Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 112

Tema: ZPB 2005. (15. dio)

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    čekaj, bobi- to u zagradi su tvoje godine?

Jaaaaaaaaaaaoooooooooooooooo, okrutna sudbo, ode moja lenta
    bilo je i vrijeme

ivan je zaspao u 20.05, u pola 8 je skoro zaspao na fotelji
    mm bio s njim u šetnji, zapravo ivan je njega dobro prošetao, od pola 6 do pola 8 je jadničak trčao za njim dok se ovaj đirao na biciklu
    vole li vaši klinci voziti biciklić s pomočnim kotačima?
    naš je već bio na popravku koliko ga ganja
    a kad se skidaju pomočni kotači?

a ja, ja spremila torbu za rodilište, prema terminu ostaje mi još točno mjesec dana, za nepovjerovati
    trbuh je već prilično veliki, a Luce se riče za poluditi, evo i par novijh slikica (stare tjedan dana)
    http://public.fotki.com/ivan06/lipan.../p9080023.html
    http://public.fotki.com/ivan06/lipan.../p9080040.html

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    možda će ipak biti dana kad mu se bude spavalo
    ja se isto tome nadam :/
    trak rijeci ti se pozlatile!

Haribo-pa vi ste fakat jako vrijedna obitelj,ono što ti napišeš,mi ne napravimo ni za tjedan dana Grin
    mama i tata su mi radisni pa sam nesto i naslijedila od toga 8)

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    vole li vaši klinci voziti biciklić s pomočnim kotačima?
    naš je već bio na popravku koliko ga ganja
    a kad se skidaju pomočni kotači?
    Kristijan voli voziti svoj traktor sa prikolicom...

a ja mislila da je jos rano za bicikli, kakav imate?

mi Kristijanu kupili romobil a vidjele ste na slikama kako ga vozi

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme Yas,pa kakva si ti to trudnica-pa ništa se nisi udebljala
    Samo lopta i to lijepa i velika,bude to beba od 3 i pol kile,garantiram Koliko je Ivan bio kad se rodio ?
    Roko je bio 3600 i 50,a za mjesec dana je narastao 7 cm i udebljao se 1 kilu točno i od tada se ne prestaje debljati

A za biciklić ti nisam stručna,Roko se vozi samo po stanu,a vani ga zanimaju samo sopstvene noge tj. trčanjeeeee !!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a ja, ja spremila torbu za rodilište, prema terminu ostaje mi još točno mjesec dana, za nepovjerovati
    trbuh je već prilično veliki, a Luce se riče za poluditi, evo i par novijh slikica (stare tjedan dana)
    http://public.fotki.com/ivan06/lipan.../p9080023.html
    http://public.fotki.com/ivan06/lipan.../p9080040.html
    bez komentara!
    ma stomak ti uopce nije velik, da si vidjela mene sa nekih 85 kg, uzas
    jel ti "zgodnoca" u genima?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam išla roditi sa skoro 82 :shock: kile , a cijeli život sam mršava, strašno sam bila nesretna jer sam zaista izgledala kao slonica,ali se svejedno nisam mogla odlijepiti od hladnjaka !
    Srećom,kako došlo,tako i otišlo !
    Iako mislim da bi mogla skinuti koju kilu,teška sam si u zadnje vrijeme

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni moja mama dala nadimak BUCKA, nikako da se pomiri da nisam ona mrsavica od prije

mozda mi da drugi nadimak kad smrsam koju kilu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

He,he-mene moja cijeli život zvala kosturko
    Ali je zašutila kad sam bila trudna

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Yasmin bas si lijepa trudnica
    Ja sam se u obje trudnoce dosta udebljala.
    S Vanjom se u biti nisam toliko udebljala , ali sam imala viska jos od prve trudnoce.
    Trenutno se jos borim s kilama i nikako da dodjem na svoju zeljenu kilazu
    ( 55)

Vanja inace opet strajka s popodnevnim spavanjem.
    Lezimo u krevetu pola sata, ja vec skoro zaspim , a ona si pjevusi i na kraju nista od spavanja.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

yas- predivna si trudnoća ti dobro stoji (a i ove traperice)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kakav je to bojkot popodnevnog spavanja na ZPB ??

Mi vam kvarimo prosjek i vrlo sam sretna zbog toga

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kakav je to bojkot popodnevnog spavanja na ZPB ??

Mi vam kvarimo prosjek i vrlo sam sretna zbog toga
    bojim se da je i to neka viroza a ti se druzis sa nama

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    OK,onda odoh ja dok još nije kasno

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    OK,onda odoh ja dok još nije kasno
    ajde,ajde cekam da se sutra javis

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D e da curke to su moje godine,pa eto A me malo zatekla,ali se ne ljutim puno ,kad bolje razmislim mozda je to razlog sto mi dijete spava svaki 4-5 dan kod nene ...
    *Mi biciklic jos ne vozimo sami... ,nesto joj se i nesvidja bas,radije gura kolica sa bebama ili trci
    *Yasmin ooo kako si simpa trudnica....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a jeste se raspisale...
    došlo dite iz ribičije i puna usta ribe ... riba na štapu ... riba u vodi ... vuti vuti štap ...
    ja pitam tko je sve bio - bio Sven - a ja :? - jedini Sven je s njojm u grupi kojeg ja znam al reko možda su nekog na vodi upoznali
    pitam ja di je riba - u jusaku
    jel velika - daaaaaaaaaa - digne ruke iznad glave i raširi ruke
    došo MM jer je vadio stvari iz auta i pitam ja di je riba- a on :? :? :?
    dakle
    nitko ni griza nije imao, bila MM-a 3 frenda Marko, Darko i neki kog ja neznam neki nadimak nisam dobro čula al uglavnom od Svena ni S - znači ipak je to iz vrtića ( hmmmm )
    veli MM ribu ni vidli, od kud joj rusak nepoznanica ostaje kao i većina iz njene priče
    zaključak - samo jedna ribičija i već kreću ribičke priče
    maloprije zaspala, toliko je histerično vrištala da nas je sveki nazvala da pita šta radimo djetetu , a tražila je tatu vodu, pa ne ipak će mama dati, pa natoći mama, neće vodu, ja hranim malog a ona priča samnom maj mi vodu mamice, neću tu , tu mi daj ... koda sam pokraj nje, Bože me oslobodi ludo djete , bed užasan, tlak na milion, pucam po šavovima a nemoćna šta napraviti...ovakvu je još nisam vidjela , jel moguće da su to sve posljedice vrtića,umor, uzbuđenje il kombinacija svega. promukla je koliko je vrištala
    evo sad spava ko

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja mislim da je to od vrtica,tako se i A ponasala,nove price,imena,a ponasanje tek :shock: ,ludnica... i danas mi vidimo tetu iz vrtica u gradu i A samo okrenu glavu ,zena pozdravi i prodje,kad ce A" ja nju ne volim,stalno galami na lijepu djecu",a teta stvarno ima krupan glas...
    Proci ce to Mial,tako valjda reaguju na promjene koje im tesko padaju...za bolje sutra

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mial-sjedim sa mm i čitam mu naglas tvoj post i vrištimo od smijeha...
    Sorry,inače mu nikada ne komentiram naše čakulanje ali tvoje me oduševilo i nasmijalo do suza
    Tako energične i slikovite postove nitko ne piše !!!!
    Najbolja si zaista !!!!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mial-sjedim sa mm i čitam mu naglas tvoj post i vrištimo od smijeha...
    Sorry,inače mu nikada ne komentiram naše čakulanje ali tvoje me oduševilo i nasmijalo do suza
    Tako energične i slikovite postove nitko ne piše !!!!
    Najbolja si zaista !!!!
    tebi i Roku a TM
    išla ja svoj post pročitati pa se i ja malo nasmijala
    nemogu spavati koliko me uznemirilo djete sa svojim vrištanjem, baš me rastužila a nemogu joj prići a kamoli nešto reći, a pokušala i to tako smirenim i tihim glasom da sam sama sebe iznenadila
    a danas i moja mama i sveki šta radimo djetetu, ja sam svojoj rekla da nemora dolaziti, aMM svojoj poklopio slušalicu. ma mislim one su imale savršenu djecu
    Bobčice ma i ja se mislim da je to zbog vrtića, a opet mi malo čudno.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo i mene s podočnjacima do koljena...

evo, taman sam se privikla na činjenicu da ivan možda više neće spavati popodne i da to može tako funkcionirati, i je par dana
    zaspivao bi između 20 i 21, pa do 8 ujutro uz buđenje za pišanje iza kojeg bi ostajao budan neko vrijeme ali bez ikakve drame

noćas, probudio se u 4, zove piškiti, popiški se, nakapamo mu nos jer je prehlađen, ćujem ga dugo da s evrti, u 5 zove, buba ga ovo pa ono, pa hoće mlijekoa, u 6 isto, mm ide spavati kod njega no on više ne zaspi
    mm je sve odhendlao mirno, , ja se nisam ni ustajala, pošteđena sam, ali svejedno nisam spavala, taman bih oko sklopila kad bi ivan na tren utihnuo i onda sve ispočetka

dakle, katastrofa, možda je slučajnost, nemam pojma, sad znam još sat dva i spavat će mu se i nikad na zelenu granu, taman misliš da je to to, ono opet promjena

eto, sad mi je lakše

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zaboravih, hvala na pohvalama, to mi je popravilo jutro
    dobila sma do sada 10 kila ali osjećam kao da mi se vratio apetit
    s ivanom sam dobila 14, vratila se na staro (54), s ovom bebom sam zatrudnila sa 55
    zadovoljna sam osim sa nakupinama celulita po bedrima a i u guzici sam dobila dooosta centimetara
    nemojte sad na mene drvljem i kamenjem, navikla sam biti vitka

ivan je bio 3500, dugačak 50, mislim da će ova beba biti veća, već sad je blizu 3000

koliki su vaši klinci bili pri rođenju i gdje i kako ste rodile, prije termina, poslije, lako, teško,
    a šta ću sad sam opet u tom filmu...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i opet ja, solo brijač

josie
    sa zadovoljstvom ću ti proslijediti trapke

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo još jedne ne ispavane-zaspala sam u 2 (ne sjećam se kad sam tako dugo ostala budna) a probudila u 8 sama od sebe sa jakom glavoboljom.
    Yas-to se Ivan sigurno budio i nije zaspao od prehlade,joj što ja ne volim neke promjene sa spavanjem,sve mogu podnjeti,ali ako se ne naspavam luda sam i opasna za okolinu i uopće ne znam kako smo izgurali onaj užasni period Rokvog nespavanja :/
    Ja sam već rekla koliki je bio Roko,rođen je u Osijeku, 10-tak dana prije termina,mm bio sa mnom,meni je moj porod zbog količine boli bio grozan ,a inače ništa neuobičajeno,rođen je vaginalno,drip,epiz., a boravak u bolnici u trajanju od 4 dana me izludio...i još su mu na porodu slomili ključnu kost,a to su vidjeli tek na otpustu iz bolnice...srećom,od tada bolnicu izbjegavamo u najvećem luku!!! Meni je naša bolnica ostala u horor sjećanju,iako za nju kažu da je dobra,ali ja nemam dobro iskustvo iz svega gore navedenog.
    Isto tako imamo i porod u vodi i stolčić,ali se doktorima to ne da prakticirati. Meni je moja gin.,inače vrlo poznata os. liječnica,savjetovala da ne rađam u vodi jer je to "bez veze" , mislim....no comment...

Mial-

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bokić!
    yas draga baš si mi će će !!!
    ja sam u prvoj dobila 19 kg, a u drugoj 12 koji su odnma otišli, al opet sam krenula s klopanjem pa se dižu
    Kala 2900 g 47 cm s njom sam došla 9 cm otvorena i nakon što su ustanovili da imam trudove jer sam došla u bolnicu zbog sukrvice koju sam vidjela na plahti, nije mi puko vodenjak dole već gore pa je samo kapalo lagano ( to sam ovdje otkrila šta mi je u biti tad bilo ), a ja sam im rekla da nemam trudove ušla u rađaonu 6,40 a rodila u 6,58 - moment za pamtiti - ležim na stolu i razmišljam ma šta je ovo pa šta ja rađam pa niš ne osjećam - nikakvi ljekovi, klistir nisu stigli, a brijanje je reko dr da mi moraju napraviti svjetski rekord u brzini jer ću se tam porodit
    Kiar 3020 g 49 cm 7 cm otvorena, opet trudovi, bez da ih osjetim, puko vodenjak po cijelom krevetu , a do kupaone poplavila sam kuću, al sam se prvo istuširala, nazvala mamu otišo MM po nju , došla sveki , sve ih postrojila i rekla im zadatke dok me nema i naravno otišla na KRUŽOKE TRUDNICA da im javim da je puko i da ja odo. otišla u bolnicu, opet niš od klistira babica bila ljuta jer je mislila da bu zas***, bila sam skroz otvorena pa me malo skupila jer su imali ženu na stolu s nekim problemom pa im ja baš nisam pasala sad da rodim :? , kad su došle me pogledat vidjele da aparat ludi od trudova, vele ajmo, stavile me na neki krevet kao tko zna kad ću ja i opet se skupile oko one žene. ja osjetim krenulo njih nema, a meni se neda vikati i zvati pa nije mi prvi put mogu ja i sama i krenem, skuži babica i viće ovdje je počeo porod , sjatile se oko mene e al sad nije ko s malom nema pauza između trudova već trud na trudu, slušam ja kad mi babica veli tiskaj, sad nemoj , diši , tiskaj... i evo ga , niš pukla, odma sjedila turski ah da ušla u rađaonu u 6,2o a rodio se 6,30
    ja ti od srca želim ovak brze bezbole trudove i dobru bebu ko što je sin, spavač
    e kad bi sve žene rađale ko ja mislim da bi svaka imala bar 10 ( naravno kad bi samo o tome ovisilo)
    uh sva sam se raspekmezila ponovo sam prošla oba koda sam se sad porodila
    e jedino s malom sam ful popucala pa je to malo zakompliciralo oporavak
    evo pišem ovo već sat i pol, oboje jutros seru ko grlice

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vidi se da je ova prijetnja zaključavanjem dobro djelovala na zpb, raspišete se svako popodne/večer....ajde bar nešto
    daklem, vidim OPETOVANO se raspravlja o godinama i kilama ni jedno, a ni drugo mi nije za pohvalu, ali ja i jedno i drugo s ponosom nosim . a sad da se ne bi zaboravilo da ipak nisam najstarija, pa dobro Modesty, gdje si više?????
    haribo - mi tek u četvrtak putujemo pa ti mašem, samo daj koordinate
    poruka za traktorku - načekat ćeš se, bila ja starija ili ne , kako je krenulo...a vidim imam još bar 10ak godina vremena za drugo - i inače u cijeloj familiji mi je tako s obje strane - moja mama mene rodila s 34, a sveki šogora s 36, a to opet bilo prije 100 godina kad je to bilo :shock: :shock: :shock: , danas je to sve normalnije i za prvo dijete (tješ, tješ )
    mial - ribolovačke priče - da, to je sigurno utjecaj vrtića i što se priče i što se ludovanja tiče - sve to prošli...
    yas - a ti si se kao udebljala...sorry stvarno se ne vidi - sve ošlo u trbuh, btw. gdje su kupljene trapke - ja kad sam u trudnoći tražila nešto kul za trudnice (naravno usred zime ) nigdje ničeg nije bilo, a nisam baš bila za nekakva putovanja van u šoping jer sam na početku trudnoće imala nekih (sva sreća manjih) problema, pa sam ostatak odradila "ko po jajima" iako nije bilo baš nikakve realne potrebe - a što ćeš - osim plavuše (sasvim friške od prekjučer ) sam i ziheraš u duši
    i mi smo na moru imali učestalo preskakanje dnevnog spavanja što zbog kasnog buđenja, što zbog nedostaka reda, što zbog pomanjkanja živaca da ga se dotjera u red, a opet si na GO....ali uopće nisam ni pomišljala na to da mu dnevno spavanje ne treba i da bi ga ukidali. Čim smo došli doma, a pogotovo krenuli natrag u jaslice, u 12 je već drogiran i zaspi u sekundi, a ne ko na moru, ako je uopće na jedvite jade zaspao, zaspao je u pola 4 :shock: , tak da mislim da su i to opet neke faze izazvane nečim...pa se sve da vratit u normalu. I meni je bilo to što je patrik bio bez svog dnevnog rasporeda pa je jedan dan "izdržao" do navečer, al onda drugi dan mu je to očigledno falilo, pa je bio cendrav, onda je pak zaspao prerano popodne...tak da kod nas definitivno to još nije za ukidanje!
    I ja sam nekako baš ovih dana razmišljala kako se većina nas nije "upoznala" ranije, pa me baš zanimalo kako vam je bilo s klincima kad su bili bebice:
    Patrik je rođen mali (2.600 g i 48 cm) - procjena je naravno i to u 36.tj bila 3200, a to jutro u rodilišu na UZV 3300g - toliko o UZV procjenama, donošen u 40. tjednu, apgar 10/10 i sve sestre su mi za njega rekle da je najmanji, ali zato najžilaviji od sve djece brzo smo nadoknadili svu kilažu, ali je zato (a i zbog šopanja u rodilištu), dojenje (bolje reći izdajanje) bilo jedna "posebna" priča.....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e sam nešto od silnog uzbuđenja zaboravila. oba poroda su bila na SD
    Kala je rođena 3 dana prije termina, bile 3 dana u bolnici, apgar 9/10, izašla iz bolnice sa 2680 g
    Kiar 16 dana prije termina, 8 dana u bolnici ( od toga 6 dana nije bilo tople vode ) zbog žutice ( e to je tak kad imam metroseksualca pa odma krenuo na kvarcanje ) apgar 10/10, izašao iz bolnice sa 2900 g
    a ja noćas legla u 3, koma sam, sva sreća da sam kuću jučer usisala i prebrisala jer danas nema šanse

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u rodilište stigla sa 82 kg ( počela sa 63) i bila sam sama sebi lagana ko perce, sve u trbuhu, imala sam i struk , uopće nisam osjetila tih 19 kg. Ostalo mi 7 kg ravno s time da sam sve ostalno skinula u 6 dana rodilišta, doma 0 bodova
    Yasmin, ti si miss trudnica, super izgledaš!
    Lea je rođena sa 52 cm, 3645, dva dana prije termina. U bolnici ostale jer su joj bili povišeni leukociti (vjerovatno bakterije iz plodne vode koja je curkala 17 sati) pa je bila na antibioticima 3 dana.
    U rađaoni sam bila 17 sati, nisam se otvarala a došla sa puknutim vodenjakom, dripčina, epiduralna koja je popustila nakon 3 sata, drž ne daj, hoću li na carski, neću, u 3 minute tiskanja i epiziotomiju eto najsavršenije bebe, ružičaste kože, čista, širom otvorenih okica ....
    Ostalo je povijest......
    Dotična je jučer odrapila popodnevni spavanac uz taticu u trajanju od 4 sata, upišala kutnu garnituru jer se tata nije sjetio staviti ništa ispod nje.Kaka inače još uvijek samo u pelenu, pomaka ni na vidiku.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam u početku bila sva :shock: što je patrik rođen tako mali (kao na granici), iako su mi svi, počevši od pedice u rodilištu govorili da to uopće nema veze (iako mu je svugdje pisalo da je neonatus temporarius hypotrophicus - u prijevodu donošen, ali hipotrofičan - mali), ali tako zdravo i napredno (mislim motorički ) dijete stvarno sam samo mogla sanjati. eh, da sam odmah to znala, ne bih niti sekunde o tome razmišljala. Dok nije krenuo u jaslice nismo znali ni što znači kad dijete doslovce kihne, a o ostalim "dostignućima" - dizanje glavice s mjesec dana, pokušajima sjedenja s tri, okretanje, puzanje, dizanje na noge -sve nas iznenadilo, prvi samostalni koraci s 11 mj. - ko što su mi svi i rekli - za par mjeseci više nitko ni ne pita koliko je porođajna težina. Nikako ni danas nitko ne zna sa sigurnošću zašto - jel zato jer mi je podivljao tlak zadnji mjesec, zbog previše dobivenih kila (+16kg :? ) - što se isto svakako interpretiralo ili samo zato jer smo skoro svi u familiji rođeni relativno mali????
    Porod, osim 17 satnog otvaranja relatino lagan, naravno uz drip jer kad je puko vodenjak, voda je bila zelena, i naravno epi, ali božemoj, drugi put ćemo svi bit malo pametniji. Iz rodilišta izašli nakon 3 dana koja su mi trebala za odmor, ali su bila dovoljna da dojenje nikad ne profunkcionira kak spada
    Ni patrik, a naravno samim tim ni ja, noćas nije spavao dobro - stalno je nešto stenjao, a ni sam valjda ne zna zašto - jel kakav pun mjesec u pitanju?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ej Stijeno, kolegice po otvaranju.... , 17 sati.... :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

točkice, mi smo kakanje (valjda) riješili tako da mu jednostavno nismo dali pelenu...potrajalo je, ali eto jučer čak i u vrtiću (gdje uopće ne traži niti piškiti, ali svaki put kad ga odvedu, obavi), teta mi kaže da je super kakao u kahlicu, a doma je sve već neko vrijeme u redu.
    S ponosom prijavljujem da se naše strpljenje (i teta u vrtiću naravno ) isplatilo jer već nekoliko dana uopće nismo imali nikakvih nezgoda. Ali to ponekad podrazumijeva i nepopuštanje, što je meni osobno od prvog dana majčinstva najteže, ali kad vidim da se isplatilo to mi je neopisivo.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

točkice, u zadnje vrijeme primjećujem da se svako malo potpisujemo

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

trapke su kupljene ovdje na burzi od jedne forumašice, a inače si iz Top shopa i ne skidam se iz njih

ne podnosim široku robu, kad god sam obukla nešto komotnije svi su komentirali kako sam se raširila, za par dana obućem nešto tipa ko na slici "joj, pa niš se nisi udebljala"

cure, hvala za vaša iskustva, stijena, Patrik se rodio u petrovoj?

ja sam ivana prenjela 10 dana i hodočastila na sv. duh svaka dva dana, i tih 10 dan a i dobrih 10 prije su svi non stop provjeravali kako sam, jesam rodila, pa kako je bilo na pregledu...užas, voljela bih i ja poraniti
    9. dan sam ostala u bolnici i bila cijeli dan u predrađaoni, ništa s enije događalo, zatvorena ko bunker, trudove bilježi samo ctg ja ništa
    sva sreća doktor nije htio ništa na silu pa sam lijepo napustila predrađaonu i dobila normalnu sobu da s enaspavam
    ujtro na viziti otvorena 3-4 i dalje bez bolova
    trudovi, jaki, pravilni, na 5 minuta oko 10.30, probušili mi vodenjak, ušla u rađaonu u 14.00
    rodila bez dripa u 14.25 (dva puta stisla), muž stigao u 14.15
    epi o.k. hemeroidi (auč)

mial -ti si moj uzor, riječi ti se pozlatile!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mial-fakat si genijalka,svaka čast,i ja bi voljela tako roditi,a ne imati traume poslije poroda koji je trajao 7 sati točno.

A sad najdraže moje drugarke,ja odoh na subotnju osječku špicu sa prijateljicama,shopping,kava i ostalo dokoličarenje...
    Baka odvela Roka,a mm još spava ,a pošto vikendom NE KUHAM onda će mi se pridružiti negdje oko ručka (ako se udostoji probuditi )

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A sad najdraže moje drugarke,ja odoh na subotnju osječku špicu sa prijateljicama,shopping,kava i ostalo dokoličarenje...
    Baka odvela Roka,a mm još spava ,a pošto vikendom NE KUHAM onda će mi se pridružiti negdje oko ručka (ako se udostoji probuditi )

wow, šteta što nisi bliže.
    ovakvu subotu nisam imala jaaako dugo
    doduše mm je odveo ivana a jučer sam kuhala za dva dana pa danas nemam brige, no bojim se da bi sve otjerala svojim podočnjacima i zijevanjem, a šopingiranje će pričekati dok ne vratim sebe u prvobitno stanje

dobar provod!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="traktorka"a pošto vikendom NE KUHAM (ako se udostoji probuditi )
    [/quote]

A ja baš naprotiv vikendom kuham ali sam preko tjedna free jer se pošlepam kod mame ili svekrve, ovisno koja čuva Leu.
    Ja ću popodne sa mojom curom lijepo na trampolin u Opatiju, to joj je ludilo izlazak jer joj je taj trampolin stalno u mislima.....
    Sutra idemo malo u šumu blizu Platka, na zrak.
    Inače, spremamo se do Zg u zoo pa vam javim kad to bude da se ako je moguće čoporativno organiziramo?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i mene

za promjenu Kristijan danas spava ko top, evo vec 3 sata :D

a i mi se naspavali, sad se bolje osjecam,jutros sam grizla okolo

bili u Stuttgartu na rucku u jednom nasem lokalu, Kristijan uzivao pojeo pola pice Margarite :shock:

inace i ja vikendom kuham ali danas nisam imala volje a i islo mi se negdje...
    ma kuham ja skoro svaki dan, neki dan sam i kruh pekla

porod mi je bio kikiriki, termin mi je bio 20. a rodila sam 21. u 8.55
    u noci mi pukao vodenjak, ja posla na wc i skuzim curi mi niz noge "nesto" ne kontrolirano
    odem na wc viknem MM da moramo ici a on meni da jel ne mogu jos malo pricekati (bilo pola 5 ujutro) a vani mecava, jedva smo auto istjerali koliko je bilo zapadalo...
    dosli u bolnicu oko 6, u 7 me poslali da se malo prosetam do dolje stepenicama, kazem ja MM ma ajmo mi liftom i tako se ja liftam , bolovi sve jaci... vratimo se gore i eto u 8.55 stigao nam Kristijan, vaginalno, epi, tezak 3 770g, 51 cm, opseg glave 34,5 cm, apgar 9/10/10

sve u svemu jedna lijepa i lagana trudnoca, bez komplikacija

tri dana u bolnici, bilo je ok, sva tri dana snijeg je padao bez prestanka, nekad jace nekad slabije, to mi je bas ostalo u sjecanju, krevet mi je bio pored prozora....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

e da, ivanova "glavica" je bila 37 :shock:

više nije glavat

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A se rodila u 38 sedmici sa 3400g,53 cm duga i obim glave 36,4cm...
    U porodjanu s.usla u 8 i 30h,A se rodila u 13 i 55,vaginalno i otvorena skroz bez ikakvih problema,kuci odmah sutra za praznike
    O porodilistu radije ne bih,samo da kazem kad sam radjala niko me nije ni pitao hocu li muza na porodu(posebne zelje se posebno placaju) ...
    Yas nadam se da ce ti porod biti veoma lak i da ces nam sa svojom curkom brzo natrag
    A je danas protestovala nece ici van ako nece nosit svoje knjige i obuti papuce :?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Haribo-eto pozlatile mi se riječi

Bobčica-u kojem gradu si rodila?

Mi popodne bili na ručku u restoranu na Dravi (ponton) i baš mislila odmoriti živce,kad pored nas za stolom sjela hrpa djece od 12-14 godina-majko mila kakvi su to razgovori:samo o sexu,alkoholu,glupostima.....užas jedan,a kad se samo sjetim da i sve nas čeka taj ludi pubertet

Točkice-koliko ste vi točno udaljeni od Rijeke i Opatije??

Yas-šteta što nismo bliže,rado bi popila kavu s tobom

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

stijena, Patrik se rodio u petrovoj?
    ne, u vinogradskoj, na preporuku mog. priv. ginića koji je prije tamo radio.....a ista preporuka je sadržavala zaobilaženje petrove u širokom luku.
    Inače, ja trebala rodit 13 u petak, a rodila 11 - 2 dana ranije, a što se tiče trajanja trudova - počeli su u 4 ujutro, u 8 sam stigla u rodilište, na ctgu su trudovi bili pravilni na 5 min, kažu oni evo sad ćete vi brzo samo da nam se isprazni koji boks...u bok sam stigla iza 8 NAVEČER kad mi je konačno puko vodenjak, dok su mi uvalili drip i antidrip, ja zaspala od cijelog dana u trudovima, probudila se u jakim trudovima...i ko što priča već obično ide, sam porod trajao par minuta, stisla dvaput i gotovo...MM naravno stigao baš kad se patrik rodio u 21.21h
    Mi se baš vratili iz zagorja s vikse, lijepo smo se svi izluftali i da ne bi bilo da mi ništa ne radimo i da nismo i mi vrijedni, moramo se pohvaliti da je patrik kosio travu, brao kupine i šipak (auch, ruke su mi izgrebane fejst, al bit će zato čaja čitavu zimu ), a da ne pričamo da je u berbi grožda bio glavni berač ove godine, kantica je uvijek bila puna... svega i svačega
    I evo tek se usjpjeli okupat (jedva, trebalo je to sve s njega oprat ), a patrik već spava iako je danas opet okasnio s popodnevnim - zaspao iza 3, a probudio se u pola 5.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a vidim još je tema porođajnih muka
    Kala danas preskočila popodnevno tj bili smo vani pa je malo zaspala u kolicima i onda kad smo došli doma se probudila i nema šanse više. zato sam se požurila s večernjim spavanjem jer što je umornija to je aktivnija i glasnija. od onog silnog vrištanja jučer mišica danas promukla. sveki mi se pohvalila kako ju je jučer probudila sa svojim vrištanjem i da moram ići kod doktora s njom jer to ponašanje nije normalno citiram: može dobiti fraz ! a i to njeno griženje noktiju nešto govori. a ja :? :? :? i još puno toga našto sam se samo okrenula i otišla.
    e pa sad ja vas pitam jel moguće da mi djete oboli od nečeg zbog takvog ponašanja ( tipa fraz - što god to značilo, neki napadaj...) malo mi je dala mislit iako mislim da je to reakcija na vrtić i što smo bile nerazdvojne svo vrijeme. a i kad sam se vratila s malim iz bolnice prvo je bila zbunjena e onda je počela pokazivati neke čudne znakove, al mislim meni je to sve normalne njene reakcije ipak je ona djete i ne kuži baš sve a vidi i osjeti toliko promjena pa mora nekako reagirati.
    uh opet ja kak veli MM romane, a to da mi Trak ujutro uz kavicu ima kaj čitati

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

samo pazi da nam ne umre od smijeha
    a što se tiče tema, mislim da je bolje razglabati i porođajne muke u par tomova, nego svekine bisere tipa fraz.
    Imam ih i ja pregolemu količinu, a u zadnje vrijeme sam razvila tehniku dva uha - na jedno uđe na drugo izađe. Neću uopće govoriti da mi dijete samo od sebe viče kako nekoga treba ubiti, a ja :shock: :shock: :shock: , naime njegova baka njega uči da ubija puževe i mrave :shock: :shock: :shock: po vrtu i to naravno s riječima - sve ih treba ubiti - a ja na to trebam šutjeti ili npr. već neko vrijeme konstantno slušam kako se TAKO on ponaša samo kad sam ja s njim jer kad je on s "nekim drugim" onda je DOBAR - i na to trebam valjda šutjeti...a ne znam da se mi ipak vratimo na porođajne muke

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma imaš pravo, i ja od moje mame dobijem da Kala je snjom super al čim se ja pojavim ona podivlja i onda sam jedan dan pukla i rekla da mi se djete izokrene kad je snjom il kad dođe :shock: , e pa kad to čujem o moje onda me nemre niš iznenaditi od ove
    e da ak me slučajno nema duže na forumu možda me pobrala murja jer maltretiram djete
    tak je sveki rekla kao mislila je da smo živčani , a mislim kaj komentirati neg , da nebi
    ajmo cure recite vi meni šta znači fraz? da znam ak mi djete dobije šta je dobilo

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i btw "fraz" je nanormalnija reakcija djeteta koje je čitavo vrijeme bilo s mamom na polazak u jaslice....bit će toga još, samo joj treba dati vremena da te svoje dojmove skupi i pregrmiti taj fraz skupa s njom.
    Meni je patrik prošle godine kad je krenuo u jaslice, a već ga je 4 mjeseca čak čuvala baka znači nije bio stalno sa mnom, totalno pofrazirao i isto se počeo ponašati svakako - stalno se htio nositi, vrištao, tražio pažnju na sve mile moguće načine, čak se i spavanje pogoršalo do kraja..., ali s vremenom i prilagodbom u vrtiću nekako je recimo prošlo...a nisam ga vodila doktoru i nisam ga sedirala jer zaista ne znam što bi mu drugo pametnije doktor mogao napraviti

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stijena sad i ja znam :D 8)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo vas gledam

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo vas gledam
    a baš sam se pitala di si?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znaš da sam ja uvijek tu
    Uživam u tišini sa mužem i pošto nemam (da,da i to je moguće) ništa pametno za reći,samo vas škicam malo!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znaš da sam ja uvijek tu
    Uživam u tišini sa mužem i pošto nemam (da,da i to je moguće) ništa pametno za reći,samo vas škicam malo!
    :shock: ajde ajde pa da bude i sitnih slova

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •