Citiraj štrigica prvotno napisa
Poraditi na motivaciji
- kako?
imate li još prijedloga???
Super su ti prijedlozi.
Ma ja već neko vrijeme baš ono zaozbiljno razgovaram sa Sonjom u vezi te (ne)zainteresiranosti za neke stvari. Ono što ju zanima bez problema će sama pronaći na internetu ili u enciklopedijama ali ono što ju niti najmanje ne zanima (a to je upravo to suhoparno mehaničko prepisivanje teksta u bilježnicu i ponavljanje gradiva) ne želi raditi jer ne vidi smisao. Meni je drago što ne prihvaća baš svaki zadatak baš ono zdravo za gotovo već od učiteljice pokušava iskamčiti koju rečenicu manje ili barem da sama smisli nekoliko rečenica, ne smeta toliko niti učiteljici jer kako mi je rekla ima sina koji je potpuno istog ponašanja kao Sonja, ali ipak treba nekako objasniti djetetu da se neke stvari jednostavno moraju izvršiti bez detaljnih rasprava. Njoj sve što radi mora imati nekog smisla i barem malo kreativnosti uključeno u sve skupa tako da sam joj pokušala približiti koji je smisao prepisivanja tekstova i ponavljanja gradiva. Koliko vidim pomalo kuži jer mi učiteljica ništa nije rekla da se cjenka oko zadaće (to je bilo pravo cjenkanje ono ko na placu), iako mi je pomalo i žao da joj moram objašnjavati kako neke stvari mora odraditi i gotovo i da se oko nekih stvari jednostavno ne pregovara. Zato sad doma nadoknađuje te pregovore