težina? kaka je bio prirast do sada (po mjesecima)?
    kako dijete hvata dojku? trebalo bi, osim bradavice, uhvatiti i čim veći dio areole, tamnog područja oko bradavice.
    kako dojiš, u sjedećem položaju ili ležeći? djetetov nos, rame i bok bi trebali biti u jednoj ravnini i dijete bi cijelim tijelom trebalo biti okrenuto prema tebi.
    koliko mokrih i pokakanih pelena ima u 24 sata?
    sjećaš li se broja pelena na početku, u prvih mjesec i pol?

kako se dijete ponaša na dojci? da li lijepo siše ili je nemirno, odbija li ponekad sisati?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    soor može biti i na bradavici i u mliječnim kanalićima (odatle probdajuća bol između podoja)
    može biti da ga mama ima, a kod bebe nisu vidljive naslage

Inka, ima li beba pelenski osip, probleme s probavom? kakve su stolice?
    da li tebe bradavice bole na početku podoja ili cijelo vrijeme podoja i između podoja?
    kad su počeli bolovi? jesu li prisutni od samog početka dojenja ili su se pojavili naknadno?

i moram ti postaviti nekoliko općih pitanja, da isključimo eventualne probleme s nepravilnim položajem
    s kojom težinom je dijete rođeno? koja je bila najmanja težina? kaka je bio prirast do sada (po mjesecima)?
    kako dijete hvata dojku? trebalo bi, osim bradavice, uhvatiti i čim veći dio areole, tamnog područja oko bradavice.
    kako dojiš, u sjedećem položaju ili ležeći? djetetov nos, rame i bok bi trebali biti u jednoj ravnini i dijete bi cijelim tijelom trebalo biti okrenuto prema tebi.
    koliko mokrih i pokakanih pelena ima u 24 sata?
    sjećaš li se broja pelena na početku, u prvih mjesec i pol?

kako se dijete ponaša na dojci? da li lijepo siše ili je nemirno, odbija li ponekad sisati?
    Beba ima 3 mjeseca, rođena s 3340g, pri izlasku iz rodilišta imala 3050. prvi mjesec dobila 700 grama, drugi 900 grama.
    Imali smo mi sve probleme i mastitis, i zastoj mlijeka i regade. U početku je meni položaj bio loš i kad su bile regade bol
    je bila drukčija tj. bolilo me kad bi beba uhvatila bradavicu,ali sad smo to usavršili. kad beba počne sisat, a i tijekom podoja
    ne boli ništa. bol se javlja nakon dojenja. žareća bol od bradavice dalje prema unutrašnjosti dojke. traje oko uru vremena i onda
    prestane.i to tako zadnjih tjedan dana. Beba mirno sisa, nikad ne odbija dojku. mokrih pelena bude sigurno 5-6 na dan.
    pokakane variraju. prođe cijeli dan bez,a onda idući ima stolicu 4-5 puta. stolica senfaste boje, mislim da je to ok

sad sam vidila da pitaš za bradavicu. bude bjelo-žuta nakon podoja. mislim da ta boja najbolje opisuje.
    nemam problema sa cirkulacijom ni s hladnoćom
    Posljednje uređivanje od Inka_1 : 17.05.2013. at 12:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •