Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dojenje i "trudnicka dijeta"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dojenje i "trudnicka dijeta"

Da li dok dojim smijem da se hranim po 1800-kalorijskoj dijeti dr. Harni http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../05_dijeta.asp
    Naime, jako sam se udebljala u trudnoci i zeljela bih poceti to malo dotjerivati. Naravno, samo u slucaju da to nema negativan ucinak na dojenje. Da li je ova dijeta neprimjerena za dojilje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hi...Stvarno ti ne mogu reći za tu dijetu..., ali mislim da je dovoljno da pripaziš šta jedeš... da ne jedeš previše i kasno navečer.... i da ćeš tako skinuti kile..., a dojenju neće škoditi... Ja pazim što jedem od samog poroda i još uvijek dojim i sve je OK.... i naravno pij dosta tekućine... Eto... moj skromni savjet...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih ti savjetovala da probaš ali uz puuno tekućine (vode i biljnog čaja, ili razrijeđenog voćnog soka) i puuno zdrave hrane -voća i povrća. I svakako da jedeš kad si gladna, a ne da trpiš. Možda kad si gladna između obroka da ti netko skuha kompot ili svježe voće, ili sir i vrhnje.
    Ja obavezno pijem multivitamine i minerale tijekom dojenja (zapravo zbog sebe). Pogotovo mislim da je to važno ako smanjuješ unos hrane.
    Sretno!
    I kad stigneš pokušaj se što više kretati

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dok dojiš ne bi smjela mršaviti više od 1-2 kg mjesečno, jer se u mlijeku mogu pojaviti neki ne baš zdravi sastojci.
    Kalorijski unos ovisi o tvojim dimenzijama i aktivnosti. Ali imaj na umu da tvoja bebica iz tebe issiše bar nekih 700 kalorija (toliko je litra mlijeka, ako je beba manja onda manje, a da bi je proizvela (litru, ne bebicu) trebaš još malo više jer i na to trošiš kalorije - e jesam zakomplicirala). Računa se da treba prehrani dodati 500 kalorija za dojenje, s tim da pri tome gubiš kile dobivene u trudnoći, ali polako. Jer te kile i jesu namiijenjene za dojenje i za razdoblje poslije poroda (kad se ne možeš penjati po stablima i skupljati voće )
    Da bi izgubila 1 kg trebaš manjak od 9000 kalorija - podijeljeno na 30 dana to je 300 kalorija dnevno, otprilike baš toliko koliko ti fali s 500 dodatnih za dojenje. A ako voliš više papati, kao ja na primjer, možeš se za vrijeme dojenja i udebljati - naročito kad krene dohrana i skombinira se s zimskim smanjenjem aktivnosti i nesmanjenom "dijetom" za dojilje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •