Citiraj Maluma prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav imam problem koji ne prestaje pa molim za pomoć.
Dijete će sljedeći tjedan imati 2 mjeseca, porod izvršen carskim rezom. Mlijeko je došlo nakon 5,6 dana. Nakon toga, mastitis s visokom temperaturom, uz mastitis nastavak dojenja uz antibiotik. Sada već duže vremena lijeva dojka me jako peče prilikom dojenja dok desna (na kojoj je bio mastitis 2 puta) jako boli i probada i na njoj se znaju pojaviti kvrge koje dojenjem nestanu. Dijete ima bijele naslage na jeziku ali smanje se nakon što dobije malo vode. Dok doji, često se zna ljutiti na dojci i ispuštati iz usta. Stvarno želim dojiti ali ova bol je frustrirajuća. Danas je došlo do krvarenja bradavice i koliko god pravilno pokušavam ga namjestiti na dojku, bol jednostavno ne prestaje.
Rojazol gel imam kući pa me zanima hoću li početi terapiju s njim? Želim uživati u dojenju a ne da me strah svakog sljedećeg podoja.
Hvala svima unaprijed
Moguce da je soor, prvenstveno zbog antibiotika i simptoma koje opisujes. Ako djetetu vode ispere bijele naslage, moguce da kod bebe nema naslaga koje stvara soor, ali to ne znaci nista. Moze imati gljivice i bez vecih naslaga na jeziku. Svakako nije na odmet poceti terapiju rojazolom. Bitno je tretirati i sebe i bebu do prestanka sindroma, a onda jos i dodatnih 5-7 dana. Peri sve sto dolazi u dodir s dojkama i bebinim ustima na visim temperaturama, barem 60C.

Probaadnje i bol bi trebali nestati, ako je rijec o sooru.

Sto se kvrga tice, jos ste u periodu uspostavljanja ponude i potraznje, tako da nije alarmantno sto ponekad osjetis kvrge. Bitno je prazniti dojke tako da ne dolazi do stvarnog zastoja, koji onda moze uzrokovati mastitis (bakterijski ili ne). Izmedju podoja, ako je jako kvrgavo i neugodno, izdoji mrvicu rukom, tek toliko da popusti napetost.

Vidim da si spominjala vodu--voda se NE daje bebama ispod 6 mjeseci starosti, odnosno bebama koje ne jedu krutu hranu (koja se takodjer uvodi nakon 6 mjeseci starosti). Voda skida zastitni sloj koje majcino mlijeko ostavlja na crijevima, plus puni bebin zeludac potpuno bezvrijednom tekucinom za tu dob. Iako je ljeto i vrucina, bebi ne treba nista vise od majcinog mlijeka. Kad ti se cini da mu je vruce ili da je mozda zedan, ponudi dojku.

Opisi malo hvat, kako izgleda podoj? Pogledaj ovu sliku i vidi mozes li tako postavljati bebu na dojku, korak po korak: https://i.pinimg.com/originals/f9/45...5c57fe81c4.jpg