Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: cijepljenje protiv "hepatitisa B" da ili ne???

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cijepljenje protiv "hepatitisa B" da ili ne???

Drage mame, od svoje liječnice opće prakse sam saznala da su u RH uveli obvezno cijepljenje protiv hepatitisa B za bebe rođene od 2007.g na dalje! Ona je svog klinca sama cijepila jer ne spada kao ni mi u to godište! Ima li netko više informacija o cijepljenju, iskustva ili se možda već cijepio, šta kažu pedijatri???? Inače ovo cjepivo je vani uobičajeno odavno. Kod nas će navodno po uzoru na zapadnu praksu u dogledno vrijeme uvesti i cijepljanje protiv vodenih kozica!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasto ne?Mislim, ak je OBAVEZNO vec u rodilistu, ne znam oko čega se imaš dvoumiti.Zala se cijepila ove godine, ima jos jednu turu u 9 mjesecu.Super je podnijela to cjepivo i sve ok.Ja sam ZA!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bilo koje cijepljenje tek rodjenog djeteta mi je nebuloza. Cijepljenje protiv kozica takodjer a o cjepivu protiv hepatitsa B nemam misljenje jer nisam jos dovoljno procitao i raspitao se.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cjepivo

mamaitata mislim da se ne radi o tek rođenoj djeci nego ima kalendar cijepljenja kao i kod drugih cjepiva, ali su u njega uključena djeca rođena od 2007. čekam još iskustava...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, u rodilištu se cijepe protiv hepatitisa b, onda je kasnije docjepljivanje istim. Bilo je slučajeva hepatitisa b u vrtićima i mnoga djeca nisu bila cijepljenja pa je bila frka.
    A kozice- zašto bi se cijepili protiv toga?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cjepivo

mislim da ću poslije godišnjih potražiti savjet naše pedice, za kozice nisam sigurna zašto, valjda ima neki razlog, budem pitala pedicu!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

upisala sam anitu u vrtic, krece na jesen.
    u centralnom vrticu imaju dijete sa hepatitisom b. mozda se njih dvoje nece nikada ni vidjeti, no na razgovoru su nas na to upozorili. Tada nam je receno da cijepljenje za hepatitis b nama nije obavezno, al je za generaciju 2007, i da se posebno placa. oni nam ne mogu nista uvjetovati, hocemo li cijepiti anitu ili ne je nasa odluka....
    nisam jos razgovarala s pedijatricom, znam samo da se cijepi 2x u mjesec dana i to je to.
    premisljam se. ne zbog tog djeteta, vec zbog cestih slucajeva hapatitisa b u vrticima.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

meni je nedavno skrenuta pažnja na ovo cjepljenje.
    cjepivo košta cca 120 kn, cijepi se npr. danas, za mjesec dana i nakon 6 mjeseci.

:/

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam pitala svoju pedicu i rekla je da je po starom kalendaru to cijepivo kasnije (nemam pojma sa koliko godina) i da ona misli da ga ne trebam sad cijepiti protiv toga
    doduse mi ne idemo u vrtic, to je onda mozda druga stvar
    Riana, da besplatno je samo za one rodene iza 2007.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo I. cijepili, zadnje cjepivo dobio prosli mjesec, super je svako podnio, nikakvih nuspojava. Svako je bilo 100kn. Ja sam apsolutno za, ipak se nikad ne zna gdje bi mogao doci u kontakt s virusom, a sad smo fino bez brige..

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi ćemo se cjepiti. naime, dario se cjepio kao bebač, engerix se tek pojavio, pa sam odlučila cjepiti i nju. on nije imao nikakvih reakcija.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nama je naša pedica preporučila da cijepimo Marka protiv hepatitisa B. Nismo to još obavili ali planiramo. Kaže da je to blago cijepivo koje se dobro podnosi.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ni mi nismo u jaslicama/vrtiću, pa mi nije neka frka.

za cjepivo mi je spomenula kolegica koja radi na dječjem odjelu u bolnici, njoj je to kao zaposleniku pod obavezno, pa je više upoznata s tim i na neki način 'svjesnija'

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

L. se cijepio , al tek s 2 god.

I ja sam za, al nikako ne za cijepljenje u rodilistu niti prije 1. godine!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

K je prije 2 tjedna primio to cjepivo (nas pedijatar cijepi sa cjepivom HepA+B) drugo cjepljenje bi trebali obaviti sad u listopadu, mislim da razmak mora biti najmanje 4 tjedna izmedju cjepiva

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Nama je naša pedica preporučila da cijepimo Marka protiv hepatitisa B. Nismo to još obavili ali planiramo. Kaže da je to blago cijepivo koje se dobro podnosi.
    Ferengi pravilo stjecanja #104. Vjera pokreće planine... stečenih dobara.

Malca ću poslati na cijepljenje tek ako se krene neodgovorno seksati ili drogirati. Sada mi je malo prerano.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    ni mi nismo u jaslicama/vrtiću, pa mi nije neka frka.
    Nismo ni mi, ali smo se cijepili jer nam je pedica skrenula paznju na opasnosti npr u parku da dok rova po travi nabasa na iglu i slicno.. a mi smo stalno vani..super je podnio

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je napunila 3 i svakako ćemo je cijepit.
    vrag ne spava, a bolje spriječit (ako se donekle može) nego nešto liječit.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malca ću poslati na cijepljenje tek ako se krene neodgovorno seksati ili drogirati. Sada mi je malo prerano.
    pa u tom smislu mi je pedica i rekla da ne treba

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi se cijepili, prošlo je bez nuspojava, sa Katjina 4 mj prva doza.

Nije bitan faktor "seksanje i drogiranje", već nažalost ima jako puno male dječice koje su radi zloćudnih bolesti liječena na klinikama i u sklopu terapije davane su transfuzije krvi, te su se neki zarazili hepatitisom B. Dječica su ozdravila i kao i sva druga djeca idu u jaslice i vrtiće, zato se predlaže cijepljenje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo ne.
    Djecu su i prije obaveznog cijepljenja preventivno cijepili prije zaprimanja u bolnicu. Motivaciju za ovakve nebuloze ne treba tražiti u suosjećanju, dobrobiti ili nedajbog logici. Radi se samo o pohlepi.
    Konkretno, tijekom "Latinice" čak je i Gjanero Margan dala jako lošu ocjenu uvođenju ovog cjepiva u kalendar. U ovom slučaju nije na djelu "uvozni" nego "virusni" lobi.

Ferengi pravilo stjecanja # 242: Više je dobro... sve je još bolje.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

D. je upravo navršio tri godine u sutra idemo na drugo cijepljenje. Već bi mi to obavili prošlu zimu ali nikako da uhvatimo razdoblje kada je zdrav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •