Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Djeca divljaju, roditelji ignoriraju - molim savjete

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Djeca divljaju, roditelji ignoriraju - molim savjete

Ljudi, žene, dajte neki pametan savjet... već nekoliko mjeseci smišljam šta napravit i ništ pametno i konstruktivno mi ne pada na pamet (samo neke destruktivne metode mi se vrte po glavi).

Dakle, nedavno smo se ovdje doselili. Dvorište zajedničko za 5 manjih zgrada. U zgradama hrpa djece od 2-7 godina.

Problem je taj da se djeca igraju pored parkiranih automobila i bez ikakve savjesti lupaju, udaraju i uništavaju aute. Svaki dan nabijaju loptu (u aute), spuštaju se biciklima (nizbrdica je) i zaustavljaju se tako da maznu u auto.

Sve je krenulo ovako: prije 3 mjeseca su mi dooobro izgrebali haubu i oba bočna vrata (i lak i farbu) s nekom pribadačom (valjda od oglasne ploče iz stubišta). I ne samo meni već i dvojici susjeda.

Kad smo digli frku i pitali djecu tko je to napravio, svi su se pravili blesavi, naravno. I njihovi starci još blesaviji. "Pa ne bi moje dijete nikad tako nešto napravilo..." I ostalo je na tome da su sva tri auta popravljena na račun vlasnika, a ne na račun roditelja djece koja su to napravila.

Nekoliko dana nakon toga, jedan klinac je nabio loptu u auto tako jako da mi se alarm upalio, izašao sam na balkon i rekao da mu je to zadnji put! Na to je njegova mama skočila (koje je cijelo vrijeme stajala pored sina) i počela se derat na mene da šta ja imam njenom sinu prijetit.... alo, ženo, jel ti nisi čula, alarm mi se upalio od siline udarca lopte koju je TVOJ sin nabio u moj auto... Kaže ona meni "ne, nisam primjetila da je moj sin nabio loptu u tvoj auto, a ak ti ne daš da lupa u tvoj, evo, sine, lupaj slobodno u naš auto"...

I tak to biva svaki dan, hrpa djece radi s.ranja u dvorištu, uništava tuđu imovinu, a starci mrtvi-ladni stoje pored njih i prave se blesavi...

Prekjučer predamnom susjed i njegov mali sin, od cijelog dvorišta izabrali nabijat loptu baš ispred mog auta.
    Jučer su opet moj auto izabrali kao dobru metodu kako zaustaviti bicikl s pomoćnim kotačima kojeg su gurnuli niz dvorište... i naravno, otac djeteta je stajao 5m od mene i auta. Ni riječi nije rekao.

E, sad, meni je dosad palo na pamet 100 destruktivnih rješenja, al ne bih baš išao tom metodom, barem ne u startu. Pokušao bih to rješiti na miran i normalan način, jer osim tih s.ranja s djecom nemamo nekih problema i dosta dobro se slažemo. Pokušao sam im se požaliti, reći da ne odobravam nogomet i loptu pored auta, ali vidim da ne pomaže.

Razmišljao sam o video nadzoru, ali opet pitanje što bih s tim rješio... Nemamo mogućnosti postavljanja ograde/garaže. Nema mi smisla prigovarati djeci i bilo šta rješavati s djecom jer vidim da je veći problem u roditeljima koji to odobravaju.

Kako će dijete naučiti poštovati tuđe stvari ako se roditelj pravi blesav i ne reagira (svojim nereagiranjem zapravo odobrava djetetov vandalizam)?

Uh, al me ovo ždere....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?

a jel ti igraš nogomet, voziš bicikl...? i imaju li i ti roditelji aute?

ne znam kolko je pametno - ali možda upali

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    :?

nema ti druge

šalu na stranu, teško da ćeš ispraviti krivu Drinu, to su odrasli ljudi i njihov pristup tuđoj imovini će prijeći na djecu

konstruktivno riješenje .... nemam blage :/

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda snimit kamerom, pa poslati ljudima račun zajedno sa snimkom. Uništavanje tuđe imovine je uništavanje tuđe imovine.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    Kako će dijete naučiti poštovati tuđe stvari ako se roditelj pravi blesav i ne reagira (svojim nereagiranjem zapravo odobrava djetetov vandalizam)?
    baš u tome i jest problem
    nema od toga ništa, ako roditelji ne reagiraju kako bi trebali, znači: nemoj sine, to je tuđi auto (ili bilo šta drugo) možeš razbiti (ili bilo šta drugo). Jer on kad nabije loptu tom snagom da se alarm upali, a mama ga još uz to brani, dijete dobije dojam da je to normalno, ne cijeniti tuđe, a ti si budala koja se na njega još ima pravo derati...
    a pokušaj ostati ladne glave...i ne (još) činiti ništa destruktivno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

Inat bi mogao dovesti samo do još većeg inata i sukoba... kao što sam napisao, na pamet mi je palo mnogo destruktivnih rješenja, ali bih ipak prvo htio probati nekim normalnim, mirnim i civiliziranim putem...

Problem je taj što već mjesecima ne pronalazim nijedan takav normalan, miran i civ. put.... pa rekoh, možda neka forumašica pripomogne pametnim savjetom...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Djeca divljaju, roditelji ignoriraju - molim savjete

Prva pomisao mi je bila: odselite se. A onda sam pročitala:

Dakle, nedavno smo se ovdje doselili.

Uf... :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jel imaš djece MMoover?
    A da se jedan dan spustiš usred njihove igre, pa samo malo promatraš šutke sa strane.
    Ljudi nikako ne vole šutljive tipove.
    Na stranu to šta si vika sa balkona

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Djeca divljaju, roditelji ignoriraju - molim savjete

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Prva pomisao mi je bila: odselite se. A onda sam pročitala:

Dakle, nedavno smo se ovdje doselili.

Uf... :/
    X
    baš si se među divljake doselio
    sorry, al to je apsolutno nenormalno ponašanje. susjedi su stvarno jaaaako važna stvar kod kupnje stana, ali nažalost teško provjerljiva, a najbolji su ako su nevidljivi.

evo MM ti savjetuje:
    1. parkiraj negdje dalje
    2. ako ne to, prodaj auto i kupi bicikl, pa se utrkujte, a zaustavljajte se u autima njihovih staraca

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ne bih ja njih nazvao divljacima... prije bih rekao da su to sve ljudi koji ili voze službene aute ili su na relativno lagan način došli do svoje imovine i jednostavno ne kuže kako je netko trebao mjesecima raditi dva posla uz faks i spavati samo 4-6 sati dnevno da bi si priuštio auto. Meni taj auto vrijedi kao 10 njihovih Audia, Hondi, Mazdi, Passata i sl.

Inače sve drugo što se tiče susjeda je ok, samo eto, oni valjda svoje aute vide isključivo kao komad lima koje im je firma dala na korištenje, pa će me vjerojatno još proglasit čudakom, da šta se ja sad toliko uzbuđujem oko toga što mi svaki dan neko dijete lupa po autu... :? :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je taj problem (nakon par ulubljenih haubi, i naše među ostalima) dijelom riješio predstavnik stanara, klinci su napucavali loptu po parkiralištu pred zgradom, a odmah do parkirališta livada kao pola pravog nogometnog igrališta - prazna! I znam da se s nekim roditeljima grdo sukobio (jer 'kaj bu on mom detetu govoril di da se igra'), ali toga sada ima puno manje.
    Za svaki slučaj, mi ostavljamo auto na rubovima parkirališta, nikad oko sredine gdje je 'nogometašima' najzanimljivije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koma situacija, tako je jedan susjed tu kod mene podviknuo na malog vandala ,a njegovi su ga roditelji prijavili policiji

meni su odšarafili antenu s auta, pa sam ja zamolila jednog mog bivšeg učenika da malo popriča s ekipom i antena se pojavila na autu i auto je na miru

inače bivši učenik je malo bio po ustanovama

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jooooj, koja tema!!! Da se priključim:

Prvih nekoliko godina naš život u zgradi bio je idila: slijepa ulica, samo naša zgrada, a okolo livade i šume. Naravno, došli su "dušmani" i izgradili urbane vile, a s građevinarima je stigao u ulicu neki čudan svijet (otprilike profil ovog što spominje MMover ). Naravno, djeca su slika i prilika roditelja. Jedno jutro sjedam u auto, a na anteni nabijen mrtvi kos. Da, prava, mrtva ptica. Nemam više pojma kak sam ga u tom šoku skinula s auta, perija je bilo na sve strane, krvi....Prestrašno!!! E, onda sam lijepo sjela za komp, isprintala jedan dopis u kojem se obraćam roditeljima djece koja su to napravila, potpisala se punim imenom i prezimenom, markom, bojom i registracijom auta te im saopćila da ću, ponovi li se, zvati policiju, sanitarnu inspekciju i društvo za zaštitu životinja te da ću poduzeti sve da se krivci kazne i polijepila dopis po svim ulazima svih zgrada. Epilog toga: moj auto netaknut, na skoro svim ostalima piše "Operi me", razne psovke, potpisi, ogrebotine.... I sad živim u miru sve dok ne stasa nova generacija djece. I, da, upozorenja koja sam napisala zaista sam spremna provesti u djelo.

@MMover, čekaj inspiraciju i napiši dopis. Pozivanje na članke Zakona o zaštiti imovine je dobrodošlo . Sretno!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

maria 71 ...dobra metoda

inače...autoru topica...zar blizu vas nema nikakva druga površina na kojoj bi se djeca mogla igrati, pa da to predložiš?

i to što su njihovi roditelji dobili aute od firmi i sad se prema njima tak ponašaju...automatski se svrstavaju u divljake...jer tko ne zna čuvati tuđu imovinu, nema osnovnih zrnaca kulture...a to što tebi rade, na to mi je komentar :shock:

jer gle...kako će ta djeca rasti bit će sposobna za sve veće uništavanje tuđe imovine.....i onda će se ti isti roditelji iščuđavati kad im murija bude dofuravala klince doma...i naravno, neće biti krivi klinci, nego ta "nasilna" murija...ili ne znam tko već....

ne znam kaj da ti kažem...probaj sa predstavnikom stanara dogovoriti neki sastanak i na njemu iznijeti problem uz njegovu podršku i reći da ti to jako smeta i blabla...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    @MMover, čekaj inspiraciju i napiši dopis. Pozivanje na članke Zakona o zaštiti imovine je dobrodošlo . Sretno!!
    ovo potpisujem

ja se osobno neslazem sa ovim misljenjim za odseliti se,to bi mi bilo neko ono naj,naj,naaaj zadnje rjesenje.jer ko mi kaze da nece biti i u iducem stanu upravo tako a mozda jos i gore,mislim da si nemozemo bas priustiti seliti se svaki put kad iskrsne neki problem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ta scena mi je bila nezaboravna

stanoviti A. na motoru i oko njega "umilni susjedići-odvrtači antene "- ja idem prema ulazu, kad A. skače s motora -Dobar dan profesorice !

ekipica :shock:

ja: -nakon nekoliko uljudnosti spomenem da mi je nestala antena s auta

A:- sad ću ja postrojit klince

sutra, antena ponosno stoji kao jarbol, a ekipa me pozdravlja sa strahopoštovanjem

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koja profesorica

Nego MMover suosjećam s tobom.
    Na mom jadnom malom renolčeku je nekih 10-ak ogrebotina i jedno udubljenje na haubi (koja je kod megana dupla pa ju ni nemrem izravnat samo tako)..Udubljenje je od guvernala na biciklu.

Odselila sam i odahnula. Niš nije pomoglo. Osim kaj sam se prije preseljenja počela parkat 2 zgrade dalje .

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Katastrofa!!!
    Nemam savjet, al znam da bi i ja jaaako šizila u takvoj situaciji.
    Sad si mi dao misliti, mi se poč. 2008 selimo iz kuće u stan, bit će svega vidim.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da smo u istom mjestu, ali srećom ipak ne djelimo dvorište
    Kako bi bilo da stojiš vani pored auta i gledaš u djecu koja se "igraju" i roditelje, pa onako ne baš usput ali smireno pitaš Je l vama moje auto igračka?
    Mislim da je ključ u smirenom tonu, ali ipak treba reć da se tako ne bi trebali ponašat.
    Druga opcija- je l možeš negdje dalje parkirat? Glupo jest, ali bolja opcija nego seljenje i nereagiranje.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na žalost nemam kaj pametno za reć jer i nas muči sličan problem, samo kaj nama ne uništavaju imovnu već živce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Selidba kao i parkiranje negdje drugdje ne dolazi u obzir. Skupo smo platili vlastita parkirna mjesta i ne pada mi napamet odreći ih se.

Ako neće milom, ići će silom, samo to mi je stvarno zadnje, zadnje rješenje...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Probaj s ceradom za auto....mislim da će spriječiti ogrebotine...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sastanak stanara...HITNO !

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zadužite jednog ili dva od tih klinaca da paze na vaš auto

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    ovisi koliko ce ta ista uspjeti ostati na autu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih vaše prijedloge ipak usmjerio prema roditeljima te djece... nije mi rješenje svaki dan 2-3 puta stavljati i micati cerade s dva auta koje koristimo... time bih samo priznao da sam izgubio bitku sa nesavjesnim roditeljima/susjedima...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    Zadužite jednog ili dva od tih klinaca da paze na vaš auto
    BEsplatno sumnjam da će htjeti, a ako platiš to se zove reketarenje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro im se treba zaprijetiti (roditeljima) da ćeš poduzeti nešto što će ih opaliti po džepu.

Možda i ti roditelji što tamo bauljaju zapravo čuvaju svoje aute, a ne djecu.

Nevjerojatno je da baš nikome osim tebi taj teror ne ide na živce. Raspitaj se možda još neki susjed djeli tvoj problem ili ga je možda već uspješno riješio.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih vaše prijedloge ipak usmjerio prema roditeljima te djece...
    Čini mi se da s takvim roditeljima nemreš "na lijepo", već njihovim oruđem. Saznaj šta njih smeta, priredi im taj "horor", pa nusput spomeni sličnost s prijašnjim događajima.

Možda ih smeta da tvoj pesek (nabavi ga, svakako) piški po bicikliću njihovih sineka?!

Ili da tvoj malo veći pesek laje i reži iz auta (a šta da nekako izađe iz auta van?) dok se oni zabijaju biciklićem u njega?

Ili da neka slatka mala anđelčica nagovori njihovog sinčeka da se igra (s njom i) s lutkicama / oblači haljinice Barbikama.
    Ili da nagovori tatinog sinčeka da on sam počne nositi haljinice ?

Ili (zadnja opcija!) čekaj da djeca odrastu!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

... nije mi rješenje svaki dan 2-3 puta stavljati i micati cerade s dva auta koje koristimo...
    joj...ne mogu si pomoći iako znam da je ovo OT ali ekolog u meni vrišti zbog ove rečenice Joj stvarno ne znam kako ti pomoći osim da doista, kako je rekao TATA MATA sazoveš hitan sastanak stanara i javno izneseš ovaj problem...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja se slažem s tata matom i yayom. Moraš se obratiti roditeljima, jasno iznijeti problem i korake koje namjeravaš poduzeti u zaštiti svoje imovine ako se to divljanje ne prekine. Svako osvećivanje čini mi se neozbiljnim i ne rješava problem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj...ne mogu si pomoći iako znam da je ovo OT ali ekolog u meni vrišti zbog ove rečenice
    Ne kužim u čemu je problem? Vrištiš jer imamo dva auta??? :/ :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

iz vlastitog iskustva znam da s nekim ljudima nema razgovora, ali isto tako ako su u većini, a nažalost, uvijek ispadne da jesu - kakva su uopće rješenja moguća.
    nama (i ne samo nama nego svim zgradama u okolici) se npr. dogodilo da nam je horda nenadertalaca sa 100 tinjak auta zapriječila izlazak s parkirališta jer oni su si (bez ikakvog upozrenja ili obavijesti) došli na svadbu i još k tome 2 sata divljali po zajedničkom dvorštu i ulazu u zgradu, a kad smo nekoga (a nismo niti znali, niti imali, koga) lijepo zamoljavali da se maknu jer nam se žuri po dijete, primitivno su nam se smijali u facu, posprdno govorili nek zovemo policiju da baš vide kako će maknut tolke aute, jer da kao da idemo na more ne bi nam bilo žao što ne možemo proć i slične grozote i gadarije...da ne pričam da smo s parkirališta izašli tek kad su se svi maknuli nakon 2 sata
    Tako da niti ja u ovom slučaju baš ne vidim lijep način rješavanja nečega s nekim tko to ni najmanje ne želi riješiti jer je nažalost horda opet u većini.
    A isto tako ne vidim rješenje niti u preseljenju jer, budimo realni, ne znam baš gdje toga, bar u zagrebu, nema

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj...ne mogu si pomoći iako znam da je ovo OT ali ekolog u meni vrišti zbog ove rečenice
    Ma ne....i ne na tebe osobno...nego općenito "vrištim" na paljenje auta za svaku sitnicu... Ali kao što rekoh to je OT ali si nisam mogla pomoći...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma ne....i ne na tebe osobno...nego općenito "vrištim" na paljenje auta za svaku sitnicu... Ali kao što rekoh to je OT ali si nisam mogla pomoći...
    Mogla si i pregrist jezik jer ovo apsolutno nema veze s temom... Što se to nekoga tiče koliko puta i zašto supruga i ja palimo auto??? Mislim, ono, de radije neki savjet šta napravit sa susjedima...

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je nestala antena sa auta, razbili mi retrovizor, svaka 2-3 tj. nađem šprung od bicikla na autu - (hvala bogu od gume)...Živimo u kući u gradu, a okolo nas zgrade. Nedeljom navećer skupljamo smeće po dvorištu (kuća na čošku ulice) kojeg ima toliko da se napuni kanta. Pa tko kaže da se ne rekreiramo!
    Tako već godinama. Nismo smislili riješenje, jer tu vlada - ako nije tvoje udri, strgaj, hračkaj, grebi, ofarbaj....
    A druga prića je da se klinci od 15-16g. redovito opijaju u parkiću vikendom do 02-03h uz ugodnu muzikicu - koj put narodnjaci, koji put Tompson.. a svi žive na 10 m. Zvali smo murju 2-3 puta i nikad ništa. Pobjegnu ili ih rastjeraju i to je to. Iza nih ujutro ostaju razbijene boce, karnisteri, rigotine, a sve u djećijem parkiću...

To sve skupa pokazuje "lijep odgoj i kulturu" u našem gradu, mislim da nema riješenja osim da prodaš ta dva parkirna mjesta ili se zamijeniš za neka druga dva, malo dalje od stana ali bar ćeš imati cijele aute i MIR! :D
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa

Ili da neka slatka mala anđelčica nagovori njihovog sinčeka da se igra (s njom i) s lutkicama / oblači haljinice Barbikama.
    Ili da nagovori tatinog sinčeka da on sam počne nositi haljinice ?
    oprosti ali
    jel ti to stvarno mislis,il se samo salis?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mogla si i pregrist jezik jer ovo apsolutno nema veze s temom...
    Ma pokušala sam al nije išlo...

No ok...susjedi veliš...hmmm...dakle nekako sam oduvijek bila za mirno rješavanje bilo kakvih konfliktnih situacija u susjedstvu jer htjeli mi to ili ne, s tim se ljudima mora živjeti. Ponavljam, sazovi sastanak u tom istom dvorištu, po mogućnosti upravo ispred vaših auta, i upozori roditelje za čiju djecu sumnjaš da su ti napravila štetu, da pripaze na ponašanje djece...i koliko god ti teško palo skidanje cerade stavi ju jer ćeš tako ublažiti grebanje auta...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad sam ja bila klinka bila je glavna fora ukrasti znak auta s haube (mercedesi su bili omiljeni). I to je trajalo dok jedan susjed nije uhvatio 3klinca (mog brata između ostalih) od 13,14god kako mu kradu tablice i nalemao ih. I više se nikad nije ponovilo.
    Ne kažem da je to riješenje naravno

Aha bitno je napomenuti da brat nije cijelo ljeto izašao iz stana nakon što su moji čuli što se desilo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

skroz te razumim kako se pjeniš.
    ispred moje kuće su ljuljačke, a na tom dijelu je nasuto žalo. i dici (mislim mulcima od nekih12,13,14 god) je bio đir bacat žalo po parkiranim autim.
    ali ajde, mučala sam i to ih je prošlo.
    ali jedan dan ja do auta, a na autu priko cile habe urezan veliki smješak.
    podivljala sam.
    i fino ja pravac na ljulje (jer sam znala ko je tome krivac, ne imenom i prezimenom, nego sluteći) i objasnim: dogodi li mi se autu još nešto, još i najmanji friž vidim li, ma pokaki li mi ga ptica, vi ste krivi. a tad ću vam polomit i noge i ruke da će vas matere 6 miseci morat hranit jer nećete moć sami.
    rezultat: pazili mi auto ko oči u glavi, nisam ga više tribala niti ključat, a prozore redovito ostavljala skroz otvorene.
    ne tribam ni spominjat kako bi me fino i pozdravljali kad bi došla doma.
    samo sam čekala kad će mi počet čuvat parking misto u pretrpanoj ulici

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja metoda je nasuptilnija

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    moja metoda je nasuptilnija
    šta je, je!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    meni su odšarafili antenu s auta, pa sam ja zamolila jednog mog bivšeg učenika da malo popriča s ekipom i antena se pojavila na autu i auto je na miru

inače bivši učenik je malo bio po ustanovama
    Ali ja nemam bivših učenika u dvorištu koji su se vukli po ustanovama... :/

Daj neki drugi savjet...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

niš za ovako fini forum

budem na pp

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tata matina tehnika- evo moje obradjene metode:

obrati se predstavniku stanara - on za to sto obavlja taj posao dobiva lovu.
    Njemu reci kako ces se obratiti osiguravajucoj kuci kojoj cijela zgrada placa i predloziti da se u osiguranje unese i sigurnost automobila parkiranih u zajednickom dvoristu (mozda ovo ni pod kojom osiguravajucom tockom ne moze, al vrijedi probat), a to znaci povisenje osiguravajuce naknade za sve stanare, pa i za one koji nemaju osobne automobile, vec od firme.
    A predstavnik stanara bi se trebao potruditi jer i on sigurno dobiva neku provizijicu od osiguravajuce kuce.

Koji scenarij, ha

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MMover ja bih dala ugraditi na auto neki super osjetljivi i super iritantni alarma koji bi se oglašavao na svaki i najmanji dodir. Garantiram da nakon 2 dana nitko više neće dirati tvoj auto, jedina mana je kaj tvoja obitelj će isto biti isterorizirana tim zvukom.
    Bajdvej i kod mene u ulici je slična situacija, ali ja sam kupila parkirališno mjesto u zajedničkoj garaži pa mi nije bed za auto. Ja pustim starijeg sina na ulicu s tim klincima s time da se zaprijetim da mi ih ne dovodi pred zgradu jer mi bude bebačicu.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa

Njemu reci kako ces se obratiti osiguravajucoj kuci kojoj cijela zgrada placa i predloziti da se u osiguranje unese i sigurnost automobila parkiranih u zajednickom dvoristu (mozda ovo ni pod kojom osiguravajucom tockom ne moze, al vrijedi probat), a to znaci povisenje osiguravajuce naknade za sve stanare, pa i za one koji nemaju osobne automobile, vec od firme.
    A predstavnik stanara bi se trebao potruditi jer i on sigurno dobiva neku provizijicu od osiguravajuce kuce.

Koji scenarij, ha
    Mony kao prvo nisu svi predstavnici stanara plaćeni za svoj posao (neki to rade bez nakanade), a kao drugo ovo sa osiguranjem automobila ispred zgrade ti ne može nikako proći i kao treće molim te nemoj insinuirati da taj predstavnik dobiva nekakvu proviziju od osiguravajuće kuće jer upravitelj zgrade ima ugovore s nekoliko osiguravateljskih kuća, izbor te kuće ovisi o zajedničkoj odluci svih suvlasnika.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma sve u svemu koliko ja shvaćam situaciju ne možeš ti o svom problemu razgovarat s nekim tko u tome svemu nema nikakav problem, jer dok se god ne radi o njegovoj gu*ici, dotle ga baš boli briga za nečije probleme.
    Tako da je jedino rješenje ili napraviti tako da to postane i njegov problem ili se maknuti što dalje od njega.
    Ja, moram biti iskrena sve češće pribjegavam ovom drugom i tješim se onime: došli divlji - istjerali pitome, ali s obzirom da ti to nije opcija, bojim se da "mirnog" rješenja (ma što god to značilo) - nema.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa

Koji scenarij, ha
    Mony kao prvo nisu svi predstavnici stanara plaćeni za svoj posao (neki to rade bez nakanade), a kao drugo ovo sa osiguranjem automobila ispred zgrade ti ne može nikako proći i kao treće molim te nemoj insinuirati da taj predstavnik dobiva nekakvu proviziju od osiguravajuće kuće jer upravitelj zgrade ima ugovore s nekoliko osiguravateljskih kuća, izbor te kuće ovisi o zajedničkoj odluci svih suvlasnika.

Zaboravila si: kao cetvrto

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa

Koji scenarij, ha

Zaboravila si: kao cetvrto
    Bih, ali nije bilo više materijala.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •