-
A. je počeo jako puno čitati najranije u drugom, a mislim možda čak u trećem razredu. U međuvremenu je postao gutač knjiga. Opsesivni, kad počne, teško mu je prestati. Nekad pročita istu knjigu dvaput zaredom. Čita užasno brzo.
Međutim, nije uopće osobito rano čitao. Kad je krenuo u školu, mogao je pročitati rečenicu, ali nije bio pročitao dotad ni jednu slikovnicu samostalno. Rekla bih da je počeo čitati sam kad je čitanje potpuno automatizirao i nije mu više predstavljalo nikakav napor.
D. je u istom čitalačkom statusu krenuo u prvi razred. Imamo vrlo, vrlo problematičnu popodnevnu učiteljicu (osobu koja ne bi smjela i nije sposobna raditi u školi) zbog čega mu se zadnjih mjesec dana prvog polugodišta počeo javljati revolt prema školi, učenju i čitanju. Međutim, sad je bila prva lektira - Crvenkapica. Čitao je pred spavanje u krevetu, i sav je blistao kad je cijelu sam pročitao. Zaključio je da je čitanje nevjerojatno zabavno. Posudio je još jednu slikovnicu u knjižnici i pročitao je. Vidjet ćemo dalje, nadam se još jednom strastvenom čitaču.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma