Ja bih htjela ovdje napisati tko mi je sve i kako mogao zeznuti dojenje ali nije![]()
1. u bolnici su mi je donijeli situ da je spavala ravno 5 sati u komadu, toliko nikad poslije nije spavala u komadu ... sreca pa smo trece jutro isli doma
2. mama ... dok sam bila trudna navaljivala je da kupim dudu i bocicu i bila najsretnija kad smo to dobili na tecaju za trudnice (vidis jesam ti rekla) ... kad smo stigli doma bila je totalno nepovjerljiva prema dojenju ali je za divno cudo sutila, ali nakon nekoliko dana je rekla da bi joj mogli dati vode i jos mi dala knjigu o njezi djeteta po kojoj je ona mene hranila (tamo dohrana pocinje sa skoro 3 mjeseca) ... a kad je najjace plakala govorila je 'pa mozda nemas mlijeka' ... a kad je povracala da joj moje mlijeko ne pase
3. svekrva ... kada smo provele jedan dan u krevetu cicajuci rekla je da nismo normalni, da ce se mlijeko razvodniti, da je njoj tako bilo kad je rodila MM, da je dijete gladno i da ga mucimo
4. patronazna ... ona je pak savjetovala da se izdajam obavezno ujutro jer poslijepodne necu imati mlijeka pa ce beba biti gladna
5. susjeda ... kako je bilo ljeto znala nas je cuti kad bi plakali pa je svaki put savjetovala caj/vodu/adaptirano
Taj teror je trajao tocno do prvog vaganja kada su se sva usta zacepila i vise nas nitko nista ne pita. Klap.
Ali zelim reci da nam dojenje ne bi uspjelo da nije bilo svih ovih tekstova na Rodi i nesebicnih savjetnica, i naravno nesebicne podrske MM koji je lavovski zagovarao dojenje.