Tiwi prvotno napisa
Meni je teorija rada od kuće jednaka onoj o vježbanju kod kuće. Obično ostane u teoriji.
To je isključivo stvar dobre organizacije i karaktera - i ničeg drugog.
Imam 15 godina radnog staža na poslu koji je i meni i mojim kolegama organiziran u mjeri dva dana tjedno na poslu naspram tri dana kod kuće.
Što se tiče rada od kuće, meni se ne događa da zanemarim rad, nego baš obrnuto, često zanemarim sebe i svoje slobodno vrijeme. Recimo, praćenje stručne literature mi je u opisu radnog mjesta, pa se dogodi da čitam znanstvene časopise ili knjige i u vrijeme kad bih uredno mogla - i trebala - uživati u beletristici. Tek sam posljednjih nekoliko godina to osvijestila, ali još uvijek se uhvatim da me pere grižnja savjesti kad navečer čitam neki roman, a stručna literatura me čeka na radnom stolu.
I da, redovito vježbam kod kuće, imam orbitrek i još neka sitnija pomagala i uopće ne kužim zašto bi to bio problem? :? Meni je vrijeme luksuz i jednostavno si ne mogu dozvoliti da
bacim pola sata na dolazak u teretanu i pola sata na povratak kući. Tih sat vremena koje uštedim vježbajući kod kuće mi je izuzetno dragocjeno.
Tiwi prvotno napisa
Ne želim omalovažavati osobe koje tako rade no ja definitivno ne mislim da je to ozbiljan pristup poslu.
Ogromnim grupacijama ljudi je rad od kuće izuzetno ozbiljan (gro znanstvenika svoje radove piše kod kuće, a ne u fakultetskim ili institutskim uredima), a europski trend zadnjih desetak godina jest fleksibilnost poslodavca koja ide u smjeru da što veći broj zaposlenika radi od kuće. Bitni su rezultati, a ne sama lokacija radnika.
No, slažem se, ako je riječ o loše organiziranoj osobi ili pak o osobi slabijeg karaktera, svakako će se bolje snaći u konzervativnoj, strožoj radnoj okolini.
Deaedi prvotno napisa
vidiš, meni nikako ne sjeda ideja da netko, zdrav i radno sposoban prima socijalnu pomoć da bi bio sa svojim djetetom, a netko drugi za to vrijeme radi, dijete mu je u vrtiću, i dobar dio svoje plaće izdvaja upravo za socijalnu pomoć ovog "neradnika" koji se doma bavi sa svojim djetetom. To mi je čak i gora situacija, da svoj izbor ne financiraš svojim novčanikom, nego tuđim.
Potpis.