Ooo, ja itekako krivim. Mislim da friška mama ima dovoljno strahova, neduomica, nesigurnosti, viška hormona i hrpu drugih stvari koje ne pridonose samopouzdanju, i da bi baš zato oni koji su se školovali i plaćeni su da tu budu radi njih, morali pokazati malo više obzira, znanja i spremnosti pomoći im u tim situacijama.pepi prvotno napisa
O educiranosti mama ne želim ni govoriti, jer iz svog iskustva znam da sam još u trudnoći čitala i informirala se gdje god sam mogla. Loše je u tome što su mi izvori (barem što se tiče dojenja) bili krivi, ali kako bih ja to kao prvorotka mogla znati. A pedijatar i patronažna su samo potpirivali te zablude.
I zato ih krivim, itekako.
A osjećaj krivice sam imala dugo, i znam kako je to ružan osjećaj. Ali s vremenom sam ga se oslobodila baš iz tog razloga što znam da sam tada učinila sve što sam mogla i znala.
I dan danas mi je krivo što nisam dojila svoje dijete, krivo mi je zbog njega, ali osjećaj vlastite krivice više nemam.
Od tada sam se educirala, zanm daleko više, i puna sam samopouzdanja s kojim ču dočekati svoje drugo dijete i drugu šansu za dojenje![]()

Odgovori s citatom