Da li vi svojoj djeci gulite koru s jabuke? Ja da, jer mislim da je puna otrova (osim ako je domaća).
Da li vi svojoj djeci gulite koru s jabuke? Ja da, jer mislim da je puna otrova (osim ako je domaća).
Gulim i ja, i s kruške i s breskve (neće ni onu s rajčice...) i sad je došla u vrtić i neće da priđe voću jer je svo s korom :/ .
ja isto gulim i djetetu ali i MM jer on isto neće ako je s korom, a ja jedem sve
ništa ne gulim, dobro operem i to je to.
Baš kad inzistira da neće "koicu", onda joj skinem, inače ne.
Gulim ako nije domaća. Gadi mi se onaj vosak na voću i povrću.
kada sam započinjala s uvođenjem kašica, onda sam je gulila, a poslije bih samo dobro oprala i narezala, jer su svi vitamini i vlakna potrebna za rad crijeva, odn. probave upravo u kori.
ja sam gulila jer ju nije htio jesti sa korom, sad više ne gulim
za sebe gulim osim domaćim jabukama - od svih špricanih i tretiranih jabuka s korom pogotovo, ali i bez ne, me svrbi usna šupljina za poludit...
za F gulim jer neće jesti koru, još je mali...
Prije sam gulila, a sada sve manje i manje..neki puta zeli jesti s korom neki put nece pa opet ogulim. To pricam o jabukama, kruskama, breskvama.
Sljive i marelice npr nikad nisam gulila.
ništa ne gulimo
peremo
ponekad ogulimo bananu![]()
ja sam gulila dok mi jedan dan nije došla iz vrtića i rekla da je jela koru
od tad više ne gulim
pa zar nema tamo najviše vitamina?
b'daleeeeeeeeeeMamita prvotno napisa
![]()
Mi sve gulimo. Jedino ce pojesti ako je ukljucen u proces guljenja ili cak rendanja...Dakle, ne iz higijenskih razloga.
gulim djetetu
ja jedem s korom
isto me muči to da li bacim sve vitamine
a opet koliko je kemije u toj kori
za koricu limuna tražim nešpricanu, i kao ne želim staviti u kolač ako nemam nešpricanu (a uglavnom nemama pa stavljam kupovnu kotany, ali to nije to, nema taj miris ni okus) a jedem koru jabuke
ne znam, nisam pametna
Mamita prvotno napisa
![]()
![]()
Nedavno sam proučavala knjigu o sokovima, i tamo se preporuča u sokovnik ubaciti čak i koštice jer i one imaju puno bitnih vitamina, minerala... A za lubenicu su napisali da je čak 90% bitnik stvari u kori!!! To bi sve bilo super da nisam gledala dokumentarac kako se voće priprema za transport (baš su bile jabuke kao primjer). Ubace ih u ogromne posude s konzervansima i tak se tam namače 1 dan!!!! Otud taj fini voskasti sjajni izgled i nepokrvarljivost.
Jednom (dok sam bila na dijeti, davno je to bilo), sam taj dan jela samo jabuke, i točno sam osjetila da mi je bilo muka od tih kora. Zato si nekak mislim da je više štete nego koristi od tih kora.
Od svake, baš svake jabuke iz dućana, ma koliko ju dobro oprala i obrisala, me poslije bolio želudac :? . Odavno ih gulim, onda nemam tih problema. Tako da i djetetu takve jabuke ogulim, a kad dobijemo sa sela one fine s točkicama na kori, nemamo tih briga. Jedino moram izvaditi pokojeg crvića, ali onda sam sigurna da jabuka nije otrovana![]()
Košpice jabuka sadrže cijanid, ne jesti u većim količinama, a djeci obsvezno izvaditi košpice prije pravljenja soka. Nema ga mnogo, nije dovoljno za otrovati se, ali nije ni preporučljivo.
Vještičiceu rano jutro se smijem "košpicama" - mi naime velimo koštice
Ja gulila, njemu se nije sviđalo, odnosno, radije je zgrabio prije nego ogulim.
Ne inzistiram. Sad ogulim ponekad, npr kad mu radim za doručak nekoliko vrsta pa onak narezano na komade kao za salatu, da može nabadat vilicom (za to mu kora smeta).
Neki dan me žene u čudu pogledaše, kad je u jednom parku - vrtu (hibrid parka) ispod drveta odabrao jednu i dotrčao do mene vičući Kuka Kuka!! I gric njam njam - a kaj sad, pa nije bila ne znam gdje već u travi ispod drveta (kruška mislim) a i padala je kiša
![]()
uh koliko sam ih ja pojela kao mala... sad su mi jasniji neki problemivještičica prvotno napisa
![]()
treba samo dobro oprati voce. moja cura niti nece pojesti jabuku ako je bez kore
Tiwi pa šta fali košPicama?!(Osim što imaju cijanid
)
Ajd' bar sam napravila dobro djelo - zorom ranom nasmijala trudnjaču![]()
Ja dobro operem. Svi se "tamini" nalaze odmah ispod kore.