Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: žuto iz uha

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno žuto iz uha

cure, neznam da li je to normalno ili ne, ali kod laure često znam naletiti na jako zmazano uho ko da joj se ono žuto razlije po uheku. Inače joj redovno čistim vanjski dio sa onim baby štapićima a unutarnji onako malo koliko taj štapić uspije uhvatiti. Da li je to normalno?
    Malo me strah upale uha a i moram priznati da nam se često dogodi da nam se uheka smoće kod kupanja......

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mene zanima,tako je i kod nas ali samo s jednim uhekom...ko da se sam odjednom izlije van tona tog zutog :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je smola koja ustvari stiti uho i to nista na silu netreba dirati ili cistiti. Upale uha jako bole i najcesce su popracene s fibrom tako da upalu nemozes fulati.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi to imamo. Normalno je, uho se samočisti.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To ti je super zdravo, ne moraš se bojati. Važno ti je samo svako jutro provjeravati i malo očistiti vanjski dio da se to žuto ne vidi. Ono što je unutra je najbolja prirodna zaštita.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i naš A. ima zmazane uši
    Ja mu to žuto čistim samo kad je već otišlo iz rupe dalje po školjki uha. Blizu same rupe nikad ne idem s štapićem.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

cure, normalno je.
    ako vas ne smeta to zuto, nemojte, molim vas, to cistiti sa stapicima. oni samo jos dublje naguraju tu prljavstinu u uho i lakse dodje do upale.

vec sam negdje napisala da kada je prije nekoliko mjeseci moje dijete moralo kod doktora zbog prehlade, ona mu je htjela pregledati i usi.
    ja sam se ispricala sto su malo prljave (jer ja samo usnu skoljku ocistim rucnikom nakon kupanja), jer ne koristim stapice za usi, a ona se nasmijala i rekla 'usi su u odlicnom stanju, upravo zato sto ne koristite stapice'.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    cure, normalno je.
    ako vas ne smeta to zuto, nemojte, molim vas, to cistiti sa stapicima. oni samo jos dublje naguraju tu prljavstinu u uho i lakse dodje do upale.

vec sam negdje napisala da kada je prije nekoliko mjeseci moje dijete moralo kod doktora zbog prehlade, ona mu je htjela pregledati i usi.
    ja sam se ispricala sto su malo prljave (jer ja samo usnu skoljku ocistim rucnikom nakon kupanja), jer ne koristim stapice za usi, a ona se nasmijala i rekla 'usi su u odlicnom stanju, upravo zato sto ne koristite stapice'.
    Ja čistim štapićima prvenstveno zato da ukolnim vodu nakon tuširanja iz uha. Smeta li ta voda u uhu? Iziđe li i ona sama? Ne uspijevam mu nikako oprati kosu a da ne smočim uha...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Citiraj momze prvotno napisa
    cure, normalno je.

Ja čistim štapićima prvenstveno zato da ukolnim vodu nakon tuširanja iz uha. Smeta li ta voda u uhu? Iziđe li i ona sama? Ne uspijevam mu nikako oprati kosu a da ne smočim uha...
    Upravo ta "smola" iz uha neće dopustiti da voda uđe gdje ne bi smjela, tj. voda će izaći van.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo, Paulita odgovorila.

ja se nikada nisam opterecivala vodom koja udje u usi - kako udje, tako i izadje.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad mi je puno lakše, ja sam nekak zabrijala da to žuto ide van jer je možda problem sa uhekima... ma hvala bogu da je zapravo suprotno.
    a što se tiće štapića ja koristim one čudne baš za bebe, zar je i to štetno, zapravo ne guram ga skroz unutra nego probam izvuči van ono što se vidi na početku kanalića....

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ali i sa tim 'baby stapicima' ti guras u uho, samo ne duboko kao sa onim obicnima.
    ako ikako mozes, pokusaj bez stapica - samo obrisi rucnikom i ako vidis malo zutoga, probaj skinuti sa svojim prstom/noktom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i baby štapići su štetni
    pitaj bilo kojeg otorinca

OT, nikad ih nisam koristila na djeci.
    kad žuto izađe, onda to očistim prstom ili maramicom.
    mokre uši nakon kupanja i pranja kose me uopće ne zabrinjavaju. ako je što ušlo, iscurit će.

(marge nikad nije imala upala uha, a zara jedan jedini put u svoje 4 godine)

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja cak mislim da upala uha ne nastaje tako sto je voda usla u njih.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    Ja isto.

OT, Lovri znaju takvi komadi ispasti van, da mi je jednom mama rekla "jel ti uopće čistiš njemu uši?"

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    i ne nastaje.
    nastaje od bakterija i virusa

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i
    mokre uši nakon kupanja i pranja kose me uopće ne zabrinjavaju. ako je što ušlo, iscurit će.
    potpisujem!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni su baby stapici pevise siroki da bih s njima cistila
    pa ja koristim one za odrasle
    moram nekako ocistiti ono zuto
    najgore mi je iza uha da ocistim
    mrzim mu zavrtati usi

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mog djeteta do jedno godinu dana su izlazila čudesa iz ušiju- velike žute lopte veličine graška,ja nazvala pedicu i isto mi je rekla da je to sasvim u redu,da se uho tako čisti....a ja mislila da ga ne peremo dovoljno...(mislim Roka,a ne uho )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
    meni su baby stapici pevise siroki da bih s njima cistila
    pa ja koristim one za odrasle
    moram nekako ocistiti ono zuto
    najgore mi je iza uha da ocistim
    mrzim mu zavrtati usi
    Jesi ti procitala postove iznad? To zuto stiti usi.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ok, shvatila sam
    puno hvala a štapiće više neću ni stavljati blizu uha

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Upravo ta "smola" iz uha neće dopustiti da voda uđe gdje ne bi smjela, tj. voda će izaći van.
    Ovo mi se čini sasvim logično.
    OK štapiće za uho više ne kupujem.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bila sam danas kod pedice s Franom na sistematskom s 9 mjeseci. Među ostalim, pogledala mu je i uši i rekla mi da mu kapam hidrogen (isti onaj s kojim sam kapala pupak) jer mu se stvara dosta smole u ušima :? . Ja mu ujutro nisam osobito temeljito čistila uši (nisam ga ulickavala za pregled), samo sam malo pobrisala ono što se vidjelo, iz razloga navedenih u topicu. Nisam ulazila u raspravu s pedicom, bila je gužva , sad mi je krivo i zbunjena sam: ... Mislim, nije to pedica isticala kao neki poseban problem, više usput.
    Inače, nikada nismo imali problema s upalama uha i moram priznati da sam i ja primjetila da mu se dosta smole stvara iako ne mogu reći da mu iz uha ispadaju komadi veličin graška...
    Najrađe bih neposlušala pedicu i nasravila po svome (nebi mi bio prvi put)
    8)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja ću se nadovezati..
    Mateju zna ispasti "žuti grašak" iz uha.
    Ali ovo sa Petrom mi je znanstvena fantastika. Djete ima malo više od dva mjeseca, kupa se redovito svaki dan (uživa u kupanju) samo u vodi, eventualno jednom tjedno sa Mustelom. Uši brišemo frotirom, ponekad štapićem samo vanjski dio uha. Danas već drugi dan osjetim da mu smrdi iz oba dva uha. Strašno neugodan miris. I nije iza uha, već baš iz uha. Ne vidim da bi išta bilo prljavo u ušima. :?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama isto iz desnog uha smrducka već par dana. Pa eto i mi pitamo to isto... Ne boli ga i nije ništa specijalno zmazano...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama evo 2. upala uha u 1,5 mjesec. Sad ćemo navršit godinu dana i prije toga nikad nije bilo problema. U svakom slučaju štapići su OUT... zanima me jel njih to svrbi kad je unutra puno cerumena. Znam kako sam ja luda za čišćenje ušiju sebi jer me svrbucka... što koristiti, ako išta.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je moj doktor rekao da je bolje koristiti kapi sol hidrogeni 2% nego štapiće. Za dijete ne znam...ne bih se usudila.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ja mislila da je riječ o žutom iza uha, mi još uvijek imamo malo toga, čisti se doista polako, ali se ne opterećujem, vidim da će nestati samo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •