Bolje bi bilo preporuciti uvodjenje krute hrane u drugoj polovici prve godine, uz nekoliko znakova da je dijete sprmno za nadohranu (npr. moze samostalno sjediti, zubici, nema vise refleks izbacivanja hrane...)Danas je 'trend' iskljucivo dojiti dijete do 6.mj, a kasnije uz nadohranu. Moja beba sada ima 6 mj. 63 cm i 8,5 kg i sasvim dobro napreduje iskljucivim dojenjem koje ja jaaako zelim ovim tempom nastaviti iako mi se preporucuje dohrana jer je beba napunila 6 mj.
pogledaj na internetu tzv baby led weaning, odnosi se ne na prestanak dojenja nego na pocetak uvodjenja krute hrane. Nema kasica i sopanja nego se djetetu ponudi hrana pa ako hoce/ ako je spremno, samo se posluzi i jede (naravno hrana je u nekom prihvatljivom obliku, npr skuhani cvjetici brokole, komadici kuhane mrkve itd....).
Ideja toga je upravo izbjeci ovo gore; da dijete pocne jesti krutu hranu kada je ono spremno, a ne kada diktiraju trenutne prehrambene teorije koje nisu uvijek i iskuljucivo vodjene dobrobiti djeteta.