Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Put u skolu, kako ide osamostaljivanje?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Put u skolu, kako ide osamostaljivanje?

Prvih 10 dana smo isli s Vedranom do prostora gdje su garderobe, pricekali da se presvuce i onda se pozdravili.

Nakon toga smo ga 3 dana ostavljali s autom pored glavnog skolskog ulaza gdje smo mu ostavili torbu i pozdravili ga.

Danas sam ga ostavio (na moju inicijativu koju je on veselo docekao) u pokrajnjoj ulici iz koje ide stazica kroz livadu iza skole do ulaza.

Pitao me je kad ce moci sam od kuce do skole, rekao sam mu da ce to moci za koji mjesec i vjerujem da ce biti tako (u medjuvremenu mu namjeravam organizirati mali prometni kviz sa prakticnim testom ).

Skola nam je na cca 200-300 m od kuce, do nje treba prijeci jednu osrednje prometnu ulicu po kojoj vozi i ZETov autobus (na jednom mjestu postoji zebra, na drugom mogucem putu ne postoji zebra iako je krizanje ulica).

Kak na tom polju napreduju ostali prvasici (i vi roditelji skupa s njima)?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Put u skolu, kako ide osamostaljivanje?

Citiraj tatek prvotno napisa

Nikak...još uvijek ju vodim u učionicu...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Citiraj yaya prvotno napisa

Kod nas su roditeljima od prvog dana zabranili pristup u garderobu i ucionicu (odnosno, zamolili su nas da djecu dovedemo do ulaza u sredisnji prostor gdje se nalaze ulazi u ucionice i garderobe) i mislim da je to OK. Em je prostor mali pa je guzva ujutro, em se tamo hoda u slapama pa onda horda roditelja u cipelama bas ne doprinosi cistoci, pogotovo za kise, a mislim da je to i dobar poticaj za osamostaljivanje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Citiraj yaya prvotno napisa

X

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi zivimo u ludo prometnoj ulici, tocnije na glavnoj cesti, po kojoj neprekidno jure automobili.
    Postoji plocnik (srecom na nasoj strani ulice) koji vodi do semfora i zebre i autobusne stanice.

Ali ja ga vozim do Podsuseda.
    Tamo se parkiramo ispred pothodnika i onda idemo pjeske kroz pothodnik, pa preko malog trgica na zebru i onda preko jednog parkiralista do skole.

Dakle - sve skupa jedna cesta i jedna zebra.

Ja sam mu rekla da cemo ici s njim sve dok on to bude htio.

Dva dana je inzistirao da ide sam samcat od pothodnika do skole i pustila sam ga... al je vec treci dan htio da Melita i ja idemo s njim... pa eto idemo... i isli bumo sve dok ne veli da oce isi sam tj. osjeti da je sposoban ici sam...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je put otprilike kompliciran kao i tebi tatek. No, jo jne razmišljamo o nikakvom osamostaljivanju po tom pitanju. U unutrašnjost škole ga ne vodimo, već učiteljica dođe po sve njih na ulaz u školu. Za neko vrijeme ćemo biti u situaciji da ako ja želim na vrijeme stići na posao bi njega trebala ispred škole ostavljati desetak minuta ranije. To me muči jer me strah tog nestrukturiranog vremena i trčanja oko škole.

Inače, sigurno polovicu djece iz naeg razreda roditelji više ne vode niti dočekuju nakon škole.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mene muči kada pustiti Erika samoga. Bus mu stoji ispred kuće, kad siđe mora preči na semaforu, a tuda ide još hrpa klinaca tak da nije sam. I odmah je ulaz u školu. Mislim da bi on uskoro mogao ići sam,ali me brine kako ću ja preživiti dok ne dođe doma(oko 12), a da nisam sigurna da je sretno stigao do škole. Mislila sam mu dati mobitel pa da me nazove kad uđe u razred, ali mi je glupo jer mislim da ga nitko nema u razredu.
    Prvih tjedan dana smo ga vodili do garderobe i bili tamo dok se nije obukao (garderoba je u razredu), a sada ga ostavimo pred vratima učionice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nakon roditeljskog sastanka pao dogovor da se roditelji ne zadržavaju u garderobama,učionici i sl. ..jer oni sasvim dobro sve znaju napraviti sami.Toleriraju nam ponedeljak kad im donosimo torbe!!
    Danas me prvi put poterao van iz garderobe i otišao važno vaditi knjige iz torbe pod klupu.
    Slijedeća nam je faza da ga dofuram pred glavni ulaz škole i da sam ode do učionice i garderobe.
    Pošto se škola nalazi na mom putu do posla vozit ću ga na taj način još duuuugo vremena!!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je malo bezveze to vozikanje od 300 m do skole pa onda pozdrav sa njim pa onda ja dalje idem sa Zrinkom put udaljenog vrtica i moje firme. Ozbiljno razmisljam da parkiram auto negdje blizu skole (dakle, 300 m od kuce) pa onda ujutro se svi troje lijepo prosecemo i popricamo tih desetak minuta izvan onog klasicnog jutarnjeg "obuci se, nemoj zaboraviti xxx, pozuri, ajmo" i opnda Zrinka i ja sjednemo u kantu i odemo dalje nasim poslom, a on lijepo s noge na nogu u skolu.

I meni je skola na putu do firme i vrtica tako da je moguce da cemo jos dugo ici istim smjerom, no cini mi se da cemo smisliti nesto tipa on ide jednim smjerom, mi drugim (imamo dva razlicita, a opet logicna puta do skole) pa si onda jos mahnemo prije nego sto on udje u skolu ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto? B ne smeta da ga ja vodim, jako se veseli kada ga docekujemo. Svima nam je usput, sigurniji smo, ne rade glusposti ispred škole...ima vremena, necu ga voditi do osmog (obecavam)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    zasto? B ne smeta da ga ja vodim, jako se veseli kada ga docekujemo. Svima nam je usput, sigurniji smo, ne rade glusposti ispred škole...ima vremena, necu ga voditi do osmog (obecavam)
    Nisma ciljao da mi je bezveze taj opceniti obicaj odlaska sa djecom u skolu, vec sama voznja od cca 2 minute pa onda stanemo ... umjesto toga bih se ja radiej tih 300 m prosetao sa Vedranom.

A kaj se tice tih 10-20 nestrukturiranih minuta prije skole ... ma, neka mu, nek se malo izlufta prije nastave.
    (koliko ga znam, to vrijeme ce trositi da sakupi par grancica, potrpa nekoiko zirova u dzepove ili pak kamencica i eventualno smisli nekakav novi izum za opodnevnu majstoriju kod kuce )

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uciteljica ih ceka pred skolom i zajedno ulaze.
    Do skole je mi dovodimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ga znam, to vrijeme ce trositi da sakupi par grancica, potrpa nekoiko zirova u dzepove ili pak kamencica i eventualno smisli nekakav novi izum za opodnevnu majstoriju kod kuce
    moj nece , a na racun juda zna dosta starije ekipe iz skole, e, toga me je najviše strah.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nažalost škola nije u kvartu pa ga mi vodimo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vodimo je(odnosno tata) do ulaza u školu,a dalje ide sama(do učionice)

nama je škola odmah do zgrade i stvarno nije problem doći do nje,čak je i Rea izrazila želju da bi išla sama,ali još uvijek ju tata ujutro prati i tak će biti dok sama ne odluči drugačije.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cijelu prvu godinu sam ga vodila do ulaza u skolu, popela bi se u hol, procitala sto pise na oglasnoj ploci pusa i gudbaj
    i on i ja smo imali tu potrebu, sto cu

sad u drugom razredu dogovaramo (od sutra) da ga dovedem do krizanja, da sam predje cestu i ide u skolu

ali cekanja pred skolom ce ostati

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ujutro je vozimo do autobusne stanice, prerano krece bus (u 7), uzbrdica je i radije mi je da odspava tih 15ak minuta koliko bi joj trebalo, nego da ide pjeske. zimi je i mrak. ostavljamo je (ako nije bas prva dosla). sama docekuje autobus (ima jos djece i odraslih na stanici) i odlazi. autobus staje na samom ulazu u skolsko dvoriste (bukvalno).

sama se vraca autobusom. obicno je docekam na stanici, ili, ako me nema, tada je dogovor da krene prema vrticu gdje skupljamo ova dva srednja liliputanca.vrtic je 200injak metara od autobusne (cca)...

u slucaju da su liliputanci doma (bolesni, npr.) onda moze i sama doci kuci s autobusne (iako ima dobar kilometar...)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Skola nam je porilicno daleko, preko ogromne, prometne raskrsnice.
    Jos uvek je vodimo i sacekujemo, s tim sto je ostavljamo u ulici gde je skola, pa sama produzi jos tih poslednjih 50 metara do dvorista.
    Nadala sam se da ce u drugom razredu biti samostalnija, ali nesto bas i nije, pa je ne forsiramo. A i ja sam jos uvek kod kuce, pa mozemo kako hocmo...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pitao sam ga jutros zeli li da idemo jutros s njim Zrinka i ja (nije zelio) i zeli li da ga ostavimo na istom mjestu kao i jucer (stazica koja vodi iz pozadine livadom kroz skolsko dvoriste prema ulazu), zelio je to.

Gledao sam ga sto je radio - mahali smo si, poslije je pojurio neciju macku pa potrcao prema ulazu (cca 100 m od mjesta ostavljanja).

Pitao sam ga sto je jucer radio do pocetka nastave, rekao je da je crtao po blokicu (sad je u fazi crtanja u skoli, u nastavi i izvan nje, tako da doma nista ne crta, no zato smo jucer prvo isli biciklirati oko zgrade, onda se penjao po drvecu u parkicu pa smo igrali kosarku na igralistu da bi dan zavrsio ljepljenjem kucica od kartona ... dakle, sve vise ili manje fizicke aktivnosti, ocito ostane viska energije nakon skolskog sjedenja).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas treći dan ujutro ide sam, popodne dođemo po njega s tendencijom da će (možda već od sutra) i kući ići sam (u 15.30). Ne prelazi cestu ide uz školsko dvorište, odnosno ima jednu krajnju cestu koju zapravo ni ne računam kao cestu , kvart jako dobro pozna pješice, biciklom i rolama

trebala ispred škole ostavljati desetak minuta ranije. To me muči jer me strah tog nestrukturiranog vremena i trčanja oko škole.
    Inače, sigurno polovicu djece iz naeg razreda roditelji više ne vode niti dočekuju nakon škole
    On ujutro kad dođe, odmah može ući u školu (boravak), ne treba čekati pred školom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tatek,susjedu!!
    Ali ja sam u bregima, Gornjoj Kustošiji - što znači da bi on trebao prvo ići na bus do Črnomerca,a zatim preko Ilice i pješke do Cankareve.
    Nema šanse!!
    Ionako Bornu furam u vrtić,a onda mi je Cankarica na putu do posla!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ujutro krećemo zajedno pješice, ostavimo J. ispred ulaza u školsko dvorište, on sam ulazi u školu. On bi već išao sam, mene je malo strah, mada sam ja bila ta koja je do nedavno tvrdila mm da on to može sam bez problema.
    Od škole do kuće je 5 minuta, i mora preći jednu cestu, koja ispred škole ima i zebru i ležeće policajce, i koja u principu nije jako prometna, ali baš prije 8 i oko 4 znaju na njoj biti kolone automobila koji čekaju skretanje. Još kad padne i kiša...
    Jučer i danas vidjela sam kod te zebre i policajca, ne znam koliko dugo će on dežurati tamo.
    Sigurno će krenuti sam, ali za sad mi je još prerano, kad ionako ja prolazim onuda dok vodim I. u vrtić, samo moramo krenuti malo ranije.
    Još se sjećam, kad sam ja krenula u 1.razred i kad je drugi dan škole deda došao pred mene, ja sam ga potjerala- kakva je to sramota da me netko čeka, pa ja sam već velika...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamatanja prvotno napisa
    Tatek,susjedu!!
    Ali ja sam u bregima, Gornjoj Kustošiji - što znači da bi on trebao prvo ići na bus do Črnomerca,a zatim preko Ilice i pješke do Cankareve.
    Nema šanse!!
    Ionako Bornu furam u vrtić,a onda mi je Cankarica na putu do posla!!
    Susjed?
    (mislis po poslu? )

Da, vama je fakat daleko do skole ...
    Kaj nema neka skola tamo blize ili ima pa ga niste htjeli dati tamo?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo se na roditeljskom dogovorili s učiteljicom da do 1. 10. pratimo klince do garderobe/učionice, a poslije samo do glavnog ulaza u školu (da se ne stvara gužva). To mi se čini nekakav "razumni" rok za prevladavanje ovog prijelaznog razdoblja. Ipak je sada sve drugačije... I, moram priznati, ne mogu odoljeti da se ne naluknem u razred, povirim kak' stoje stvari, pošaljem jednu leteću pusu i tek onda odem... Falit će mi to!
    Što se moje kćeri, pak, tiče, ona bi najradije već od prvog dana sama išla u školu (ona bi inače sve SAMA!), ali meni se to ne čini baš dobra ideja (škola nam je otprilike kao Tateku)...

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo se tek u 2. razredu osamostalili i ne mislim da treba žuriti s tim. Svako je dijete različito.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo,moja cura od jučer ide sama od zgrade,pređe jednu cestu,pa još cca 100m do škole.Nije zbilja daleko i ta cesta koju prelazi nije prometna,al ipak,velika je to stvar za nju.Na povratku tata ode po nju do škole,jer ju je strah ući samoj u lift.Sad razrađujemo kako zaobići lift,dal da ide pješke ili da čeka nekog u holu,pa da s njim ide ili....vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Fran ide sam od trećeg dana kad je mm došao po njega, ali još nije mogao doma jer im se najavio policajac, a Ivor je bio za spavanje pa su se dogovorili s učiteljicom da ga pusti samog. Od tada svaki dan sam ide doma,a ujutro idu skupa do vrtića pa sam pređe cestu. Čini mi se da mu je to jako važno, sam je sebi velik. Što se mene tiče, osjećam se sasvim sigurno i nije me ni malo strah pustiti ga, iako smo ipak oprezni, pogotovo mm jer je doma pa je više u điru nego ja. Put je izuzetno jednostavan i dobro ga zna, cestu prelazi dvaput i jako je pažljiv.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oskar je prosli tjedan, na svoj zahtjev, dva puta dosao doma s autobusom

Mi smo prije toga, dva dana vjezbali kako je to putovati busom tako da bi ja dosla pred njega na stanicu, cekali smo bus, kad je bus dosao on je sam usao u bus i vozio se do nase stanice gdje sam ga pricekala... tak je bilo drugi dan

prvi dan nije bilo tak jednostavno - ja jurila pred bus da dojem prije njega, parkirala se, pripremila aparat da fotkam kak moj sinko ide iz autobusa... stane bus, svi izadju, a nema mog oskara... ja udjem u bus, kazem vozacu oprostite, samo sec... i derem se Oskaaaaaaar, Oskaaaar... al njega nema
    i pitaju me ljudi jel vi trazite onog malog s crvenim ruksakom.. ja reko je, bas njega
    e pa on je sisao na stanici prije
    - dapoludis

a ljepo smo se dogovorili na trecoj stanici, kod kioska
    al Oskar nije bio ziher jel zbrojio da su prosle 2 ili 3 stanice pa je ipak sisao prije, da ne bi kojim slucajem otisao na 4-tu stanicu

uglavnom nije puno fulao - mi smo taman izmedju druge i trece

ova dva dana nakon sto smo utvrdili gdje se ulazi u autobus i gdje se izlazi su dobro prosla
    na drugom topicu sam pisala da sam mu dala mobitel i puno mi je lakse kad znam da ga mogu nazvati (ili on mene) da utvrdimo gdje je zapeo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •