Danas je 'trend' iskljucivo dojiti dijete do 6.mj, a kasnije uz nadohranu. Moja beba sada ima 6 mj. 63 cm i 8,5 kg i sasvim dobro napreduje iskljucivim dojenjem koje ja jaaako zelim ovim tempom nastaviti iako mi se preporucuje dohrana jer je beba napunila 6 mj.
Bolje bi bilo preporuciti uvodjenje krute hrane u drugoj polovici prve godine, uz nekoliko znakova da je dijete sprmno za nadohranu (npr. moze samostalno sjediti, zubici, nema vise refleks izbacivanja hrane...)

pogledaj na internetu tzv baby led weaning, odnosi se ne na prestanak dojenja nego na pocetak uvodjenja krute hrane. Nema kasica i sopanja nego se djetetu ponudi hrana pa ako hoce/ ako je spremno, samo se posluzi i jede (naravno hrana je u nekom prihvatljivom obliku, npr skuhani cvjetici brokole, komadici kuhane mrkve itd....).

Ideja toga je upravo izbjeci ovo gore; da dijete pocne jesti krutu hranu kada je ono spremno, a ne kada diktiraju trenutne prehrambene teorije koje nisu uvijek i iskuljucivo vodjene dobrobiti djeteta.