Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: SLOBODNE AKTIVNOSTI U ŠKOLI

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno SLOBODNE AKTIVNOSTI U ŠKOLI

Evo, pitanje za mame prvašića:
    Što vam se sve nudi kao slobodna aktivnost klincima po školama??
    Kod nas smo dobili ponudu za plivanje, nogomet,na školi sam vidjela poziv na upis za izviđače...
    Naravno, kod nas nema dvojbe - upisali smo Luku na nogomet u sklopu NK Kustošije - treninzi će prvo vrijeme biti u prostorima škole,a zatim vrlo vjerovatno u klubu, dva puta tjedno i turniri svaka dva tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama se lani nudilo isto što i ove godine, ali nisu mogli ići na INA prije drugog polugodišta.
    Vjerojatno sam nešto zaboravila ali otprilike ovako: folklor, perlice, lutkarska, dramska, ekološka i nogomet.

Izviđaći su izvan školska ali se sastaju u školi.

INA je za sve u isto vrijeme (bar mislim) u jutarnjem turnusu petkom 5 i 6 sat.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trenutno se nude sportski programi koji su u sklopu školske dvorane ili obližnjih klubova, škola stranih jezika i plesna škola. Program/treninzi se obično odvijaju nakon nastave (od 16 pa do 21).

Sama škola ima organiziranu likovnu, dramsku, recitatorsku drupu, zbor... Ovi programi su obično između dva turnusa nastave.

Mi smo odlučili da ove godine kao prvašići nastavimo s karateom koji je počeo trenirati prošle godine (tri puta tjedno). Možda uzmemo nešto od programa koji je između turnusa, ali to ćemo vidjeti u listopadu.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas, za prvasice, za sad nis.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oooooooo, ribicaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene na početku malo bunilo to izvan nastavne i izvan školske aktivnosti.
    Uglavno ove prve tzv. INA vode učitelji iz škole i upisuju se u knjižicu.
    Ove druge imaju isti status kao i bilo koji sport ili jezik kojeg dijete sluša, trenira izvan škole ili u dvorani. Mi smo npr donijeli potvrdu da Adrian trenira karate u jednoj drugoj školi, i ponovno mu je to upisano u knjižicu.

Adi je lani išao na dramsku, ove godine je odabrao ekološku. Nadam se da će mu to biti zanimljivije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja ne kužim šta je izvan nastavna a šta izvan školska aktivnosta, kod nas je sve u školi i za vrijeme boravka do 16 h. Ponuđeno je dosta toga, bambino se cijelo jedno poslijpodne odlučivao šta će i na kraju je sve zaokružio pa će vidjeti kako će šta izgledati i onda ostati ili odustati:
    -dramska (to vodi učiteljica pa želi iz tog razloga)
    -likovna (vodi neki njemu simpa nastavnik, čuo je da će crtati stripove a to mu je strašno 8) )
    -nogomet (ne moram ni pisati razloge)
    -tekwando (već trenira od prošle godine)
    -mali istraživači (to ga ali stvarno zanima)
    -informatika (lud je za kompjutorima)
    -vjeronauk ( naš izbor)
    -lutkarska (obožava lutkarske predstave i jedna od omiljenijih igara )
    -plesna (tata je rekao pa sine to ti je super, kad znaš plesat svaka je cura tvoja )
    I sad ti budi pametan na šta ići....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjeronauk ti je izborna nastava, to je treća stvar od one dvije INA i IŠA

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene uvijek impresionira kako alamama strucno barata kraticama

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi odabrali ritmiku.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izvannastavnu aktivnost je učitečjica spomenula samo jednu (uz dodatnu i dopunsku iz matematike ), ja čak nisam skužila što je to. Od iznanškolskih za ove malene ima ritmika, judo, tekvando...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    mene uvijek impresionira kako alamama strucno barata kraticama
    nama ti je tak u rasporedu sati

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MI se zasad nismo nista raspitivali, nit je Vedran izrazio zelju za nekom aktivnoscu nit mu mi mislimo zasad nesto predlagati, nek se sve to prvo lijepo slegne pa cemo onda o tome. I tako se ne vidimo tak puno kod kuce, vidim da cim dodje iz skole da se odmah baca na svoje igracke ... otkako je pocela skola pogledali smo tek 2-3 puta neki DVD, uopce nitko ne pita za crtice koliko je jaka zelja za "klasicnim" igranjem.

Primjetio sam neke plakatice na skolskim vratima, pogledat cu ih detaljnije kad stignem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Filip je u 1. razredu kao INA upisao:
    nogomet - zbog nogometa,
    šah - jer pod njim smiju igrati nogomet i
    stolni tenis - jer i pod njim igraju nogomet.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi kao tatek. Ne samo da još nismo ni pogledali koje izvannastavne aktivnosti škola ima nego smo ove godine napravili pauzu i u glazbenoj školi. Cilj nam je da se M. potpuno privikne u školu i stekne radne navike i da ima slobodnog vremena za druženje s nama i s prijateljima i za svoja istraživanja i potrebe. Kao fakultativnu nastavu imaju njemački i informatiku i mislimo da mu je to za prvi razred sasvim dosta povrh osnovnih predmeta.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo išli na folklor i engleski, a potkraj godine i na košarku. Sve dok je on sretan i ja sam. Ne tjram ga i ne nagovaram ni na što, ali zato sam odbila hrpu njegovih prijedloga jer bi on sve. I ovo mi se čini previše

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamalada prvotno napisa
    ... ali zato sam odbila hrpu njegovih prijedloga jer bi on sve. ...
    Zanimljivo, Vedran nije nikad dosao ni sa kakvim prijedlogom za neku "vanjsku" aktivnost, ni u vrticu ni sada.
    Za vrticki engleski je inicijativa bila nasa (on ju je odmah bezrezervno prihvatio), dok je par puta pitao zasto on ne ide na nogomet u vrticu na sto smo ga mi pitali pocetkom posljednje vrticke sezone da li to zeli pa je rekao da ne zeli i na tome je ostalo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vjeronauk ti je izborna nastava, to je treća stvar od one dvije INA i IŠA
    Hvala Alamama ali nama je vjeronauk bio napisan na istom listu koji smo morali zaokružiti izmeđe npr. nogometa i lutkarske a sve te aktivnosti su izvan nastave znači između 1,30 i 3,30 h. Šta bi zapravo onda bila izborna nastava, upisuje se u knjižicu-to je razlika od INA :?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Izborna nastava je ono što izborom postaje obavezno - dakle, ne moraš izabrati, ali kad izabereš to je predmet kao i svaki drugi. Tako M. ide na vjeronauk, njemački i informatiku. Za INA ćemo vidjeti u sljedećem semestru. Za IŠA ne znam, ali rekla bih da su to aktivnosti koje se odvijaju izvan organizacije škole.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

izvannastavne aktivnosti su dodatna nastava iz nekog predmeta, grupa ekologa ,odbojka itd

izvanškolske aktivnost isu sve one aktivnosti koje diejte upražnjava IZVAN školske zgrade

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas ima IŠA i u školi (izviđači) ali koliko sam shvatila škola nije odgovorna za njih

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:? Svašta čovjek ovdje sazna! INA, IŠA, jedva sam pohvatala kaj je sve to! Moram pitati u školi, jer na roditeljskom nije ništa spominjano, čak ni roditelji s "iskustvom" nisu niš' pitali... U svakom slučaju jučer je EK došla sa noticama i tekstom neke pjesmice koju će oni, kao, pjevati sa školskim zborom!?! Kaj se to više roditelje niš' ne pita? Uopće ne kužim...
    Inače, EK već nekoliko godine ide na ples u ZKM i tamo joj tako dobro da stalno izjavljuje da će plesati "do kraja života, i kad bude stara bakica da će dizati nogu uvis!" (na što ja umrem od smijeha - pa tko je onda ne bi vodio!), a kako je lani svirala klavir, zapilila je da hoće u glazbenu školu i sad je to već pun tjedan, jer se sve događa, naravno, u poslijepodnevno-večernjim satima (EK je na boravku)! Ne moram ni spominjati kako je nama koji, taman dođemo s posla doma, već moramo trčati natrag u grad! Ona (zasad) u svemu uživa, nadam se da se nećezamoriti, jer se bojim da je to možda previše...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pograšno pročitah naslov
    Spolne aktivnosti u školi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    Kod nas ima IŠA i u školi (izviđači) ali koliko sam shvatila škola nije odgovorna za njih
    može i to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo INA na našoj školi

Ekološka
    Planinarska
    Pleasno folklorna
    Dramska
    Književni klub
    Ritmička gimnastika
    Ritmika
    Lutkarska
    Mali novinari
    Perlice
    Nogomet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam novi prijedlog standarda pa našla

 Izborna nastava – mogućnost učenikova izbora određenog nastavnog predmeta prema osobnom afinitetu i sposobnostima, koja izborom postaje obvezni nastavni predmet u školskoj godini u kojoj se učenik za njega opredijelio

 Izvannastavna aktivnost – oblik aktivnosti koji škola planira, programira, organizira i realizira, a u koju se učenik samostalno i neobvezno i dobrovoljno uključuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •