Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Prazna soba

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Prazna soba

U petak smo bili na prvom roditeljskom sastanku sa novim tetama. Potpisali ugovore, popričali o deci uopšteno a onda su se tete malo prošetale od roditelja do roditelja i popričale sa svakim pomalo. Jako su fine mada je to meni i svim ostalim mamama (i tatama) bilo jasno već drugog jutra kad su sva deca jedva čekala da obuju papučice i da uđu u sobu.

Jedna od tema razgovora je bila i šta doneti deci za ovo polugodište. Prvo su rekle da svako dete treba imati po jednu svesku bez linija, po jedan komplet drvenih bojica i po jednu deblju bojanku. A onda su nas zamolile da ukoliko imamo nešto od igračaka kojima se deca ne igraju (nema veze i ako auto nema točkove ili ako lutka nema ruku) da donesemo jer u sobi nemaju igračke :shock:

Tada smo svi shvatili da je to što mi vidimo u sobi ceo arsenal kojim raspolažu - jedna mrežasta korpa sa 30-tak velikih kocki (jedna kocka ima 2 točka od 4 potrebna i jednom srećniku dnevno služi kao autić) i jedan stočić sa stolicom i ogledalom na kome stoji nekoliko praznih bočica od šampona i jedan češljić kojim se frizerišu mlade dame

Tete su nam otvarale ormare da nam dokažu da su koleginice koje su krajem meseca sa svojom grupom izašle iz sobe odnele sve sem navedenog i TV-a. To se nikada nije desilo u našem vrtiću i one iskreno ne znaju kako da reaguju sem da nas, roditelje, zamole da malo pomognemo.

Pao je dogovor da roditelji skupe nešto novca i kupe deci igračke (tete ne žele da se u to mešaju), da roditelji donesu šta imaju od viška igračaka ali svejedno gorak ukus ostaje. I još više se divim tim dvema tetama koje bez crtaća i bez igračaka uspevaju da, evo već treću sedmicu, animiraju okruglo 30-toro dece do te mere da mogu slobodno da potpišu da nemaju nijednog plakača

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Žalosno. Gdje je ravnatelj te ustanove?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tu je i pravi se blesava. Navodno ne može da dokaže koja je grupa teta iznela igračke jer možda su ih prisvojile i ove naše :/

Inače, jedna naša teta ima dva školarca a druga uopšte nema dece :/

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tu je i pravi se blesava. Navodno ne može da dokaže koja je grupa teta iznela igračke jer možda su ih prisvojile i ove naše
    :shock: :shock:
    mislim stvarno. Pa ne može se samo tako slegnuti ramenima i reći" pa šta sad". Da hoće, sigurno je mogao riješiti problem. Pa makar sve tete pozvati na odgvornost.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:shock: :shock: :shock:

grozno, a di su sad te tete koje su odnjele igracke? nisan bas dobro razumila pricu...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ona se pravi bleseava, bas krasno...Odgajateljsku sobu ostavlja praznom i nije ju sramota da roditelji popunjavaju police. Mislilm stvarno,...Niti je na vama da to radite i toliko materijala nosite, niti je u redu da se tete crvene pred vama i mole vas takve stvari- tipa bojice, crtancice, te da rade u takvoj sobi...Stvarno sramota. Pa ne placas mjesecnu ratu da ti dijete bude u praznoj sobi, a ti donosis igracke i ostalo.

Inače, jedna naša teta ima dva školarca a druga uopšte nema dece
    Ne kuzim, sto to znaci? Ova sta ima skolarce sigurno joj ne trebaju igracke vrtickog tipa,a ova druga- sto bi ih uzela. Zasto bi to napravile i otezale sebi situaciju 100%?!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma nije problem donijet pokoju igračku, crtančicu i sl.

Problem je u stavu uprave vrtića. Takve stvari se ne smiju dozvoliti! Niti je na tetama da mole i objašnjavaju roditeljima što se dogodilo. Po meni su tu ravnatelj i uprava podbacili totalno, ostavivši sve tako da prođe nekažnjeno i jednostavno slegnuti ramenima.

I što da roditelji skupe igračke i opremu. Hoće li se dogodine opet ponoviti ista priča?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

S obzirom da smo kao grupa tek oformljeni roditelji se još uvek ne poznaju dobro pa nema one 'organizovane sile' da se aktivira. Mislim, birali smo mi i predstavnika roditelja i sve to ali dok se sve to odradi deca će sedeti i raditi koreografije uz pesmice jer je to jedino što mogu i da rade :/ .

Iznad svega ne znam ni kako uopšte odrediti koje su igračke iz naše sobe jer su sad one pomešane sa igračkama koje su one zatekle u novoj sobi, blablabla...To je trebalo biti rešeno odmah ali se ravnateljica oglušila na molbe i tete su bile primorane da odrade nesvakidašnji roditeljski.

Inače je naš vrtić jako slab sa donacijama, u oktobru propuštamo nekakve Pertinijeve dane jer vrtić nema novca za uključenje...ma tuga

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

svako zlo za neko dobro
    mislite li da bi se tete isto toliko vremena posvetile djeci (u smislu recitacija, plesa, pričanja...) da je soba puna igračaka?
    da mogu utjecati na stanje u vrtičkoj sobi kod nas ja bih vam odmah barem pola rashodovala

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se s lukicom

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Slažem se s lukicom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

znam jednu mamu koja je pokupovala hrpu igračaka kad je svog malog dala u vrtić, jer po njezinom tam nema niš. svake godine je organizirala akciju prikupljanja igračaka i došla sa punim kombijem. čak je kupila i video da mali gleda crtiče?!
    klinci su ju zvali djeda mraz

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad je moja šefica krenila u vrtić meni je to bila idealna prilika za riješit se viška igračaka. samo nisam očekivala takvu oduševljenu reakciju teta uz takvo zahvaljivanje da mi je bilo neugodno. ja mislila kazat će: aj mama donesi kad si navalila. a kad tamo samo šta nisu ponudile i same doć po igračke.

ali dica stvarno nisu imala baš nešto pretjerano igračaka.

nego CM šta meni nije jasno: vi sve to morate donit u vrtić kad dite krene u vrtić (mislima na boje, teke.....) :?
    a šta se kupuje od vrtičarina koju svaki misec plaćaš?
    kod nas nema nikakvog kupovanja; koje bojice, koje teke....sve to ima vrtić. moja je jedina obaveza platit vrtić, a iz te cijene se sve potrebe i obveze namiruju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •