Postoji i obična, grafitna olovka s tablicom množenja i mislim da je mora biti u svakoj malo boljoj knjižari.

Kaže Emina učiteljica: dok je rezultat dobar ne zanima me kako su do njega došli! I ja sam se uvjerila da ona ima neku svoju logiku kojom dolazi do točnih rezultata i ne pitam kako je do toga došla. A tablica se mora znati napamet, tj. postati rutina odgovriti na postavljeni zadatak.

Koncentracija? Hm, postoje vježbe za koncentraciju, ali ja ih na žalost ne znam iako su mi rekli da je Emin problem koncentracija, no u razgovoru s drugim mamama i učiteljicom shvatila sam da je većina djece takva, tj. da imaju "problem" s koncentracijom. Po meni to nije problem dok ne stvara probleme, a kod moje kćeri to očito nije jer može izgledati kao da uopće ne sluša, ali na postavljeno pitanje odgovri kao iz topa! :shock: Kako joj to uspijeva isto nemam pojma!

S engleskim smo imali problema dok problem nije otišao na porodiljni pa se ispostavilo da je problem živčana učiteljica koja ne zna s malom djecom, a ne djeca!

Lektira je najveći problem na svijetu pa se dočeka dan prije nepročitana a onda nastupa tata koji u jednom popodnevu pročita sve što treba na glas a ona sluša i sve zapamti! I svaki puta tata kaže neš nikad više pa opet tako I da, tata u životu nije pročitao toliko knjiga koliko sada njoj i Filipu! Neka opća, šira korist od lektire!