Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: grize nokte

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno grize nokte

Dakle naslov sve kaze a ja ne znam sta da napravim.Uglavnom Dino cucla palac od rodenja a prije par mjeseci je poceo gristi nokte sto je kulminiralo u to da su oni sad sijelo vrijeme do pol prsta izgrizeni a nekad cak i krvavi...prsti su stalno u ustima a ponekad cak grize ovratnike ili rukave na majicama (ne pitajte me kakav mu je ves )
    Uglavnom ja mu stalno micem ruke iz usta,stalno podsjecam,kupila sam vec dva ona laka protiv grizenja ali ne pomaze jer on onda siroce suti i grize to gorko,probali smo i sa strasenjem pedijatrice,trenerice,teta u vrticu i svih inih do cijeg autoriteta drzi ali nije bilo pomaka.Cak sam isla do te krajnosti da kad smo zbog viroze usljed koje je povracao i imao proljev zamolila doktoricu da ga uvjeri da se razbolio od grizenja,da su se to bakterije sa prstica namnozile u busici i da smo zavrsili u bolnici ali ni to nije pomoglo .
    Uglavnom on to ne radi ni namjerno ni svjesno,cak i ponekad kad je svjestan ne moze ih prestati gristi bez obzira na upozorenja.
    Dakle radi se on nekoj njegovoj ogromnoj nesigurnosti i nervozi (jer prsti su u ustima cim je pod stresom,a stresno mu je skoro sve ) A ja apsolutno nikako ne znam kako mu pomoci
    Sad cemo ici i kod psihologice jer drugog rjesenja ne vidim ali zanimaju me i vas misljenja?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, ne znam što reći
    i moja cura, 2003. godište grize nokte, ali ne tako jako, ona ih toliko odgrize da ih ne moramo rezati, ali ne dalje od toga
    i ne čini mi se da to radi u stresu, najčešće dok sjedi i gleda crtić, kad joj onda maknem rukice bez puno priče, prestane
    i ja objašnjavam da je pod noktima prljavo, da može dobiti crve u guzici, ali ona ne mari
    a ovo tvoje je baš bed, vjerujem da je frustrirajuće i mislim da je dobro da idete psihologu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj sam se nadam da ce nam psihologica uspjeti pomoci

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Idi psihologu.Otkad znam za sebe grizem nokte-do danas.Teško je prestat ,jer poslije prijeđe u neku vrstu ovisnosti.Možda sam i ja u ranom djetinjstvu imala neki streskojeg se ne sjećam(što ne znači da ga nije ni bilo).Nažalost moji roditelji tome nisu pridavali nikakav značaj.Grizenje je jedan od tikova koji je prvi pokazatelj nečeg stresnog u osobi.Kad sam sina vodila nedavno na procjenu sposobnosti(loše uči unatoč trudu )psihologica je prvo pogledala nokte i zanoktice, kosu(čupkanje)i jagodice prstiju(griženje)da na prvi pogled uoči pokazatelje stresa.Naravno to mi je poslije rekla ,mislila sam da mu traži vaši u kosi. On doduše nije imao te znakove.Tako da ne ispadne da te plašim-otiđi za svaki slučaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •