Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dojenje - frizer

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Dojenje - frizer

Dojim i izgledam sama sebi očajno.Nisam bojala kosu cijelu trudnoću i ovih šest mjeseci koliko beba siki.Zanima me da li bojanje kose može biti štetno za bebu?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prvi put cujem da bi to bilo stetno :? :?

Sam' se ti fino zriktaj, zeno!!!!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

U knjizi "Što očekivati u trudnoći" američkih autorica piše da štetnost nije dokazana, a niti opovrgnuta, pa oprez nije naodmet. A ako se baš želi, savjetuju uporabu čistih biljnih boja. Piše da je problem u tome što kemikalija kroz kožu glave ulazi u krvotok. Navode da bi bilo dobro otići na bojanje tek poslije poroda. Dakle, ti bi mogla.

No, za period dojenja ne piše ništa, a prelazi li kemikalija u mlijeko, ne znam.

Ideja: obojati samo pojedine pramenove (po mogućnosti biljnom bojom), tako da boja ne dođe u dodir s kožom glave.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u trudnoći sam bila jednom na pramenovima jer sam izgledala očajno s ogromnim izrastom, pramenovi su to uspješno prikrili.

i sad kad dojim bojam kosu ali zbilja rijetko. i ja sam čitala da nije dokazana štetnost.
    evo s portala

''Bojanje kose... nemaju utjecaj na dojenje i mogu se primjenjivati za vrijeme laktacije ''

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1463

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ne samo da sam radila pramenove dok sam dojila obje cure, nego sam čak DOJILA KOD FRIZERA
    pa vi zamislite...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Thanks, kajsa!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ima onih novih boja za kosu bez (mislim) amonijaka i sl. neke nove, pitati ću sestru kasnije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se uredno farbala

meni je jedino bio problem odvojiti vrijeme za bojenje, jer je moja non-stop bila na ciki
    tako da je prvo farbanje palo doma, MM me ofarbao

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam u trudnoći koristila color kremu iz bio&bio, bez amonijaka i peroksida i bila skroz zadovoljna (pokriva i sijede ako dovoljno dugo držiš!), pa ju i sad koristim.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jedino što smeta kod farbanja kose su isparavanja boje (amonijaka, hidrogena...) i zato je bolje ne biti u malom zatvorenom prostoru, ne imati bebu u blizini i ne voditi djecu u frizerske

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mišura prvotno napisa
    Ja sam u trudnoći koristila color kremu iz bio&bio, bez amonijaka i peroksida i bila skroz zadovoljna (pokriva i sijede ako dovoljno dugo držiš!), pa ju i sad koristim.
    mišura, da li imaš malo sijedih ili puno ? i da li ostane do kraja ista boja na sijedima, ili se ispire, pa onda imam i izrast i isprano na prethodno ofarbanim sijedima ?
    ja ih ima punooo, pa se bojim da mi ipak neće pokriti

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    Citiraj mišura prvotno napisa
    mišura, da li imaš malo sijedih ili puno ? i da li ostane do kraja ista boja na sijedima, ili se ispire, pa onda imam i izrast i isprano na prethodno ofarbanim sijedima ?
    ja ih ima punooo, pa se bojim da mi ipak neće pokriti
    Nije ista boja na sijedima, malo je svjetlija. Nisam primijetila da se jako ispire, al to ovisi i koliko često moraš prati kosu! I ja ih nemam jako puno...Fora je što uzmem boju jako sličnu mojoj prirodnoj, ali sa crvenkastim odsjajem i samo prvi put pofarbam cijelu kosu, a kasnije samo izrast pa mi jedna tuba dugo traje... Ne znam što bih ti savjetovala...ak ti se da isprobavati košta oko 65kn i na sijedoj kosi se mora držati, pazi sad 60-90 minuta! Ja držim 60 i primi se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •