Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Pušenje u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Pušenje u trudnoći

Svi znamo da je pušenje u trudnoći štetno,kao i za vrijeme dojenja.Isto tako znamo da je i alkohol štetan,ali nekako mi se čini da svi koju čašicu vina ili piva smatraju prihvatljivijim nego npr. 5 cigareta dnevno.Ja sam jedna od onih budućih mama koje si priušte tih 5 cigareta dnevno (nije za hvale vrijedno ), ali isto tako nisam za alkohol u bilo kojim količinama.Zanima me vaše mišljenje,koliko vas puši ili je baš iz tog razloga uspjelo prestati pušiti?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam uspjela ostavit cigarete prije nego sam vidla plusic na testu. da nisam prije, definitivno bi se odlucila za nepusenje u trudnoci i dalje.

jednostavno nisam niti znala koliko me trudnoca "ocvrsnula" po takvim pitanjima - nista od alkohola, kava tek pred kraj u malim kolicinama, cak nisam jela ni morske plodove koje obozavam... jedino ostala slaba na slatko

u svakom slucaju, ja sam protiv cigareta. na kraju krajeva sto nam dobro nose?!

no svatko ima pravo na svoju odluku i misljenje

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

baby nabaci kacigu i sakri se iza zida jer kada krene paljba....

Ja iskreno nisam uspjela prestati pusiti ali divim se onima koje su uspjele i zalim sto nisam bila takav karakter

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="Marsupilami"]baby nabaci kacigu i sakri se iza zida jer kada krene paljba....

ma da, znam,ali što se može, ja barem onako iskreno pozivam i ostale hrabrice da se jave, nevjerujem da su svi baš tako savršeni kako se čini i mislim da je ipak najteže biti iskren prema sebi i priznati si da si slab i da ne radiš dobro i opet nastaviti sa istim

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote=

Ja iskreno nisam uspjela prestati pusiti ali divim se onima koje su uspjele i zalim sto nisam bila takav karakter [/quote]

Trudna još uvijek ili već mama?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja san jedna od onih šta je pušila i prije T 0d 3 do 5 i sada neke tri cigarete dnevno i mislim da to nije puno i da nije toliko štetno ni za bebu ni za mene. čak san nedavno išla na neki test zagađenosti pluća pušača i očitalo mi je 0 tog nekog plina (kemija mi nikad nije bila jača strana ) pa tako mislim da nam više šteti apstinencija nego do 3 cigarete dnevno.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj baby1 prvotno napisa
    Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Ja iskreno nisam uspjela prestati pusiti ali divim se onima koje su uspjele i zalim sto nisam bila takav karakter
    Trudna još uvijek ili već mama?
    Mama x 4

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Mama x 4
    Prekrasno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uh, cure ja se nikako ne slazem s vama...mislim da su to samo izgovori s kojima si opravdavete pusenje...Ja sam bila zestoki pusac 15 godina (min 1 kutija cigareta na dan) i onda su nam rekli da na zalost necemo moci zatrudnjeti bez pomoci IVF-a. Koda mi je pala cigla na mali prst od noge! Prestala sam pusiti prije 3 godine uz pomoc nikotinskih naljepnica (3 tjedna) i poluhistericnog sivanja pidjama i ostalih krpica nebih li si zaposlila prste. Kriza je prosla nakon mjesec dana i danas mi je zaista drago da sam prestala. Uz sve to je moj muz nastavio pusiti (i u krevetu) i nisam ga gnjavila zbog toga...Tek sada kad sam trudna je i on odlucio prestati.

Ne pravim se ja nikakvom sveticom samo mislim da svi imamo snagu i volju prestati sa bedastim navikama samo se treba malkoc pregrupirati

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to sebično. nikog ne krivim i ne osuđujem,a l moje mišljenje je da smo dovoljno odrasli za jednu takvu odluku

milion puta sam bila svjedok kad su ljudi iz zdravstvenih razloga nakon 30 godina dvije kutije na dan prestali - u danu, kad se radi o njihovom dupetu

a kad se radi o bebi..ma ne šteti joj toliko :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne pusim, ali tu i tam cugnem malo crnog vina. ili pive. u prvoj trudnoci sam znala zapaliti, ali rijetko. kavu recimo pijem svaki dan, jednu, ujutro, od nje mi uvijek bude bolje.
    ne vidim problem u tome. ali ne bi bas svaki dan. vise si isfuram to kao neku "nagradu" (nagradu?! ) ma ustvari cigare mi se gade, ali cugnem kad mi dode

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila grozni pušač ali sam prestala prije više od 2 godine. Nije bilo šanse da nastavim pušiti u trudnoći. Sigurna sam da je štetno a uostalom to je i dokazano. Vrlo brzo je i MM odustao i prestao pušiti. Jako smo ponosni zbog toga.

Teško mi je kad ljudi pušenje zapravo ne shvaćaju dovoljno opasnim. Moj otac doslovce umire od raka pluća. Zbog cigareta. Zbog istih je imao i 2 srčana udara. Njegova generacija je redom na plućnom odjelu. Izgledaju kao aveti. Grozno mi je kad s kemoterapije dođe pounjen i veli da je još netko umro.

To je ono najgore - ništa nikom nije sada. Kasnije... je kasno.

O utjecajima na nerođeno dijete i novorođenče ima tekst na portalu.
    Isto kao i alkohol - jednostavno NE. Ni malo.

No to je moje mišljenje.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam prije prve trudnoće pušila oko pol kutije i to unazad 14 godina

kad sam dobila +ić na testu, istog dana su moje i MM-ove cigarete letjele u smeće. od onda je prošlo 6 godina, nismo ni on ni ja više niti jednom zapalili. po mom mišljenju, ako trudnoća nije najbolji razlog za prestanak, onda je pitanje koliko smo zreli za bebu.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    To je ono najgore - ništa nikom nije sada. Kasnije... je kasno.
    Kako si ovo dobro rekla!

Moja frendica je upravo zbog pušenja (i to ona sama prizna) rodila bebu ranije, s manjom tjelesnom težinom, zbog odumiranja posteljice. Doktori su joj rekli da je to direktna veza s pušenjem.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, tu su tekstovi sa portala..
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...D=162&Show=555
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=147&Show=1566

Samo da pitam mame pušačice..da li itko pita vašu bebu za mišljenje, bi li htjele da im mama puši u trudnoći ili ne ? Da vam može odgovoriti znate što bi kazala..
    Cigareta utječe na tijelo i mozak majke omamljujuće, a kako je tek sa malom i krhkom bebom u vama..
    Ne znam više što vas može uvjeriti da prestanete pušiti u trudnoći. Ako već trujete svjesno sebe, nemojte osuđivati i druge na taj pakao.

Trinny

Početno

Ja sam isto pusila u zadnjoj trudnoci i tjesila se da je samo par cigareta dnevno i na kraju rodila bebu od dvije kile.Da li je od cigareta nikad necu saznati ali uvijek cu se gristi i gristi zbog toga

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    milion puta sam bila svjedok kad su ljudi iz zdravstvenih razloga nakon 30 godina dvije kutije na dan prestali - u danu, kad se radi o njihovom dupetu
    potpisujem!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    meni je to sebično. nikog ne krivim i ne osuđujem,a l moje mišljenje je da smo dovoljno odrasli za jednu takvu odluku

a kad se radi o bebi..ma ne šteti joj toliko :/
    potpisujem

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Sto puta se pitam, sto puta ću reći:

Ako ne zbog zdravlja svog djeteta...
    Mislite li bilokad ili bilozašto do kraja života uopće prestati pušiti?

Ili čekate bolji razlog; financije, nagradnu igru, neki svoj zdravstveni problem, korizmu... :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kunzultirajući se sa svojim liječnikom dobila sam informaciju da manje šteti do 5 cigareta dnevno u trudnoći nego stres. Nisam ponosna na sebe što popušim tih 5 dnevno,ali s druge strane pokušavam živjeti što smirenije,ne pijem alkohol (niti čašicu ponekad), ne jedem slatko,tabletu ne bi popila nema šanse,nemam problema sa težinom........

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

OK, ali mene zanima: Jel' to onda znači da se nikad u životu nećeš odreći tih 5 cigareta dnevno?

Sori, ne prozivam ja tebe osobno, samo pokušavam shvatiti...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    OK, ali mene zanima: Jel' to onda znači da se nikad u životu nećeš odreći tih 5 cigareta dnevno?

Nitko nezna što nam život nosi,pa tako ni ja?A ti nemaš poroke?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno nece, jer ce se uvijek naci netko tko ce ju potapsati po ramenu i reci da vise skodi stres nego 5 cigareta dnevno, sto smatram totalnom gluposcu...

I potpisujem ninocku.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam pušila po par cigareta dnevno, onoga trenutka kada sam vidjela + na testu, odmah sam prestala, jer sam shvatila da od toga trenutka nisam više samo ja bitna. I nije mi nikakav problem. Znam da smo na faxu učili da svaka cigareta umanjuje dotok kisika bebi, što onda u većim količinama u konačnici ima drugačije rezultate od nepušačica. I mi često brkamo, alkoholna žestoka pića, od vina, cigareta, kofeina, tableta u trudnoći, pa to ne može imati sve jednaki utjecaj u trudnoći pa da se opravdavamo :/ Mislim da ne možemo reći koliko ljudi pije alkohol u trudnoći, kavu... pa šta znači mojih par cigareta...osobno mislim da u tom razmišljanju se nazire sebičnost ili bar malo opravdanje za sebe

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Alkohol

Puno se žena pita koliko povremena konzumacija piva ili vina može štetiti djetetu. Najsigurnije je da uopće ne konzumirate alkohol. Još nitko nije odredio "sigurnu" količinu. Ipak, kao roditelji ionako imamo previše briga. Kasnije možemo samo nagađati je li alkohol tijekom trudnoće utjecao na zdravstvene poteškoće kod dijeta, ali to jednostavno toga nije vrijedno.

Pušenje

Pušenje je još jedan od problema koji spada u kategoriju "bolje spriječiti nego liječiti". Dakle, pušenje bi bilo najbolje izbjegavati. Onim trudnicama koje baš nikako ne mogu prestati pušiti, ne preporučuje se više od 5 cigareta dnevno, za tu količinu još ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Onim trudnicama koje baš nikako ne mogu prestati pušiti, ne preporučuje se više od 5 cigareta dnevno, za tu količinu još ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti.
    Lakše je tražiti izliku nego prestati pušiti
    pretpostavljam da nisi ni pokušala prestati

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Onim trudnicama koje baš nikako ne mogu prestati pušiti, ne preporučuje se više od 5 cigareta dnevno, za tu količinu još ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti.
    Lakše je tražiti izliku nego prestati pušiti
    pretpostavljam da nisi ni pokušala prestati
    Pokušala sam prestati i bila sam strašno nervozna što od hormona,što od želje za cigaretom.Tako je i došlo do razgovora sa ginom. koji je rekao da bebi više može naštetiti stres nego cigareta,ali do 5 dnevno.Mislim da je uspjeh što sam prestala smanjiti i toga se pridržavam,naravno da prođe dan da to bude i manje,više ne.Ne smatram da je to ok ali s druge strane svi vi sigurno imate svoje poroke i ne može me nitko uvjeriti da živite pod staklenim zvonom i da niti jedan šteta vanjski utjecaj ne dopire do vašeg djeteta bilo da ga sami izazovete ili neovisno o vama(npr.pasivno pušenje,stres,smog ili neznam što drugo).
    Prihvačam dobronamjerne kritike,ali nitko nikoga ne može kritizirati zbog vlastitih odluka, neke od vas vole puno papati i dobivaju na prekomjernoj težini meni je to recimo neshvatljivo ili tablete za glavu,želudac ....nerazumijem ali nikoga ne osuđujem zbog toga.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Alkohol

Puno se žena pita koliko povremena konzumacija piva ili vina može štetiti djetetu. Najsigurnije je da uopće ne konzumirate alkohol. Još nitko nije odredio "sigurnu" količinu. Ipak, kao roditelji ionako imamo previše briga. Kasnije možemo samo nagađati je li alkohol tijekom trudnoće utjecao na zdravstvene poteškoće kod dijeta, ali to jednostavno toga nije vrijedno.

Meni koliko je poznato treba razlikovati alkoholna žestoka pića od 1 čaše vina, koju po preporuci dr. mnoge žene piju za tlak, krv...povremeno od onih konstantnih konzumiranja žestica koji imaju visoki postotak alkohola u sebi...

Pušenje

Pušenje je još jedan od problema koji spada u kategoriju "bolje spriječiti nego liječiti". Dakle, pušenje bi bilo najbolje izbjegavati. Onim trudnicama koje baš nikako ne mogu prestati pušiti, ne preporučuje se više od 5 cigareta dnevno, za tu količinu još ne postoje znanstveni dokazi o štetnosti.
    A koliko mi je poznato za cigarete, što se tiče štetnosti, svaka cigareta ima utjecaj na bebu, ako svaka cigareta tj. udisanjem dima smanjuje u određenim količinama dotok kisika bebi, ne kužim ovih 5 cigareta, ja bih ih bacila, pa da ću se popeti na glavu. Ne razumijem "tko se ne može odreći cigareta dr. preporučuje do 5"- to je stvar samo osobe. Ja sa recimo mogla nastaviti pušiti još mi nije nikakva mučnina, ništa mi ne smeta, ali sam sebi jednostavno rekla, da svog malog anđela ne želim ugroziti ni na kakav način na koji ja mogu utjecati...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je rizik.
    Možeš popušiti jednu cigaretu ili biti pasivni pušač (npr. svakodnevno udisati dim cigareta) pa da bude posljedica po dijete. A možeš nastaviti pušiti pa da se ne dogodi ništa. Tako i s alkoholom.
    Javljaju se mame koje su pušile pa su rodile bebe male kilaže, javljaju se žene koje su pušile pa je bilo sve u redu. Imale su sreću.

Ali zašto riskirati?
    Zašto dovoditi u opasnost dijete koje treba zdrav život?
    Ja sam trudna, ali nisam sama, nas je dvoje. I budući da mi moje dijete u trbuhu ne može odgovoriti smeta li mu cigareta, ja ću je se odreći (ja sam nepušač).

Jučer sam sjedila na terasi kafića i za stol pored mene su sjele dvije žene (mama i kći). Čim su naručile, premjestile su se na kraj terase. Kad ih je konobarica vidjela za drugim stolom, rekle su joj da su se premjestile da meni ne smeta dim cigareta. A još dotad nisu ni zapalile jer su čekale kavu.
    Ja sam im se nasmiješila i zahvalila im. Samo što je takvih ljudi malo.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na udisanje smoga ne možemo utjecati jer smo svi tome izloženi (u velikom gradu kao što je Zg).
    Ja bi za takvu ozbiljnu stvar ipak potražila mišljenje drugog liječnika, uostalom, imaš i na internetu hrpu linkova koji govore o štetnosti pušenja .
    Kažeš da prihvaćaš dobronamjerne kritike - moja nije zlonamjerna, definitivno, pa ne nagovaram te da počneš pušiti nego da prestaneš jer je više razloga za prestanak a nijedan racionalni i nepremostivi za nastavak pušenja.
    Ali ti si ta koja na kraju odlučuje

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

To i je potvrđeno mišljenje drugog liječnika.Na internetu sam potražila i mišljenja su od članka do članka podijeljena.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naravno da su mišljenja podijeljenja, kao i oko svega. Nemoj misliti da netko želi imati utjecaja na tebe, ili još gore da te kritizira, pa samo razgovaramo, pa nije uredu da ja utječem svojim mišljenjem na nekoga, samo izlažemo svoja mišljenja koja su različita. Iako ja volim mišljenja koja su argumentirana

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To i je potvrđeno mišljenje drugog liječnika.Na internetu sam potražila i mišljenja su od članka do članka podijeljena.
    Onda mirne duše nastavi..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja vas ne osuđujem a ni ne podržavam...vaša volja....
    samo smatram da je puno gore za nas kao pasivni pušači da sjedimo uz pet pušača...gore i za nas i za bebu...
    baby 1 bolje onda i da nastaviš tako kako si dosad nego da sjedneš uz hrpu prijatelja koji puše a ti skupljaš i unosiš u sebe njihove ostatke dima...kužiš kaj hoću reč

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Vjerojatno nece, jer ce se uvijek naci netko tko ce ju potapsati po ramenu i reci da vise skodi stres nego 5 cigareta dnevno, sto smatram totalnom gluposcu...

I potpisujem ninocku.
    Marta shvacam tvoj stav, meni je npr doktor takodjer rekao istu stvar ali tek nakon sto sam probala ostaviti cigarete.
    Ja sam teski ovisnik (i svjesna sam da me to neopravdava) i moja nikotinska kriza izgleda kao i alkoholna.

Jesi li kada vidjela dugogodisnjeg alkoholicara koji se skida na "suho"?
    Ako nisi da ti docaram: grcevi u misicima, aritnija, visok tlak, nekontrolirana drhtavica...
    Sve sam ja to prosla kod svakog pokusaja.
    Kada sam dosla kod doktora izgledala sam kao duh.
    Zavrsila sam na Ormidolima (zbog visokog tlaka) i Normabelima za smirenje.
    Nakon 2 tjedna na kontroli mi je doktor rekao da to nema smisla i rekao mi da probam s par cigareta dnevno a ako se stanje ne smiri da me salje u bolnicu (htio je provjeriti svoju teoriju o nikotinskoj krizi, tada ni ja nisam znala da je to zbog toga).
    Za tjedan dana mi je ukinuo Ormidole, 2 tjedna nakon toga Normabele jer je sve bilo u redu, sve se vratilo u normalu :/

Znam da to sada zvuci kao opravdanje i vjerovatno sam ja rijedak slucaj, samo sam htjela napomenuti da nije uvijek sve crno-bijelo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja nisam niti rekla da je pušenje stvar koju treba podržavati ni u trudnoći ni inače.To je jednostavno moj porok i opet ponavljam da svatko ima neki (a ni jedan porok nije zdrav) i ne kažem da se možda i ja ne grizem zbog toga,osobno pasivno udisanje dima i boravak u zadimljenim i zagušljivim prostorijama mi smeta.Ja sam samo iskreno rekla da sam pušač,jesam i nije za pohvalu niti tražim ičiju podršku.
    U nekoliko navrata sam pitala za vaše poroke,nitko nije odgovorio,ispada da ste sve ne poročne što mi je vrlo teško povjerovati.Ovaj forum i služi za razmjenu mišljenja,iskustava bilo ona dobra ili loša,ali mi se čini da svi želite ispasti neke super mame,nije mi jasno.
    Možda je ovo zvučalo grubo,za one koje smatraju da je ispričavam se ne mislim ništa loše

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajde probaj smanjiti na 3 dnevno, pa na jednu pa na 0

svi mi imamo mane, ja prva,ali ću zaštopat server

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da nije sve crno i bijelo i da se ne trebate opravdavat...
    ima i goreg od vaših poroka...uostalom već sam rekla da je bolje da ovako nastavite nego da vas truje tuđi dim...ovdje bi trebale jedne drugima pružat podršku i razumijevanje a ne osuđivati se međusobno...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    ima i goreg od vaših poroka...uostalom već sam rekla da je bolje da ovako nastavite nego da vas truje tuđi dim...ovdje bi trebale jedne drugima pružat podršku i razumijevanje a ne osuđivati se međusobno...
    Hvala na razumijevanju

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prvi puta prestala pušiti kad mi je kolegica iz sobe ostala trudna . davnih dana....

sve joj je smetalo, nije htjela priznati - pa sam ju "stisnula". i rekla da nikom neću reći, ali da ću prestati pušiti ako mi kaže istinu. rekla je - i ja održala obećanje...

drugi put sam prestala u svojoj trudnoći, odmah čim sam skužila da sam trudna. u roku od 5 dana sam s TRI KUTIJE došla na nulu. bez krize...

metoda? "mantra"...

"zlato mamino, pomozi mami - ogadi joj pušenje... "

upalilo

prvi dan 2 kutije, drugi kutija, treći pola, četvrti samo par cigareta - peti dan želudac u grlu na pogled na cigaretu...

alkohol sam izbacila u potpunosti. gazirane i negazirane sokove također. sjećam se da sam u šestom mjesecu trudnoće popila (za novu godinu) malo šampanjca... imala sam turbinu u trbuhu...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naslov topica je Pušenje u trudnoći i držimo se te teme.
    Ja ne dopuštam da me truje tuđi dim u trudnoći a ni prije trudnoće. Konkretno, MM puši ali na balkonu sa zatvorenim balkonskim vratima.Isto tako i svi naši gosti pušači. Na to mogu utjecati jer se radi o mom stanu. Drugo su birtije i sl.gdje sam prisiljena biti pas.pušač

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj sam skrenula s teme*? :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto ne kužim da si skrenula sa teme :?
    Definitivno mislim, da nema smisla više uopće sudjelovati u ovoj temi, kad svi imamo neka svoja izgrađena mišljenja, ne znam zašto ond druge pitamo za njihova mišljenja... Stoga vas sve od pozdravljam

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jedno je reči svoje mišljenje,a drugo osuđivati druge ( dvije različite stvari,kužiš )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedno je reči svoje mišljenje,a drugo osuđivati druge ( dvije različite stvari,kužiš )
    ja ne kužim. koga sam osuđivala?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni bi bilo jako stresno razmišljati da li će bebici naškoditi i tih 5 cigareta dnevno, pa bih pokušala naći drugi način za borbu protiv stresa zbog prestanka pušenja.
    Svatko razmišlja drugačije.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja ne kužim. koga sam osuđivala?
    Nisam mislila na tebe

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa gle, meni je recimo jako ali stvarno jako žao što ljudi puše, pa recimo, žao mi je i što ti pušiš. Dobronamjerno, ako me razumiješ.

Ali, to što ti ili bilo tko drugi puši u trudnoći, to osuđujem.
    Jer ne radi se o trudnici nego o djetetu. Djetetu škodi.

Mi imamo izbor - dijete nema.
    Nije li presebično odlučiti se za dijete pa onda ipak nemati snage i volje napraviti sve da to dijete bude zdrav?

Ja sam zaista bila pretjerani pušač (kao Sorcie) ali sam prestala. I to što ne pišem o toma kako je zapravo teško fizički se riješiti ovisnosti, ne znači da nisam imala krize i da nije bilo grozno. No to samo dokazuje (bar meni) da su cigarete strašan otrov.

Friško sam drugi put trudna ali još uvijek dojim pa nisam popila alkohola već godinama

Dakle, ne pijem, ne pušim, ne jedem fast food, mašćobu ni čipse. Nemam pojma koji su mi poroci. Nutella? Ili forum? Ipak manje opasni od cigareta i alkohola.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kaj sam skrenula s teme*? :?
    Ma ne, pisale smo istovremeno
    Mislila sam na baby1 jer je par postova naviše pitala tko još ima kakvih poroka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Hvala na razumijevanju
    ma gle ja samtram da bi isto toliko dima ja progutala uz druge...kužiš?
    mislim da ima mama koje puno više puše i puno gore stvari rade od tebe i tebi sličnima...i skidam kapu što si eto priznala na Rodi.... a jedan mali dio tebe znao je unaprijed ishod svega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •