Citiraj mama u boji prvotno napisa
Citiraj ronin prvotno napisa
zašto žene o nečemu tako prirodnom poput dojenja pojma blagog nemaju????
Čini mi se da je najveći problem u nestručnim savjetima stručnih osoba...
lun@
ovo me zanima. Sad kad znam skoro sve cake oko dojenja. U mojoj okolini nitko nije dojio. Šta napraviti s tim pitanjimai blagotebi konstatacijama? šutnjom podržavam te glupe rečenice a ako kažem išta- omalovažavam, time im govorim da nemaju pojma i da nisu bile u pravu dok one čvrsto vjeruju u to što govore.

Problem su mnoge zablude koje su jako uvriježene u našem društvu, u našim glavama i to već dobrih 50-60 godine, od početka (kršitelj koda)-buma;(
Zablude i neznanja, koje se žalosno prenose već treću-četvrtu generaciju, s majke na kćerku...
Mnoge mlade majke uopće nemaju (ili je vrlo mala) motivavciju za dojenje!!! A moramo priznati da nije dovoljno željeti dojiti, treba se i dobrano potruditi i prevladati mnoge poteškoće...Zato često čujemo - "blago tebi, ja nisam imala/mogla...". Nema dovoljno velike motivacije!
I jako je žalosno što je velika većina "dječjih" stručnjaka neinformirana, i još se svojim nezhnanjem busaju i savjetuju mlade neiskusne majke!!! :shock: Svima bi im po turu dala!!! Nek radije šute, sramiti bi se mogli...

Primjer:
Prije dva tjedna, mali imao virozu, povraća, slab i malaksao, slabo jede, uglavnom doji. Ped nas poslala u bolnicu na dječji odjel gdje maleckog pregledava mlad doktor i pita kaj dijete jede. Na moj odgovor upita, koliko često dojim. Odgovaram - oko pet puta na dan, a sada kad je bolestan i češće. Savjetuje mi da neka "podhitno prekinem s dojenjem jer će mi kasnije biti sve teže"!!!!!aaaaaaaaaaaaaa
no, okej, pregrmila sam to u sebi, misleći - to je njegov osobni stav, može govoriti kaj hoće. Međutim, kad smo nakon par sati provedenih u dnevnoj bolnici dobili povijest bolesti/otpusno pismo, a tamo u preporuci između ostalog piše: "Preporuča se što prije prestati sa dojenjem".
Booožeeeeee, prosvijetli tog čovjeka. Meni je sad žao kaj ja nisam barem nekaj rekla.
"Stručno" me je savjetovao da prekinem sa dojenjem.
Hallo

Po turu
po kratkom postupku
i to što prije.
Da mu nebi koja majka i povjerovala.