Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Premala mu je sjedalica

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Premala mu je sjedalica

imam problem.klinac mi je postao premali za chicco sjedalicu do mislim da je 13 kila? on ima cca 9 kila ali samo 5 mjeseci no raste ko gljiva i sad mu je ostalo još otprilike prst-dva do da mu glava izviri van na naslonu.i kaj sad? ne smije u one veće jer su one ful za ravno sjedenje,a ove druge su mu male. :? jel ima neka xxl sjedalica za male bebeke koji su preveliki?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za sjedalicu kažemo da je premala kada mu je naslon do pola uha.
    znači, imate još barem 6-7 cm rasta do te granice.
    bebe ne rastu više tako rapidno kao u prvih nekoliko mjeseci tako da pretpostavljam kako će ipak izdržati do one granice kada će se samostalno dizati.

(podmećeš li mu nešto pod guzu ili potpuno upadne u sjedalicu)?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

lasičino dijete je, ako dobro kužim, u autosjedalici grupe 0+, a ta sjedalica se preraste kad imaš dva prsta od tjemena glave do vrha naslona se u principu više. Znači da je dijete stvarno visinom tu negdje.

U tvom slučaju bi trebala uzeti neku kombiniranu autosjedalicu (0 do 18 kg) koju ćeš postaviti u smjer suprotan smjeru vožnje i voziti dijete tako sve dok ne dostigne maksimalnu težinu dozvoljenu za vožnju u tom smjeru (okvirno oko 10 kg, ali treba detaljno proučiti upute autosjedalice).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajoj, koja rečenica.

Ispravak:

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    lasičino dijete je, ako dobro kužim, u autosjedalici grupe 0+, a ta sjedalica se preraste kad imaš dva prsta od tjemena glave do vrha naslona. Znači da je dijete stvarno visinom tu negdje.

U tvom slučaju bi trebala uzeti neku kombiniranu autosjedalicu (0 do 18 kg) koju ćeš postaviti u smjer suprotan smjeru vožnje i voziti dijete tako sve dok ne dostigne maksimalnu težinu dozvoljenu za vožnju u tom smjeru (okvirno oko 10 kg, ali treba detaljno proučiti upute autosjedalice).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad sam gledala neke kombinirane koje imaju veću granicu za postavljanje u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

Npr.
    Concord Ultimax (0+/I) se može koristiti do 13 kg u suprotnom smjeru.
    Graco Junior mini isto tako

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ok,danke dojčland na savjetima! apricot,sjedi tak kak je,nema ništa ispod.sjedalica mu je ful široka,to je ok,ali ovo me muči što mu je tik do uzglavlja.amalthea,da-to je od 0-13 grupa.budem se i ja još malo raspitala,samo reko idem vidjet,možda neko ima veći iskustva sa tim pa da ne gubim vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    ovo me muči što mu je tik do uzglavlja.
    Onda mu je definitivno premala. Raspitaj se o kombiniranima.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajde ka nešto saznaš javi jer i mi smo u istoj situaciji.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i malo OT, ne mogu izdržati

ukidaju se cijele teme zbog "krivih informacija i savjeta", da se ne priča "pročitali smo to na rodi", a onda apricot, kao osoblje, foruma izvali da se beba može voziti u autosjedalici dok mu pol glave viri van...

i to je ok? :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kada Apricot shvati da je dala savjet za krivu grupu sjedalice, sigurna sam da će doći i ispraviti se. Što se ne bi moglo reći za veliki dio onih koji "izvaljuju"...
    Nadam se da i ubuduće nećeš moći izdržati i prijaviti moderatoru/adminu sve izvaljotke na koje naiđeš

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bez brige

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ispričavam se, zbrljala sam grupe

anki, imaš me pravo kamenovati kad me vidiš

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lasica, cure su ti dobro rekle, a dok ne nabavite drugu sjedalicu, ovu postavi malo uspravnije, blize kutu od 60 stupnjeva naspram tla, u usporedbi s 45 kada su bebe male. manja je sansa da dode do prekomjernog istezanja glave. Takoder, provjeri sto pise u uputama za autosjedalicu, jel ima tamo ogranicenje visine djeteta i, ako ima, ravnaj se po tome.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

anki, imaš me pravo kamenovati kad me vidiš
    mislim da će jedne bajadere izgladiti situaciju

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

postoji kombinirana 0-18 od bebe confort iseos safe side, al naručuju se u baby centru u Brežicama. nekih 180 EUR košta i ide u oba smjera i stranice se po širini daju podesit.

U ZG ima par kombiniranih al nisu baš najbolje kvalitete a i za postavljanje su loše (klimave su)......

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel istina da sjedalice grupe 0 i 0+ moraju imati pojaseve u razini ramena ili ispod :? Htjela sam Niku prebaciti u veću sjedalicu. Po kilaži joj sjedalica odgovara, i po visini, ali naramenice joj se spuštaju ispod razine ramena. Jel to ok??? Da još ne kupujemo većuAS???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je. Kod autosjedalica za bebe koje se postavljaju u smjeru suprotnom od smjera vožnje pojasevi autosjedalice moraju biti u razini ramena ili nešto ispod razine ramena.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •