Dojim i izgledam sama sebi očajno.Nisam bojala kosu cijelu trudnoću i ovih šest mjeseci koliko beba siki.Zanima me da li bojanje kose može biti štetno za bebu?
Dojim i izgledam sama sebi očajno.Nisam bojala kosu cijelu trudnoću i ovih šest mjeseci koliko beba siki.Zanima me da li bojanje kose može biti štetno za bebu?
prvi put cujem da bi to bilo stetno :? :?
Sam' se ti fino zriktaj, zeno!!!!![]()
U knjizi "Što očekivati u trudnoći" američkih autorica piše da štetnost nije dokazana, a niti opovrgnuta, pa oprez nije naodmet. A ako se baš želi, savjetuju uporabu čistih biljnih boja. Piše da je problem u tome što kemikalija kroz kožu glave ulazi u krvotok. Navode da bi bilo dobro otići na bojanje tek poslije poroda. Dakle, ti bi mogla.
No, za period dojenja ne piše ništa, a prelazi li kemikalija u mlijeko, ne znam.
Ideja: obojati samo pojedine pramenove (po mogućnosti biljnom bojom), tako da boja ne dođe u dodir s kožom glave.
u trudnoći sam bila jednom na pramenovima jer sam izgledala očajno s ogromnim izrastom, pramenovi su to uspješno prikrili.
i sad kad dojim bojam kosu ali zbilja rijetko. i ja sam čitala da nije dokazana štetnost.
evo s portala
''Bojanje kose... nemaju utjecaj na dojenje i mogu se primjenjivati za vrijeme laktacije ''
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1463
ja ne samo da sam radila pramenove dok sam dojila obje cure, nego sam čak DOJILA KOD FRIZERA![]()
pa vi zamislite...
pa ima onih novih boja za kosu bez (mislim) amonijaka i sl. neke nove, pitati ću sestru kasnije
ja sam se uredno farbala
meni je jedino bio problem odvojiti vrijeme za bojenje, jer je moja non-stop bila na ciki
tako da je prvo farbanje palo doma, MM me ofarbao
Ja sam u trudnoći koristila color kremu iz bio&bio, bez amonijaka i peroksida i bila skroz zadovoljna (pokriva i sijede ako dovoljno dugo držiš!), pa ju i sad koristim.
jedino što smeta kod farbanja kose su isparavanja boje (amonijaka, hidrogena...) i zato je bolje ne biti u malom zatvorenom prostoru, ne imati bebu u blizini i ne voditi djecu u frizerske
mišura, da li imaš malo sijedih ili puno ? i da li ostane do kraja ista boja na sijedima, ili se ispire, pa onda imam i izrast i isprano na prethodno ofarbanim sijedima ?mišura prvotno napisa
ja ih ima punooo, pa se bojim da mi ipak neće pokriti
Nije ista boja na sijedima, malo je svjetlija. Nisam primijetila da se jako ispire, al to ovisi i koliko često moraš prati kosu! I ja ih nemam jako puno...Fora je što uzmem boju jako sličnu mojoj prirodnoj, ali sa crvenkastim odsjajem i samo prvi put pofarbam cijelu kosu, a kasnije samo izrast pa mi jedna tuba dugo traje... Ne znam što bih ti savjetovala...ak ti se da isprobavati košta oko 65kn i na sijedoj kosi se mora držati, pazi sad 60-90 minuta! Ja držim 60 i primi selarmama prvotno napisa