Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: njega dijeteta - prijelaz na pola radnog vremena

i.

Početno njega dijeteta - prijelaz na pola radnog vremena

Ispričavam se ako ponavljam, ali nisam pronašla odgovor na moja pitanja..
    Trenutno sam doma i koristim pravo za njegu dijeteta. Guši nas ovih 2000 + dječiji doplatak, pa razmišljam da nekako uguram i pola radnog vremena.
    Ima li netko tko je koristio/mijenjao svoja prava? Da li je istina da bih onda dobivala : pola plaće (iz firme) + pola od czzc (1000kn) + dj. doplatak? Ako radim 1/2 radnog vremena, kakva su moja prava u firmi: prekovremeni, godišnji i slično?
    Da li je moguće ponovo prijeći sa 1/2 radnog vremena nazad na cijelodnevnu njegu dijeteta (dakle ne raditi)?
    Puno hvala.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam skroz doma,ali mi je već palo na pamet (odnosno bila je kriza sa financijama,znaš i sama) ovo o čemu pričaš. Dakle,nešto znam,nešto neznam. Mijenjati se može,teoretski,u oba smjera,reče mi soc. radnik.Ima tu nešto sa komisijom ako opet ideš skroz doma,ali to nisam išla previše u detalje. U slučaju pola radnog vremena pola plaće i doprinose i porez na taj dio snosi poslodavac, dok je drugi dio plaće ustvari naknada koju isplaćuje CZSS. Eh, tu se lome koplja jer oni ne uplaćuju porez, a kruže priče da muljaju i sa doprinosima za mirovinsko. Za dječji neznam što reći jer neznam po kojem si ga kriteriju dobila. Ako je na temelju nalaza i mišljenja komisije CZSSa, onda ti se on ne mijenja. Ako dijete prima invalidninu ona isto ostaje ako dijete ne boravi dnevno duže od 4 sata u vrtiću ili sl.Više o tome ti ima na podforumu Djeca sa posebnim potrebama, da ne ponavljam. Što se tiče prava u firmi ona su ti kao da radiš puno radno vrijeme, a i zaštićena si od otkaza svo vrijeme dok se koristiš ovim pravom, osim ako radiš na određeno.

i.

Početno

Hvala Mirjana.
    Dobila sam jutros svoju socijalnu radnicu, koja mi je rekla da se nešto malo manje od pola (za pola radnog vremena) dobiva od czss. Nije znala koliko to manje... :? (ma spektakl) Sada je opet namjeravam opet zivkati da vidim što je zapravo sa tim doprinosima i porezom. Iako se bojim sličnog odgovora...
    Inače, teško mi je jer stalno važem hoće li se na napretku moga dijeteta ipak osjetiti da me nema neko vrijeme.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To "malo manje od pola" ti ima veze upravo sa tim doprinosima i porezom. Velim ti, muljaju na sve strane...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I. ovdje ti je link na topic sa istom temom.

i.

Početno

hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •