Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 219 od 219

Tema: Kako vi s poslom i djecom?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    Bila je jednom rasprava na filozofskom o ženama koje se brzo vraćaju na posao pa smo se fino zgražavale :/
    Ja se necu zgrazavati, ali mogu valjda reci da ne razumijem one zene koje ostanu doma (dakle ne rade, svojim izborom), ali dijete im ide u vrtic i ostaje tamo 8h ili pak posalju dijete u skolski boravak. Iskreno me zanima sta rade doma cijeli dan?

To mi je recimo enigma.
    meni isto. A znam i takve, vrtić su djeca dobila jer je mama lažirala potvrdu da radi
    što radi-pa počisti, skuha i-ispija kave. Fascinirana sam koliko dugo i staloženo
    da je barem na forum navučena

nego, ja isto od doma mogu raditi-isključivo prijevode. Navečer i noću, naravno. Mogu i neku studijicu.
    Ništa drugo-nema šanse.

Al opet-ima djece i djece. Neka su djeca mirna i vole se zaigrati satima sama. Moja su takva da smo ja i mm skoro pali u nesvjest kad se naš 4,5 godišnjak igrao sam 25minuta. A šefica puže prije 6 mjeseci-dakle, takva da se s njima ne može-baš ništa...taman mogu kućanske poslove obavit.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i mog iskustva rada od kuće s djecom (4h doma, 4h u firmi) - nula bodova. Tako da smo našli tetu čuvalicu i vratila se na posao, 8h u firmi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nase iskustvo rada kod kuce sa dvogodisnjakinjom - tesko. Imamo firmu u kojoj radimo i mm i ja, te smo svi doma non stop. Najvise posla se obavi dok spava, a na telefon razgovaramo tako da se slobodni roditelj igra sa njom i odvuce joj pozornost od telefona.
    Inace nije dijete koje se zabavi nekom igrackicom dugo te je ponekad jako tesko hendlat jedno i drugo.

Sa druge pak strane volim raditi ovako. Naime kad nije guzva (nemamo najavljenih klijenata) cesto smo svi troje vani - po ljeti cesto radni dan pocinje odlaskom na plazu - do 11. Tada se vracamo na posao

prednosti i mane... valjda kao i sve ostalo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Radim od 8-16, kupimo ju iz vrtića i doma smo u 16,30, nešto pojedemo na brzaka, kada je lijepo onda park i nema nas do spavanja a sada kada je ružno, spremimo se i šećemo oko 1 sat, vratimo se doma i igramo se zajedno, plešemo i vježbamo. I tako do 9,30 kada ide spavati. Niti u jednom trenutku ne osijećam da provodim premalo vremena sa njom jer kada sam sa njom onda sam sa "njom", čistim i perem kada imam vremena. Mislim da je to cijela mudrost.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš sam nekidan pričala s MM-om kako je ovo klizno radno vrijeme ustvari dvosjekli mač, jer je kao fleksibilno, ali pojede većinu dana. Ukoliko radno vrijeme počinje između 8-9, završava oko 4-5 popodne. I tako za obitelj stvarno ne ostaje puno vremena, ukoliko još uračunamo odlazak/dolazak na posao, itd itd.
    Sada bi svoje klizno radno vrijeme rado mijenjala za ono fiksno, od 6-2, kada ti praktički ostane cijeli dan. I o tome sam razmišljala nakon povratka na posao, samo što u 6 sati ujutro nikog živog nema u firmi. A mnogi sastanci tek počinju u dva-tri popodne

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

la_mama, ovo je dobra ideja za one koji se s poslodavcem mogu dogovoriti za takvo radno vrijeme i čiji posao ne ovisi o drugima ili drugi o njemu nakon 14 sati, kao što si navela. Ima tu još nekih nedostataka - kao npr. što nemamo vrijeme (kasno) navečer, nakon što naši maleni odu spavati, jer smo i mi umorni, pa idemo ranije u krevet, te što drugi roditelj ili neka druga osoba treba odvesti djecu na čuvanje kasnije, a ne kada roditelj koji radi od 6 sati ide na posao. U svakom slučaju - prijedlog dobro zvuči i možda ga neki mogu iskoristiti da više budu s djecom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

idealno bi bilo da jedan roditelj radi od npr 6-2, a drugi od 8-4, ako već oba moraju raditi puno rv.
    pa da su djeca u institucijama samo od nešto prije 8 do nešto poslije 2...

ja bi sutra potpisala rad od 6-2. Dizanje u 5 mi je najmanji problem.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zadnje dane baš muku mučim s poslom, odnosno ponovno zahvaljujem direktoru i kolegicama na fleksibilnosti, koja me uvijek iznova podsjeti da nikako još nije vrijeme za promjenu posla, bez obzira na malu plaći i dosadan posao.
    Moje dijete čuva moja mama koja ima dosta zdravstvenih problema, da skratim, ponovno mora obaviti dugotrajne terapije 4 sata na dan, i onda od 14 sati mi nema tko čuvati dijete.
    Sve se odigralo naglo, za traženje čuvalice nema vremena, nema tko priskočiti,... i opet sam se našla pred zidom.
    Zamolila sam direktora (inače radim od 7-15) i sad lijepo odlazim s posla 13.45 i te sate ću zbrojiti i odbiti od GO.
    To je več drugi put da su mi učinili istu uslugu, mislim da je to neprocjenjivo, pogotovo jer se radi o privatnoj firmi, gdje nema ljudi viška i naravno da nikome ne odgovara da netko danima odlazi ranije iz privatnih razloga.
    Hvala im.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih sve dala za malo kraće radno vrijeme (08:15 - 17:00), dolazim doma u 17:50 svaki dan .

Nema neke šanse da će se u doglednoj budućnosti išta mijenjati po tom pitanju, niti da će se uvesti neko klizno radno vrijeme (blaženo ono starinsko r. vrijeme od 7-15, i još bolje od 6-14).

Dok nisam imala djecu, r. vrijeme mi nije bilo uopće bitno, a sad bih sve dala da mogu malo ranije izaći s posla (ali ne mogu) i da si mogu po djecu u vrtič otići (zatvara se u 17:00, baka ide po njih).

Posao je OK, plaća isto tako, kolege isto, ali uvijek valjda mora biti neki ALI...

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Radim u bolnici u smjenama-dan,noć.2 dana slobodna
    I ovo radno vrijeme mi je sada odlično mada mi je nakon porodiljnog bilo koma.
    Imam puno vrenena biti mama,osim dana kad radim dnevnu.Taj dan nadoknađujem time da ju sljedeći ne vodim u jaslice nego smo zajedno do odlaska u noćnu

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u birou gdje radim radno vrijeme je od 7:30-15:30. samo sam je radila od 7 do 15 jer je naša stara teta čuvalica radila 8 sati. kad je krenuo u vrtić, uglavnom su sva djeca otišla do 15 sati pa sam ja nastavila ići ranije na posao.
    odkad sam rodila i doma sam s bebom muž dođe po filipa u vrtić oko 16 sati i on je često zadnji ( u ujutro prvi u 7:30). često nas pita: kako drugi mame i tate mogu raditi kraće nego vi? zašto ja moram prvi doći od dečki i ići zadnji doma?
    stvarno - pitamo se mi: kako uspjevaju?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

čitam sve vaše postove i samo se još više stisnem u sebe naime ja još nisam počela radit,al užasno se bojim kako će to izgledat. Moje radno vrijeme je od 08:00-17:00,a radim praktički u drugom gradu i autom u jednom smjeru mi ode sat i pol.Dakle čeka me odlazak u 06:45 i dolazak kući oko 18:30. Šta ću imat od dana s djetetom,dat joj pusu za laku noć
    i čekat vikende.. O kućanskim poslovima još i da ne govorim..

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

čitam vas,pa da se oglasim
    radim u svojoj firmi
    radno vrijeme od 8-17,subota od 8-13
    ujutro smo u vrtiću oko 8:30,trudim se doći po ptičice oko 15 h
    ne uspijevam uvijek,češće je to oko 16 h
    uglavnom nađem njih dvoje i još 1-2 djece
    navečer smo u krevetu do 20 h
    živim za vikende kad smo svi zajedno
    o tome da sam kronično umorna,zapuštenog izgleda neću ni pisati

a bilo mi koma dvije godine doma...ustvari dosadilo pred kraj druge godine
    sad sam skužila kak mi je bilo lijepo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa
    u birou gdje radim radno vrijeme je od 7:30-15:30. samo sam je radila od 7 do 15 jer je naša stara teta čuvalica radila 8 sati. kad je krenuo u vrtić, uglavnom su sva djeca otišla do 15 sati pa sam ja nastavila ići ranije na posao.
    odkad sam rodila i doma sam s bebom muž dođe po filipa u vrtić oko 16 sati i on je često zadnji ( u ujutro prvi u 7:30). često nas pita: kako drugi mame i tate mogu raditi kraće nego vi? zašto ja moram prvi doći od dečki i ići zadnji doma?
    mene isto to zanima, M je uvijek među 3-4 prva i zadnja djeteta, a radimo normalno radno vrijeme

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ima ljudi koji imaju netipično radno vrijeme; MM npr. dolazi kući u 13 h, a mnogu djecu pokupe bake ili dede.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    navečer smo u krevetu do 20 h
    Uh, ovo mi je čisti SF.
    Ja dođem doma oko 18, MM oko 19:30 , dok se sprtljamo, pojedemo, poigramo + svi večernji rituali, uspavljivanje krene tek oko 21:30.
    U 22:00 ja već sluđena izlijećem van, jer nemam više strpljenja uspavljivati (naravno, uvijek prvi zaspi MM ), pa 'ko je zaspao zaspao, 'ko nije ide sa mnom u dnevnu gledati TV i uz TV zaspati (ja, naravno, jedva čekam da zaspu, kako bih se mogla obžderavati slatkišima koje njima branim ).

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    a bilo mi koma dvije godine doma...ustvari dosadilo pred kraj druge godine
    ... ja izdržala 2,5 godine .

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="mamitzi"]u birou gdje radim radno vrijeme je od 7:30-15:30. samo sam je radila od 7 do 15 jer je naša stara teta čuvalica radila 8 sati. kad je krenuo u vrtić, uglavnom su sva djeca otišla do 15 sati pa sam ja nastavila ići ranije na posao.
    stvarno - pitamo se mi: kako uspjevaju?[/quote]
    Ja znači redovno radim do 15, vrtić mi je preko puta posla, a jedno i drugo udaljeno ok kuće minutu vremena, odnosno živim nekoliko kuća dalje. Kad će dijete ići u vrtić, mogu ga pokupiti u 15.01, a radim do 15.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa
    Pa odvedi ga ti u 9 i vrati u 15. Ne kužim u čemu je problem.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa

Pa odvedi ga ti u 9 i vrati u 15. Ne kužim u čemu je problem.
    Potpis, pogotovo zato što djetetu očito smeta što je tako dugo u vrtiću...

inače, ne treba se toliko zgražati oko toga kad drugi rade... ima hrpa privatnika, profesora, odgajatelja, medicinski sestara, ljudi koji rade u tvornicama od 6 i hrpe drugih zanimanja koji imaju dvosmjensko radno vrijeme, pa npr. ujutro jedan roditelj, koji radi popodne kasnije dovede dijete, a onaj koji radi jutarnju, ranije ga uzme. Uz to, tu su bake i djedovi, prijatelji, susjedi, čuvalice, mame na porodiljnom i sl.

MM i ja ćemo najvjerojatnije moći lako to uskladiti (bar se nadam), jer ja radim u dvije smjene, a on je privatnik i ima klizno radno vrijeme

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •