Sonata, bas mi je zao sto si imala tako lose iskustvo i nedostatak potpore sto naravno ne znaci da ce se ponoviti sa drugom bebicom. Samo se naoruzaj strpljenjem i samopouzdanjem i uspjet ces sigurno!!! Ja sam imala slican problem sa Mihaelom. Prvo pri rodjenju se nagutao plodne vode i 3 dana je proveo na neonatologiji. Iako sam molila sestre na odjelu da mi daju da ga dojim one bi zaboravile na mene i dale bi mu bocu 5 min.prije mog dolaska. Rezultat toga je bio da najvrijednije, kolostrum, moje dijete uopce nije posisalo, sise su se skoro upalile od kolicine mlijeka (nisam ni znala da moram izdajat), a on se toliko naviko na bocu i da kad su mi ga vratili u rodiliste nije htio sisati. I meni su bradavice bile uvucene i prvih mjesec dana muku smo mucili da ih on nekako sisanjem izvuce. Kupili smo i sesirice ali ni s njima nije islo, oni su vise za izranjavane bradavice a ne kad ih "nema". Patronazna sestra nas je ohrabljivala i govorila nam da ga stavljamo na zahtjev na sisu i da cemo sigurno uspjeti. Iako je vecinu dana proveo na sisi u mjesec dana dobio je samo 400 g i bili smo jako tuzni i nesretni ali pedijatrica nam je dala jos jednu sansu prije nego predjemo na adaptirano i savjetovala da ipak uvedemo red i dojimo svaka 3-4 sata a ne kad on hoce. U tih 10 dana koliko smo imali da probamo spasiti dojenje rekla sam samoj sebi "mi to mozemo" i sa savjetom nase pedijatrice Mihael je dobio pola kile u 10 dana i konacno je krenulo ! Sest mjeseci bio je samo na sisi a dojio je do 2 rodjendana kad je sam polako odbacio sisu.
Uskoro nam stize prinova i nadam se da cu i ovoga puta uspjeti sa dojenjem. A najvise od svega se nadam da ovoga puta necu "bacati" kolostrum te da cu svoju curicu podojiti vec u radjaoni !