Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mame koje se izdajaju - koliko dnevno izdojite?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Mame koje se izdajaju - koliko dnevno izdojite?

Pozdrav, vracam se na posao i polako stvaram "zalihu" mlijeka za dijete (6 mjeseci). Tesko mi je pretpostaviti koliko ce mlijeka moja curica trebati. Zaposlene mame koje se izdajate, koliko mlijeka vasa djeca popapaju tijekom (radnog) dana i tijekom jednog obroka?

Jos nesto, citala sam da mlijeko treba skupljati 12 sati, a negdje drugdje, kroz 24 sata (spremljeno u frizideru, izmijesano na istoj temperaturi). Sto je tocno?

Zaposlene mame koje se izdajaju na poslu, koliko puta se izdajate i koliko dugo? Koje kolicine?

Nadam se da netko ima iskustva s tim i da mi moze dati savjet. Hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

oprosti babete ali tek danas vidjeh tvoje pitanje pa evo zakašnjelog odgovora.Ja sam u to doba izdajala oko 1l na dan ali ja sam se isključivo izdajala. a sada sa 11mj to je oko 7.5dl.Moje dijete je alergično na km pa su tu uračunate i kašice koje mu pravim s mojim mlijekom. Nadam sa da sam pomogla i da ćeš pročitati odgovor.Eh da i moj smješko je sa 6 mj imao 10 kg pa je možda imao i veće potrebe a i nismo imali još ni jedan potpuni obrok dohrane

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj wendy55 prvotno napisa
    oprosti babete ali tek danas vidjeh tvoje pitanje pa evo zakašnjelog odgovora.Ja sam u to doba izdajala oko 1l na dan ali ja sam se isključivo izdajala. a sada sa 11mj to je oko 7.5dl.Moje dijete je alergično na km pa su tu uračunate i kašice koje mu pravim s mojim mlijekom. Nadam sa da sam pomogla i da ćeš pročitati odgovor.Eh da i moj smješko je sa 6 mj imao 10 kg pa je možda imao i veće potrebe a i nismo imali još ni jedan potpuni obrok dohrane
    Hvala! Moja curica ima oko 8,5 kg, jos malo pa 6 mjeseci... u medjuvremenu sam nasla odgovor na pitanje o kolicinama, ako nekom zatreba, u Jovancevicevoj "Godine prve", i u toj dobi (6 mj) beba bi trebala oko pola litre mlijeka (uz dohranu, pretpostavljam). Mi jos nismo poceli dohranjivati, vidjet cemo kako ce to ici!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Babette prvotno napisa
    u Jovancevicevoj "Godine prve", i u toj dobi (6 mj) beba bi trebala oko pola litre mlijeka (uz dohranu, pretpostavljam). Mi jos nismo poceli dohranjivati, vidjet cemo kako ce to ici!
    Mala nadopuna: u toj knjizi je pola litre mlijeka sa 6 mjeseci uz 2-3 obroka dohrane i uz uvjet da se s dohranom krenulo s 5 mjeseci.
    Ako se s dohranom kreće sa 6 mj., onda 3 x 250 ml = 750 ml mlijeka + 1-2 obroka dohrane (prema potrebi).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a koliko treba prije toga? npr. dijete od četiri i pet mjeseci? ja izdajam od 800 do 900 ml, a Jona ima četiri mjeseca i jede samo to. Jel to dovoljno?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ninaa prvotno napisa
    a koliko treba prije toga? npr. dijete od četiri i pet mjeseci? ja izdajam od 800 do 900 ml, a Jona ima četiri mjeseca i jede samo to. Jel to dovoljno?
    To su ti okvirne vrijednosti, ovisi i o bebi.

Za 4 i 5 mjeseci piše 5 x 160-200 ml (= 800-1000 ml na dan).
    A da je dovoljno, vidiš i po njemu: ako je zadovoljan i dobro napreduje.

P.S. Pokušaj ga malo staviti i na dojku, meni je Pupica s 4 mjeseca prešla s izdojenog na prsa . Vidjela sam da mlijeka ima, a već je mogla puno bolje uhvatiti i vući. I već vuku puno brže. Još dojimo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kada bi htio cicu bila bih najsretnija na svijetu. ali on je tvrdoglav

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ninaa prvotno napisa
    kada bi htio cicu bila bih najsretnija na svijetu. ali on je tvrdoglav
    Budi tvrdoglavija od njega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu