Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Kakvi su vaši susjedit?

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kakvi su vaši susjedit?

Ovu temu sam htjela već odavno otvoriti, ali nikako da se skockam i nađem vremena da opišem našu situaciju. Sad me MMooverov topic "inspirirao"

Živimo u zgradi sa 15 stanova. U ukupno 4 stana ima po jedno do dvoje dječice, svi su između 1 i 3,5 godine, znači kikići. Nitko nikoga ne čuje da bi se reklo da je to pretjerano. Bože moj, djeca ko djeca, m oraju se čuti, ali kako kažem totalno u granicam normale.
    Stariji bračni par ispod nas isto ima dijete oko 14, 15 godina. Mali stalno viče, ali naravno nitko ništa neće reći jer je jadan dečko hendikepiran i svima nam je žao kako maloga, tako i njegovih roditelja ( ili bolje da kažem da nam je roditelja bilo žao dok nismo shvatili kakvi su ). Da im nije lako, nije. Normalna stvar da ne reagiramo, makar ponekad zna biti poprilično bučno. Međutim, od kad smo se doselili prije 2,5 godine, taj susjed ispod nas stalno ima nekakve primjedbe na našu djecu. Kad smo doselili, Korine još nije bilo, a Karlo je taman koji mjesec kasnije počeo hodati. Nakon prvog upozorenja da se "čuju koraci" bila je jasna stvar da smo nabavili tepihe po cijelom stanu ( makar ne volim tepihe i nisam ih imala namjeru stavljati ). Moram napomenuti da to nije bila prva opomena. Smetalo im je već i prije dok je mali po noći plakao.
    No dobro, nismo kreteni, pa smo stavili te tepihe i počeli zatvarati prozore dok je mali plakao. Međutim, tepisi očito nisu pomogli dovoljno, pa smo nakon još par upozorenja stavili i pluto ispod tepiha. Pritužbi je bilo i dalje, svakodnevo. Uvije nešto novo. Da ne govorim o tome što se sve događalo i kakve su sve pritužbe imali kad se Korina rodila ( plakala je cijele noći, pa smo počeli zatvarati prozore po noći, čak i ljeti!), pa kad je prohodala itd, itd. I tako cijelo vrijeme. Sad nedavno smo dobili pismenu porukicu u kojoj se pobunio da nije imao mira od lupanja i skakanja naše djece nakon 22 sata. Nisu niti lupali niti skakali i to nam je potvrdio moj tata koji živi iznad nas ( inače čuje i komarca dok leti u susjednoj sobi) i ostali susjedi - jer smo ih pitali, a i djeca su tu većer točno u 22 pošla u krevet ( vanredno jer su nam bili gosti, inače idu spavati u 21 po ljeti i 20 po zimi ). Uglavnom, prijetio nam je da će sljedeći put pozvati policiju.
    Inače, naš susjed se diže svaki dan u 6 u jutro ( preko tjedna i vikendom ) i onda prvo počne rondati s roletama, pa onda počne hodati na petama najjače kaj može i svaki put kad otvori/zatvori vrata trese se čitava zgrada. Klinci i ja se svako jutro probudimo od njegovog lupanja! E tada nam je puknuo film, pa smo i mi njemu napisali pisamce u kojem smo između ostalog napomenuli i njegovo lupanje i viku. Pismo je bilo kulturno i bez ikakvih vrijeđanja. Od tada, svaki put kad vidim njega ili njegovu ženu u hodliku, dobijem takav pogled da se svaki put smrznem. Samo čekam slijedeći korak....
    Moram napomenut još i to da moji klinci nesmiju niti trčati po stanu jer ih stalno upozoravam i već sam i sama luda od toga. Sputavam ih u normalnom odrastanju zbog kretena.
    Ako bude još i jedna bilo kakva reakcija u tom stilu, mislim da ću povadit sve tepihe van i sama počet hodat po petama ko divljak. Onda nek zove muriju koliko ga volja

I jaš da vam opišem jedan telefonski razgovor susjeda i MM ( koji je inače totalno cool ). Zove susjed prošlu zimu/proljeće oko 18 h da dal mi mislimo naše divljake smiriti, da ne čuje sam sebe ( klinaca uopče nije bilo doma u to vrijeme! ), što mu je MM i rekao. Tada je susjed počeo nešto sraćkat u sitlu da inače lupaju i skaču. MM mu na to kaže da je jasna stvar da se djecu mora čuti ( u granicama normale ), te da ih nemože vezati za radijatore. Na što susjed da ih možemo vezati za radijatore ili neka ih vodimo van ( a vani smo skoro cijele dane ). Tada mu je MM rekao da ako nije u stanju živjeti u zgradi i pomiriti s tom činjenicom da u zgradi žive ljudi, neka si kupi kuću negdje na osami gdje ga neće nitko smetati a ni on drugima ( inače frajer ima love do krova i samo u našem susjedstvu 4 stana - u svakom stanu je živio, ali samo se seljakao iz stana u stan ). Tada je susjed popiz... i počeo psovat ko luđak na kaj mu je MM spustio slušalicu.

Mislim, kakvih sve likova ima na ovom svijetu!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

susjed do mene-nabija Thompsona od do

susjed preko puta udara kontru- na harmonici pere što narodnjake što partizanske

susjeda iznad ima psa s poremećajem ličnosti,pas misli da je pirana pa se u skladu s tim i ponaša

sve u svemu -čisto ok kakvih susjeda ima

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ame meni
    mislim da bi zviznula da mi još počnu navijat narodnjake od do i to tak da sluša cijeli kvart
    katasrofa!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Kakvi su vaši susjedit?

[quote="Lora163"]Ovu temu sam htjela već odavno otvoriti, ali nikako da se skockam i nađem vremena da opišem našu situaciju. Sad me MMooverov topic "inspirirao"

Uglavnom, prijetio nam je da će sljedeći put pozvati policiju.

Može on slobodno prijetiti koliko hoće. Prema Zakonu o javnom redu i miru, jedino ako na javnom mjestu on započne svađu s tobom, pa to uznemiri ostale građane, policija vam oboje može napisati prekršajnu prijavu, a sve dok se on prijeti, jer tebi djeca navodno lupaju u tvom stanu - "može si on svoju prijetnju okačiti mačku o rep". Samo se nemoj dati isprovocirati. Ima policija pametnijeg posla, nego ganjati tuđu djecu, koju prijavljuju nekakvi isfrustrirani susjedi, vjeruj mi. Uostalom ako on bude prijetio vama, vi ga preduhitrite, pa vi njega prijavite policiji zbog prijetnji ugrožavanja vaše sigurnosti i sigurnosti vaše djece.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa susjedima u stanovima iznad ili ispod nemam problema (jer se radi o obitelji )

al imamo jednog, da budem pristojna, cudnog covjeka u ulici.
    obzirom da se nedugo poceo prijetiti djeci (nakon pokusaja izazivanja svadja, vrijedjanja i sl mene i ukucana te ostalih susjeda) - sljedeci potez na njegovu sljedecu rijec upucenu bilo kome je poziv policiji.

tepihe u svoj stan (a kamoli pluto) ne bi stavljala zbog nikog (uz pretpostavku da u stanu ipak ne hodate u zeljeznim cipelama sa zvonima objesenim na njih)
    a prozor zatvarati usred ljeta zbog toga sto dijete zaplace mi je nezamislivo.

ako covjek nije u stanju zivjeti u gradu, u suzivotu sa ostalim stanarima i uobicajnim zvukovima - vjerujem da za novac koji moze dobiti prodajom stana moze kupiti sasvim zgodnu kucicu negdje u divljini.
    pa neka pise upozoravajuca pisma vukovima i medjedima.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja mama je imala frke sa susjedom ispod nas dok smo još živjeli u zgradi (nismo zbog nje odselili, bez brige! )
    ta nam je svašta radila, a moj stariji brat, onda još praktički dečec, skoro je i letel van iz stana jer su moji starci bili uvjereni da je žena u pravu i da mi svako malo izvodimo gluposti!

na kraju je ispalo da nije normalna, da maltretira zbog maltretiranja, i to ne samo nas nego i sve moguće susjede okolo.
    npr. isto nas je nazivala da, kad mojih nema doma prek vikenda, brat pušta glasnu muziku i dela fešte, a čovjek je tri mjeseca, bez dopusta bil u JNA!
    onda smo joj kao bacali kakicu od zamorca na balkon, a zamorac je već duugo bil pokojni...
    nazivala je staru na posel i tražila "lovačku kuju!" :shock:
    mislim..., ne moram više ni nabrajati...
    sve sreća da je mojoj staroj došlo z riti u glavu da nekaj ne štima!

i nemoj pliz klince sputavati zbog njih, jer ionak nebuš imala mira. takvi budu uvijek nekaj izmislili da ih smeta.
    moja mama si još dan danas spočitava kak nas je stalno ušutkavala i stišavala (i kak nam nije vjerovala) bez razloga. i to ju jako boli!

a policija?! kaj god! nama su jednom došli jer ih je zvala i poslije skužili da je prošvikala pa nikad više nisu izlazili bez obzira kaj im je okupirala liniju! nemaš brige!
    držite se!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

grozno
    pretpostavljam da ti ljudi nikad nisu imali djecu??
    hvla Bogu, mi zivimo u kuci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad tek vidim koju mi imamo sreću. Živimo iznad privatne psihijatrijske ordinacije koja radi "po dogovoru" Drugim riječima, ne smetamo nikome.

A i ostali susjedi su nam prilično normalni, čak i simpatični, ne mogu se požaliti. Imamo samo jednu malo "čudniju" tetu u prizemlju, koja igrom nesretnog slučaja ima isto prezime kao i mi (časna riječ, nismo u rodu!), i koja je jednom zvala policiju jer da joj smetaju djeca, pa je policajac došao meni na vrata jer je pogriješio stan... ali nije se više ponavljalo.
    (osim što njezini nagluhi posjetioci znaju "sjesti" na naše zvono u vrijeme dječjeg spavanja i još se derati u portafon... ali to joj opraštamo )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he, he.. moj frend je imao susjeda ispod kojem je isto smetalo hodanje i slicno. posto je ispred njegovog (susjedovog) stana bila kutija s osiguracima od svih stanova, ovaj mu je hladno izvadio osigurac, pa bi moj frend ostao bez struje u kuci :shock:
    zamislite ludaka.
    nedaj se Lora, pusti ti svoje klince nek zive u granicama normale i nabavi si cepove za usi da ih ne cujes kad ti kenjaju, nemoj ih ni gledat kad se mimoilazite u haustoru. imas ista prava kao i oni. makni pluto i uzivaj.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo okruzeni studentima. imam traume od vikenda. sva sreca L. je sada veca i cvrsce spava.
    izolacija je koma, budi me kad susjed nasilnicki spusta rolete (od tud Leino isprogramirano budjenje oko pola 1).
    pomirila sam se sa situacijom.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi smo uvijek imali problema sa susjedima. jedan je čak tragično završio :/
    sada u ovom stanu smo sa svima dobri, uvijek se svima javljamo i oni nama, ljude obično dalje od zgrade uopće ne prepoznam, osim susjedu do mene i poviše mene.
    prijašnja iskustva su me naučila da nemam posla sa susjedima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

davno, pred 15ak godina, žena ispod nas, osim što je konstantno šizila da u pola noći plešemo i urlamo (a starci, sister i ja u dubokom snu), podigla je tužbu protiv mog oca da joj uništava cvijeće, lupa po noći namjerno... uglavnom, nekih godinu dana od te tužbe, mom starom je došlo pismu sa suda, da se tužba protiv njega odbija kao neosnovana (tad smo sve i saznali)
    u međuvremenu, žena je prestala piti, više joj moji starci ne smetaju, a zadnje dvije godine, moja majka i ona su si čist' dobre...

sad živim u zgradi s ok susjedima, ali u zgradi nasuprot je stan koji vikendima navija narodnjake od 22-ranog jutra...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam kaj bi napisala...

reagiram kad netko ima pokvarene pipe, pa ronda u dva u noći... ili kad bacaju otpatke s balkona meni pod prozor... ili kad mi skaču po glavi... ili kad nitko ne reagira na nešto što treba popraviti...

vjerojatno me smatraju dežurnom rospijom .

podstanari iznad mene su posebna priča ... a svako malo se mijenjaju...

ipak - jedne bih izdvojila: bračni par, dvoje djece, pas, mačka, papiga i ribica ... skoro pa sam plakala kad su odlazili... djeca srednja / faks - a nikad buke ni galame. samo su se ispričavali kad je pas gledao televiziju. naime, imao je običaj sjesti na daljinski - dok se ton ne pojača do maksimuma

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

reagiram kad netko ima pokvarene pipe, pa ronda u dva u noći
    hm...ja na ovo ludim...kao i na bacanje tusa u kadu u gluho doba noci. i kad se u 2 u noci vuce namjestaj po parketu. ali jos nisam reagirala.
    jednom sam otisla zamoliti ekipu u stanu iznad u pola 4 da smanje deranje (tocnije urlikanje..valjda je netko eksirao nesto a 50 njih je vikalo op-op-op i pri tome udarao stolcima u pod) jer u zgradi ima 5 beba- beba po katu. cijela zgrada ko da je kikici vs studenti. MM se jednom isao osvecivati tako sto je u 6 ujutro kad je isao na posao (nakon sto je zaspao u 5 kad je tulum zavrsio) zvonio iz sve snage na portafon. reko je "ja cu njima kad njih najvise boli"

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

najbolji su susjedi koje ne vidiš i ne čuješ

MM i ja smo se iz našeg prvog stana odselili, između ostalog, i zbog susjeda - iznad nas psihički poremećena osoba koja je par puta pokušala suicid (sad je nažalost pokojna), iznad nje izmjenjujući podstanari, pored nas gay koji pretjerano glumi frajera (da ne bi bilo zabune, nemam ništa protiv gayeva), ispod nas baka koja ganja vještice, pali vatru u sred ljeta i sl., do nje druga koja izlazi samo po mjesečnu zalihu cuge i još jedna gospođa pred penzijom koja me uredno čekala kad dolazim s posla da bi mi došla na kavicu s koje ne bi odlazila do navečer. to je bila cijela populacija zgrade, a vibre su bile stvarno izuzetno negativne

nakon toga smo se odselili ali i naučili lekciju - s nikim ne treba biti pre dobar, a na svaku i najmanju provokaciju zarežati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:shock:
    isuse!!! paci kod vas ko u filmu fine mrtve djevojke

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene SIGURNO smatraju najvećom rospijom
    jer ako mi djete plače narnormalnija stvar mi je da zatvorim prozor. ne vidim razloga da se usred noći 20 susjeda mora dizat i zatvarat svoj ako plakanje dopire iz mog stana. to mi spada u kategoriju kultura stanovanja.
    dijete redovito izvedem vani da se istrči i iskače. zato nitko sa mnom nema problema ali zato ja s njima

ali nema ništa slađe nego sjest na parlafon tipu nakon tuluma; u 9 ujutro pa svakih pola sata po 10 sekundi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nakon prvog upozorenja da se "čuju koraci"
    mislim stvarno... ako ima psihičkih problema nek se liječi... prijavit će policiji da djeca hodaju po stanu

inače nemam problema sa sluhom, al ne pamtim da me ikad smetalo što god susjedi radili po stanu, osim nekakvih ekstrema da puštaju muziku uz otvorene prozore (ili, dok sam živjela u kući, vozanje motorom ukrug po susjednom dvorištu u 2 noću)

mislim da se tu ne radi o buci kao takvoj - budimo realni, koliko decibela se može proizvesti hodanjem, pa čak i trčanjem po stanu? I koliko jačih zvukova stalno dopire izvana? čovjek jednostavno ne može prihvatiti činjenicu da živi u zgradi i da ispod i iznad i sa strane stanjuju ljudi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja djecu toleriram jer mislim kako su to ipak djeca i to je sve normalno. pa i kada me smetalo (npr. vristanje u hodniku u 9, pola 10 a ja uspavljujem L. a kroz vrata se sve, ali sve cuje).
    e sad, ponasanje odraslih je druga stvar.
    danas sam razgovarala sa MM nakon sto sam poludila kad su rolete probudile L. nakon sto sam je 40 min uspavljivala i on je rekao da pustimo, da smo sigurno i mi u stud. danima nekome smetali.
    i ja ljuta, svom snagom u 6 ujutro dizem rolete (iako se ne cuju tako glasno ko kad ih siledjijski spustas) i velim mu: nismo nikad nikome rekli da nam smetaju, mozda su decki ok i ne znaju da se case tresu dok ih spustaju, mozda ako im velimo ce nesto i uciniti.
    danas cu im ili napisati pismo ili im reci in face.
    oni nisu djeca
    iako kad citam vase postove, da zivim u stud. domu ne bi vam bila ni do koljena

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    :shock:
    isuse!!! paci kod vas ko u filmu fine mrtve djevojke
    baš :/ a tek kak su nam gosti voljeli dolaziti, nikad nisu znali kakva ih avantura čeka...
    ali evo, sad nam je susjedstvo super (pljuc, pljuc - upravo su se dva stana u zgradi prodala, nadam se da će i ostati super)

susjedi su veliki upitnik kada kupuješ stan - stvarno ne možeš znati kakvi su ti susjedi i to je, mislim, najneprovjerljivija stavka, a vrlo važna. i zgrada i papiri i instalacije - sve se može provjeriti, ali susjedi nikako, sve ovisi o sreći.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hmh mi zivimo u stanu u kuci i nasi prvi susjedi (kat ispod nas) se vjerojatno mogu zaliti na nas. Nas pas svaki dan u ponoc poludi od srece jer ga MM ide izvesti van. To veselje kratko traje ali se jako cuju njegove kandze po laminatu kad veselo cupka okolo (ne zelim tepih u stanu jer tek bi to bilo katastrofa za ciscenje). Osim tog cupkanja u ponoc pas kao da ne postoji - nikad ne laje, nikad ne rezi, niti sjedi na daljinskom.
    A nasi susjedi preko puta imaju dva psa koji zive na dvoristu i vole lajati jako glasno i bez nekog posebnog razloga. Susjed do nas ima neki obrt u dvoristu koji ukljucuje neke jako glasne strojeve - cijeli dan. Jos jedan od susjeda gradi kucu i jako se zure s tim tako da rade i nedjeljom. Sve u svemu nije bas najtise susjedstvo.

Parkiranje je posebna prica vecina susjeda ima dva auta koje parkiraju jedan u dvoriste a drugi tako da ne moraju preparkiravati kad izlaze s onim prvim autom (u prijevodu zauzimaju dva parkiralisna mjesta).

Moglo bi biti i gore

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a joj, stvarno svakakvih ljudi ima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tu nikoga ne cujes ni ne vidis. Ograde (bilje) izmedju kuca je u prosjeku 5 metara visoko. Jedni su nam kad smo se doselili donijeli pitu i to je bilo to od susjeda!
    Neki dan mi pofalilo jedno jaje i velim ja muzu da ide pozvonit kod susjeda. On jadan meni pa kaj bas moram.....i na kraju pristade. Ja riknula od smijeha.Vjerojatno bi policiju pozvali ...neki ludjak mi stoji ispred vrata i trazi jaja

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam potpuno normalne susjede. Različiti su, ali svi su na svoj način OK. I zgrada je stara, pa nema šanse da se čuje hodanje, tuširanje i slično. Ovo što neki od vas pišu je pravi horor i mislim da je teško živjeti s tako nerazumnim ljudima. U slučaju koji opisuje Lora ja bih pozvala policiju zbog prijetnji.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja moram pohvaliti sve svoje susjede.
    Živimo u naselju sa kućama u nizu, dvojnim objektima i samostojećim kućama...svaka kuca ima minimalno jedno dijete cca. kao Vita.
    SVAKO VEČER bilo ljeto ili zima...+ 40 ili snijeg do koljena nalazimo se oko 22 sata kad klinci zaspu ispred nečije kuće, barem na 10 min. da zapalimo cigaretu.
    Svaki izađe sa svojim babyfonom i prepričavamo dogodovštine...dosta često nam se zalomi da ostanemo cugat do 1 u noći, a ponekad i duže.

Živimo u tom naselju 2. godine i još niti jednom nije bilo apsolutno nikakvih ozbiljnijih trzavica.
    Ne znam kako da to objasnim ali svi smo "mladi" i nitko ne iskače posebno...svi se znamo šalit na svoj račun.

Sve u svemu, susjedi kakve bi svatko poželio !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi živimo u kući a susjedi su sličnih godina i nema ih nego tri para.Svi se super slažemo čak i nove godine skupa čekamo.Nama je još i najbolje jer živimo sami u kući, a oko nas je veliki dvor tako da buka ne smeta nikome.Podstanari smo stan nije nešto ali upravo zbog njih neda nam se tražit nešto ljepše.Imamo svoj mir i ne smetamo drugima.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji kolega s posla je imalo sličnih problema sa susjedom koji stanuje u stanu ispod njegovog.
    Imao je tada djevojčicu od nekoliko mjeseci i ovaj se stalno žalio na nekakvu buku iz njihovog stana.
    Na kraju je i policiju pozvao zbog remećenja mira i reda.
    Ovi su došli i zatekli ženu kako pegla, bebu koja spava, a vrata im je otvorio moj kolega. Jedinu "buku" je proizvodila tv.
    Tadu je murja shvatila s kim ima posla i zamolila ga da ih više ne uznemirava.
    Nakon toga se susjed primirio.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi fakat imamo sreće, baš sam rekla MM da kad jednom budemo selili, biće mi zbog tog žao...Dobro daklem ja malo susjeda osobno poznam, osim za dobar dan, ali sudeći po vašim pričama tako je i bolje.
    Obzirom na ovoliku zgradu očekivali smo puno buke, jer imamo 4 ulaza po 9 katova... Uglavnom nam otvore vrata, ponude pomoć oko kolica, ma divota...
    Ono što povremeno buči je lift i slavni birc preko puta
    Ovo nije plaćeni oglas, hoće ko kupit stan

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moji su prekrasni, uglavnom mladi s malom djecom, sve vrvi od prekrasne djece

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ispod nas ima jedan
    uh, stvarno bih htjela napisat moja "iskustva" s njim i njegovom zenicom, ali vjerujte mi, znam da ce mi se tlak dignut na 300 u roku keks i jednostavno ne mogu
    ali jedno znam: uspio je u meni probuditi najnize, najprimitivnije instinkte. sanjam o tome da ga slucajno pregazim na oznacenom pjesackom
    (valjda zato sto u izravnoj komunikaciji s njim nijednom nisam prekoracila granicu pristojnosti - a rado biiiiihhhhh....)

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A ja živim u kući, na selu, pa susjed do nas ( koji je MM rođak ) uredno pušta gnojnicu iz štale. Uopće ga nije briga što nam ista ulazi u kuću, štoviše to mu je baš super. kad smo ga zamolili da postavi cijevi prestao je pričati s nama. Baš super!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moji susjedi ispod mene su odradili doživotnu zalihu maltretiranja prije 2 godine kad su kupili stan. Vratili se iz Amerike, živjeli na Manhattenu, puni para, pa htjeli napraviti Manhatten u ZG . On bankar ili nešto sl. ona blajhana plavuša od 40 god. i 40 kg. i klinac od 10 g koji na zna hrvatski. Stara zgrada. Srušili su pola zidova, ostrugali plafone do mog parketa: 6 mjeseci sam imala 2 pneumatske bušilice skoro u svom stanu, kad je čovjek dolje zapalio cigaretu meni je išao dim. Vani je bilo -20, velikog nisam puštala u vrtić po toj hladnoći (nije ga imao tko voziti pa se išlo pješice), a ja još imam novirođenče. Kad nije bio tako hladno da se moglo van, nakon svake šetnje i prolaska po stubištu stepavala sam prešinu sa sebe i bebe, a stan je izgledao kao tavan na kojem nikog nije bilo 10 godina! Svaki dan! O šteti, raspucalim zidovima, štokovima i pločicama neću ni pričati. (To sad ide na sud) Da ne spominjem kako su se čudili svaki dan kad sam molila da organiziraju posao tako da ne koriste najjače strojeve dok mi djeca spavaju.
    Danas moja djeca mogu skakati koliko žele i vrištati, samo mi je žao što su susjedi napravili takvu izolaciju da baš ništa ne čuju.
    .

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uz našu kuću ima samo još jedna i to stariji bračni par. sasvim su ok dok stari ne poloče koju više pa počne dreka. srića, ni ta dreka se ne čuje dok ne izađemo isprid kuće.
    kad smo kod mojih u stanu opet je sve ok. susidi "nromalni" i tolerantni na šeficino drečanje i urlanje koje ja ne uspijem uvik smirit i stišat. valjda se tješe da smo tu svega misec-dva priko lita pa nas mogu toliko istrpit.
    jedino na što i ja podivljam, a mogu mislit kako je susidima ispod mojih, je kad šeficu uhvatili litnja ludavica trčanja po kući u večernjim satima. iskreno, i meni to digne tlak i i de na živce, pogotovo šta je cili dan trčala. i onda opet triba u 22 navečer nekome "skakat" na glavi. ali eto, ne bune se susidi nego ja.
    inače je kvart skroz miran osim prometne ulice na koju smo već navikli. a bio je miran i dok smo brat i ja odrastali.

btw, Lora, ja radi susida ne bi stavljala tapete i pluto. nema šanse dokle god je sve u granicama normale.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, susjedi ... Sjetim se odmah filma Romana Polanskog "Les voisins" ili onoga mladoga Španjolca (zaboravila ime režisera) u čijem filmu jedan od susjeda dobiva glavni zgoditak na lotu, a ekipa se sve onako ljubazno pokušava toga domoći, susjed na kraju umre od straosti a se oni i dalje se pokušavaju domoći zgoditka koji je skriven u stanu, počinju se ubijati itd. - glumi Carmen Maura (ako se tako zove), ona glumica srednjih godina Almodovarova muza...

Neke od priča gore su zastrašujuće, ali ja ni ne želim čačkati što se krije iza čijih vrata i koju priču netko vrti u svojoj glavi. Dok su mirni i nisu bučni - fine by me. Ako su bučni, reagiramo, ali, hvala Bogu, to nije bilo tako često.

Kako smo MM i ja iz dalmatinskih obitelji i malih zgradica sa po devet stanara u kojima je bilo normalno druženje sa susjedima, ispijanje kava, nezaključavanje vrata, da susjeda susjedu normalno ulazi u stan, pita "a šta danas kuvate", diže poklopce s lonaca, da se dijele ostaci ručkova, da tuđa djeca ulaze u krevete subotom na malo maženja, i di se često išlo od velike ljubavi, urednog kafenisanja 2x dnevno godinama u 10 h ujutro i u 16 h popodne itd. do (nakon par godina) netrpeljivosti jer bi se taj susjedski odnos od prvotne simpatije pretvarao u čangrizavi "brak", jako zaziremo od bilo kakvih intimiziranja sa susjedima. Tako da smo na "dobar dan" s ljudima za koje mislimo da su u našem ulazu (zgrada ima 7 katova, svaki kat 4 stana) i to je to, ne mislimo to produbljivati. U zgradi su uglavnom penzići, imaju tu i tamo svoje neke bubice - tipa bune se ako se parkira na "njihovo" parkirno mjesto, ali to je to, većina ljudi je mirna i to nam paše. Ima par mlađih susjeda, oni su nam malo simpatičniji, ali nama je jako bitna intima, vremena imamo malo i za prijatelje, pa nam takav odnos sa susjedima paše. Možda se promijeni kad dođu djeca i počnemo ići u parkiće, ali u našem kvartu nema toliko puno djece, većinom je starije stanovništvo.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nakon čitanja nekih horror priča od gore, osjećam se kao da sam dobila na lotu!

Jedini minus ('auto-ekipa' se skuplja u dvorištu pa triput tjedno ima potrebu u deset navečer turirati auto ispod prozora) se konačno isplatio: preksinoć mi momci promijenili gumu na autu!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i kod nas se skuplja ekpica u parku na klupi uz pivice, dođu oko 22:30 odn. 23 h, samostalno odu oko 1-2 ujutro ili kad ih policija potjera (koji put mi se čini da imamo kod policije otvoren "trajni nalog"). Dođu vjerojatno kad se zatvori lokalni kafić, to je konstanta i ljeti i zimi, dinamikom kako koji put, od 2-3 puta tjedno, do 1 u dva tjedna. Kako je kvart stvarno miran, to se koma čuje, pogotovo jer razina buke nije konstanta - tipa tiho, pa lagani smijeh, pa neko zaurla, pa opet smijeh, pa tiho itd. Skužila sam po tome da naš idući stan, ako ga bude, neće nikako gledat na park, bolje je na prometnicu ili parkiralište di je razina buke konstanta.

Početno

mene ne zanima jel se bune protiv djece jer, više me nervira kad mi se sparkaju na moje mjesto u mom dvorištu

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hey Ina da to nije park u Prečkom? Jer i mi imamo isti problem. Samo kaj su to lokalni klinci koji loću Ribara iz karnistera i puštaju narodnjake ili metal (ni do danas ne kužim kombinaciju muzike), i tako već 2.g.
    Mi smo u kući, pa za sada nemamo takve HOROR probleme, no čitajući ovaj topic malo me hvata jeza jer smo u TRAŽENJU STANA. Odustali smo od jednog fenomenalnog stana JER dok smo bili u stanu cca 20 min. mali pas - ne znam koja vrsta, pudla, maltezer ili nešto slićno NIJE PRESTAJAO LAJATI... Pa smo u bedu.
    Stan nam je za sada najbolji od cijele ponude ali imam opciju - čepići za uši ili stavljati psu u kolačiće malo apaurina..He,he.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, drugi dio grada. Ma, to pijenje po klupicama mi se stvarno čini specifičan problem za današnju mladež. Sad se osjećam ko starica nakon ove rečenice (moja mama uvijek trubi, ajme, isprazna mladosti), ali stvarno je tako - šta ima srednjoškolac sjedit svaku drugu večer do 2 ujutro uz pivu, meni to nije simpa. Ja sam ti skužila da je to generalni problem stanova u zgradama orijentiranima na park, već i žena brata od MM-a kad je gledala novi stan panično gledala di je stan u odnosu na klupice u parku. Kad si na prometnici, razina buke je konstanta i nekako se to zanemari.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni zasad kombinacija s policijom super funkcionira - nazovemo, objasnimo o čemu se radi (bitna im je info koliko ih ima, što rade, jesu li opasni - nama je 4-5, piju i glasno pričaju, nisu opasni) i netko dođe za maks 15 min i to utihne. Već se mislim da netko iz policije ima broj mobitela nekog od te ekipice pa ih nazovu i kažu - ajde, dečki, za večeras je dosta - jer to bude dosta brzo. Kako god, stvar šljaka, živjela policija, a najgore je kad se ekipica "ugnijezdi" na nekoj klupici i stvori naviku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neće nikako gledat na park, bolje je na prometnicu ili parkiralište di je razina buke konstanta
    ja gledam na park i svaki dan zahvaljujem Bogu za tu lokaciju IAKO mi je osim klinaca koji pijuckaju blizu i narodnjački kafić ispred kojeg se petkom i subotom turiraju motori, urla, škripaju kočnice... u usporedbi sa svim tim galama iz parka je čak simpa (koji put i sviraju gitare)

ali svejedno, pogled na zelenilo i tišina preko dana nemaju cijenu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovisi ti sve o osobnim guštima i navikama. Nas u stanu do 18 h nema, u 18 h je mrak pa ne gledamo puno vani, a meni je noćni mir ključan. Svako ima svoje prioritete, ja kažem kako bi ja za neki budući stan, do parkića se uvijek može doći, bar ih je ZG pun.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, vidiš kako se ljudi razlikuju... Mislim da bih ja poludila kraj narodnjačkog kafića, ali ko zna, nikad ne reci nikad - to sam već naučila .

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:shock: ajme kakvih susjeda ima.
    Možda se ipak nikad ne preselim ili povedem susjede sa sobom. Moji susjedi su OK, jedino neki studenti tu i tamo naprave tulum ali ništa strašno i ne često. Važno mi je samo da djeca zaspu prije nego puste muziku. One spavaju a ja potiho pjevam sa susjedima i prisjećam se mladosti
    Mislim da su njima gora moja djeca ali nikad se ne bune i još nisu pozvali socijalnu radnicu.

Puno puta smo druga susjeda s djecom i ja znale pitati jel ima smeta i reć joj oprosti ako djeca lupaju, plaču (vrište koda im kožu guliš)

Ali oni uvijek samo kažu, ma neka djece, nama to ne smeta... Tak da naši skaču, trče, loptaju se, lupaju, voze bicikl...

Uglavnom cijela zgrada, 10 stanova je OK, nismo se s nikim zakačili- vjerojatno jer nikad nikog ni nema doma i lupamo kad nema nikog

Ima jedan najdonji susjed koji je malo opasan i "dežurni policajac" u kvartu- nije inače policajac po zanimanju, samo izgleda kao tip koji voli uvoditi red. On je studente iznad sebe prijavio policiji zbog tuluma :/ . Tak da njima vjerojatno nije dobar susjed. Meni je s druge strane zgrade pa valjda ne čuje kroz prozor djecu kak plaču i lupaju ili mu ni ne smeta...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja već *jesam* poludila u prometnoj ulici - kad smo tražili stan rekla sam može i podrumska šupa samo da je u slijepoj ulici ili parku (i dobila oboje)

štaš, sto ljudi sto ćudi

a zanimljivo da su doslovno svi stanovi koje smo gledali bili na prometne ulice (do ovog koji smo konačno i uzeli)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

[quote="zumbulmama"]Moji susjedi ispod mene su odradili doživotnu zalihu maltretiranja prije 2 godine kad su kupili stan. Vratili se iz Amerike, živjeli na Manhattenu, puni para, pa htjeli napraviti Manhatten u ZG . On bankar ili nešto sl. ona blajhana plavuša od 40 god. i 40 kg. i klinac od 10 g koji na zna hrvatski. Stara zgrada. Srušili su pola zidova, ostrugali plafone do mog parketa: 6 mjeseci sam imala 2 pneumatske bušilice skoro u svom stanu, kad je čovjek dolje zapalio cigaretu meni je išao dim. Vani je bilo -20, velikog nisam puštala u vrtić po toj hladnoći (nije ga imao tko voziti pa se išlo pješice), a ja još imam novirođenče. Kad nije bio tako hladno da se moglo van, nakon svake šetnje i prolaska po stubištu stepavala sam prešinu sa sebe i bebe, a stan je izgledao kao tavan na kojem nikog nije bilo 10 godina! Svaki dan! O šteti, raspucalim zidovima, štokovima i pločicama neću ni pričati. (To sad ide na sud) Da ne spominjem kako su se čudili svaki dan kad sam molila da organiziraju posao tako da ne koriste najjače strojeve dok mi djeca spavaju.
    Danas moja djeca mogu skakati koliko žele i vrištati, samo mi je žao što su susjedi napravili takvu izolaciju da baš ništa ne čuju.
    .[/quote

sigurno im je stan bio u Gloriji?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

OT mina, kako si ti stara žena pa se prisjećaš mladosti uz mlade susjede

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="
    sigurno im je stan bio u Gloriji?

[/quote]

naravno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda znam i gdje stanuješ

baš su ga zbigecali

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi živimo u kući ,ali je povezana sa kućom susjeda i između je zračni prostor.To je posebna priča koja počinje pred 15 godina kad se taj malo zaostali susjed oženio profesionalkom(ako me razumijete).Ona je luda žena tuče muža ,tuče malu( 15 god.) razbija po kući mislim da nemaju iz čega jesti ,na unutarnjoj stolariji ni jedno staklo nije cijelo.Neku večer MM im je išao na vrata da se smiri (njega se boji kao pojave).Nakon toga je napala moju mamu ( živi u prizemlju).Posebno je veselo kad nemaju love a to je 25 dana u mjesecu jer njoj treba štamparija para.
    Od zdravog djeteta su napravila je menalno zaostalo dijete koje ide u specijalnu školu.Mogla bi roman napisati o toj obitelji ,a najnovije je da je gađala drugog susjeda pepeljarom jer ju je probudio njegov auto u 11:30 ,a ona spava do 13 sati.Ne kuha ,ne pere ,ne čisti ;to radi njen muž koji dođe iz noćne smjene.A riječnik joj je prebogat (epiteta ko u priči).
    Susjeda iz pakla!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •