Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Kakvi su vaši susjedit?

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

drage moje,moja obitelj i ja smo živjeli u stanu i znam što proživljavate.grozno je to što ljudima smetaju djeca.mi smo zbog takvih stvari prodali stan i kupili kuću i mogu vam reći da smo se ppreporodili.
    nema više buke iznad,ispod ili pored tebe.ne kažem da su svi u mogućnosti kupiti kuću,ali to je jedina prednost za razliku od stana.meni se je već pomalo i gadilo živjeti u zgradi s obzirom na to da su u stanovima držali pse koji su usmrdili lift pa recimo vi izlazite sa djetetom van pa vaše dijete mora udisati taj smrad.nemam ništa protiv životinja ali moje mišljenje je da životinje nisu za stanove.apropo životinja dotakla sam tu temu jer su ljudi izgubili ikakvu humanost prema ljudima,djeci i da ne pričam dalje.ali kad se zlostavlja neka životinja to je tragedija.moj savjet ako imate mogućnosti preselite u kuću i vjerujte naći ćete svoj duševni mir.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovako bi rekao i jedan moj kolega stranac, samo on fakat ima mogućnosti, tako bi i ja da mogu. Kupio kuću na otoku i kad je vidio tendenciju gradnje drugih kuća na cca 10 metara, pokupovao mic-po-mic i sva okolna zemljišta, na kojima ne misli gradit, nego je posadio cvijeće i masline, samo da se osigura da mu neće niknut zdanje odmah blizu. Mir je fakat rajski, a nije ni Pale sam na svijetu.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi živimo u kući,super nam je,ništa ne pazimo i ne vičemo ne Grgu nemoj skakat,nemoj lupat!
    Ali onda imamo problema kad dođemo u goste nekome u stan ili kad je kod mame ili svekrve na čuvanju.
    Doma ima običaj svoju plastičnu kosilicu spustit niz stepenice (imamo ih 5 na izlazu iz kuće) i onda neki dan kod moje mame spusti tu istu kosilicu niz stepenice u zgradi (ima ih oko 20)-mislim da su ga svi čuli,nisam ju stigla uhvatit!
    Ili kad uzme svoj drveni čekić i neku letvicu pa počne lupat!
    Da se mi sad preselimo u stan mislim da bi nas svi susjedi mrzili!Naučeni smo da niš ne pazimo!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    a prozor zatvarati usred ljeta zbog toga sto dijete zaplace mi je nezamislivo.
    Mi zivimo u kuci, susjedi su nam kojih 10tak metara i ja sam uvijek zatvarala prozore, ako bi moje dijete po noci plakalo. S druge strane, isto sam ocekivala i od njih.

I ja mislim ovako:

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    mene SIGURNO smatraju najvećom rospijom
    jer ako mi djete plače narnormalnija stvar mi je da zatvorim prozor. ne vidim razloga da se usred noći 20 susjeda mora dizat i zatvarat svoj ako plakanje dopire iz mog stana. to mi spada u kategoriju kultura stanovanja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, valjda sam imala nevjerojatnu sreću ali u 20-ak godina života u prastaroj zgradi i 4 u novogradnji nije me ni jednom zasmetao ni plač ni hodanje, skakanje itd... tu i tamo ponešto čujem iz susjednih stanova ali daleko od toga da bi stvarno smetalo... tako da analogijom zaključujem da se ni moju djecu ne čuje

valjda je izolacija bolja, ne znam - ne čujem ni rolete ni tuširanje od susjeda, samo nakon povlačenja vode u wc-u žubor u cijevima kao planinski potočić

od svega toga puno su mi više išli na živce susjedi s kosilicama dok sam živjela u kući

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Naši su susjedi takvi da jedva čekam da odselim.
    Naselje nije loše, naročito za djecu, ima dosta parkova i igrališta na svakom koraku, pa će mi biti žao zbog toga,
    ali
    ispod nas stariji čovjek, ters da ne može veći,
    dok je G. bio jako mali plakao je puno i često,
    a on ( divljak ) lupao u cijevi od centralnog grijanja
    što je stvaralo jezivu buku u cijeloj zgradi
    i naravno uopšte nije pomagalo u smirivanju uplakanog djeteta

Prije nekih 6 mjeseci ili godinu, dolazio da nas opomene da će nas tužiti
    kao - pukao mu plafon od skakanja djeteta, svaki dan po cijeli dan
    (G. u obdaništu "svaki dan po cijeli dan")
    a onda je prešao na vrijeđanje tipa - tako mu i treba ( da je u obdaništu)
    divljak jedan da se redu nauči
    i još je nešto napričao, ne sjećam se baš tačno
    elem, znam da sam prošištala na uši ko pretis i tresnula mu vrata ispred nosa

Pored nas ljudi 50-tih godina, vrata uz vrata, imaju curicu pred kraj srednje,
    stalno se svađaju ( on često pod uticajem alkohola )
    izbacuju se iz stana nekad ranom zorom nekad u gluho doba noći,
    bude često i fizičkog obračunavanja i razbijanja po stanu, sočne psovke pride,
    stare komšije dolaze da urgiraju, nekad se zovne i policija.

Iznad nas također "slučaj",
    isto često alkoholiziran, ali su mlađi par pa imaju manju djecu,
    starijeg dečka (oko 5 osnovne) i curicu od 4 godine.
    E tu je stvarno znalo biti svega,
    i verbalnog i emocionalnog i fizičkog i psihičkog maltretiranja,
    nekad mi je znalo doći fizički mučnina, na povraćanje,
    više puta sam oplakala, pojačavala tv samo da ih ne slušam.
    I policija se zvala više puta, naravno.

Ne znam jel gore kad krenu od 6 ujutro pa mi se dijete u takvoj atmosferi budi,
    ili kad krenu uveče, moj G. u krevetu upakovan za spavanje a oko njega sve trešti,
    onda ja njemu kažem "pjevaj sine, naglas"
    i stvarno pjeva, duša moja,najčešće Fifi i cvijetno društvo, onu pjesmicu sa špice.

Lud neki stan, ovaj gdje smo mi...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj kad ovo pročitam još više volim svoj narodnjački kafić

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi živimo u staroj zgradi debelih zidova i malo stanova (7). Imali smo jedno razdoblje od oko 4 godine kad su se pojedini stanovi kompletno renovirali. To su radovi koji traju po nekoliko mjeseci. Mi smo prvi renovirali i najduže jer smo radili stvarno opsežne zahvate. Nitko se nije bunio, a ni mi se nismo bunili kad su drugi renovirali svoje stanove. Općenito, kod nas se nitko ne buni za niš. Rijetko se vidimo, ljubazno pozdravimo i to je to. E da, imali smo jedne problematične, ali ni tad se nitko nije bunio - oni otišli i sve OK, nitko nije to ni komentirao.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Blažena kuća!!! Susjedi super!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ivana2, tvoje mi susdjestvo zvuči privlačno - niko se ne buni, buka pri renoviranju mi je OK (to se ne buči preko noći, a i ne radi se stalno), niko ne prigovara, lijepo se pozdravite i svak' svojim putem i sve 5.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

....6 u jutro..... i opet naši susjedi.... ko i svaki dan...... probudili Karla i Korinu svojim lupanjem, ali su klinci na svu sreću opet zaspali, a ja umorna ko pas od neprospavane noći, ali ne mogu zaspat više...
    danas definitivno izbacujem tepihe iz stana i puštam djecu da slobono odrastaju u miru božjem

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kakvi su nam susjedi zapravo ni ne znam jer smo tek u fazi useljenja ali već me u startu živciraju kad mi se uredno parkiraju na moje preplaćeno parkirno mjesto.

Ali... u prošlom stanu.... mi na trećem katu a u prizemlju baba koja je u 40 m2 imala 16 mačaka i pit-bulla. Nitko joj nikad nije ušao u stan, osim policije i predstavnika stanara jednom kad joj je pukla neka cijev i nije htjela otvoriti vrata... Susjedi pričaju da joj kada služi kao velika posuda za hranjenje mačaka. Svaki dan je skupljala iznutrice po lokalnim mesnicama i kuhala to svojim ljubimicama uz otvorene prozore. Pa zamislite koji miomirisi su se širili odozdo... Divota je bila kad je vani plus40 pa upeče sunce u zemlju natopljenu mokraćom 16 mačaka koje su uredno piškile na travi pod njenim prozorom... I onda to pomješano sa mirisom kuhanih iznutrica....

Kako smo rješili problem? Prodali stan i odselili! Samo mi jedno neće biti jasno... kaj je s onima na 1 i drugom katu iznad nje.... nas je sa trećega uspjela otjerati...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •