Citiraj pepi prvotno napisa
Citiraj sladjanaf prvotno napisa
Citiraj Stijena prvotno napisa
da budemo sasvim iskreni, ja nikoga ne krivim da mi je netko drugi zeznuo dojenje, ako ga je već netko zeznuo, zeznula sam ga sama i nema riječi koje bi opisale taj osjećaj krivnje koji poznaje samo onaj tko ga je doživo.
baš ovako.
xxx.....
Ooo, ja itekako krivim. Mislim da friška mama ima dovoljno strahova, neduomica, nesigurnosti, viška hormona i hrpu drugih stvari koje ne pridonose samopouzdanju, i da bi baš zato oni koji su se školovali i plaćeni su da tu budu radi njih, morali pokazati malo više obzira, znanja i spremnosti pomoći im u tim situacijama.
O educiranosti mama ne želim ni govoriti, jer iz svog iskustva znam da sam još u trudnoći čitala i informirala se gdje god sam mogla. Loše je u tome što su mi izvori (barem što se tiče dojenja) bili krivi, ali kako bih ja to kao prvorotka mogla znati. A pedijatar i patronažna su samo potpirivali te zablude.
I zato ih krivim, itekako.
A osjećaj krivice sam imala dugo, i znam kako je to ružan osjećaj. Ali s vremenom sam ga se oslobodila baš iz tog razloga što znam da sam tada učinila sve što sam mogla i znala.
I dan danas mi je krivo što nisam dojila svoje dijete, krivo mi je zbog njega, ali osjećaj vlastite krivice više nemam.
Od tada sam se educirala, zanm daleko više, i puna sam samopouzdanja s kojim ču dočekati svoje drugo dijete i drugu šansu za dojenje