-
Nekoliko godina prije, a i tijekom trudnoće toliko sam se osnažila i informirala o dojenju (najvećim dijelom na Rodinom portalu i forumu, naravno
) da nije bilo te osobe ili situacije koja bi mi ga uništila, ali da je bilo pokušaja sabotiranja, o da, bilo je:
Tijekom trudnoće:
- neželjeni i netraženi savjeti žena koje su dojile max. 3 mjeseca koji otprilike odgovaraju onima koje je već navela leonisa
Nakon poroda i u bolnici:
- nitko mi nije pokazao pravilan položaj - srećom, znala sam teoriju i sve je išlo super, ali je činjenica da mi ga nitko nije pokazao
- žutica i 6 dana fototerapije tijekom kojih sam se doslovce morala izboriti za izdajanje (prvi dan), a zatim i dojenje (ostalih dana). Da sam šutila i trpila, ne bih ga niti vidjela 6 dana, a kamoli dojila. Vagali su ga nakon svakog podoja.
Isto tako, osobno sam morala zabraniti da mu daju čaj, pa je nad njegovim odjeljkom stajala napomena "isključivo dojenje - ne davati ništa" 8) Inače je cijeli sistem u rodilištima direktna sabotaža dojenja - razdvajanje, nadohrana, čajevi...
Tijekom prvih šest mjeseci:
- Daj vode! Daj vode! Daj vodeeeeeeee!!!!!
- (s 4 mjeseca) vrijeme je za sokiće/juhicu
- mastitis s 4 mjeseca zbog vlastite gluposti, odnosno nošenja žičanog grudnjaka na koncert Pixiesa (naravno da zbog mastitisa ne bih odustala od dojenja, ali bilo je bolno i puno mi je značila podrška savjetnice sa SOS telefona)
- (pedijatrica) pripisivanje željeza s dva mjeseca (bez vađenja krvi i to superzdravom djetetu) koje sam trebala davati s čajem uz vitamin C (!! needless to say, nikad nije dobio ni kap željeza, a kad je sa 17 mjeseci vadio krv, i to bolestan!, željezo je bilo idealno)
Nakon početka dohrane pa do danas:
- dojenje nakon 6 mjeseci/godine dana je bolesno/stvara se patološka veza između djeteta i majke/nepotrebno je/mlijeko nema vrijednosti/jadna, ne mogu se napiti (časna riječ, i to sam čula
)
- aktualno: dojila buš do škole?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma