Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: prosvjetari: kakav vam je imunitet?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno prosvjetari: kakav vam je imunitet?

Evo, prošla su 2 tjedna nove školske godine i ja sam već pokupila neku virozu.
    Cijelo proljeće i ljeto sam zdrava, ali točno 2 tjedna nakon početka škole, moj imunitet se više ne može nositi sa navalom novih virusa i tolikim brojem djece.
    Ove godine predajem u točno 5 novih razreda, to znači da u jednom danu ponekad boravim sa 150 novih osoba, što je za moj imunitet previše.

Čime ga ojačati?

P.s. Otprilike do Božića to meni bude tako. Do tada valjda steknem imunitet, pa je onda sve o.k.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

subota temperatura 38, zglobovi bole ,jedva sam hodala

danas nemam temperature
    sutra na posao

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imunitet

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čime ga ojačati?
    Mega dozama vitamina (bilo bi dobro uz listu za plaću dobiti i supradyn npr.) i zabranom kihanja, kašljanja, pljuckanja i inih radnji u razredu.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja takve šmrcave i uskihane obavezno pošaljem doma uz napomenu nek doma mami kišu a ne po zdravima u razredu i po meni! Ne približavam im se previše i otvorim prozor kad god je moguće iz dva razloga: da zaista odu doma jer im je hladno i da se sve to skupa malo provjetri!
    Mogu ti samo reći, drži se ženska i budi zločesta jer na zločeste neće ni virusi! :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljerka, zlica od opaka...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Med+polen+propolis
    Žito (ne kuvano) poprskaš uveče vodom da preko noći omekša pa ga ujutru pomešaš sa malo (1-2) oraha, badema, brzilskog oraha, nekog suvog ili sezonskog voća i tako svaki dan
    A u prehrani puuuuuno žitarica, jgurta i svežeg voća i povrća

Moj prijatelj je to radio mesecima dok se borio sa koksaki virusom, a uz to je zimi uzimao i 500mg vitamina C dnevno

MM i ja smo pili neku šumeću kombinaciju (vit C,E, provit A, selen i cink) i tih godinu dana nismo ni šmrknuli :D

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja obavezno pokupim neku prehladu, no problem je u tome što je ne preležim. Zna se dogoditi da taj prvi dan odradim s temperaturom, da jedva gledam, ko mrtvac.
    Onda dođem doma, nakljukam se andolom c (ili nečim sličnim), odspavam, skinem temperaturu, samo da bih mogla sutra na posao.
    Teško si mogu priuštiti bolovanje.
    Odem li na bolovanje, svaki sat koji izostanem moram nadoknaditi. A to je sačuvaj Bože, i za mene i za djecu.

Kod prosvjetara je tako. Radi dok možeš. Ako nije za bolnicu, izdrži.

I onda se dogodi da za dva tjedna opet padnem u krevet jer nisam preležala.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne pitaj. Alergija bez lijekova (dojim) + upala sinusa zbog alergije + glasnice od silnog pričanja nakon 1.5 god nerada (to su prva dva tjedna).

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Na zadnjem sistematskom, kada sam rekla da sam svake godine sve češće bolesna, tj. da niti jednu epidemijicu ne preživim, dr je rekla da sam nakon tolikih godina u razredu već trebala steći imunitet. Na moje pitanje kako da si pomognem rekla je da se čuvam?!
    A glas izgubim nakon svakih praznika. Nakon tjedan dana ostanem bez glasa i završim s grloboljom. Onda se dopisujem s učenicima, a kada sam ja bez glasa i njihov se nekako zagubi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne želim vas uplašiti, ali... Moja mama ima oko 35 g prosvjetarskog staža i zdravstveno je totalno u komi. Uglavnom, baš je jučer bila u ayurvedskom centru u Zg na pregledu, i čovjek joj je rekao da su prosvjetari najrazje**niji. Oprostite na izrazu Uglavnom, profesija koja je totalno rastrgana između djece, roditelja i svojih nadređenih, plus inspekcija iz ministarstva, a iza kojih nikad nitko ne stane kad njima treba pomoć.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sad će sigurno sve boleštine na mene, ali u deset godina staža jedna gripa i tu i tamo šmrcnem na dan-dva.
    Ne pijem nikakve vitamine, tu i tamo kupim kakve, ali ih nikad ne pijem duže od dva dana, ali zato trošimo puno maslinovog ulja, trudim se kuhati što zdravije i u sezoni gripe koristiti više češnjaka-bar za vikend.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa
    Sad će sigurno sve boleštine na mene, ali u deset godina staža jedna gripa i tu i tamo šmrcnem na dan-dva.
    Ne pijem nikakve vitamine, tu i tamo kupim kakve, ali ih nikad ne pijem duže od dva dana, ali zato trošimo puno maslinovog ulja, trudim se kuhati što zdravije i u sezoni gripe koristiti više češnjaka-bar za vikend.
    Ako se ureknemo, obje cemo. 6 godina staza i rijetko kad se razbolim. Za imunitet ne uzimam nista. Zarazi me samo Filip. Evo bas prosli tjedan, bukvalno me liznuo po ustima (on vec slinav i smrkav), par sati kasnije pocelo me boljeti grlo.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam još uvijek bez prehlade, ali posljedica stalnog provjetravanja učionice je da sam se jutros probudila s jakom upalom uha. I sad mi sjevne svako toliko.
    Temperaturu nemam, i sreća pa sam imala Garason kapi za uši/oči koje mi je liječnica dala za sinuse, pa sam nakapala uši i sad je malo bolje.

sviđa mi se ovak ombinacija sa žitaricama i propolisom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, Rene2... Je li ti uho ili onako baš kao živac - mene ti to sijevanje isto hvata na propuh, ali meni je više onako lični živac tj. ili korjen jezika (pa se čini kao da grlo boli), ili onako kosa oko uha, koji put to sijeva preko oka i obraza. To ti prođe za 2-3 dana, ali za to se ne bi smjela izlagat toplo-hladnim udarima.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rene2, meni zna tako sijevati od sinusa, a zašto se, za Boga miloga nisi maknula s propuha ili na njega stavila najzločestijeg učenika pa da njega boli, a ne tebe!

Sorciere, 8) , takva sam po cijelom tijelu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •